Διάταξη: Τριετής γίνεται η Σχολή Αστυφυλάκων

03/12/2020

Άκουσε το άρθρο

Αυξάνεται κατά ένα εξάμηνο (από 5 σε 6 εξάμηνα, ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με διάταξη που κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη  Βουλή.

Με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα στους Αστυφύλακες , οι οποίοι είχαν εισαχθεί στην ως άνω Σχολή με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων  και αποφοιτούν μέχρι και το έτος 2022, να παρακολουθήσουν  ακαδημαϊκά σεμινάρια, για την εξομοίωσή τους με τους αποφοίτους της ιδίας Σχολής αυξημένης διάρκειας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Η παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 2226/1994 (Α ́ 122) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. α. Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας διαρκεί έξι (6) εξάμηνα.

β. Οι Αστυφύλακες που είχαν εισαχθεί στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των γενικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 του ν. 1351/1983 (Α ́ 56) και αποφοιτούν από αυτή μέχρι και το έτος 2022, δύνανται, με αίτησή τους, να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια για να εξομοιωθούν με τους αποφοίτους της περ. α ́, η φοίτηση των οποίων διαρκεί έξι (6) εξάμηνα. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται η διαδικασία για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα ανωτέρω σεμινάρια, η διεξαγωγή αυτών, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας.».

2. Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, αρχίζει από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022.

Σχόλια (3)

steven
|

Μπράβο..8 εξάμηνα έπρεπε να γίνει γιατί η βάση εισαγωγής είναι αρκετά υψηλή 1 ! ! !

Απάντηση σε διευθυντή τράπεζας
|

Έχουμε δει και μορφωμένους που πετάνε μολότωφ εάν εννοείται αυτούς. Επίσης υπενθυμίζω, προφανώς δεν το γνωρίζετε, ότι οι σχολές της αστυνομίας είναι ισάξιες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αναγνωρίζονται ισότιμα.

Διευθυντής Τράπεζας Θεμάτων
|

Και λίγο παραπάνω δεν θα τους βλάψει...

Η μόρφωση δεν έβλαψε κανέναν...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