Placeholder

Τηλεκπαίδευση

Πρωθυπουργός: Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου.

"Θέλω να πω ένα ξεχωριστό και μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας αλλά και σε όλα τα παιδιά τα οποία περνάνε μέσα από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης"
Δημοσίευση: 07/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

θα πρέπει να τα τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια -τα μέτρα-για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πάλι με κάποια κανονικότητα.  Για να μπορέσουν να ξανανοίξουν τα σχολεία μας, τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να τα ανοίξουμε στις 7 Ιανουαρίου.

Τη η δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και τόνισε:

"Θέλω να πω ένα ξεχωριστό και μεγάλο ευχαριστώ   στους εκπαιδευτικούς μας αλλά και σε όλα τα παιδιά τα οποία περνάνε μέσα από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Δεν ήταν προφανές ότι η Ελλάδα με αυτό το ψηφιακό υπόβαθρο, θα μπορούσε κάθε μέρα να έχει σχεδόν 100.000 ψηφιακές τάξεις. Ξέρω ότι δεν είναι υποκατάστατο για τη φυσική παρουσία στην τάξη".

Α. Σρόιτερ: Αυτό θα σας έλεγα, θα σας έλεγα επίσης ότι αρχικά είχε και αρκετά προβλήματα, δεν θέλω να το ανοίξουμε αυτό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ναι, αλλά να το πούμε όμως και αυτό.  Βεβαίως υπήρχαν προβλήματα, αλλά  τα προβλήματα διορθώθηκαν. Και πρέπει να σας πω ότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν φάνηκε να υπάρχει τέτοιο ψηφιακό χάσμα. Επειδή έχουμε εικόνα των παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τέτοια διαδικασία, δεν υπάρχει αυτό το οποίο συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες: μεγάλο ή εν πάση περιπτώσει όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό παιδιών να μην έχουν ψηφιακή πρόσβαση. Και βέβαια, πρέπει να σας πω ότι σκύβουμε πάνω σε εκείνες τις περιπτώσεις και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι Δήμοι όπου υπάρχουν παιδιά που πράγματι δεν έχουν την τεχνολογική υποδομή να μπορούμε να τα υποστηρίζουμε. Θέλουμε να γυρίσουν τα παιδιά στην τάξη το συντομότερο δυνατόν.

Α. Σρόιτερ: Και λογικό είναι.

Κυρ. Μητσοτάκης: Και αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι αυτό να γίνει στις 7 Ιανουαρίου.

Σχόλια (15)

 
Hλίας
09 Δεκ 2020 13:26

Το εύχομαι και εγώ να ανοίξουν στις 7. Δεν είμαι,όμως,και τόσο σίγουρος...

 
Γιώργος
08 Δεκ 2020 23:34

7 Ιανουαρίου χμμ…
Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες

 
Φοιτητής
08 Δεκ 2020 21:11

Στις 8 Ιανουαρίου δεν λέει. Είναι Παρασκευή. Καλύτερα 11 Ιανουάριου, Δευτέρα.

 
foros1
08 Δεκ 2020 18:43

@εγινε και αυτό,

Αναλογικά με τον πληθυσμό μας αλλά και τα κρουσματα, ο αριθμός των νεκρών είναι υπερβολικά υψηλός. Αυτό θα έπρεπε να είναι το μέλημα για το τι πάει στραβά τις τελευταίες εβδομάδες και όχι πότε θα αντικατασταθεί η τηλεκπαίδευση.
Έχουμε την συντριβή ενός αεροπλάνου κάθε μέρα και το προσπερνάνε σαν κάτι ασήμαντο!

 
Η τηλεπικοινωνική τηλεπίθεση της τηλεκπαίδευσης
08 Δεκ 2020 17:31

@Εκαπιδευικοί 10:24 (δεν φταίω εγώ, εσείς το γράψατε έτσι)
"να βγούμε επιθετικά στην κοινωνία" ??? Ο Τσάκι Τσαν είστε αγαπητέ μου? Ή η κοινωνία είναι τυφλή και κουτή, και δεν ξέρει από μόνη της, αν "περπατάει" ή όχι η τηλεκπαίδευση? Θα την πείσετε εσείς, με την τηλεπικοινωνιακή σας τηλεπίθεση?
Αφήστε καλύτερα τα "απόνερα", γι' αυτούς που κυκλοφορούν με τηλεομπρέλες....

