Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Η Ν. Κεραμέως σε τάξη όπου οι εκπαιδευτικοί το πρωί κάνουν μάθημα μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης και το μεσημέρι τηλεκπαίδευση στους μαθητές τους

Υπ. Παιδείας: Για οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν τα σχολεία μας να είναι κλειστά, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να υπάρχει όσο το δυνατόν αμεσότερη επαφή δασκάλου και μαθητή – έστω και μέσω οθόνης
Δημοσίευση: 02/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοτικό Σχολείο της Αττικής , όπου το πρωί οι εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα μέσω  της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και το μεσημέρι τηλεκπαίδευση στους μαθητές   τους, επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Οι εντυπώσεις της υπουργού Παιδείας περιγράφονται στο ακόλουθο σχόλιό της:

Το σκηνικό: μία πραγματική τάξη σε Δημοτικό Σχολείο της Αττικής.

Πρωταγωνιστές: οι δάσκαλοί μας που το μεσημέρι κάνουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές της τάξης τους, και το πρωί εθελοντικά παραδίδουν μάθημα για τους σκοπούς της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Έτσι οι μαθητές μας του Δημοτικού μπορούν να προχωρούν στην ύλη, και το πρωί μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης, και το μεσημέρι με τους δασκάλους τους, μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Πάνω από 290 τηλεοπτικά μαθήματα έχουν ήδη γυριστεί και συνιστούν μία πολύτιμη «βιβλιοθήκη» εκπαιδευτικού υλικού – παρακαταθήκη για το μέλλον. Τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Για όσο όμως οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν τα σχολεία μας να είναι κλειστά, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να υπάρχει όσο το δυνατόν αμεσότερη επαφή δασκάλου και μαθητή – έστω και μέσω οθόνης. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές δασκάλους μας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την παιδαγωγική και εκπαιδευτική καθοδήγηση, και την ΕΡΤ2 για τη φιλοξενία των μαθημάτων.

Σχόλια (13)

 
Δον Κιχώτης
03 Δεκ 2020 16:05

Κοινός τόπος: Τα τηλεοπτικά μαθήματα που προβάλλονται από την ΕΤ2 είναι δυνατόν να βελτιωθούν άμεσα, αφού ούτε επιπλέον δαπάνη απαιτείται για τα περισσότερα απ΄αυτά που προτείνει ο Μάνος ούτε λείπουν από τις θέσεις τους οι αρμόδιοι Συντονιστές. Τα σχόλια - μηνύματα που αναρτήθηκαν εδώ είναι σαφή.

 
Γιαννάκη Ελ.
03 Δεκ 2020 14:29

Εύκολη η γκρίνια ...καμιά πρόταση διαφορετική; Δηλαδή να γυρίσουμε στην τάξη; Αν όχι, τι άλλο μπορεί να γίνει; Μήπως να καθόμαστε και να πληρωνόμαστε
απλώς; Εδώ ο κόσμος καίγεται....και εμείς αναζητούμε την τελειότητα.

 
Μπράβο!
03 Δεκ 2020 13:39

Συγχαρητήρια Κα Υπουργε!
Συνεχίστε να προχωρατε σε μεταρρυθμίσεις!
Αφήστε οριστικά στο περιθωριο αυτούς που δεν θέλουν και δεν μπορουν να προσαρμοστουν στο εκπαιδευτικό τους έργο!

 
Γονέας κι εκπαιδευτικός
03 Δεκ 2020 13:09

Από το να ασκούμε κριτική του τι χρειάζεται η εκπαιδευτική τηλεόραση ας αρχίσουμε με θετικά λόγια για τους συναδέλφους. Το ξερουμε ότι μερικοί θα έκαναν το σούπερ μάθημα αλλά δεν το βλέπουμε , για μας είναι σημαντική η προσφορά αυτών των συναδέλφων που κάνουν έργο όχι θεωρία και κριτική .

 
ΗΡΑ*
03 Δεκ 2020 12:53

@ Μάνος : Η ντροπή ντροπή δεν έχει και χαράς τον που την έχει...
Μάλλον δε σε καλύπτει αυτή η λαϊκή ρήση.Δεν γνωρίζω κατι για την "απόλυτη ντροπή". Εκείνο όμως που γνωρίζω με ... απόλυτη σιγουρία είναι τούτο: το 1970 είχαμε ακόμα δικτατορία...

