Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ν. Κεραμέως είχε την απόλυτη στήριξή μου για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των αιρετών

"Μερικές φορές πρέπει να τολμάει κανείς να φεύγει μπροστά"
Δημοσίευση: 28/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε-όπως ο ίδιος δήλωσε- η επιλογή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να διεξαχθούν ηλεκτρονικά οι εκλογές των εκπαιδευτικών  για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που προκάλεσε την αντίδραση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αλλά και των  συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού:

Δημοσιογράφος: Συνιστά ένα τεράστιο κεφάλαιο αυτό στο οποίο αναφερθήκατε, κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά για δείτε λίγο. Πριν κάποιες εβδομάδες έγινε η προσπάθεια της κυρίας Κεραμέως στο Υπουργείο να πάμε σε μία διαδικασία διαφορετική, εκλογής, αρχαιρεσιών στο χώρο της Παιδείας. Το θέτω ενδεικτικά, όχι ότι είναι ο μόνος χώρος. Εντούτοις αυτό προσέκρουσε σε κάποιες παρωχημένες ενδεχομένως αντιλήψεις και συμμετείχε μόλις το 5%, αν δεν κάνω λάθος, των εκπαιδευτικών σε μία ρηξικέλευθη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας.

Τελικά θα το διατυπώσω το ερώτημα όπως ένας πολύ καλός καθηγητής ακροατής μας: Είναι έτοιμη η χώρα για φιλελευθερισμό; Για τέτοιες φιλελεύθερες τομές και παρεμβάσεις;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ξέρω κατ’ ανάγκη αν θα τις χαρακτήριζα φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, αν θα έβαζα δηλαδή έναν ιδεολογικό μανδύα σε μία παρέμβαση που λέει το απλό: Να διευκολύνουμε όλους να ψηφίζουν τη στιγμή που μπορώ να εξασφαλίσω την ακεραιότητα και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα που όλοι γνωρίζουμε, αυτά τα οποία συμβαίνουν όταν κάποιοι εργαζόμενοι προσέρχονται για να ψηφίσουν για τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Μερικές φορές πρέπει να τολμάει κανείς να φεύγει μπροστά. Αυτό έκανε το υπουργείο Παιδείας με την απόλυτη στήριξή μου. Είχαμε πιο περιορισμένη συμμετοχή. Τι να κάνουμε; Αυτοί συμμετείχαν, αυτοί εξέλεξαν.

Δημοσιογράφος: Έχετε μία ερμηνεία αυτής της στάσης των εκπαιδευτικών;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξέρετε πάντα το νέο συναντάει κάποιες αντιδράσεις. Μόνο που πρέπει να ξέρουμε εμείς πότε χρειάζεται, γιατί χρειάζεται μερικές φορές στην πολιτική, να κάνει κανείς ένα βήμα πίσω και πότε χρειάζεται να κάνει δύο βήματα μπροστά.

Εκεί κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν δύο βήματα μπροστά και εγώ προσωπικά αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή. Και ξέρω ότι στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό καθιερώθηκε πια, έγινε το σημαντικό βήμα, προφανώς και θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί.

Σχόλια (43)

 
!!!
30 Νοε 2020 10:45

Θα προχωρήσουμε με το 5% που ψήφισε!Μια πολύ δημοκρατική αντίληψη!Αυτό βέβαια επεδίωκαν από την αρχή!

 
Νίκος
29 Νοε 2020 21:47

Ηλεκτρονική ψηφοφορία όσο κι αν ενοχλεί κάποιους. Αρκετά με όλη αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση στην ουρά και το σαλιωμένο φάκελο. Ακούσατε παραιτήθηκαν και οι εκλεγμένοι;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
29 Νοε 2020 19:09

@Γιάννης Πλατάρος
Έγινε, μεγάλε! Μας έπεισες πλέον με την "αντικειμενικότητά" σου. Κάθε παρέμβαση κι μια θερμή συνηγορία για τη χειρότερη ηγεσία του υπουργείου παιδείας που εσύ τη βρίσκεις "άριστη"! Μπράβο λοιπόν για την ευθύτητα της πολιτικής σου επιλογής! Το σωστό να λέγεται!

