ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Απόφαση: Ξεκινούν οι κλινικές ασκήσεις των φοιτητών του τελευταίου έτους

Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις των φοιτητών από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην Περιφέρεια που εδρεύει το Πανεπιστήμιο, αλλά και για τις μετακινήσεις εντός τις περιφέρειας του ΑΕΙ
Δημοσίευση: 05/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη δυνατότητα στις Συγκλήτους των ΑΕΙ να διενεργήσουν από από τις 7 Νοεμβρίου κλινικές ασκήσεις των φοιτητών  του τελευταίου έτους  των Προγραμμάτων Σπουδών α΄κύκλου τμημάτων /Σχολών Επιστημών Υγείας, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα από τις 7 έως και 13 Δεκεμβρίου για όλους τους φοιτητές θα ισχύσουν τα εξής:


Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση από τις 7 Δεκεμβρίου,   τις 5.00 έως τις 21.00 επιτρέπονται  η μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α ́ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση  η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια και παρέχεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου είναι εγγεγραμμένος κάθε φοιτητής/τρια, που δικαιούται βεβαίωση κίνησης, λόγω διενέργειας κλινικών ασκήσεων.

Η βεβαίωση περιέχει το ονοματεπώνυμο του φοιτητή/της φοιτήτριας, τον τόπο κατοικίας του/ης, τη διεύθυνση του Τμήματος ή Σχολής του Α.Ε.Ι., νοσοκομείου ή άλλου χώρου στον οποίο διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών στο οποίο φοιτά, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του φοιτητή/ της φοιτήτριας σε εβδομαδιαία βάση.

Η βεβαίωση  παρέχεται ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία προς τον φοιτητή/την φοιτήτρια μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φέρει είτε ψηφιακή υπογραφή είτε σκαναρισμένη πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα του Α.Ε.Ι..

Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα.

Οι βεβαιώσεις   λαμβάνονται από την ηλε-κτρονική σελίδα forma.gov.gr.

Επίσης  επιτρέπεται η  μετακίνηση , με οποιονδήποτε τρόπο  για την εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. για λόγους σπουδών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σχόλια (13)

 
φωνή βοώντος εν τη ερήμω (των Σχολών Υγείας)
11 Δεκ 2020 13:18

Μία εβδομάδα πέρασε από την απόφαση χωρίς αντίκρυσμα. Μήνες μακριά από την κλινική άσκηση για τους τελειοφοίτους. Εκπαιδευτική ασυνέχεια πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα. Για τους μικρότερους φοιτητές εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις μετατέθηκαν για το μακρινό και αβέβαιο μέλλον! Αν δεν αλλάξουν σχολή στο ενδιάμεσο!
Μήπως την ίδια ώρα πανεπιστημιακοί καθηγητές (ιατροί και οδοντίατροι) δεν είναι γνωστό τοις πάσι ότι λειτουργούν τα ιατρεία τους;!

 
Για νοσηλευτές
11 Δεκ 2020 13:08

Ψάχνουν να βρουν εθελοντές για τα νοσοκομεία και επαινούν όσους προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αλλά την ίδια ώρα δεν αφήνουν τους τελειόφοιτους Νοσηλευτικής, όπως και Ιατρικής, Οδοντιατρικής, να ολοκληρώσουν την πρακτική άσκηση τους κόβοντάς τους τα φτερά! Και η υποκρισία έχει τα όριά της! Και η "ηγεσία" τα ξεπέρασε...
Δεν χρειαζόμαστε άλλη επίδειξη της αδυναμίας χειρισμού απλών καταστάσεων!
Και τα αυτονόητα έγιναν ζητούμενα αυτές τις μέρες!

 
οδοντίατρος
11 Δεκ 2020 13:02

Έχω την εξής εικόνα από σάιτ Οδοντιατρικής Αθηνών: 08.12.2020
"Ενημέρωση σχετικά με την Επαναλειτουργία των Κλινικών του 9ου Εξαμήνου του Τμήματος Οδοντιατρικής (8-12-20)
Σύμφωνα με την υπ.αρ. Υ.Α.78363/5-12-2020(5350) και με νεότερη ενημέρωση από την Επιτροπή COVID-19 του ΕΚΠΑ, για να επαναλειτουργήσουν οι κλινικές του 9ου Εξαμήνου του Τμήματός μας, θα πρέπει να διενεργηθεί μοριακός έλεγχος για την νόσο του COVID-19 στους φοιτητές που θα μετέχουν σ’ αυτές.
Η Διοίκηση του Τμήματος Οδοντιατρικής θα σας ενημερώσει εκ νέου για τον τρόπο διεξαγωγής των ΤΕΣΤ.
Από τη Γραμματεία του Τμήματος"
Έως σήμερα ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟΝ για τα τμήματα Υγείας.
Ως πότε οι ανεφάρμοστες αποφάσεις;! Ποιους τελικά αφορούσε η επανεκκίνηση κλινικών ασκήσεων;! Τα ντουβάρια;!
Τη στιγμή που οι περσινοί τελειόφοιτοι ακόμη δεν τις τέλειωσαν λόγω της καραντίνας;! Και ύστερα το τρίο της καταστροφής να επαίρεται με σαρδόνιο χαμόγελο ότι το 2019-2020 ήταν μια επιτυχής ακαδημαϊκή χρονιά παρά τον κορωνοϊό;! Και εις ανώτερα λοιπόν!!! Και η παρωδία έχει όρια...