@ Δον Κιχώτης : Μπλέξαμε και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξουμε, συνάδελφε, και μη ρωτάς γιατί : ΄Αλλο πράγμα οι μικροδιδασκαλίες, αλλο πράγμα τα παιχνίδια ρόλων, αλλο πράγμα η εκπαιδευτική τηλεόραση αλά greece - εχει δίκαιο ο Μάνος - άλλο πράγμα η εκπαιδευτική τηλεόραση όπως την προτείνει ο Μάνος ( αν και προσωπικά θα ήθελα περισσότερες διευκρινίσεις...) , άλλο πράγμα η τηλεκπαίδευση και άλλο τελείως, μα τελείως άλλο πράγμα η ΓΝΗΣΙΑ αληθινή διδασκαλία.

 
Δον Κιχώτης
03 Δεκ 2020 10:20

Συγχαρητήρια στον Μάνο!
Είναι προφανώς χρήσιμες αυτές οι δημόσιες παρεμβάσεις εδώ στο esos, μακάρι να πολλαπλασιαστούν για να προκληθούν οι κατάλληλες θετικές αντιδράσεις, ώστε από τον δάσκαλο που μονολογεί - αυτό δεν είναι μάθημα - να πάμε σ΄αυτά που προτείνει ο Μάνος, μια καλή προσομοίωση αληθινού μαθήματος.

 
Μανος
03 Δεκ 2020 09:37

Ειχατε 8 μηνες να προετοιμασετε εκπαιδευτικη τηλεοραση. Προφανως δεν ξερετε τι ειναι εκπαιδευτικη τηλεοραση. Δεν ειναι να βιντεοσκοπειται ενας δασκαλος να κανει μαθημα. Θελει σχεδιασμο, μεσα, κινουμενα γραφικα, σκηνοθεσια. Αυτο ειναι η Ελλαδα του 70. Δεν εχετε παραδειγματα να δειτε? Απολυτη ντροπη.

 
Παντελης
03 Δεκ 2020 07:40

Όλο μιλάει για τα παιδιά του δημοτικού γιατί δεν ρωτάει για τα παιδιά του λυκείου ειδικά αυτά που θα δώσουν πανελλαδικές που το πρωί κάνουν μάθημα με το σχολείο τους κ το απόγευμα με το φροντιστηριο κουραστικάνε όλη μέρα πάνω σε μια καρέκλα και σε μια οθόνη

 
ΠΕ86 σε φροντιστηριο μέσης εκπαίδευσης
03 Δεκ 2020 06:44

Εντάξει, ωραίο το σόου.
Τώρα μειώστε την ύλη!!!Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε μέσα σ αυτό το τσίρκο!!!

 
Γιάννης Σαλονικίδης
03 Δεκ 2020 00:35

Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο; Για πόσες μέρες θα αντέξουν να κάνουν διπλή απαιτητική εργασία;

 
Προσφορά όχι θεωρίες
02 Δεκ 2020 20:35

Full time εργαζόμενοι για τους μαθητές μας. Η εκπαιδευτική τηλεόραση έχει μεγάλη ακροαματικότητα από τους μαθητές του δημοτικού το πρωί. Πραγματική προσφορά.

 
Δον Κιχώτης
02 Δεκ 2020 19:58

Βάλτε βρε παιδιά και 5 δασκάλους να υποδύονται τους μαθητές, να διατυπώ-νονται οι κατάλληλες «μαθητικές» ερωτήσεις και ταυτοχρόνως να πειράζει ο Γιάννης τη Μαρία, να κάνει την παρατήρησή του ο δάσκαλος, να γελάσουν λίγο τα μικρά παιδιά στο σπίτι, να γίνει το μάθημα ολίγον τι αληθινό!...
Αυτό το σκηνικό στήναμε στις μικροδιδασκαλίες κάποτε, με σκηνοθέτη τον σεβαστό μου λαμπρό Δάσκαλο Αθανάσιο Τ. !

 
ΝΙΚΟΣ
02 Δεκ 2020 19:28

Μπράβο στους συναδέλφους! Στην τάξη με διπλό σκοπό, και εκπαιδευτική τηλεόραση και σύγχρονη το μεσημέρι!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.