Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Γνωμοδότηση: Υποχρεωτική η διαμονή των μελών ΔΕΠ στην έδρα που μεταφέρθηκε η θέση τους μετά τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ με Πανεπιστήμια

Η Γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή
Δημοσίευση: 27/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα μέλη Δ.Ε.Π. των Τμημάτων Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος με έδρα το Καρπενήσι, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού με έδρα τη Θήβα και Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων με έδρα την Άμφισσα του πρώην Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, που εντάχθηκαν στο Γενικό Τμήμα του Γ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα, υποχρεούνται να διαμένουν και να εγκαθίστανται στην έδρα των Τμημάτων, στα οποία παρέχουν το εν γένει έργο τους.

Τη Γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε, ομόφωνα, το Γ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από το ακόλουθο ερώτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

"Εάν τα μέλη Δ.Ε.Π. των Τμημάτων Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος με έδρα το Καρπενήσι, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού με έδρα τη Θήβα και Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων με έδρα την Άμφισσα του πρώην Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, που εντάχθηκαν στο Γενικό Τμήμα του Γ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα, υποχρεούνται να διαμένουν και να εγκαθίστανται στην Αθήνα ή στην έδρα των Τμημάτων, στα οποία παρέχουν το εν γένει έργο τους".

Η Γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή.

Το ιστορικό

Σχόλια (8)

 
Οbservator
28 Νοε 2020 12:20

Οταν ρωτάς το ΝΣΚ σου δίνει απάντηση με βάση τη νομοθεσία. Οταν έχεις ένα τμημα τότε ορίζεις διοικητική έδρα. Εδώ όμως έχουμε περίπτωση ο χώρος εργασίας κατα περίπτωση είναι σε νομό διαφορετικό της διοικητικης έδρας. Αυτο ρυθμίζεται εύκολα νομοθετικά. Ομως οι διδάσκοντες ορθά αναρωτιούνται.

 
@ΠΕ19
28 Νοε 2020 11:43

ε τι; Θα πετάει κάθε φορά για μάθημα σαν περιστέρι;

 
Απορημένος
28 Νοε 2020 11:26

Καταρχάς θα ήταν χρήσιμο να παρουσιάσετε το σύνολο της απόφασης (μαζί με το όποιο σκεπτικό). Πάντως, στην παρ. 2 του άρ. 23 του Ν.4009/2011 αναφέρεται: "Οι καθηγητές πλήρους απασχόλησης υποχρεούνται να διαμένουν και να εγκαθίστανται στο νομό όπου εδρεύει η σχολή του Α.Ε.Ι. στο οποίο υπηρετούν...".
Σύμφωνα με τον Ν.4589/2019:
Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας που εντάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εντάχθηκαν στο Γενικό Τμήμα (1) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα.
Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας που εντάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εντάχθηκαν στο Γενικό Τμήμα (2) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία.
Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας που εντάχθηκαν στο ΕΚΠΑ εντάχθηκαν στο Γενικό Τμήμα του ΕΚΠΑ με έδρα τη Ψαχνά Ευβοίας.
Τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας που εντάχθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εντάχθηκαν στο Γενικό Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με έδρα την Αθήνα.

 
PE19
28 Νοε 2020 00:13

Δηλαδή κάποιος που είναι καθηγητής στη Λαμία πρέπει να μένει στη Λαμία σωστά ?

 
Observator
27 Νοε 2020 22:07

To άρθρο είναι ελλειπές. Δεν καταλαβαίνω το εννοεί.
Εχεις ενα μέλος ΔΕΠ το οποιο ανηκει στο Γενικό Τμημα
του ΓΠΑ. Και στο ένα εξάμηνο του αναθέτουν μάθημα
στην πόλη Χ και στο άλλο στην πόλη Υ. Που εγκαθίσταται?
Φυσικά στην Αθήνα οπου ειναι η έδρα του Γενικού
Τμήματος.

 
@Βασίλης
27 Νοε 2020 21:03

Αν και 12 χρόνια σε πανεπιστήμια της Γερμανίας, δεν ξέρω ούτε μια περίπτωση που να υποχρεούται το πανεπιστήμιο να αγοράσει ακίνητο για καθηγητή. Αυτό που γίνεται είναι να δίνεται ένα εφάπαξ ποσό της τάξεως των 2000-5000 ευρώ για έξοδα μετακόμισης. Επίσης στη Γερμανία συγκεκριμένα ο μισθός των Αναπληρωτών και Καθηγητών (W2 & W3 Professoren) είναι αντικείμενο παζαριού με τον εκάστοτε Πρύτανη. Άρα οι καλύτεροι σπάνια έχουν οικονομικό πρόβλημα να βρουν σπίτι.

 
Φ.Φ.
27 Νοε 2020 14:34

Το "υποχρεούνται" τι το λέτε; Αυτό ήταν το ζητούμενό τους. Να φύγουν από Καρπενήσι, Άμφισσα και λοιπές "μητροπόλεις" και να την κάνουν για Αθήνα! Ωραίο έργο θα παρέχουν στο Καρπενήσι και στην Άμφισσα αν μένουν Αθήνα!

 
Βασίλης
27 Νοε 2020 13:59

Στη Γερμανία, και σε άλλα προηγμένα κράτη, το κράτος υποχρεούται να πωλήσει και να αγοράσει ακίνητα (που αφορούν την πρώτη κατοικία των εμπλεκομένων) και να βοηθήσει οικονομικά για την ομαλή μετακίνηση της έδρας.

Στην Γελαδίτσα με βάση το ότι δεν υπάρχει καμμιά βοήθεια στο Οικονομικό από το κράτο , η επιστημονική κοινότητα (Σύγκλητοι κλπ) οφείλει να συνδράμει στην μετακίνηση προσωπικού σε κοντινότερα τμήματα αν συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί ή οικονομικοί λόγοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.