ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος του ΕΑΠ να ζητήσει άμεσα συγγνώμη ή να απομακρυνθεί

"Ο πρόεδρος του ΕΑΠ δε διστάζει να επιτεθεί προσωπικά στην αναπλ. τομεάρχη και πρώην υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, χρησιμοποιώντας προσβλητικά το επώνυμό της"
Δημοσίευση: 02/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εμπρηστική , χαρακτηρίζει   ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση-απάντηση   του προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  Καθηγητή  Οδυσσέα  - Ιωάννη Ζώρα,που δημοσιεύθηκε σήμερα στο esos,  επί του περιεχομένου   της ερώτησης 32 Βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης  προς την υπουργό Παιδείας για τις προσλήψεις και τις αμοιβές των διδασκόντων στο Ιδρυμα.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ  καλεί τον κ. Ζώρα να να ζητήσει άμεσα συγγνώμη , θεωρώντας προσβλητική τη δήλωση για την Αν. Τομεάρχη Παιδείας Μ. Τζούφη    ή να απομακρυνθεί   από τη θέση του προέδρου του ΕΑΠ.

Ειδικότερα , στο ανακοινωθέν ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα εξής:

Εμπρηστική δήλωση: Με μια εμπρηστική δήλωση επέλεξε να απαντήσει ο Οδυσσέας Ζώρας, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), στην ερώτηση 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που καταγράφονται στο ίδρυμα.

Χρησιμοποίησε  προσβλητικά το επώνυμο της Μ. Τζούφη: Θεωρώντας πως «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», ο πρόεδρος του ΕΑΠ παραμερίζει την υπουργό Παιδείας και καταργεί το θεσμικό της ρόλο, ενώ δε διστάζει να επιτεθεί προσωπικά στην αναπλ. τομεάρχη και πρώην υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, χρησιμοποιώντας προσβλητικά το επώνυμό της.

Ο πιο κομματικός Πρύτανης: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Ζώρας επιδιώκει να παίξει πολιτικό ρόλο και να «κάνει θόρυβο». Άλλωστε ήταν ο πιο κομματικός πρύτανης που πέρασε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, συμμετέχοντας ενεργά στη διοργάνωση της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ», τορπιλίζοντας κάθε διάλογο, απειλώντας και βάζοντας εμπόδια στη συγχώνευση του ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, γνωστή είναι και η απέχθειά του απέναντι στους φοιτητές και τις κινητοποιήσεις τους.

Δημόσια συγγνώμη ή απομάκρυνση: Όμως η αθλιότητα έχει και τα όρια της. Ο κύριος Ζώρας οφείλει άμεσα μια δημόσια συγγνώμη για το ύφος, τις προσβολές και την κακόγουστη χρήση συνηχήσεων στα επίθετα των πολιτικών του αντιπάλων. Ειδάλλως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπως και να αποσαφηνίσει αν έχει παραχωρήσει το δικαίωμα στο διορισμένο από την ίδια πρόεδρο του ΕΑΠ, να απαντά αντ’ αυτής.

Σχόλια (14)

 
Φίλιον έπος
06 Δεκ 2020 17:41

Να απομακρυνθεί ο Πρύτανης ή να ζητήσει συγνώμη.Τάδε έφη ένας πρώην Υπουργός που αυτόν και το κόμμα του τους απομάκρυνε ο λαός από την εξουσία και γλύτωσε.Και νομίζει ακόμη ότι είναι υπουργός και απαιτεί απομακρύνεις των μη αρετών σε αυτόν.Ένας πρώην Υπουργός Παιδείας με απολυτήριο Λυκείου ζητά την απομάκρυνση ενός Πρύτανη με έναν σωρό τίτλους.Αυτά μόνο εδώ γινονται

 
Φίλης και ΣτΕ
05 Δεκ 2020 18:04

Αντισυνταγματικός ο νόμος Φίλη για την ψηφοφορία Διευθυντών Εκπαίδευσης.Δυο αντισυνταγματικές αποφάσεις ,με απόφαση ΣτΕ για τα θρησκευτικά.Συν και κάτι άλλες.Ηταν ο Υπουργός των πολλών αντισυνταγματικών αποφάσεων.Συνεχώς απαιτεί να του ζητάνε συγνώμη ,αλλά αυτός ούτε μια φορά δεν ζήτησε συγνώμη για οτιδήποτε στραβό ή αντισυνταγματικό έκανε.

