Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεχομένως, τα σχολεία στην πρώτη φάση οποιουδήποτε ανοίγματος της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας

Ένα βήμα πίσω από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για την επαναλειτουργία των σχολείων
Δημοσίευση: 30/11/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ένα βήμα πίσω επί των αρχικών δηλώσεων για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία  έκανε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ενώ το Σάββατο ο Στ. Πέτσας δήλωσε ότι “τα σχολεία είναι η πρώτη δραστηριότητα που μπορεί να ανοίξει” σήμερα χρησιμοποίησε το  επίρρημα  “ενδεχομένως” δηλώνοντας ότι : "Στην πρώτη φάση οποιουδήποτε ανοίγματος της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας σίγουρα δεν θα είναι η εστίαση. Θα είναι, ενδεχομένως, τα σχολεία και το λιανεμπόριο".

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για την επαναλειτουργία των σχολείων, δήλωσε τα εξής:

"Είναι ένα δύσκολο θέμα η λύση της εξίσωσης της εστίασης. Είναι διαφορετικό πράγμα τα εστιατόρια και τα καφέ,  για τα οποία πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν, από τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης που δεν θα ανοίξουν, όπως δεν θα ανοίξουν και καταστήματα  ορθίων.  Αυτό είναι δεδομένο. Στην πρώτη φάση οποιουδήποτε ανοίγματος της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας σίγουρα δεν θα είναι η εστίαση. Θα είναι, ενδεχομένως, τα σχολεία και το λιανεμπόριο, αλλά αυτό είναι θέμα που θα συζητήσουμε  προς το τέλος της εβδομάδας. Πρέπει να πάμε με προσοχή και με ασφάλεια".

Σχόλια (23)

 
@ΗΡΑ
03 Δεκ 2020 14:07

Αφού η μόνη σας βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα προς τι ο κόπος μιας απάντησης? Που δε βγάζει και κανένα νόημα?!!!!
Αφήστε τον κόσμο στις βεβαιότητες ή τις αβεβαιότητες του κι εσείς με το καλό στην Πάρνηθα. Να περάσετε ωραία!

 
HΡΑ*
03 Δεκ 2020 12:03

Το είπαμε μια φορά, το είπαμε δυο, άντε ακόμα μια φορά τρεις,μπας και το εμπεδώσετε : Το μόνο βέβαιο των όσων σάς λέμε είναι η αβεβαιότητητα...

ΥΓ.: Όλα καλά, όλα ωραία !
για Πάρνηθα "την κάναμε" με την παλιοπαρέα !
κι εσείς απλώστε στα "σεντόνια" σας τα σέα και τα μέα...

