Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δεν εξετάζουμε την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τον Κορωνοϊό στους μαθητές

Με αφορμή απόφαση του ΣτΕ για τα εμβόλια των μαθητών

03/12/2020

Ενημερώθηκε: 03/12/2020, 15:58

Άκουσε το άρθρο

Δεν εξετάζουμε  το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για τον Κορωνοϊό στους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, στην σημερινή τακτική ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών, απαντώντας σε σχετική  ερώτηση, με αφορμή την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας , με την οποία κρίθηκε συνταγματική η διαγραφή  μαθητών από Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς που οι γονείς τους αρνούνται να τα εμβολιάσουν με  εμβόλια που κρίνονται απαραίτητα για την εγγραφή των παιδιών.

“Η απόφαση του Συμβουλίου της Eπικρατείας είναι βοηθητική ώστε όλοι να κατανοήσουν   ότι δεν υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να αφήσουν στην άκρη  τη επιστήμη και να υποκύψουμε σε θεωρίες συνωμοσίας”, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Άρα είναι ένα θετικό  εργαλείο και αυτό, ώστε περισσότεροι πολίτες να πειστούν  ότι είναι προς το συμφέρον το δικό τους  των αγαπημένων τους προσώπων και τελικά της κοινωνίας  ο εμβολιασμός με ασφαλή εμβόλια”.

Τι απαιτείται για την εγγραφή των μαθητών

Για τα Δημοτικά Σχολεία για την εγγραφή των μαθητών απαιτείται η επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Για τα Νηπιαγωγεία απαιτείται η προσκόμιση του Βιβλιαρίου  Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια (παρ. 4, του άρ. 6 του Π.Δ 79/2017 (ΦΕΚ Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ Α’ 142) και από το άρθρο 74 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ Α’ 13)).

Σχόλια (1)

Ορθώς δεν αφορά την κυβέρνηση το ζήτημα
|

Στη χώρα μας από το Σύνταγμα έχουμε ανεξαρτησία των εξουσιών και συνεπώς ο μόνος αρμόδιος για να πάρει αποφάσεις περί υποχρεωτικότητας είναι η Δικαιοσύνη. Ας λείψουν λοιπόν τα εκ του πονηρού σχόλια, η κυβέρνηση δεν θα πέσει στην παγίδα του λαϊκισμού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