 
@Γ Εθνική
05 Δεκ 2020 13:22

Για να δουλεύεις στην εκπαίδευση θέλει πτυχίο ΑΕΙ και όχι απολυτήριο Λυκείου.Κάνω λάθος;Αντίθετα αν είσαι υπουργός Παιδείας,δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση.Μπορείς και με απολυτήριο Λυκείου.

 
Γ' Εθνική
04 Δεκ 2020 22:41

@Εσείς να ζητήσετε συγνώμη κ.Φίλη
Εδώ δεν κατάφερε ολόκληρος Πλατάρος να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα.... εσείς πόσα πτυχία έχετε?....

 
Εσείς να ζητήσετε συγνώμη κ.Φίλη
04 Δεκ 2020 17:54

Για την επιμονή σας να αμφισβητείτε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.Αναγνωρίζετε όλες τις γενοκτονίες εκτός αυτή εναντίον των Ελλήνων ταυτιζόμενος μη την Τουρκία .Ενοχληθήκατε από την εικόνα της Παναγίας στην Βουλή,αλλά δεν ενοχλείστε από αυτούς που σας λένε ότι είστε ο μόνος Υπουργός Παιδείας στην ιστορία της χώρας ,της Ευρώπης και του πολιτισμένου κόσμου με απολυτήριο Λυκείου.
Ζητήστε λοιπόν συγνωμη

 
Πλατάρος Γιάννης
03 Δεκ 2020 18:00

Ο Πρόεδρος έχει δικαίωμα να κάνει χιούμορ. Όπως και ο Σύριζα που μας κάνει το μπλάκ .
Εγώ ξέρω, ότι ενίοτε ο Σύριζα και άλλα κόμματα, κάνουν απίστευτα λογοπαίγνια και υπονοούμενα στην έκφραση πολιτικού λόγου. Κάποια από αυτά τα κόμματα, επιδίδονται άκριτα και σε βαρείς υβριστικές εκφράσεις κατά οιουδήποτε πολιτικούς τους αντιπάλου. Το να αντιγυρίσει κάποιος ως τζούφια της επερώτηση , είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ δικαίωμά του.
Προχθές ο Φίλς μας είπε ότι τρώθηκε η αισθητική του με την προβολή της Παναγίας στο κτήριο της βουλής. Για κάποιους είναι απύθμενη ύβρις που έχουν άλλη αισθητική από τον κ. Φίλη. Τι νέα ήθη επιχειρεί να εισάγει ο Σύριζα;
Φυσικά και ΟΛΟΙ δύνανται να κάνουν ΣΑΤΙΡΑ και ένα εργαλειακό ανθυποκομμάτι της όπως τα ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ.
Δνε έχουμε χούντα, έχουμε ελευθεροτυπία, ελευθεροστομία και αυτήν την έχουν ΟΛΟΙ!
Όχι μόνο ο Σύριζα.
Είναι απίστευτα ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ η Δημοκρατία, όταν δεν έχουμε εξουσία.
Θα μάθουνε να τα ακούνε. Τα θύματα των συκοφαντικών επιθέσεών τους έχουν ΛΟΓΟ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Μπορεί η εξουσία διακριτικά να απομακρύνει τους σατιρικούς καλλιτέχνες που την ενοχλούν, αλλά δεν μπορεί να τα βάλλει με όλο τον κόσμο!
Είναι απολύτως προφανές, ότι ο Πρύτανης έκανε καλά την δουλειά του και ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ επέσυρε τον «έλεγχο» . Ο κατηγορούμενος έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΟΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ!!! (εκτός από ό,τι απαγορεύει ο ποινικός κώδικας)
Ο Πρύτανης έκανε ένα πετυχημένο λογοπαίγνιο, ενάντια σε πολιτικούς . Του αξίζει το ΕΥΓΕ!

