Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΦΕΚ: Η νέα απόφαση αναστολής δια ζώσης εκπαίδευσης σχολείων , ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολλεγίων ΣΔΕ, Φροντιστηρίων και ΚΞΓ

Από την αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης εξαιρούνται τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων
Δημοσίευση: 28/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την παράταση  αναστολής  δια ζώσης εκπαίδευσης σχολείων , ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολλεγίων ΣΔΕ, Φροντιστηρίων και ΚΞΓ   από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου   έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Από την αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης εξαιρούνται τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει τα εξής:

Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Καλλιτεχνική εκπαίδευση

ΑΕΙ

Σχόλια (18)

 
ΠΑΤΕΡΑΣ
30 Νοε 2020 10:18

ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ....-.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ....ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ...-..ΤΩΡΑ ....ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ... ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ... ΕΠΙΣΗΣ..... ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ...ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΠ ΚΑΙ ΤΟ ΕΕΠ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΟΧΙ απο τα ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ.... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ .... ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΞΟΔΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.. ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ...ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ......

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
30 Νοε 2020 09:32

@Νίκη
Αγαπητή μου, τα λέτε όπως σας βολεύει ή μάλλον όπως βολεύει την κυβέρνηση που υπερασπίζεστε, αντί να δείτε πόσο χοντροκομμένες είναι οι αποφάσεις οριζόντιας λογικής που επιβάλλονται, ενώ θα έπρεπε να είναι στοχευμένες κατά περίπτωση, ώστε να μην καίγεται και το χλωρό μαζί με το ξερό! Για τα σχολεία, π.χ., θα έπρεπε να ξέρετε ότι ασφαλώς και μπορούσαν να είναι ανοιχτά και να γίνεται πραγματικό μάθημα, αρκεί να τολμούσαν να πράξουν το πιο λογικό πράγμα του κόσμου, δηλαδή τον περιορισμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, όπως πράγματι τους υπέδειξαν απ' την αρχή οι ειδικοί, αλλά η υπουργός το αποκρύπτει. Ή μήπως γκρινιάζουν μόνο οι εκπαιδευτικοί, ενώ φαντάζεστε ότι οι περισσότεροι γονείς δεν είναι αναστατωμένοι με όλη αυτή την προβληματική κατάσταση της τηλεκπαίδευσης; Πιστεύετε ότι σε μια οικογένεια με υποψήφιο μαθητή για πανελλαδικές όλα αυτά που γράφετε ακούγονται άνετα και ωραία ή εξοργιστικά; Γιατί δε θα μπορούσε λοιπόν να λειτουργεί κανονικά τουλάχιστον η γ' λυκείου με αραιωμένους τους μαθητές; Αν αργότερα αρχίσουν μαζικές προσφυγές σε ανώτατο επίπεδο για ακύρωση των πανελλαδικών με το αιτιολογικό ότι πολλοί υποψήφιοι δεν διδάχθηκαν ολοκληρωμένα την ύλη, τότε καταλαβαίνετε τι πρωτοφανής αναστάτωση θα προκύψει;
Κι επειδή παραπέμψατε στο χώρο της υγείας επικαλούμενη με τρόπο αβανταδόρικο "τον αγώνα των γιατρών", καλό θα ήταν να βλέπατε πραγματικά τον αγώνα και την αγωνία αυτών των ανθρώπων που φωνάζουν, αλλά οι κυβερνώντες κωφεύουν και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα (περίπτωση Δράμας) τους επιπλήττουν κι από πάνω! Μην είστε λοιπόν τόσο ευκολόπιστη για τις αγνές προθέσεις των κυβερνώντων!

 
Διευκρίνηση
30 Νοε 2020 06:40

Η απαγόρευση των "πάσης φύσεως εκδηλώσεων μέσα στα ΑΕΙ" αφορά μόνο τους διδάσκοντες και τους υπαλλήλους των ΑΕΙ; Ή μήπως οι φοιτητές και τα 'αυτόνομα στέκια' των ΑΕΙ θα έχουν ειδική άδεια για τις εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες που θα διοργανώσουν για τις 6 Δεκεμβρίου;

 
ekp/kos
30 Νοε 2020 06:33

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ Ή Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ; ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ;
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.. ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΣΕ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΣΑΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ, ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ..

 
Observator
30 Νοε 2020 03:05

@Μάρκος28 Νοε 2020 23:12
Τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν. Ούτως ή άλλως δεν είναι υποχρεωτική η φοίτηση κι ένα μικρό μέρος παρακολουθεί κανονικά και καθημερινά.

Να ανοιξουν με τι? Ολοι έχουν φυγει.

 
Νίκη
29 Νοε 2020 22:53

Σε περίοδο πολέμου καταλύονται όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα, οπότε για ποια ΠΝΠ μιλάμε;

 
επειδή
29 Νοε 2020 21:49

μιλούν κάποιοι για 'πόλεμο", να τους υπενθυμίσω ότι σε περίοδο πολέμου δεν περνάς ΠΝΠ και νομοσχέδια από την πίσω πόρτα .