 
@ Eκπαιδευτικός
29 Νοε 2020 18:41

Αν το ζήτημα δεν είναι η ηλεκτρονική ή δια ζώσης ψηφοφορία τότε ποιό είναι;
Αν κουμάντο κάνει η ΟΛΜΕ η η κ. Κεραμέως;
Δηλαδή αν την ηλεκτρονική ψηφοφορία την πρότεινε η ΟΛΜΕ δεν θα είχες κανένα πρόβλημα;

 
Εκπαιδευτικός
29 Νοε 2020 15:20

Το ζήτημα δεν ήταν ηλεκτρονική ή δια ζώσης, ειδικά σε περιόδους πανδημιας, αλλά η μεθόδευση.
Από τη στιγμή που όλες οι παρατάξεις απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους, τέθηκε ζήτημα νομιμοποίησης.
Όπως τέθηκε και ζήτημα νομιμοποίησης των εφορευτικών επιτροπών.
Η συντριπτική πλειοψηφία απείχε, σεβασμός.

 
Μάνος
29 Νοε 2020 14:53

Η Κεραμέως έκανε τις εκλογές ηλεκτρονικά για να μην χαθεί ούτε μια μέρα μαθήματος! Μάλιστα... Τόσες μέρες μαθήματος που χάθηκαν και χάνονται εξαιτίας της ανικανότητας της να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά δεν πειράζει κανένα έτσι? Υποκρισία και κοροϊδία αισχος!

 
Όλγα
29 Νοε 2020 14:50

Καθιερώθηκε;; Δηλαδή δεν έγινε λόγω πανδημίας;

 
Βασίλης
29 Νοε 2020 14:12

Στην ψηφιακή εποχή δε μπορεί να αναζητούμε τη δια ζώσης ψηφοφορία ειδικά σε περίοδο πανδημίας. Μερικοί (δε ξέρω ποιοι και γιατί) είναι εναντίον. Για να χάνονται διδακτικές ώρες χωρίς λόγο, γιατί εδώ που τα λέμε μεταξύ τους μένουν οι συνδικαλιστές μέχρι το τέλος των στείρων αντιπαραθέσεων στις συνεδριάσεις με τον ξύλινο λόγο. Οι άλλοι πίνουν σε καφετέρια το καφεδάκι τους. Α όλα κι όλα στην ψηφοφορία συμμετέχει ένα 50% γιατί υπάρχει ο φόβος να κοπεί το ημερομίσθιο. Αν ήταν καθημερινή και απόγευμα εκεί να δούμε τη συμμετοχή! Τωρα μόνο λόγια και υποθέσεις.

 
Βοσκός
29 Νοε 2020 13:35

Για τον ίδιο λόγο που συμμετείχαμε πριν δύο χρόνια.

 
HΡΑ*
29 Νοε 2020 13:16

@ Πλατάρος Γιάννης

Αντί άλλου σχολίου : Τι 'χες Γιάνν' τι 'χα πάντα ! ( στη θεσσαλική εκδοχή)...

 
Μαρίνος
29 Νοε 2020 13:13

"Και ξέρω ότι στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό καθιερώθηκε πια, έγινε το σημαντικό βήμα, προφανώς και θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί."

Τίποτα δεν καθιερώνεται με 5% Πρωθυπουργε. Αυτά γίνονται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Αν ζούσαμε σε σοβαρή Δημοκρατία θα έπρεπε να έχετε συζητήσει ήδη συγγνώμη από τους εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς

 
Τσοπάνης
29 Νοε 2020 13:07

@Βοσκος

Εσύ και η συντριπτική μειοψηφία του 5% ξέρετε γιατί συμμετείχατε;

 
Βοσκός
29 Νοε 2020 11:41

Μπράβο που απείχατε από την ηλ. ψηφοφορία. Αλήθεια, ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ απείχατε;

 
Καμικάζι
29 Νοε 2020 10:37

@Μπράβο
Ναι.... αλλά μας έδωσε αλεξίπτωτα....