 
σχολιαστής
03 Δεκ 2020 15:47

εσείςνα ζητήσετε συγγνώμη.
Για την μειωπική σας πολιτική.

 
Μια χαρά τα λέει
03 Δεκ 2020 12:48

Μια χαρά τα λέει ο Πρόεδρος και λίγα λέει. Έχετε χάσει τη μπάλλα!. Εσείς που πήγατε την εκπαίδευση πίσω 50 χρόνια πρέπει να ζητήσετε συγνώμη.

 
Προτεραιότητα
03 Δεκ 2020 08:28

Ας λυθούν πρώτα απ' όλα τα θέματα των φοιτητών, με πρώτο και κύριο τα επαγγελματικά δικαιώματα κάποιων πτυχίων

 
Διαβάζω
03 Δεκ 2020 00:46

Διαβάζω τα σχόλια και σκέφτομαι ...μεγάλη ταραχή νιώθουν κάποιοι για να επαναλαμβάνουν διαρκώς το ... τελειώσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ κλπ, αλλά με τα καραγκιοζιλίκια που βλέπω τελευταία σε όλους τους τομείς νομίζω ότι άλλοι τελειώνουν ... και θα πίνουν τούτο το πικρό ποτήρι ...έτσι είναι η ζωή ...και ούτε τα γκάλοπ πιστεύω ...η ζωή θα δείξει ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

 
ΑΝΤΙΣΚΑΙ
02 Δεκ 2020 22:17

@Τελειώσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ
Τί να σας πω? Εμένα, και το 20% πολύ μου φαίνεται, αν σκεφτεί κανείς πόσο περίφημα τα πηγαίνει παντού ο Μητσοτάκης.... Και ειδικά η Κεραμέως στην παιδεία....
Μάλλον λοιπόν, δεν είναι και πολύ "αξιόπιστες" οι δημοσκοπήσεις....

 
GEORGE
02 Δεκ 2020 22:13

Για την ουσία δεν απαντάτε

 
Τελειώσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ
02 Δεκ 2020 21:45

Δεν υπάρχει αντιπολίτευση.Όλες οι δημοσκοπήσεις σας δίνουν 20%.Χαρη στην ανυπαρξία σας σαν αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης έχει περίπου 39,5%.Εσεις τον κρατάτε στην εξουσία επειδή απλά δεν κάνετε τίποτε.Ιαχες του τύπου "να παραιτηθεί ή να ζητήσει ο δείνα" δεν πιάνουν πια και δεν είναι αντιπολίτευση.Ουτε καν ανανέωση κάνετε.Οι πρώην υπουργοί ,όπως στην φωτό του έσος,είναι τομεάρχες.Οι πρωθυπουργοί μετά την εκλογική ήττα παραιτούνται και μπαίνει κάποιος άλλος για ανανέωση.Χασατε τις εκλογές και παραμένετε στις ίδιες θέσεις οι ίδιοι.Μα επειδή δεν σας ήθελαν δεν σας ψήφισαν.Και επιμένετε να φαίνεστε εσείς που δεν σας ψήφισαν.Κυβερνηση έτσι δεν ξαναβλεπετε.Εκτος αν συνκυβερνησετε.Βαλτε επιτέλους νέους και άφθαρτους.Εκτος αν δεν έχετε.Τι μανία με την καρέκλα είναι αυτή;Κατά τα άλλα αυτοαποκαλείστε αριστεροι.

 
Ακης
02 Δεκ 2020 21:08

Πρόεδρε για τους φοιτητές μείωσε την οικονομική συμμετοχή (επιβεβλημένη και λόγο κρίσης) και μείωσε τα έτη για την απόκτηση των μεταπτυχιακών σε 2 έτη (μαζί με τη διπλωματική) σε όλα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.