Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως : Το πιθανότερο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές - Πρώτα τα Δημοτικά

Δημοσίευση: 27/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζωσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».

Συζητώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με μαθητές Δημοτικού των Χανίων, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε έναντι των μικρών μαθητών ότι η ολική επαναφορά τους στα κανονικά σχολικά έδρανα θα πραγματοποιηθεί πρώτα και πριν από όλα, με επικρατέστερες, κατά πληροφορίες, ημερομηνίες για την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών την 7η ή την 14η Δεκεμβρίου. «Θα κρατήσει για λίγο, θα επιστρέψετε στο σχολείο σύντομα -θέλω να πιστεύω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση μαθητή για την επαναλειτουργία των σχολείων, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

Παράλληλα, για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου με την ΟΛΜΕ η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες διαφορετικές σκέψεις για τις εκλογές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και όχι καθημερινή όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Φέτος, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος, για τον φόβο συνωστισμό καθώς αφορούσε 175.000 ανθρώπους οι μετακινήσεις των οποίων θα ήταν προβληματικές για τη διάδοση του ιού.

Τέλος, αναφερόμενη για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αφορά την Επαγγελματική εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως, σημείωσε ότι γίνεται μελετώντας την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχολές. Έτσι, όσοι αποφοιτούν από αυτές και αναλόγως τις περιοχές θα μπορούν να απορροφούνται αμέσως στην αγορά εργασίας. «Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ γύρω από αυτές τις ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται θα μεταβάλλονται ανάλογες με το τι ανιχνεύεται στην αγορά εργασίας.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (10)

 
Δάσκαλος
30 Νοε 2020 00:28

Μακράν η πιο άσχετη στα θέματα όχι μόνο παιδείας αλλά και Πολιτικής γενικότερα υπουργός που πέρασε από τη χώρα μας! Με 120 νεκρούς συνανθρώπους μας ημερησίως το μόνο της μέλημα είναι να ανοίξει τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά. Ας σταματήσει λοιπόν να εκτίθεται ότι κόπτεται για την εκπαίδευση και ας παραδεχτεί ότι το μόνο που την "καίει" είναι οι αποζημιώσεις ειδικου σκοπου προς τους εργαζόμενους γονείς! Αλλά έτσι όπως τα κατάφερε τόσο η ίδια όσο και η κυβέρνησή της (και κάποιοι από τους λοιμωξιωλογους παρά τω πρωθυπουργω) θα δει τα σχολεία να ανοίγουν το Πάσχα!!!

 
Εκπαιδευτικός
27 Νοε 2020 22:40

Τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, αλλιώς να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί είναι στις ευπαθείς ομάδες.
Αρκετά με τις παλινωδίες .

 
Mami
27 Νοε 2020 18:48

Μήπως κουράζουν τα κανάλια, ζητώντας να μάθουν και επαναλαμβανουν τα ίδια και τα ίδια

 
ΕΛΕΟΣ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΑΛΛΟ
27 Νοε 2020 15:04

Μπορείτε πια να μην μιλάτε για το μέλλον;Αρκετά δεν διαψευστήκατε; Κάντε επιτέλους κάτι να σας θυμόμαστε για καλό.

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ-ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
27 Νοε 2020 14:35

ΙΣΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ!!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΊ!!!! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!

 
Ελένη
27 Νοε 2020 14:31

Οι πολιτικοί στην χώρα μας έχουν μπερδέψει τις συνεντεύξεις με το μάθημα.Αφού μπορούν και δίνουν συνεντεύξεις διαδικτυακά το ίδιο καλά με πριν θεωρούν ότι και το εξ αποστάσεως μάθημα το ίδιο είναι.
Στο μεταξύ για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία ούτε λόγος. Αρκεί να λέμε "ΟΛΑ ΚΑΛΑ" μπροστά στην κάμερα. Δεν αποκλείεται να το έχει πιστέψει κιόλας...

 
Alex
27 Νοε 2020 14:28

Τι σημαίνει το πιθανότερο;είναι δήλωση αυτή που σπέρνει την αβεβαιοτητα(πειτε ευθαρσώς δεν θα ανοίξουν γιατί κανένας δεν θέλει να ανοίξουν και ο νοών νοητών.Κριμα στη νέα γενιά τίποτε αλλο

 
απλός σκέτο
27 Νοε 2020 13:31

Αν δεν έδινε συνεντεύξεις θα λέγανε ότι δεν τολμά να εμφανιστεί. Τώρα γιατί εμφανίζεται. Από γκρίνια άλλο τίποτε.

 
Απλός καθηγητής
27 Νοε 2020 11:12

Δυσκολεύεται κανείς να αντιληφθεί πότε μπορεί να ασχολείται η κ. Κεραμέως με την ουσία των θεμάτων της Παιδείας, όταν δίνει συνεντεύξεις με ρυθμό περισσότερο από μία την ημέρα σε τηλεοράσεις (σε καθημερινά επεισόδια και συγκεκριμένα κανάλια), ραδιόφωνα, εφημερίδες και διαδικτυακές ιστοσελίδες.

 
Επιτέλους αγορά εργασίας
27 Νοε 2020 11:07

Έχει θάρρος. Λέει αγορά εργασίας και δεν ντρέπεται.Οι σημερινοί διδάσκοντες εκπαιδευτικοί με πρωτοπόρα την ΟΛΜΕ έχουν μεγαλώσει με τις αερολογίες του τύπου " δεν θα υποκύψουμε,δεν θα ακολουθούμε την παγκόσμια..τις πολυεθνικές που επιβάλλουν την αγορά εργασίας..." Κάπως έτσι γεμίζουμε άνεργους και δεν έχουμε προσωπικό για δουλειές που χρειάζονται χέρια και μυαλά!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.