 
Νίκη προς @Νικη χωρίς ονομα
03 Δεκ 2020 08:52

Οι απόψεις μου είναι σαφέστατες αλλά προφανώς δε θέλετε να τις διαβάσετε όπως έχουν γραφτεί
Τα σχολεία έπρεπε να λειτουργούν εφόσον παίρνονταν κάποια μέτρα ασφαλείας που δεν πάρθηκαν. Απο τη στιγμή που δεν είναι ασφαλή για κανέναν, έπρεπε να κλείσουν και για όνομα του Θεού αυτή δεν είναι δική μου άποψη αλλά των λοιμοξιολογων. Τα παράπονα σας λοιπον στους λοιμοξιολογους.
@Έλενα
Δεν υπερασπιστηκα ποτέ καμία άλλη άποψη πέρα από τη δική μου και δε ζήτησα ποτέ να θεωρηθεί η άποψη μου των πολλών ή η δική σας.Απορώ από πού αντλειτε διαφορετικά συμπεράσματα. Προφανώς μόνο αν συμφωνούμε με όλους θεωρείτε ότι έχουμε δική μας άποψη!!!
Οι ειδικοί είχαν αποφανθεί από την αρχή, αν το έχετε παρακολουθήσει το θέμα.Και ειδικά ο σεβαστός κ Τσιοδρας. Και είχαν μιλήσει για μικρό αριθμό παιδιών στις τάξεις. Η Κυβέρνηση προτίμησε να προβαλει άλλους "ειδικούς" αυτούς που την συνεφεραν για να μην ξοδέψει χρήματα σε προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Στο τέλος αναγκάστηκε να κλείσει τα σχολεία. Και εδώ θα σας παρακαλούσα να μην λαμβάνετε καθόλου υπόψιν το τι μπορεί να γράφει ένας "άσχετος σχολιαστής" όπως κάποιοι προφανώς με θεωρείτε επειδή επίσης έτσι συμφέρει, απλά δείτε τα καθημερινά δελτία ειδήσεων και βγάλτε μόνοι τα συμπερασματα σας. Στο θέμα τον "ειδικών" έχω μόνο μια τελευταία παρατήρηση, όμοια με την προηγούμενη. Ειδικοί υπάρχουν πάντα πολλοί. Το ποιοι θα προβληθούν στην τηλεόραση και γενικότερα στα ΜΜΕ και ποιανων οι απόψεις θα επικρατήσουν δυστυχώς δεν το αποφασίζουμε εμείς. Κρίνετε όμως εσείς από τα αποτελέσματα. Τόσο για οικονομία όσο και για παιδεία. Η δική μου γνώμη, παρά το μελάνι που πολύ σωστά κάποιος παρατήρησε άδικα χύνεται, είναι η τελευταία που μετράει και φυσικά δε θα τη λάμβανε ποτέ κανείς υπόψιν γιατί δεν έχει σχέση με συμφέροντα. Τόσο απλά.... Κσι χωρίς άλλο μελάνι πια.

 
Εκπαιδευτικός
03 Δεκ 2020 03:45

@ Σεβασμός στην εκπαίδευση των παιδιών

Οι ειδικοί επίσης λένε ότι ζούμε έναν βιολογικό πόλεμο. Αν έπεφταν οβίδες δίπλα μας δε νομίζω να είχες την ίδια άποψη να εκτεθούν τα παιδιά και οι οικείοι τους για να πηγαίνουν σχολείο. Οπότε σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες και με μοναδικό γνώμονα αυτές και όχι ότι ζούμε σε κανονικότητα προσαρμοζόμαστε και κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε.
Πρώτα νομίζω πως πρέπει να κοιτάξεις την επιβίωση και έπειτα την ευημερία και να την απαιτήσεις μάλιστα.
Για να υπάρχει μέλλον πρέπει να υπάρχει ζωή.

 
"Το μετέωρο βήμα"... του Πέτσα
02 Δεκ 2020 22:26

Το πόσο μελάνι χύσατε, για το "Ένα βήμα πίσω" του Πέτσα.... με ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ....

 
Σεβασμός στην εκπαίδευση των παιδιών
02 Δεκ 2020 21:44

Σεβασμός στη ζωή σημαίνει σεβασμός στο μέλλον της κοινωνίας, γιατί τα σημερινά παιδιά είναι οι αυριανοί πολίτες. Η ζωή είναι ένα δώρο για ΟΛΟΥΣ και πρέπει η κοινωνία να φροντίζει για την ευημέρια των ανήλικων μελών της.

Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν αποφάσισαν οι αρμόδιοι ότι "δε θα πάθουν τίποτα τα παιδιά" αν μείνουν εκτός σχολικού περιβάλλοντος - ακριβώς επειδή γνωρίζουν και αξιολογούν τη σπουδαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαίδευσης. Μάλιστα, ακόμα και σε περιπτώσεις ευπαθών ομάδων, τα παιδιά ενθαρρύνονται να ΜΗΝ σταματήσουν το σχολείο.