 
Νίκη
29 Νοε 2020 20:43

@ Ελένη
Συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ εκπαιδευτικός και γονιός.
Γκρίνια από όλες τις πλευρές, λες και ζούμε μια συνηθισμένη καθημερινότητα. Άραγε αν γινόταν πόλεμος, θα είχαμε πάλι τόσους να ενδιαφέρονται για το αν τα παιδιά θα μείνουν 1-2 μήνες στο σπίτι ; Ένας πόλεμος είναι κι αυτός. Τους νεκρούς και τον αγώνα των γιατρών δε τους βλέπουν ; Θα ήθελαν όσοι γκρινιάζουν να βρεθούν σ'ένα γεμάτο νοσοκομείο ή ακόμη χειρότερα να μην μπορούν καν να μπουν σε αυτό λόγω πληρότητας;
Ακόμη και η τηλεκπαίδευση είναι καλύτερη από το τίποτα. Η εναλλακτική είναι να τα ανοίξουμε όλα και μαζί με "όλα" να ανοίξουμε και μερικούς ομαδικούς τάφους για όσους δε θα χωράνε στα νοσοκομεία.

 
Ελενη
29 Νοε 2020 16:40

Τι να ξαναδούν ακριβώς στο Υπουργείο ; Ή αυτό ή χάνεται η χρονιά
Τόσο απλά. Τόσο ξεκάθαρα.Τοσο πρωτόγνωρα.
Έλεος με τη γκρίνια
Άνθρωποι πεθαίνουν. Ας μην τα κάνουν όλα που τους βάζουν
Έλεος με τη γκρίνια σας,κυρίως εσείς οι εκπαιδευτικοί. ( Γονέας κ εκπαιδευτικός και εγώ)
.Ας τα ζυγίζετε σωστά και να βαζετε από ασκήσεις τόσο όσο. Τόσο δύσκολο είναι;

 
Ελενη
29 Νοε 2020 16:40

Τι να ξαναδούν ακριβώς στο Υπουργείο ; Ή αυτό ή χάνεται η χρονιά
Τόσο απλά. Τόσο ξεκάθαρα.Τοσο πρωτόγνωρα.
Έλεος με τη γκρίνια
Άνθρωποι πεθαίνουν. Ας μην τα κάνουν όλα που τους βάζουν
Έλεος με τη γκρίνια σας,κυρίως εσείς οι εκπαιδευτικοί. ( Γονέας κ εκπαιδευτικός και εγώ)
.Ας τα ζυγίζετε σωστά και να βαζετε από ασκήσεις τόσο όσο. Τόσο δύσκολο είναι;

 
Γονέας και εκπ/κός
29 Νοε 2020 13:13

Είναι πολλές ώρες τα παιδιά στον υπολογιστή, τόσο τα μεγάλα (ως 14.10) όσο και τα μικρά του Δημοτικού. Δεν είναι μόνο οι διδακτικές ώρες, υπάρχουν και αρκετές εργασίες που γίνονται στις πλατφόρμες τηλεκπ.
Πρέπει να το ξαναδούν στο Υπουργείο.

 
ΑΘΗΝΑ
29 Νοε 2020 12:13

Καλά που έκλεισαν τα πανεπιστήμια.Είδαμε και στο πρώτο lockdown που μας έλεγαν οι καθηγητές να μην πηγαίνουμε στα καρναβάλια,πόσοι τους άκουσαν.Είδαμε και τώρα πριν μας κλείσουν πάλι τον συνωστισμό στα καφέ και στα κλάμπ Σάββατο βράδυ.Ευχαριστώ να λέμε που υπάρχει και η τηλεκπαίδευση αλλιώς θα χάναμε ολόκληρο το έτος!Έτσι και αλλιώς υπάρχει και η πρακτική άσκηση να κάνουμε στην πράξη τα όσα χάνουμε.Μην υπερβάλλουμε..

 
Ελένη
29 Νοε 2020 09:24

Μακάρι να είμαστε καλά και ας γκρινιάζουμε όλοι...από τη γκρίνια δεν απειλείται καμία ζωή. Τζάμπα είναι...γκρινιαξτε λοιπόν,αν νιώθετε καλύτερα.

 
Μάρκος
28 Νοε 2020 23:12

Τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν. Ούτως ή άλλως δεν είναι υποχρεωτική η φοίτηση κι ένα μικρό μέρος παρακολουθεί κανονικά και καθημερινά.

 
Τηλε-πτυχία
28 Νοε 2020 22:58

Ένας φοιτητής, μπορεί δηλαδή να πάρει πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή διδακτορικό με τηλεκπαίδευση??? Και με εξ αποστάσεως τηλε-εξετάσεις, τηλε-εργασίες, τηλε-διατριβές??? Είναι νόμιμο και Συνταγματικό κάτι τέτοιο? Γιατί εγώ σε τηλε-ιατρό δεν πάω....

 
ανοιξτε τα ολα
28 Νοε 2020 21:47

εκτός από τα αει , εκπαίδευση απο τα κομπιουτερ !!!!!!!
μια ερώτηση μόνο ,
τι ακριβώς δεν μπορούν να κάνουν οι ενήλικες φοιτητές όσον αφορά την πανδημία και οι υπόλοιποι ενήλικες το κάνουν πηγαίνοντας καθημερινά στη δουλειά τους , ωραία εμπιστοσύνη δείχνουμε στους μελλοντικούς επιστήμονες της χώρας μας έχοντας κλειστά τα πανεπιστήμια που είναι η δικιά τους δουλειά

 
ΤΕΛΕΙΑ
28 Νοε 2020 21:15

από τον προηγούμενο Μάρτη τα έκλεισαν τα ΑΕΙ
μόνο τηλε εκπαίδευση , όλοι στα κομπιουτερ
και κανείς κουβέντα για τους φοιτητές
ΕΥΓΕ

 
Αστερακια μου
28 Νοε 2020 21:02

Τι ωραία που πάει το 1ο ετος ! Με τοση τηλεκπαιδευση οι οφθαλμιατροι χρυσες δουλειές θα κανουν !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