 
Πού και να μην ήταν
08 Δεκ 2020 16:29

Είμαι σίγουρος σας λέω. 7 Ιανουαρίου. Που σήμερα έγινε 8.... Το σωτήριον έτος, να μας πείτε μόνο παιδιά....

 
Έγινε ανέκδοτο
08 Δεκ 2020 16:21

@Έγινε κι αυτό
Χωρίς στοιχεία, ο καθένας μπορεί να νομίζει-λέει ότι θέλει. Ακόμη και ανέκδοτα.

 
Έγινε κι αυτό
08 Δεκ 2020 15:22

Δε μπορούσα να φανταστώ ότι στην Ελλάδα θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς και οι δημοσιογράφοι θα πετούσαν χαρταετό. Από επικοινωνία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες νομίζω ότι είναι οι χειρότεροι! Περσι θα έλεγα ότι είναι αδύνατον να ξεφτιλιστούν τόσο. Φέτος είναι πραγματικότητα!

 
Για τα αει
08 Δεκ 2020 14:19

Για τα αει παλι κουβεντα , κανεναν φαινεται δεν αφορα η τριτοβαθμια εκπαιδευση , απο δημοσιογραφους που ρωτανε εως πολιτικους που απαντανε και αποφασιζουν

 
Έγινε κι αυτό
08 Δεκ 2020 14:02

Δε μπορούσα να φανταστώ ότι στην Ελλάδα θα λειτουργούσε τόσο καλά η τηλεκπαίδευση. Από επικοινωνία με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών μέσω συνεργασιών νομίζω ότι πάμε καλύτερα! Περσι θα έλεγα ότι είναι αδύνατον . Φέτος είναι πραγματικότητα.

 
ανώνυμος
08 Δεκ 2020 12:09

ναι γιατί τόσα χρόνια στις 7 Ιανουαρίου ανοίγαν τα σχολεία για να ανοίξουν και φέτος . Αμάν πια κάθε χρόνο με το μπέρδεμα και δίλημμα αν τα σχολεία ανοίγουν 7 ή 8 Ιανουαρίου . Στις 8 ανοίγουν πάντα.

 
Εκαπιδευικοί: Προσοχή μην πείτε καλή κουβέντα!
08 Δεκ 2020 10:24

Είναι τρελό.Αντί να βγούμε επιθετικά στην κοινωνία και να διαφημίσουμε το έργο μας,την καθημερινή τηλεκπαίδευση ,την κατακρίνουμε μέρα νύχτα για να μην το εισπράξει η κυβέρνηση ! Μόνο που φτύνουμε προς.... τα πάνω και σ΄αυτήν την περίπτωση δεχόμαστε και οι ίδιοι χωρίς να το καταλάβουμε τα..απόνερα. Το έργο μας καθημερινά είναι τιτάνιο.Και δύσκολο.Δεν είναι το καλύτερο θέλει βελτίωση αλλά δεν αφήσαμε τα παιδιά άεργα χωρίς επαφή με την γνώση.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
08 Δεκ 2020 10:06

Με τα ευχολόγια και τις πολιτικές αερολογίες δεν γίνεται τίποτα. Κανονίστε να τα ανοίξετε πάλι με πλήρη σύνθεση και με παγουρίνο...Έχετε ένα ολόκληρο μήνα να προετοιμαστείτε για ασφαλές άνοιγμα σε ολιγάριθμα τμήματα. Ο Ιανουάριος είναι μήνας ιώσεων. Τον νου σας...

 
Ωραίες ερωτήσεις
08 Δεκ 2020 09:33

Μπραβο κ. Σρόιτερ, καίριες οι ερωτήσεις γεμάτες αντικειμενικότητα και θάρρος!
Προσωπικά έμεινα άναυδος από την πρώτη κιόλας: « Αυτό θα σας έλεγα, θα σας έλεγα επίσης ότι αρχικά είχε και αρκετά προβλήματα, δεν θέλω να το ανοίξουμε αυτό.» ...(!)

 
Επισήμανση...
08 Δεκ 2020 09:13

Στις 7 Ιανουαρίου είναι Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο.
Λογικά, εάν ανοίξουν, θα ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.