Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Ν. Κεραμέως: Αυτά είναι τα στοιχεία της τηλεκπαίδευσης για την περασμένη εβδομάδα

Δημοσίευση: 02/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα στοιχεία της τηλεκπαίδευσης των μαθητών Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων για την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία. πραγματοποιήθηκαν:

  • Πάνω από 6 εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών
  • 320.000 τηλεδιασκέψεις αθροιστικά κάθε μέρα,
  • 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών,
  • 39.000 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων,
  • 18 εκατομ. λεπτά μαθήματος την ημέρα.

 “Το εγχείρημα της καθολικής σύγχρονης τηλεκπαίδευσης – πρωτόγνωρο για τη χώρα μας και για όλον τον κόσμο – πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας και στις οικογένειες τους” δήλωσε η υπουργός Παιδείας και τόνισε:”Η πανδημία έχει επιφέρει δραματικές συνέπειες σε όλον τον κόσμο. Έχει όμως ταυτόχρονα αποτελέσει το εφαλτήριο για να γίνουν άλματα ψηφιοποίησης στο χώρο της εκπαίδευσης”.


 

Σχόλια (18)

 
antonis
06 Δεκ 2020 21:52

Ναι μπαίνω και κάνω μάθημα καθε μέρα και κάθε ώρα του προγράμματος μου ...και τι μαυτό;;; ..αυτό είναι εκπαίδευση;;; όταν στο μάθημα συμμετέχει το 10% , όταν δεν μπορώ να ελέγξω ποιος είναι και ποιος δεν είναι παρόν, όταν καθε τόσο δέχομαι τα παράπονα των μαθητών οτι δεν ακούγομαι ή οτι έχει παγώσει η εικόνα....Είναι αυτό (τηλ)εκπαίδευση κ.υπουργέ;;;;;
και συν τοις άλλοις όπως προανέφερε και κάποιος εδώ ..... με ξένα κόλυβα...

 
Πηνελόπη
04 Δεκ 2020 22:26

Τα παιδιά του δημοτικού έχουν κουραστεί. Κάθε μέρα γκρινιάζουν κ δεν θέλουν να μπουν στο μάθημα. Εμείς οι γονείς κάνουμε χρήση άδειας κανονικής η ειδικού σκοπού κ μας "εκβιάζουν" από τις εργασίες μας. Κ ο εργοδότης δεν είναι μόνο του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα. Δεν φταίμε για την κατάσταση κ . Κεραμεως. Δεν είναι σωστά τα μέτρα. Είμαστε σε νευρικό κλονισμό κ έχουμε κ τύψεις ότι παρατάμε κ τα παιδιά μας για να πάμε στη δουλειά. Βρειτε άμεσα λύση....

 
Και θελουμε και μπορούμε να πάμε μπροστά
04 Δεκ 2020 13:46

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ελλάδας. Σηκώσαμε κι εμείς κεφάλι που μας είχαν ως το κακό παράδειγμα. Άντε βρε παιδιά, και σε άλλες επιτυχίες!

 
HΡΑ*
03 Δεκ 2020 23:31

Για το Θεό, μην κάνετε διεθνώς ρεζίλι την έρμη την πατρίδα μας ! Όχι άλλη ... αριστεία, κ. Κεραμέως !
... και γι αυτό θα διαφωνήσω ενμέρει με το φίλο μας (Τραγουδάτε στο μπάνιο? ) ότι οι αριθμοί από μόνοι τους δεν λένε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό ούτως ή άλλως, αλλά το να χρησιμοποιεί η Υπουργός Παιδείας ΤΕΤΟΙΑ αριθμητικά στοιχεία αποτελεί σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία ! Ποιος σοβαρός επιστήμονας, ποιος ερευνητής θα μπορούσε ποτέ να αποδεχθεί, πόσω μάλλων να κάνει χρήση ο ίδιος, τέτοια άσχετα αριθμητικά στοιχεία; ΚΑΝΕΝΑΣ, απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ !

 
Τραγουδάτε στο μπάνιο?
03 Δεκ 2020 22:03

- Οι αριθμοί από μόνοι τους, δεν σημαίνουν ΤΙΠΟΤΑ. Πχ στην Ελλάδα έχουμε περίπου 5εκ. αυτοκίνητα. Έχουμε δηλαδή ένα αυτοκίνητο ανά δύο Έλληνες? Όχι βέβαια. Πολλοί δεν έχουν κανένα και άλλοι περισσότερα. Άλλα είναι καινούργια και άλλα 30+ ετών. Άλλα κοστίζουν 1.000€ και άλλα 100.000€. Άλλα κυκλοφορούν και άλλα έχουν καταθέσει πινακίδες.