Για παράδειγμα, οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα ποσοστό μαθητών από οικογένειες χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων για τα οποία το σπίτι δεν έχει ούτε τα βασικά πόσο μάλλον "όλα τα καλά". Γι'αυτά τα παιδιά οι επιπτώσεις της διακοπής της κανονικής διδασκαλίας είναι δυσανάλογα βαριές σε σχέση με παιδιά που προέρχονται από ανώτερα ή μεσαία κοινωνικά στρώματα, όπου υπάρχει δυνατότητα και μέριμνα για βοήθεια και ενισχυτική διδασκαλία.

Γνωρίζουν ακόμη ότι η ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών δεν πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη προτεραιότητα και έτσι δόθηκαν εγκαίρως χρήματα για ενίσχυση των σχολικών μονάδων. Παλιότερα είχε διατυπωθεί η πρόταση για ελέγχους στα σχολεία και στην Ελλάδα, για τμήματα με 15 μαθητές, για προσλήψεις αναπληρωτών - τίποτα από αυτά δεν έγινε, μόνο έκλεισαν οι μονάδες επειδή δήθεν επικρατούσε συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση.

Το κλείσιμο των σχολείων είχε νόημα μόνο εφοσον ήταν κλειστά εργοστάσια, φάρμες, τα καταστήματα, όλος ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα (1-2 μηνών) μέχρι να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες.

Είναι αποκαρδιωτικό οτι πλέον φτάσαμε Δεκέμβριο και οι ενήλικες πολίτες να μην απαιτούν το καλύτερο δυνατό από την πολιτεία για τα παιδιά τους και τα παιδιά των γειτόνων τους. Ευτυχώς πρόκειται μάλλον για μειονότητα, καθώς η κοινωνία αλλά και οι εκπαιδευτικοί σαν κλάδος συμφωνούν για ανοιχτά σχολεία.

@ Εκπαιδευτικός
02 Δεκ 2020 19:04

Το μεγαλύτερο δώρο είναι η ανθρώπινη ζωή και ίσως το καλύτερο μάθημα είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής. Δε θα πάθουν τίποτα τα παιδιά αν χάσουν λίγα παραπάνω μαθήματα (με τον τρόπο που γίνονται εντός της τάξης εννοώ), αρκεί να είναι γερά και υγιή.Δεν βρίσκονται πεταμένα στο δρόμο! Στην ασφάλεια του σπιτιού τους είναι με όλα τα καλά.

 
@Νικη
02 Δεκ 2020 21:39

Τη μια μας λέτε δεν χάθηκε ο κόσμος υπομονή λίγους μήνες με κλειστά σχολεία και την άλλη λέτε ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια όπως την έχετε εσεις προσδιορίσει.Οπως αντιλαμβάνεστε δεν υοαρχει πεδίο και έδαφος συζητησης

 
Ελενα
02 Δεκ 2020 21:23

@Νικη
Συναδελφισσα μου κάνει πραγματικά εντύπωση ο τρόπος που υπερασπίζεστε την άποψη σας και την προβάλλετε συνεχώς απαξιώνοντας όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες και τις απόψεις άλλων συναδέρφων.Μην γίνεστε τιμητης των πάντων πολλω δε μάλλον αφού όλα αυτά σας αφήνουν παγερά αδιάφοροι και ο καθένας αρα προφανως κι εσεις κινείται με βάση το προσωπικό του συμφέρον.Δημοκρατια γνώμης και έκφρασης εχουμε σεβάστητετην.Για το θέμα υπάρχουν ειδικοί που θα αποφανθούν αν θέλετε στείλτε τους την άποψη σας.

