Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί μέχρι 23 Δεκεμβρίου

Οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως και τις 23 Δεκεμβρίου
Δημοσίευση: 08/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί στα σχολεία, ( Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) έως και τις 23 Δεκεμβρίου.

Αυτό  ανακοινώθηκε  σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων παρατείνεται έως την 7η Ιανουαρίου ,ενώ οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως και τις 23 Δεκεμβρίου, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Τα σχολεία , σύμφωνα με την  κείμενη νομοθεσία, θα κλείσουν  στις 24 Δεκεμβρίου  για τις εορτές  των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων και  θα ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου.

Σχόλια (13)

 
Μαρια
09 Δεκ 2020 18:43

Καλησπέρα σε όλους. Καλό θα ήταν όλες οι βαθμίδες να σταματήσουν νωρίτερα για να ξεκουραστουν και τα παιδιά και εμείς. Είμαι κλεισμένη σε μια κουζίνα από τις 8 το πρωί μεχρι το τέλος του μαθήματος γιατί η σύνδεση δεν είναι εφικτή στο δωμάτιο του παιδιού και αναγκαστικά χρησιμοποιεί το σαλόνι. Άκρα του τάφου σιωπή σε όλο το σπιτι. Για δύο μέρες δεν χάθηκε ο κόσμος. Όσο για το άνοιγμα των σχολείων, ας ανοίξουν εκ περιτροπής για κάποιο διάστημα. Αν δεν γράψουν διαγωνίσματα φέτος δεν θα καταστραφεί το σύμπαν. Αρχίζω να πιστεύω ότι στο ίδρυμα εκπαιδ. Πολιτ.,τους ενδιαφέρει μόνο το διαγώνισμα και όχι η μάθηση. Θα ήθελα να ξέρω ποιοι το απαρτίζουν. Άραγε γνωρίζουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές και οι γονείς η απλώς βγάζουν προγράμματα για να ικανοποιησουν το εγώ τους. Από την γ δημοτικού μέχρι τη β λυκείου που είναι το παιδί δεν έχει περάσει σαββατοκύριακο χωρίς να πρέπει να διαβάσει 1 έως 3 διαγωνίσματα για την επόμενη εβδομάδα. Ξεκούραση μηδέν. Για να μην μιλήσω για σχολικές διακοπές. Τώρα αν ανοίξουν τα σχολεία θα περάσουμε μαύρες γιορτές με τα διαγωνίσματα που θα μπουν με την επιστροφή. Αυτά το ιεπ τα κατανοεί; πραγματικά θέλω να ξέρω τη σύνθεση του. Το σχολείο πρέπει να δίνει γνώσεις και όχι εξάντληση. Αν κάτι λέω λάθος παρακαλώ ας μου το πειτε. Καλό απόγευμα σε όλους.

 
Σωστές προτεραιτότητες στην κοινωνία
09 Δεκ 2020 16:15

Προτεραιότητα μιας ανεπτυγμένης κοινωνίας είναι η εκπαίδευση των νέων μελών της. Τα σχολεία δεν επηρεάζουν την πορεία της ίωσης γι'αυτό οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης τα κράτησαν ανοικτά και οι μαθητές και οι γονείς δεν επιβαρύνθηκαν

Αντιθέτως, στην Ελλάδα χάθηκαν 10 μήνες από την εκπαίδευση των μαθητών, χωρίς υγειονομικό όφελος αφού τα κρούσματα αυξήθηκαν, ενώ τώρα συζητάμε για ανοικτές εκκλησίες και κομμωτήρια.

Πετάμε στα σκουπίδια το μέλλον και ασχολούμαστε με ήσσονος σημασίας ημίμετρα.

@ Εορδαια
09 Δεκ 2020 10:02

Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 άνθρωποι αλλά για κάποιους είναι απλά μια συνηθισμένη μέρα ...τα σχολεία να ανοίξουν μόνο όταν θα είναι ασφαλείς γονείς και μαθητές ...επιτέλους με την ανοησία της εκπαίδευσης στο σχολείο με οποιοδήποτε κόστος . ΕΛΕΟΣ

 
σδ
09 Δεκ 2020 12:02

τελικα 7 ή 8 επιστροφή στα θρανία; άλλα λέι ο πρωθυπουργός, άλλα το φεκ και το υπουργείο μας μπερδεύει με την εξ αποστάσεως... επίσης να μας πουν τι θα γίνει με τετράμηνο , τα διαγωνίσματα και τους βαθμούς .... έλεος πια ολα στο παρα πέντε ... προγραμματισμός σου λέει μετα