- Γιατί τόση "τρεμούρα" από την κα. υπουργό, να μας πείσει για την επιτυχία της τηλεκπαίδευσης και μάλιστα με αριθμούς? Η τηλεκπαίδευση αφορά 1,5εκ. μαθητές και φοιτητές + 3εκ. γονείς αυτών + 500χιλ. εκπαιδευτικούς αυτών(σχολεία-φροντιστήρια-πανεπιστήμια). Λέτε 5εκ. κόσμος να είναι "τυφλοί" και να χρειάζονται ΑΡΙΘΜΟΥΣ, για να ξέρουν αν πέτυχε ή όχι η τηλεκπαίδευση?

- Ως σήμερα, για τους αριθμούς(και για τα κομπιούτερς), τα έχει πει καλύτερα από όλους ο Μητροπάνος. Τα άλλα, είναι απλά τραγουδάκια για το μπάνιο μας.

 
Αριστεία, όχι αστεία
03 Δεκ 2020 19:01

Δεν μας λέτε και αυτούς τους αριθμούς;
Πόσοι εκπαιδευτικοί κάνουν τηλεκπαίδευση από τον δικό τους υπολογιστή και πόσοι από υπολογιστή που τους έδωσε η υπηρεσία;
Πόσοι εκπαιδευτικοί συνδέονται από το σπίτι τους και με ποια ταχύτητα και πόσοι από τα σχολεία και με ποια ταχύτητα;
Πόσοι μαθητές συνδέονται από υπολογιστή, πόσοι από κινητό και πόσοι από σταθερό;
Πόσοι μαθητές δεν συνδέονται καθόλου, πόσοι περιστασιακά και πόσοι σταθερά;
Πόσοι μαθητές συνδέονται από δικό τους μέσο και πόσοι με μέσο που έδωσε το υπουργείο;
Οι παραπάνω ερωτήσεις μπορούν να συνδιαστούν και με τις παραμέτρους
Ποιο είναι το κόστος της τηλεκπαίδευσης εως τώρα για το υπουργείο;
Αυτά ενδεικτικά χωρίς παραμετροποιήσεις.

 
Εκπληκτικά αποτελέσματα...
03 Δεκ 2020 15:08

...με ξένα κόλλυβα!

Οι περισσότερες "ώρες" έχουν γίνει χρησιμοποιώντας τον ιδιωτικό εξοπλισμό των εκπαιδευτικών... τα σχολεία ΔΕΝ έχουν επαρκή εξοπλισμό για τους εκπαιδευτικούς (ούτε λόγος για τους μαθητές)!

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν τις οικιακές τους συνδέσεις για να συνδεθούν. Μία 50άρα γραμμή (που δεν έχουν όλα τα σχολεία φυσικά) "σηκώνει" 5-6 ταυτόχρονες τηλέ-διδασκαλίες ενώ υπάρχουν πολλά σχολεία με 7-8-9 τμήματα (και 24άρες και ΑΝ γραμμές). Επίσης, σε ακόμα περισσότερα σχολεία (έστω και αν οι γραμμές επαρκούν), δεν υπάρχει δικτυακή υποδομή στο κτίριο και πρόσβαση στο internet έχουν 2-3 διαφορετικοί χώροι (το γραφείο και το εργαστήριο πληρ/κης) και ΑΝ υπάρχει δικτυακή υποδομή αυτό έγινε με πρωτοβουλία του εκπ/κού προσωπικού!

Μπράβο κα.Κεραμέως... Μπράβο κε.Μητσοτάκη! Τέτοιο "δούλεμα" με κατορθώματα που έγιναν με τα δικά μας μέσα ΔΕΝ μας έριξε κανείς!

 
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ.
03 Δεκ 2020 13:47

Μια προσεκτική ανάλυση των αριθμών.θα σας δείξει αρνητικούς δείκτες συμμετοχής!Προσέχετε τι δίνετε!

 
Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
03 Δεκ 2020 13:14

Τα νούμερα ανακοινώνονται για να δείξουν το τεράστιο μέγεθος συμμετοχής . Όταν δε βολεύουν κάποιους δε θέλουν νούμερα τότε δεν είναι η ουσία. Θελουμε να ενημερωνόμαστε για τα πάντα. Η Webex είναι εξαιρετική πλατφόρμα και τη θελουμε και μετά με ανοιχτά σχολεία. Για πρώτη φορά επικοινωνούμε με σχολεία εξωτερικού ταυτόχρονα, κάνουμε μάθημα και μιλάμε με μαθητές εξωτερικού για κοινά προγράμματα. Ναι έγινε πράξη ναι το έκανε η Κεραμεως!!!!!