 
Νίκη
02 Δεκ 2020 19:25

Έχετε παρεξηγήσει εντελώς τα παραπάνω σχόλιά μου, ακριβώς γιατί όπως διάβασα στο τελευταίο σχόλιο του @Ανδρέα, ο καθένας βλέπει την δική του πραγματικότητα και ερμηνεύει τις θέσεις των άλλων από την δική του οπτική γωνία.
Κανείς δεν είπε , τουλάχιστον όχι εγώ ότι η λύση είναι τα κλειστά σχολεία. Η λύση είναι τα ασφαλή σχολεία. Με λίγους μαθητές, με συχνά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με δυνατότητα συνταγογράφησης του τεστ όταν κάποιος νοσεί και έχει τα γνωστά συμπτώματα. Τίποτα από αυτά δεν έγινε και αμφιβάλλω αν δρομολογηθεί στο άμεσο μέλλον.
....
Ε , όχι και χιλιάδες αυτοκτονίες την περίοδο των μνημονίων.....και να τους συγκρίνετε με τους 100 καθημερινά νεκρούς από covid !!!!! Μπορείτε να μου αναφέρετε μερικούς από αυτούς τους χιλιάδες αυτόχειρες;
Ή τους νεκρούς των τροχαίων !!!!!! 100 κάθε μέρα ;Ούτε για πτώση αεροπλάνου να μιλάγαμε....
Τι άλλο θα ακούσω;
.....
Ανοίξτε τα όλα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Τι μάσκες και χαζομάρες; Προσωπικά με αφήνει εντελώς αδιάφορη. Ο κόσμος μας στο σύνολό του είναι ούτως ή άλλως απογοητευτικός πολύ και κινείται με βάση μόνο το προσωπικό συμφέρον.

 
Εκπαιδευτικός
02 Δεκ 2020 19:04

Το μεγαλύτερο δώρο είναι η ανθρώπινη ζωή και ίσως το καλύτερο μάθημα είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής. Αυτό να περάσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στα παιδιά τους.
Δε θα πάθουν τίποτα τα παιδιά αν χάσουν λίγα παραπάνω μαθήματα (με τον τρόπο που γίνονται εντός της τάξης εννοώ), αρκεί να είναι γερά και υγιή. Να είναι γεροί και οι γονείς τους να τα μεγαλώσουν και οι παππούδες τους να τα χαρούν.
Δεν βρίσκονται πεταμένα στο δρόμο! Στην ασφάλεια του σπιτιού τους είναι με όλα τα καλά.

 
Ανδρεας
02 Δεκ 2020 17:26

Διαβάζω διχασμένες απόψεις για το εάν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και ποτέ με τα εκάστοτε επιχειρήματα.Επιτρεψτε μου να πω πως για όλα τα ζητήματα που αφορούν το lockdown υπαρχει επιτροπή ειδικών επιστημόνων.Καλως η κακώς αυτή η επιτροπή υφίσταται και αποφασίζει.Ας προτείνει λοιπον ο καθένας από αυτούς ποτέ πιστεύει ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν.Μετα αφου καταγράφουν όλες οι απόψεις και οι ημερομηνίες ας αποφασιστεί πλειοψηφικά το ακριβές άνοιγμα.Ομοιως και για τη σταδιακή άρση άλλων κλάδων.Επισης θα ηθελα να εκφράσω την άποψη μου να μην κατά φερόμαστε σε αλλιυς κλάδους όπως ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ ούτε να επαιρομαστε ότι δουλεύουμε εμείς και μόνο εμείς ακατάπαυστα.Δεν μας τιμά.Σεβομαστε όλες τις απόψεις που έχουν επιχειρήματα.Τελος η ανθρώπινη ζωή είναι για όλους ιερή.Ομως πάντοτε εμπεριέχεται και η έννοια του ρίσκου.Συνανθρωποι μας πεθαίνουν πολύ συχνά από τροχαία τι πρέπει να πούμε να σταματήσουν βα υπάρχουν μηχανές και αυτοκίνητα;Ας μην μιλαμε βαρύγδουπα για εκατόμβες νεκρών και ομαδικούς τάφους πιυ διάβασα σε σχόλιο.Οντως τις τελευταίες δέκα ημέρες πεθαίνουν από την πανδημία περίπου 100 συνάνθρωποι μας την ημέρα.Φυσικα μας θλίβει όλους.Ναι είναι ένας στους 100.000! Συμπολίτες μας αυτό είναι το νουμερο.Θλιβερο όπως θλιβερό ήταν και οι χιλιάδες αυτοκτονίες την περίοδο των μνημονίων αλλά και οι τωρινές από κατάθλιψη η οικονομική εξαθλίωση.Ας μη συνεχίσω άλλο ο καθένας βλέπει τη δίκη του αλήθεια ανάλογα και σε ποια θέση βρισκεται

