Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Τablet, Η/Υ, laptop: Τα βήματα παραλαβής από τα Σχολεία και δανεισμού στους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η εγκύκλιος- Πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής- Δήλωση γονέων. κηδεμόνων ή εκπαιδευτικών
Δημοσίευση: 07/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα βήματα παραλαβής Τablet, Η/Υ, laptop από τις σχολικές μονάδες και η διαδικασία δανεισμού στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, περιγράφονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Παιδείας Σ. Γκίκα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα, οι διαδικασίες έχουν ως εξής:

1. Ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας προβαίνει άμεσα στη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής παραλαβής, αποτελούμενης από τον ίδιο ως πρόεδρο και τον αναπληρωτή του, και από δύο εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας με τους αναπληρωτές τους, ως μέλη, στους οποίους και αποδεδειγμένα γνωστοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την απόφασή του, η οποία καταγράφεται στο Βιβλίο Πράξεων του Διευθυντή του σχολείου . 

Με την ίδια απόφαση καθορίζει αναλυτικά τις αρμοδιότητες της επιτροπής (παραλαβή των δωριζομένων, σύνταξη του πρωτοκόλλου παραλαβής).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ  ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

2. Η ανωτέρω τριμελής επιτροπή παραλαμβάνει τον εν λόγω ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συντάσσει το πρωτόκολλο παραλαβής (συνημμένο 2) σε δύο (2) πρωτότυπα. Η επιτροπή φυλάσσει τα παραστατικά παραλαβής (π.χ. δελτίο αποστολής ή τη λιανική απόδειξη/τιμολόγιο), τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του πρωτοκόλλου παραλαβής, για τους σκοπούς της εγγύησης.

3. Με επιμέλεια του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας, ένα από τα πρωτότυπα πρωτόκολλα παραλαβής αποστέλλεται στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το δεύτερο διατηρείται στη σχολική μονάδα.

4. Ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, μετά από συνεννόηση με τον οικείο Σύλλογο των Διδασκόντων, τα μέλη του οποίου μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ακόμη και ηλεκτρονικά, αποφαίνεται σε ποιον, κατά προτεραιότητα μαθητή/τρια ή εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΥΑ αποδοχής της δωρεάς ή στη σύμβαση μεταξύ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του δωρητή ή στην ΥΑ κατανομής των δωρηθέντων λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν επιθυμία του εκάστοτε δωρητή, δύναται να διατεθεί κάθε ηλεκτρονική συσκευή για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η απόφαση θα λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, οι ειδικές δυσκολίες μάθησης ή οι εξαιρετικές επιδόσεις μαθητή/τριας.

5. Κατά την παράδοση της ηλεκτρονικής συσκευής από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας, ο παραλήπτης (γονέας/κηδεμόνας ή εκπαιδευτικός) υπογράφει
Υπεύθυνη Δήλωση (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ), στην οποίαν αναφέρει ρητά ότι παρέλαβε τη συγκεκριμένη συσκευή (αναλυτική περιγραφή), αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός μεν επιστροφής της ανωτέρω συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι, για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και αφετέρου καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε.

Σχόλια (10)

 
gigou
09 Δεκ 2020 09:07

Τώρα θυμηθήκανε τις επιτροπές; Το πήραμε (ένα μονάκριβο),το δώσαμε, εδώ και δυο εβδομάδες. Πολύ έγκαιρη ενημέρωση!

 
Στυλιανη
09 Δεκ 2020 08:23

Δεν έχουμε πάρει κανένα τάμπλετ μόνο η δευτεροβάθμια και το δημοτικό ...το νηπιαγωγείο το θεωρούν τελευταίο τροχό ...πάντα αδικημένα τα νήπια δεν θεωρούνται μαθητές .....

 
Αννα
07 Δεκ 2020 23:49

Πού περισσεύουν; Εμείς πήραμε 1 για 50 μαθητές

 
Ανώνυμη
07 Δεκ 2020 22:27

Τι βλακείες και ψέματα είναι αυτά! Εγώ είμαι πολύτεκνη, τα τρία πάνε στο σχολείο. 2α λυκείου, 1η γυμνασίου και Τετάρτη. Έχουμε ένα λάπτοπ το οποίο το χρησιμοποιεί η μεγάλη και το οποίο δεν έχει ούτε μικρόφωνο και τα άλλα δύο είναι με το κινητό μου. Το χρησιμοποιούν από το πρωί στις 8 μέχρι και τις 5.30 το απόγευμα. Και να μην αναφέρω και τα αγγλικά τους. Και τόσους μήνες μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί. Εγώ δεν είδα ούτε ένα τάμπλετ. Εσείς είδατε?

 
πετάει η ομάδα
07 Δεκ 2020 21:48

Αν είσαι καλός κυβερνήτης καταφέρνεις το ακατόρθωτο. Την τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα από το -2. Κεραμέως και ξερό ψωμί.

 
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές σταθεροί ή φορητοί
07 Δεκ 2020 20:49

Όχι ταμπλέτες στην εκπαίδευση, δεν έχουν αξία σαν επένδυση - αντιθέτως, ένας φορητός ή σταθερός Η/Υ θα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο που μπορεί με αναβαθμίσεις να είναι λειτουργικό για πάνω απο 5 χρόνια. Ας γίνει τώρα μια προμήθεια ώστε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να έχουν για τα επόμενα χρόνια τα απαραίτητα εργαλεία για ψηφιακή συμπληρωματική εκπαίδευση.

Οι ταμπλέτες, όπως και τα κινητά τηλέφωνα, μόνο για ανάγνωση και βίντεο χρησιμεύουν και στις σχολικές ηλικίες καλύτερα τα παιδιά να μην περνούν πολλή ώρα μπροστά από οθόνες.

 
Γιώργος
07 Δεκ 2020 19:03

Σε ποιες συσκευές αναφέρεται ; Θα πάρουν όλα τα Σχολεία ή θα συστήσουμε άσκοπα Επιτροπές ;

 
Εκπαιδευτικος2
07 Δεκ 2020 17:57

Τι θα τα κάνουνε τόσα ταμπλετ; Ταμπλετ οι δήμοι, το υπουργείο, δωρεές...ήδη περισσεύουν

 
εκπαιδευτικός
07 Δεκ 2020 16:03

Ποια τάμπλετ;
Από το Μάρτιο είναι εκτός( ή με διακοπές) τηλεκπαίδευσης πρόσφυγες, μετανάστες, πολυμελείς οικογένειες, φτωχοί, άνεργοι.
Από τη στιγμή που συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση, άμεσα το υπουργείο να αποστείλει στους δικαιούχους τον εξοπλισμό.
Μια γενιά χωρίς βασικά δικαιώματα.

 
Νίκος
07 Δεκ 2020 14:31

Τα τάμπλετ που είναι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