ΜΑΘΗΤΕΣ

Υφ. Παιδείας : Στο τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Τι είπε η Σ. Ζαχαράκη για το ενδεχόμενο να περικοπούν οι σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων
Δημοσίευση: 30/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η  απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη σύμπτυξη των διακοπών των Χριστουγέννων, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση κι εξήγησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων.

Η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί, ωστόσο η εκπαίδευση δια ζώσης είναι αναντικατάστατη.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζετε το άνοιγμα των σχολείων σε δύο ταχύτητες, επισήμανε ότι «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης»

 

Σχόλια (12)

 
Kώστας
01 Δεκ 2020 07:41

Η σκέψη ότι θα μειωθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι έμμεση σπόντα ότι δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας διαδικτυακά και όχι ότι δεν μπαίνουν κάποιοι στις τηλεδιασκέψεις για Χ ψ λόγους. Μα το Θεό, με τις ημικρανίες που πέρασα αρχικά γιατί δεν μπορούσα να συνδεθώ και τους πονοκεφάλους που είμαι όλη την ώρα σε μια οθόνη, σκέφτομαι σοβαρά να απεργήσω για 1η φορά ως εκπαιδευτικός.

 
Σχολεία ανοιχτά
01 Δεκ 2020 00:03

Σχολεία πάντα ανοιχτά. Τι δεν καταλαβαίνετε; Κι όταν πεθάνει κάποιο παιδί (γιατί μέχρι στιγμής 6.500 κρούσματα είχαμε σε ηλικίες 0-17 ετών), ή πεθάνει κάποιος παππούς που συνοδεύει (αποκλειστικά και μόνο) το παιδί από το σπίτι στο σχολείο και το αντίστροφο, ΤΟΤΕ μήνυση στην κα Υπουργό μας και σε όλους τους Υπεύθυνους-Αρμόδιους, ώστε να αναλάβουν και τις συνέπειες των αποφάσεων, των πράξεων και των αποτελεσμάτων αυτών. Σχολεία λοιπόν ανοιχτά...

 
Νίκη
30 Νοε 2020 23:40

Όσοι επιθυμούν ανοιχτά τα σχολεία με γεμάτες τις ΜΕΘ να κάτσουν να σκεφτούν τι θα κάνουν αν χρειαστούν νοσοκομείο. Στα σχολεία ο ιός μεταδίδεται όπως και παντού όπου υπάρχει συνωστισμός. Εντάξει... 2 χρονιές τα παιδιά δε θα έχουν κάνει κανονικό μάθημα. Μπροστά σε τόσους άδικους θανάτους το θεωρώ μικρό κακό. Και στο κάτω κάτω την ύλη μπορείς να την αναπληρώσεις. Τη ζωή όχι.

 
Ανοιχτά σχολεία
30 Νοε 2020 20:48

Το να βγαίνει η ύλη δε σημαίνει ότι γίνεται ποιοτική διδασκαλία, ειδικά σε Δημοτικό και Γυμνάσιο. Φυσικά τα Νηπιαγωγεία και τα Σχολεία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν βασικές υπηρεσίες προς την κοινωνία και να μεινουν ανοιχτά.

 
φιλελεύθερος
30 Νοε 2020 19:44

Για ποιό λόγο να συμπτυχθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων; Οι εκπαιδευτικοί μοχθούν καθημερινά. Αυτοί στηρίζουν την τηλεκπαίδευση. Αυτοί χρηματοδότησαν το υπουργείο από το πενιχρό τους εισόδημα αγοράζοντας τον εξοπλισμό που απαιτείται για να κάνουν τηλεκπαίδευση. Για ποιό λόγο το υπουργείο θέτει αυτή τη στιγμή αυτό το θέμα; Επιθυμεί να τινάξει την τηλεκπαίδευση στον αέρα;