 
Παράδειγμα της Δανίας και της Γερμανίας
02 Δεκ 2020 17:16

Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά στη Γαλλία, την Αγγλία, τη Δανία, τη Γερμανία και οι άνθρωποι συνεχίζουν τη ζωή τους με προσοχή και αξιοπρέπεια.

Αδιαφορία για τα παιδιά και το μέλλον τους δείχνουν όσοι υποστηρίζουν παράλογαμέτρα, χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως θετική επίδραση στην εξέλιξη της ιώσης. Ανοιχτά σχολεία δε σημαίνει ομαδικούς τάφους, ας σταματήσουν επιτέλους οι υπερβολές.

Η επιδημία θα περάσει το 2021 αλλά δυστυχώς οι επιπτώσεις στις χώρες που δεν προφύλαξαν τη δημόσια εκπαίδευση θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. Τα σχολεία σαφώς πρέπει να ανοίξουν άμεσα, όπως άλλωστε ήταν και η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

 
Νίκη
02 Δεκ 2020 12:21

@Προς την ανώνυμη που επιμένει να μην έχει όνομα
Ναι, δεν έχω υποστεί ζημιά, γιατί ποτέ δεν έβγαλα τα ποσά που βγάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όσοι ασχολούνται με το εμπόριο και με τον τουρισμό και αναγκάζομαι πάντα να τα βγάζω πέρα με τα λίγα, και να έχω και για μια στιγμή ανάγκης. Όπως συνηθίζουν οι φτωχοί.
Επίσης επειδή δεν έχω καμία σχέση με τους παραπάνω δεν έχω βγάλει ποτέ "μαύρα" και πληρώνω πάντα με συνέπεια την Εφορία, κάτι που ελάχιστοι Έλληνες κάνουν.

Στο βασικό ερώτημα που σας έκανα όμως τι προτιμάτε να σωθεί η Οικονομία ή οι άνθρωποι δεν απαντήσατε, γιατί προφανώς είναι ξεκάθαρη η θέση σας.
Αν ανοίξουν όλα αγαπητή μου, όπως επιθυμείτε, μπορούμε να ανοίξουμε ταυτόχρονα και τους ομαδικούς μας τάφους. Το έχετε σκεφτεί αυτό; Κι αν ναι, σας επηρεάζει καθόλου αυτή η σκέψη ; Ή σας είναι αδιάφορο, όπως μάλλον αντιλαμβάνομαι ;
Με σοκάρει αυτή η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή!!!!!!!!!
Για λίγους μήνες υπομονής μιλάμε και έχουμε φέρει την καταστροφή!

 
ΗΡΑ*
02 Δεκ 2020 11:25

Περί της αμφισημίας του " μπορώ" και άλλων τινών φαιδρών δηλώσεων και αντιστοίχων σχολίων...

Να ανοίξουν ή να μην ανοίξουν τα σχολεία; Κι αν ανοίξουν πότε θα " μπορούσαν" ανοίξουν; Και γιατί να ανοίξουν, αφού τα "μαθήματα" γίνονται "κανονικά" μέσω τηλεκπαίδευσης; " Μπορεί" να ανοίξουν πριν τα Χριστούγεννα " μπορεί" και μετά τα Χριστούγεννα... Εκείνο πάντως που "μπορώ" με σιγουριά να σας πω είναι ότι εγώ θα πρέπει να βγω και να κάνω αυτές τις δηλώσεις έτσι, δηλ. κοκορέτσι - όπως τις κάνω.Κι εσείς με τη σειρά σας "μπορείτε " να σχολιάσετε τις δηλώσεις σας "μπορείτε" και να τις αγνοησετε...
Το βέβαιον είναι ότι οι εκάστοτε δηλώσεις των "καθ' ϋλην αρμοδίων" διακρίνονται για την αβεβαιότητά τους...