 
Εκπαιδευτικός
03 Δεκ 2020 07:23

Ανούσια παράθεση αριθμων.
Πόσοι μαθητές ανά βαθμίδα συμμετέχουν?
Πόσοι μένουν ακόμη και σήμερα εκτός λόγω φτώχειας;.
Τι γίνεται με τον εξοπλισμό; Ακόμη δεν έχει φτάσει τπτ σε πολλά σχολεία.

 
Συγχαρητήρια!
02 Δεκ 2020 23:59

Συγχαρητήρια ειλικρινη Κα Υπουργε για το κατόρθωμα, γιατί περι τέτοιου προκειται να γίνεται κανονικά το μάθημα και το κυριότερο, από όλους τους εκπαιδευτικους .

 
@
02 Δεκ 2020 21:58

Αυτό που βγαίνουν και σχολιάζουν εκπαιδευτικοί υπέρ της διαδικασίας πραγματικά με ξεπερνά, βέβαια έχουμε ζήσει πολλά σ' αυτή τη χώρα τα τελευταία 200 χρόνια. Απ' τους μαθητές μου πάντως ένα 30% έχει δηλώσει πως δεν μπορεί να στείλει εργασίες λόγω έλλειψης εξοπλισμού. Κοινώς υπάρχει ένα κινητό ή ένα τάμπλετ.

 
Απλά Μαθηματικά
02 Δεκ 2020 21:35

Έχουμε και λέμε: 18 εκατομμύρια λεπτά μάθημα την ημέρα δια 1,2 εκατομμύρια μαθητές μας κάνει 15 λεπτά μάθημα την ημέρα κατά μέσο όρο ανά μαθητή.....
Έχουμε και ξαναλέμε: 55.000 συνεδρίες για την πρωτοβάθμια και 39.000 συνεδρίες για τη δευτεροβάθμια μας κάνει 94.000 συνεδρίες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τουτέστιν 94.000 εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα σε ημερήσια βάση σε σύνολο 170.000 εκπαιδευτικών ή 150.000 εκπαιδευτικών αν βγάλουμε τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης και τους αποσπασμένους σε φορείς (που δεν κάνουν μάθημα)......

 
Μέτρηση ποσότητας όχι ποιότητας
02 Δεκ 2020 21:30

Η διάρκεια της σύνδεσης μιας τηλεδιάσκεψης δε διασφαλίζει την απαιτούμενη ποιότητα μαθήματος, με τον ίδιο τρόπο που η απλή παρουσία των καθηγητών και των μαθητών σε μια τάξη δε σημαίνει ότι γίνεται μάθημα και παράγεται ικανοποιητικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

Πρέπει άμεσα να επανέλθουν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια-Λύκεια σε πλήρη λειτουργία, ακριβώς όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

 
αληθινή εκπαίδευση
02 Δεκ 2020 21:02

και τι σημασία έχουν αυτά τα νούμερα; δεν υπάρχει ενας εκπαιδευτικος να της απαντησει;

 
Συγκλονιστικά στοιχεία
02 Δεκ 2020 20:42

Συγχαρητήρια σ' αυτόν που τα μετράει. Ποιός είναι αλήθεια? Η cisco ε?
Συγχαρητήρια και σε εσάς κα. Κεραμέως, που τα ανακοινώνετε κάθε βδομάδα. Δεν ξέρετε πόσο το απολαμβάνουμε και πόσο μας καθησυχάζετε, ότι είστε Νούμερο 1. Παγκοσμίως....

 
Πάνος
02 Δεκ 2020 20:17

Παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων σημαίνει ότι καθηγητές που κάνουν μάθημα σε γυμνάσιο και λύκειο, επειδή είχαν ταυτόχρονα μάθημα, αναγκάστηκαν να κάνουν ταυτόχρονα μάθημα στα παιδιά: γεωγρφία β΄γυμνασίου με χημεία γ' λυκείου. Έτσι προχωρούμε μπροστά!!!

 
Σπυρος
02 Δεκ 2020 19:43

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μας. Είμαστε μπροστά από πολλές χώρες. Περσι δε θα το πίστευα. Φέτος έγινε πραγματικότητα. Βέβαια η δια ζώσης δε συγκρίνεται. Αλλά ναι κάνουμε το μάθημα μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.