 
Εκπαιδευτικός
09 Δεκ 2020 11:47

Δε θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, και μόνο δηλαδή για 1 μέρα οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής; Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών οι οποίοι μέχρι τις 23 Δεκέμβρη εργάζονται δια ζώσης, και κάτω από δύσκολες συνθήκες δεν αποτελεί έναν ανθρώπινο παράγοντα που πρέπει να ληφθεί υπόψη;

 
Υλη
09 Δεκ 2020 10:18

Τί θα γίνει με την ύλη των πανελλαδικών;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
09 Δεκ 2020 10:04

Στις 8 ή στις 7 ιανουαρίου;
εφόσον αναφέρεται οτι η αναστολή παρατείνεται έως τις 7/1 6.00πμ

 
Εορδαια
09 Δεκ 2020 10:02

Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 άνθρωποι αλλά για κάποιους είναι απλά μια συνηθισμένη μέρα ...τα σχολεία να ανοίξουν μόνο όταν θα είναι ασφαλείς γονείς και μαθητές ...επιτέλους με την ανοησία της εκπαίδευσης στο σχολείο με οποιοδήποτε κόστος . ΕΛΕΟΣ

 
Δασκάλα / Βίκυ
09 Δεκ 2020 02:02

Φυσικά και τα εύσημα ανήκουν στους γονείς, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Αν είχε λίγη τσίπα το Υπουργείο θα πρεπε να σταματούσε τα μαθήματα από τις 18 αντε 20 Δεκεμβρίου (για την πρωτοβάθμια) Έχουν κουραστεί όλοι. Δε θα χάσουν τρομερά πράγματα απο την ύλη, δε δινουν και πανελλήνιες!!!

 
NIKOS
08 Δεκ 2020 22:32

Το υπουργείο πάσαρε την ανευθυνότητα και ανικανότητα του στους γονείς για να κάνουν την δουλειά και ιδιαίτερα στα δημοτικά. Κάθε γονέας με παιδιά στο δημοτικό δουλεύει επιπλέον από τις 2:00-5:30 καθημερινά + τα έξοδα για συνδέσεις και εξοπλισμό. Την ίδια ώρα στην Ευρώπη στις περισσότερες χώρες τα δημοτικά είναι ανοικτά και κάνουν δια ζώσης μάθημα !! Μεγάλη ανευθυνότητα

 
Επιστροφή στα θρανία
08 Δεκ 2020 21:09

Ανοικτά ΟΛΑ τα σχολεία μετά τις εορτές, έστω και για μαθήματα εκ περιτροπής σε πρωϊνή και απογευματινή ζώνη. Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους που είναι και ο φυσικός χώρος μάθησης και κοινωνικοποίησης.

 
ΓΟΝΕΙΣ
08 Δεκ 2020 18:04

Σώπα , κουράστηκες!! Σύνδεση δεν είχες και πριν στο σπίτι σου;
Τα παιδιά γνωρίζουν σίγουρα περισσότερα από εμάς. Αντί να λες να ανοίξουν
γρήγορα τα σχολεία μιλάς για εύσημα του Υπουργείου. Τα εύσημα τα παίρνουν
μόνο οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά για την υπομονή τους.
Κάτσε στον καναπέ λοιπόν και ξεκουράσου!!

 
Γονέας
08 Δεκ 2020 18:01

Συμφωνώ με τον/ην γονέα που προηγήθηκε.
Και να προσθέσω ότι η τηλεκπαίδευση επ'ουδενί δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα με την κανονική. Πέραν των πάμπολλων τεχνικών προβλημάτων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την βαρεμάρα των παιδιών, που όντας αναγκασμένα να κοιτούν μια κενή οθόνη (κλείνουμε αναγκαστικά τις κάμερες για να βελτιωθεί η σύνδεση), δικαιολογημένα συχνά-πυκνά ασχολούνται ταυτόχρονα με άλλα πράγματα, αντί για το μάθημα.

 
Γονέας
08 Δεκ 2020 17:19

Βασικά το υπουργείο πρέπει να αρχίσει να μας πληρώνει.

Οι γονείς βάζουν τους υπολογιστές , οι γονείς πληρώνουν τις συνδέσεις , οι γονείς προσπαθούν κάθε μέρα να βρίσκουν άκρη στα δεκάδες προβλήματα. Το υπουργείο είναι καλό στο να εισπράττει τα εύσημα και για μια υπόθεση που η μόνη του συνεισφορά είναι μια συμφωνία χρήσης μιας δωρεάν υπηρεσίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.