 
@Νίκη(χωρίς δικός σας όνομα)
01 Δεκ 2020 22:36

Μιλάτε εκ του ασφαλούς. Σκεφτείτε και αυτούς που έχουν καταστραφεί οικονομικά από το κλείσιμο της αγοράς.
Αυτά που λέτε θα είχαν αξία αν είχατε υποστεί οικονομική ζημιά από την πανδημία .

 
@Νικη (χωρίς δικό σας όνομα)
01 Δεκ 2020 20:36

Μα γιατί τόσο εχθρικότητα αγαπητή μου ?
Και τόσο ανώνυμα; Βρείτε ένα νίκνειμ τουλάχιστον, κάτι.
Κάνετε πολλά ερωτήματα και δε νομίζω πως θα μπορέσω να απαντήσω σε όλα.
Στο θέμα αν χώρες σαν τη Σουηδία ή τη Μ Βρετανία επιθυμούν να έχουν νεκρούς, η απάντηση είναι βέβαια απλή. Εξαιρετικά απλή. Κανείς δεν θέλει να έχει νεκρούς όσο δεν βλάπτεται η Οικονομία ή η Κυβέρνηση. Αν όμως πρέπει να επιλέξουν οι χώρες του δυτικού κόσμου , τότε αυτό που πρέπει να σωθεί πάση θυσία είναι η Οικονομία. Αλλωστε για τους υψηλά ιστάμενους πάντα βρίσκεται φάρμακο και οι υπόλοιποι είναι απλά αναλώσιμοι.
Στο εάν η λύση είναι ο εγκλεισμός δε χρειάζεται να ρωτήσετε εμένα, παρακολουθείστε απλά τα νούμερα. Εκτός κι αν δε σας λένε τίποτα οι εκατοντάδες νεκροί.
Όσο για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, πρώτον επέλεξαν τη δουλειά τους που διατρέχει ΚΑΙ κινδύνους- πολύ περισσότερους φυσικά για τους ασθενείς που αναγκάζονται να νοσηλευτούν- και δεύτερον την κάνουν με πολλά μέτρα προστασίας. Έχετε δει τις στολές όσων ασχουλούνται με τους φορείς covid? Επίσης δεν ξέρω αν παρακολουθείτε καθόλου τις δηλώσεις τους, αλλά μας παρακαλάνε γι' αυτό που εσάς σας εκνευρίζει : Να μείνουμε μέσα!
Και τέλος : Επειδή έχουμε πολύ κουραστεί να ακούμε το γνωστό οι "δάσκαλοι κάθεστε και πληρώνεστε". Όπως οι γιατροί επέλεξα κι εγώ να γίνω εκπαιδευτικός. Τις μέρες αυτές που καθόμαστε στο σπίτι μας (όχι από επιλογή δική μας), δουλεύουμε πολύ περισσότερες ώρες απ'ότι αν ήμασταν στα σχολεία. Φυσικά εσείς αυτό δεν μπορείτε να το δείτε. Εσείς ακούτε για λίγες ώρες τηλεκπαίδευσης κάθε μέρα. Τη δουλειά που πρέπει να ρίξεις για να κάνεις αυτές τις λίγες ώρες δεν την βλέπετε. Την άνοιξη, αγαπητή μου, που έπρεπε δίχως καμία επιμόρφωση να μάθω και να χρησιμοποιώ τρεις πλατφόρμες ταυτόχρονα και να στέλνω παράλληλα εργασίες στα παιδιά και να τις διορθώνω μία προς μία, σε όποια δυσανάγνωστη μορφή κι αν μου τις έστελναν, δούλευα καθημερινά 14-15 ώρες. Τώρα φυσικά που έχω μάθει τις πλατφόρμες μπορεί να δουλεύω 8-10 ώρες. Αλλά αυτό είπαμε, εσείς δεν το βλέπετε.
Και αν δούλευα σε σούπερ μάρκετ, τότε ναι θα δούλευα κι εκεί με πλήρη επαγγελματισμό και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως έπρεπε να κάνω και στη δική μου δουλειά μέχρι πριν 2 εβδομάδες,στο σχολείο, όπου ήμασταν 26 άτομα συνωστισμένα σε μία τάξη, με τα μισά παιδιά να φορούν τη μάσκα εντελώς λάθος,να έρχονται κάποια από αυτά με πυρετό ή με βήχα στο σχολείο, στο ολοήμερο να τρώνε παιδιά από 6 διαφορετικά τμήματα χωρίς καθόλου μάσκες.....και όλα αυτά επειδή το Υπουργείο δεν ήθελε να διαθέσει χρήματα για να προσλάβει αναπληρωτές και να γυρίσει τα σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων σε διπλοβάρδια. Ποιος νικά και στην τελευταία περίπτωση ; Η Οικονομία!!!!! Δεν νομίζω κανένας να ενδιαφέρθηκε στις αρχές αυτής της σχολικής χρονιάς για την υγεία των παιδιών, των κηδεμόνων τους ή των εκπαιδευτικών (ειδικά των τελευταίων, που στο κάτω κάτω πληρώνονται κιόλας , άρα είναι αναλώσιμοι και το συνταξιοδοτικό δεν πάει έτσι κι αλλιώς καλά). Λύσεις υπήρχαν, ανώνυμη, αλλά όλες οι λύσεις κοστίζανε. Και τις μάσκες, το πιο φτηνό κι εντελώς κοροΐδίστικο απ'όλα, ακόμα τις περιμένουμε, τώρα που αγορασε ο καθένας μας καμιά 30αριά να του βρίσκονται.
ΚΙ εδώ θα ήθελα να σας αντιγυρίσω το ερώτημα: Βρείτε μου εσείς μια λύση που ΚΑΙ η Οικονομία θα σωθεί ΚΑΙ ο κόσμος δε θα πεθαίνει κατά εκατοντάδες κάθε μέρα. Αλλά νομίζω πως το τελευταίο δε σας ενδιαφέρει, από τα γραφόμενά σας. Όπως δεν ενδιαφέρει και καμία κυβέρνηση.
Δε θέλω να είμαι σκληρή μαζί σας. Αλλά το 111 σήμερα και το χτεσινό 85 και το 121 προχτές δεν είναι νούμερα, είναι άνθρωποι. Μπορούμε όλοι να ζήσουμε πιο φτωχικά. Αλλά χρειαζόμαστε την ανάσα μας για να ζήσουμε. Και χρειαζόμαστε και τους ανθρώπους μας.