 
Δασκάλα
30 Νοε 2020 18:45

Με την τηλεκπαιδευση προχωρούμε κανονικότατα την ύλη και με συμμετοχή σχεδόν όλων των μαθητών. Όταν επιστρεψουμε κάποια στιγμή θα συνεχίσουμε από εκεί που τελείωσε η διαδικτυακή διδασκαλία και όχι βέβαια από εκεί που σταμάτησε η δια ζώσης. Επαναλήψεις θα γίνουν αλλα αναπλήρωση με έξτρα ημέρες γιατί; δουλεύουμε κανονικότατα ώρες επάνω στον υπολογιστή. Όσο για χώρες που δεν έκλεισαν σχολεία και επιτέλους βλέπουν μείωση κρουσμάτων μήπως απλά πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό την πολυπόθητη ανοσία της αγέλης; εμείς, ειδικά στη νότια Ελλάδα απέχουμε πολύ από αυτήν...

 
@Ευρυδικη
30 Νοε 2020 17:37

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα όσες φορές και να τα αναλύσεις το ίδιο κάνει... έχουμε βαρεθεί την Ιστορία στην εκπαίδευση πια.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
30 Νοε 2020 16:22

Φτάνει πια με τα μπορεί, τα ίσως, τα θα δούμε και τα θα συμβουλευθούμε τους ειδικούς...Φτάνει με τις τηλεοπτικές αερολογίες. Όσο πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω, κανένα σχολείο δεν πρέπει να ανοίξει...Και κάτω τα χέρια από τα Χριστούγεννα...

 
Ευρυδίκη
30 Νοε 2020 16:04

Δηλαδή η παροχή υπηρεσιών μέσω τηλεκπαίδευσης (=τηλεργασίας) δεν λογίζεται κα Υφυπουργέ ως εργασία; Η ύλη δεν καλύπτεται; Δεν προχωρούν κανονικά τα μαθήματα; Θα κάνουμε και θα ξανακάνουμε με τα παιδιά την ίδια ύλη; Πόσες φορές να τους αναλύσω τις αραβικές κατακτήσεις ή το κίνημα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού; Δημιουργείτε κακό προηγούμενο και για άλλους κλάδους αν δεν αναγνωρίσετε την τηλεργασία στην εκπαίδευση ως κανονική εργασία (που απαιτεί μάλιστα ίδιες δαπάνες και εξοπλισμό, που θα έπρεπε κανονικά να πληρώνονται επιπρόσθετα)!

 
Γιατί;
30 Νοε 2020 15:23

Μία ερώτηση δεν έχει γίνει: γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη τα σχολεία είναι ανοιχτά και κλείνουν μόνο κάποιες περιφέρειες; Γιατί τα παιδιά στην Αστυπάλαια π.χ. δεν πηγαίνουν σχολείο; Φοβάμαι πως ακόμη μια φορά εξισώνουμε προς τα κάτω. Προκρίνουμε εύκολες λύσεις με αμφίβολο βραχυπρόθεσμο και ολέθριο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Κι ακόμη έχει σκεφτεί κανείς τι ζητείται από τον συνεπή μαθητή: 6 ώρες μπροστά στην οθόνη και μετά διάβασμα. Και πότε αυτά τα παιδιά θα χαλαρώσουν, εάν τους περικόψουμε και τις διακοπές;

 
Εκπαιδευτικός
30 Νοε 2020 15:17

Για πιο λόγο να συμπτυχθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων; Μα η ίδια ομολογεί πως τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως κανονικά. Μάρτυρας μας το webex όπου γίνεται αναλυτική καταγραφή των ωρων σύνδεσης κάθε καθηγητή και των μαθητών που παρακολουθουν. Προτίθεται να μας πληρώσει υπερωρίες το υπουργειο; Η μας θέλει πιο πριν για να μας υποβάλλει σε rapid test για covid που όλο εξαγγέλλονται και ποτέ δεν πραγματοποιούνται στους καθηγητές ;

 
Κωνσταντίνος
30 Νοε 2020 14:32

Σταματήστε να δίνετε συνεντεύξεις και να βγαίνετε στα κανάλια όταν δεν έχετε να πείτε τίποτα καινούργιο! Έχετε κουράσει πια, καιρό τώρα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.