 
Σκορ NBA
29 Νοε 2020 10:25

Το να χάνεις με 95-5, είναι σαν να παίζει το NBA με την Κάτω Αχλαδιά. Και τώρα λες, ότι την επόμενη φορά θα χάσεις με μικρότερο σκορ. Τί έχουν τα έρμα?....
Την επόμενη φορά, είστε σίγουρος ότι θα είστε εσείς που θα κάνετε τις εκλογές κ. Μητσοτάκη? Σας το είπαν στο ΣΚΑΙ?
Πέρα από το σκορ, το ότι το υποστηρίζει και ο γνωστός "προφέσορ του esos", είναι από μόνο του τρανή απόδειξη της αποτυχίας.... Αν όχι κάτι πιο σοβαρό. Περαστικά εύχομαι.
Τέλος, οι εκλογές έγιναν πριν από 22 μέρες!!! Τώρα θυμήθηκε να παρέχει στήριξη κοτζάμ πρωθυπουργός.... ή τελικά, άλλος-η κάνει "κουμάντο"? Να ξέρουμε δηλαδή....

 
Δον Κιχώτης
29 Νοε 2020 09:36

- Από την άλλη, σκέφτομαι, υπάρχει και η καρδιά του αρχηγού, όπως υπάρχει
η καρδιά τού πατέρα και του δασκάλου, υπάρχει και η καρδιά του αρχηγού. Να μην υποστηρίξει το παιδί του; Εδώ τόσα ορφανά έχει στηρίξει, το παιδί του δε θα στηρίξει;
- Η κυβέρνηση δεν είναι σχολική τάξη άρχοντά μου. Εδώ θα το στηρίξεις μια φορά, δυο φορές, άντε τρεις φορές! Όταν όμως βλέπεις ότι άλλα του λες και άλλα κάνει, κατέβασέ το από το τρένο να τελειώνουμε και κάνε μια αναδόμηση!
- ΠΑΣΟΚ είσαι;

 
Αυτό αξιζετε...
29 Νοε 2020 09:29

Κοιτώντας από την οθόνη ενός Η/Υ στη ξενιτιά εδώ και χρόνια, αυτή η πρόταση έρχεται αμέσως στο μυαλό! Ο νοών νοείτο...

 
ΗΡΑ*
29 Νοε 2020 08:37

Αντί άλλου σχολίου :

εγώ με ...τις παρωχημένες αντιλήψεις

κι εσύ με ... τις παρωχημένες αντιλήψεις;

αυτός με .... τις παρωχημένες αντιλήψεις

αυτή με ....τις παρωχημένες αντιλήψεις

όλοι εμείς με ,,,τις παρωχημένες αντιλήψεις

α, κι εσείς με ... τις παρωχημένες αντιλήψεις ;

αυτοί με ....τις παρωχημένες αντιλήψεις

κι αυτές με ... τις παρωχημένες αντιλήψεις;
_____________________________________________
- Σύνολο 95% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

κ. Πρωθυπουργός : "...και εγώ προσωπικά αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος για την επιλογή. Και ξέρω ότι στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό καθιερώθηκε πια, έγινε το σημαντικό βήμα, προφανώς και θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί."

....με της υγείας μας ...

 
George
29 Νοε 2020 08:36

Έχει απόλυτο δίκιο ο πρωθυπουργός. Ο κόσμος πάει μπροστά. Καθιερώθηκε πια η ηλεκτρονική ψηφοφορία και θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνονται όλες οι συνδικαλιστικές εκλογές.

 
Μάριος
29 Νοε 2020 08:32

Ούτε φιλελεύθερες ,ούτε σοσιαλδημοκρατικες. Το ότι ψήφισε το 5% και ο Πρωθυπουργός τα ρίχνει στους εκπαιδευτικούς είναι απλά .. φασιστικό!

 
glgiannis
29 Νοε 2020 07:22

Μήπως να μας πουν και κάποιοι εκπαιδευτικοί γιατί δεν θέλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία;
Και θα ήθελα σοβαρούς λόγους!
Όλα αυτά που έχουν γραφτεί μάλλον στερούνται σοβαρότητας!