 
@Νίκη
01 Δεκ 2020 16:13

Μην μονοπωλείτε την ανθρώπινη προτεραιότητα κατά κατά το δοκούν. Ισχυρίζεσθε δηλαδή ότι όλες οι άλλες Ευρωπαικές χώρες μεταξύ αυτων και η Σουηδία και η Μ. Βρεττανια που αναφέρατε θέλουν να έχουν νεκρούς? Όλη η Ευρώπη κάνει λάθος? Η λύση είναι κατ εσας ο εγκλεισμός? Μάλλον τότε θα είστε τυχερή στη δουλειά σας και θα σας πληρώνουν ενω κάθεστε με άδειες. Ρωτήστε όμως και εμένα που δουλεύω σε σουπερ μάρκετ και ο συζυγος οδηγος λεωφορείου τι κινδυνο έχω? Το ένα μου παιδι εμεινε ανεργο.Οι γιατροί και το νοσηλευτικο προσωπικο με τη δικη σας λογικη θα επρεπε να ειναι σπιτι τους μεχρι να περασει ο κινδυνος ναι η οχι? Ολοι θα πρεπει να ειμαστε στα σπιτια μας ασφαλείς γιατί ολοι εχουμε το δικαιωμα να ζησουμε. Λοιπον τι λετε? Να κατσουμε ολοι μεσα ωσπου να περασει ο κινδυνος οταν μας το πουν οι ειδικοι. Εχετε αλλη προταση? Πειτε μας