 
ανεξάρτητος φοιτητής
10 Δεκ 2020 01:00

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση 115744/Ζ1 - ΦΕΚ 3707/Β/4-9-2020: "Οι φοιτητές πριν την έναρξη της συμμετοχής τους στις κλινικές ασκήσεις υποβάλλονται σε υποχρεωτικό προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που διενεργείται με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Ο έλεγχος πραγματοποιείται δωρεάν σε μία από τις δημόσιες δομές υγείας της ημεδαπής, κατά προτίμηση αυτής όπου θα πραγματοποιηθεί το διδακτικό έργο των φοιτητών, και τα αποτελέσματα του ελέγχου γνωστοποιούνται με επιμέλεια του κάθε φοιτητή στο διδακτικό προσωπικό, το οποίο θα έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του διδακτικού έργου των κλινικών ασκήσεων."
Αλήθεια πόσο καιρό απαιτεί αυτή η διαδικασία έχει υπολογιστεί; Το κόστος της; Τι νόημα έχει να γίνεται άπαξ στην έναρξη-επανέναρξη και όχι τακτικά; Γιατί δε χρησιμοποιούνται και τα rapid--tests; Μέχρι να οργανωθεί εκ νέου PCR έλεγχος για το σύνολο των τελειοφοίτων θα φτάσουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, άρα τι όφελος προκύπτει από τη νέα ΚΥΑ;;;!!! Σώστε τα τμήματα υγείας πριν να είναι αργά!

 
SOTOS ΧΑΝΙΑ
07 Δεκ 2020 20:22

Οι φοιτητές μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους ( με Ε1 ,..) , αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πόλη φοίτησης ( τουλάχιστον μέχρι 07-01-2021 όπως ανακοινώθηκε σήμερα ).
Η επιστροφή στην πόλη φοίτησης είναι απαραίτητη γιατί στο φοιτητικό σπίτι
υπάρχει ο βασικός εξοπλισμός για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ( Η/Υ - κάμερα - ηχεία - προγράμματα ... ) η οποία δεν μπορεί να γίνει επαρκώς με φορητό laptop που θα έχει ο φοιτητής μαζί του στην μόνιμη κατοικία του .
Εν όψει μάλιστα της εξεταστικής περιόδου , αρχές Ιανουαρίου , πρέπει να αποφασισθεί άμεσα η δυνατότητα επιστροφής των φοιτητών στην πόλη φοίτησης ( με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας - προγράμματος εξεταστικής ... ).

 
Ιατρική
06 Δεκ 2020 19:15

Παιδια μη γελιομαστε, εμείς της ιατρικής που ζούμε τα νοσοκομεία της β.ελλαδος, θεωρούμε εντελώς ανεύθυνη την επιστροφή μας, ( η οποία και φυσικά ΔΕΝ έχει αποφασίσει!) .Ναι όλοι θέλουμε να τελειώνουμε όμως η κατάσταση είναι άθλια και ετοιμόρροπη, το τελευταίο που χρειάζεται και το ΕΣΥ και εμεις είναι έναν επιπλέον επιδημιολγικά κίνδυνο. Εδώ μάσκες και γαντια, τις "καλες" μέρες τα βάζαμε από την τσέπη μας.

 
@καραντινα
06 Δεκ 2020 13:51

συμφωνούμε αλλά ποιός φταίει? αυτά τα μέτρα δεν πείρανε και απέτυχαν?τα κρούσματα στη βόρεια Ελλάδα είναι τα ίδια με πριν από 5 εβδομάδες άρα πλήρη αποτυχία. Το μέλλον είναι πλέον φτώχια και αγραμματοσύνη. Τεράστιες ψυχολιγικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Το χρέος για το οποίο πιά δεν μιλάει κανένας έχει εκτοξευθεί και η πτώχευση είναι προ των πυλών.

 
Καραντινα
06 Δεκ 2020 11:32

Δεν υπαρχει καμμια καραντινα , ας μη γελιομαστε , η κινηση στους δρομους το αποδεικνυει καθημερινα , αυτοι που την πληρωνουν ειναι τα σχολεια και τα αει που τα μεν σχολεια ανοιγοκλεινουν και τα αει ειναι κλειστα απο το μαρτη , επιτελους σκεφτειτε εσεις ολοι των επιτροπων το μελλον των νεων μας , του μελλοντος αυτης εδω της ερμης χωρας , ή καντε καραντινα κανονικη ή ανοιξτε την εκπαιδευση , ολη την εκπαιδευση

 
Κλινικες
06 Δεκ 2020 11:09

Κλινικες δεν εχει μονο το εκτο ετος

 
ΑΕΙ
06 Δεκ 2020 10:52

Γιατί δεν επιτρέπονται οι πρακτικές; Γνωρίζετε οι υπεύθυνοι ότι υπάρχουν εργαστήρια που οι διευθυντές τους τα λειτουργούν κανονικά με τους υποψήφιους διδάκτορες και τα παροχής υπηρεσιών; Εργαστήρια με καμιά 10 άτομα σε 30 τετραγωνικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας;

 
GEORGE
06 Δεκ 2020 10:30

Τι θα γίνει και με τους φοιτητές που περάτωσαν τις σπουδές τους και θέλουν να μετακομίσουν την οικοσκευή; Οι ιδιοκτήτες πιέζουν. Ας δοθεί μια λύση να μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλο νομό.

 
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
05 Δεκ 2020 22:52

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ????? ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ???? ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ !!!!

 
ΠΑΝΟΣ
05 Δεκ 2020 21:43

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ: ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ) ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ;ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΕΙΑ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