 
SL^2
29 Νοε 2020 04:45

Μερικά ερωτήματα, που βέβαια δεν περιμέναμε να γίνουν στον πρωθυπουργό!
α) Αφού έχει τόση μεγάλη εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές εκλογές να περιμένουμε να γίνουν με τον ίδιο τρόπο και οι βουλευτικές, της ΤΑ κλπ;
β) Το μόνο ζήτημα είναι οι εκλογές ή έχει σημασία και το προηγούμενο διάστημα όπου σημειώνεται διάλογος, ζύμωση, διατύπωση θέσεων, επισκέψεις στα σχολεία, ΓΣ και απολογισμός απερχόμενων αιρετών κλπ που δεν έγιναν λόγω πανδημίας; Στις επόμενες εκλογές θα υπάρχει προεκλογική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας οι πολιτικοί σχηματισμοί θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και το πρόγραμμά τους στους πολίτες, ώστε ενημερωμένοι να ψηφίσουν ή μήπως δεν χρειάζεται και αμέσως μετά την ανακήρυξη των εκλογών θα πραγματοποιηθούν κιόλας; (αν γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο θα είναι εφικτό φαντάζομαι!)
γ) Είναι δεοντολογικά αλλά και δημοκρατικά σωστό κάποιος/α να εκπροσωπεί τον κλάδο όταν αυτός απείχε σε ποσοστό 95%;

 
αλευριαδου
29 Νοε 2020 01:22

Εύγε! Στα ΑΕΙ που καθιερώθηκε είχε απόλυτη επιτυχία!

 
Dario Moutso
29 Νοε 2020 01:07

Μία απορία (μάλλον χαζή)

Ποιοι είναι οι "εκλεγμένοι"; Που μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα των (ας πούμε) εκλογών;

Ένα σχόλιο για τις απεργίες. Αφού δεν "βγαίνουν" γιατί "γίνονται"; Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι με ποσοστά του 5% κανείς δεν παίρνει τον κλάδο στα σοβαρά; (το γιατί τα ποσοστά είναι της τάξης του 5% αυτό είναι άλλου "παπά Ευαγγέλιο, και κανείς δεν μιλά γι αυτό)

 
Έλλη
29 Νοε 2020 00:40

"Μερικές φορές πρέπει να τολμάει κανείς να φεύγει μπροστά"

Χαχα!
Όντως κ. πρωθυπουργέ. πιαστήκατε χεράκι - χεράκι με την Κεραμέως και "φύγατε μπροστά"!
Μόνο που φύγατε μόνοι σας, γιατί κανείς δεν σας ακολούθησε!!
Και αυτό από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα το είδατε ως "βήμα μπροστά"!!
Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζείτε τέλος πάντων;;;

 
Πλατάρος Γιάννης
29 Νοε 2020 00:31

Δυστυχώς ο κλάδος πλειοψηφικα ρεπει σε παρωχημένες πρακτικές, αφού δέχθηκε και στήριξε τις ψηφοφορίες Γαβρογλου, που ήταν αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικες, αντιδραστικες, ανευθυνες, χωρίς λογοδοσία, χωρίς κριτήρια, εντελώς αυθαίρετες, ενώ πολλοί, την ίδια ώρα που γελοιοποιούν το δημοκρατικο πολίτευμα, πανηγύριζαν για "αμεσοδημοκρατια"!
Τόσο πολύ χαμηλά μπορούμε να ξεπεσουμε, πιο κάτω από τα πατώματα, δυστυχώς!

 
ΧΨ
29 Νοε 2020 00:09

Η ΧΩΡΑ ΤΟ 2020 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19 ΕΧΕΙ.
Μεταξύ του αυτονόητου και του παραλογισμού δεν υπάρχει κανένα δίλημμα.

 
ΧΨ
28 Νοε 2020 23:54

Τώρα κάποιοι συνδικαλιστές που είχαν κυρίαρχο στόχο την κ. Κεραμέως θάχουν χάσει τον ύπνο τους.
Συγχαρητήρια στον κ. Πρωθυπουργό.

 
πανος
28 Νοε 2020 23:43

ένα βήμα για μένα ...ένα άλμα για την εκπαιδευτική κοινότητα.

 
Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη
28 Νοε 2020 23:21

@VETRUVIOS
Ακόμη και στη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος μιλά για 5% και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ΔΕΝ το διαψεύδει-διορθώνει-αρνείται. Πού το είδατε εσείς το 9%.
Ναι.... "εκλεγμένοι" με 9 ψήφους υπάρχουν, εάν αυτό θέλατε να πείτε.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