 
Εκπαιδευτικός
01 Δεκ 2020 12:59

Δεν διανοούμαι το βιαστικό άνοιγμα. Αναρωτιέμαι όμως στην περίπτωση που ανοίξουν μετά τις γιορτές, γίνεται από τώρα η κατάλληλη προετοιμασία; Ή και πάλι το υπουργείο θα κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια; Με τι όρους θα ανοίξουν; Θα γίνονται μαζικά τεστ; Θα φροντίσει για συνταγογράφηση μοριακών τεστ; Θα αυστηροποιηθούν οι κανόνες; Η διαχείριση των κρουσμάτων θα γίνει ρεαλιστική; Θα φροντίσει για την τήρηση των κανόνων του εοδύ (αποστάσεις κλπ); Ή θα συνεχίσει την ίδια αδιάλλακτη, παράλογη κι εξοργιστική τακτική; Να συμβουλευτεί τους εκπαιδευτικούς που γνωρίζουν πώς λειτουργούν πραγματικά τα σχολεία. Χορτάσαμε από τους άσχετους.
Και κάτι ακόμη. Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι.

 
Νίκη
01 Δεκ 2020 04:19

@Αντα
Τα επιδημιολογικο στοιχεία της Ευρώπης τα είδατε? Κάντε μια συνολική σύγκριση των νεκρών που υπάρχουν στις χώρες με ανοιχτά σχολεία και τα ξαναλέμε. Αν ζηλεύετε τους 6800 νεκρούς της Σουηδίας μιας χώρας με ελαφρώς μικρότερο πληθυσμό από το από την Ελλάδα ή τους 58000 νεκρούς της Αγγλίας χώρα με πενταπλασιο πληθυσμο, των οποίων μάλιστα οι υγειονομικές υποδομές είναι σαφώς καλύτερες από τις ελληνικές, τότε δεν εχουμε τι να συζητήσουμε . Ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του. Η δική μου είναι η ζωή. Επίσης δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά όλες οι μελέτες δείχνουν ότι και σε αυτούς που το περνάνε ελαφρά, μπορεί να αφήσει κουσούρια για μια ζωή στους πνεύμονες, στην καρδιά, στο νευρολογικό.

 
Δον Κιχώτης
30 Νοε 2020 18:25

Δεν έκανε όπισθεν ο κ. Πέτσας, το ρήμα «μπορώ» είναι πολύσημο και στο γ΄πρόσωπο έχει και τη σημασία του «ενδέχεται», η διατύπωση του Σαββάτου είναι απλώς αμφίσημη, έχουμε λαμπρή παράδοση από την εποχή των Μαντείων αγαπητό esos.

 
Αντα
30 Νοε 2020 18:24

Σε ποια χώρα της Ευρώπης είναι κλειστά τα σχολεία;

 
Πινοκιο
30 Νοε 2020 18:13

Σας πιστέψαμε.Μετα τις 20 Γενάρη και αν

 
8 γενάρη ?
30 Νοε 2020 18:05

ανοιγει η εκπαίδευση 8 γενάρη , αν όλα πάνε καλά ασφαλώς ,
πεστε το καθαρά να τελειώνουμε , τι το πάτε από δω και κει ,
αφου και η πρώτη καραντίνα 2,5 μήνες κράτησε και δεν ηταν τόσο σφοδρή
τώρα πως θα γινόταν νωρίτερα ?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