ΒΟΥΛΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής μέχρι 17 Δεκεμβρίου
Δημοσίευση: 09/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατατέθηκε σήμερα από την  υπουργό  Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προς ψήφιση, στη Βουλή το Σχέδιο   Νόμου «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και άλλες διατάξεις».

Το Σχέδιο Νόμου 158 σελίδων αποτελείται από 151 άρθρα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει μεθαύριο Παρασκευή, και θα ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής μέχρι 17 Δεκεμβρίου.

Εισηγητής των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου  από την πλευρά της ΝΔ θα είναι ο Βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας.

Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης ορίζονται εισηγητές και αγορητές οι τομεάρχες παιδείας.

Το Σχέδιο Νόμου είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση , η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου με συνολικά 569 σχόλια.

Επίσης στο Σχέδιο Νόμου για την  Επαγγελματική  Εκπαίδευση και  Κατάρτιση ενσωματώθηκε   η  Οδηγία (ΕΕ) 2018/958 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2018 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελμάτων (EE L 173).

Σχόλια (9)

 
Ο
10 Δεκ 2020 08:29

Καλημέρα κα. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ.
Μήπως αντί να χορηγηθεί υποτροφία στους διδάσκοντες, να συζητηθεί η χορήγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης στους διδάσκοντες στις ΑΕΑ, αφού ισοδύναμα μετέχουν σε διατμηματικές συνεργασίες και επιτελούν ερευνητικό έργο, έχοντας ωστόσο συνολικά μειωμένες αποδοχές από τους συναδέλφους των άλλων ΑΕΙ;
Νομίζω πώς οι προθέσεις είναι καλές
Υγιαίνετε

 
Πολίτης
09 Δεκ 2020 21:10

Από τα 550 ευρώ ....πήγαμε.....στην παράγραφο δ/ντές γυμνασίων.....Η απόλυτη παράνοια...... ΟΥΤΕ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Δ/ ΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ.....ΣΤΗΝ ΑΜΟΙΒΉ......ΕΙΣΗΓΗΤΈΣ.....ΈΧΕΤΕ ΣΧΕΔΙΟ.....ΚΑΤΑΝΟΗΤΌ.....

 
@ Πέτρο @εκπαιδευτή
09 Δεκ 2020 20:33

σημειολογικά έχει ύψιστη σημασία, αλλά επί της ουσίας διευθυντές:αιρετοί ήταν 3:2 , άσε που και τα κομματικά και προσωπικά ειδικά στις επαρχίες έπαιζαν και θα παίζουν ρόλο.

αναφορικά με τα επιδόματα : θα τα δούμε όλα στον εψηφισμένο νόμο... αλλά καλό κράξιμο έφαγαν κι εκεί. το θέμα δεν ήταν μόνο τα υπερβολικά φράγκα αλλά τα στασίδια που προβλέπονται. πάλι πολλά.

 
προσφυγες ΕΕ ολοι και να δουμε ποιος κανει πλακα
09 Δεκ 2020 19:52

Σε τι έλαβε υπόψιν την οδηγία της ΕΕ για τα κλειστα επαγγέλματα η Κα./..ΠΟΥΘΕΝΑ..μας δουλευει

 
@φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ
09 Δεκ 2020 18:52

Τι σχέση έχει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα (ΑΣΠΑΙΤΕ) σε νομοσχέδιο για την ΕΕΚ και τους φορείς δβμ;;;;
Να σου θυμίσω ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ισότιμη μεταξυ των 25 πανεπιστημιων της χώρας (ΑΕΙ)...

 
Πέτρος
09 Δεκ 2020 18:37

Και υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς αιρετούς.. να αρχίσει επιτέλους να φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης..

 
stran
09 Δεκ 2020 18:29

Αντιδημοκρατικό έως φασιστικό, ο μη σχολιασμός κατά άρθρο του νομοσχεδίου που βγήκε στην διαβούλευση, από το υπουργείο

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
09 Δεκ 2020 17:07

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.................

Άρθρο 33
Επίδομα θέσης ευθύνης – Τροποποίηση του άρθρου 16 του ν. 4354/2015

Στην υποπερ. στστ΄ της περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), προστίθενται οι λέξεις «καθώς και Σύμβουλοι-Συντονιστές Εκπαίδευσης στα Καταστήματα Κράτησης και στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Βόλου» και η υποπερ. στστ΄ διαμορφώνεται ως εξής:
«στστ) Διευθυντές Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.), Μουσικών Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις και Καλλιτεχνικών Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, καθώς και Σύμβουλοι-Συντονιστές Εκπαίδευσης στα Καταστήματα Κράτησης και στο Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Βόλου, τριακόσια (300) ευρώ ή εφόσον τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις διαθέτουν εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον μαθητές και οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) τριάντα (30) τουλάχιστον μαθητές, τριακόσια πενήντα (350) ευρώ.»

Στην υποπερ. ηη) της περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015, διαγράφονται οι λέξεις «δημόσιων Ι.Ε.Κ.» και η υποπερ. ηη΄ διαμορφώνεται ως εξής:
«ηη) Διευθυντές Γυμνασίων, Επαγγελματικών Σχολών, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων, τετραθέσιων και άνω γενικών και ειδικών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), και Σχολών και Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Ο.Α.Ε.Δ., διακόσια πενήντα (250) ευρώ ή, εφόσον τα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης διαθέτουν εκατόν είκοσι (120) τουλάχιστον μαθητές και οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε. τριάντα (30) τουλάχιστον μαθητές, τριακόσια (300) ευρώ.».

Στην υποπερ. θθ) της περ. β) της παρ 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015, διαγράφονται οι λέξεις «δημοσίων Ι.Ε.Κ.» και η υποπερ. θθ) διαμορφώνεται ως εξής:
«θθ) Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων, Ε.Κ., Σ.Δ.Ε. και Σχολών και Κ.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ., υπεύθυνοι τομέων Ε.Κ., Προϊστάμενοι των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.), εκατόν πενήντα (150) ευρώ.»

Στην περ β΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015, προστίθεται υποπερ. ιαια΄, ιβιβ΄, ιγιγ΄ και ιδιδ΄ ως εξής:
««ιαια) Διευθυντές των δημόσιων Ι.Ε.Κ. πεντακόσια πενήντα (550) ευρώ για τα Ι.Ε.Κ. στα οποία φοιτούν περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα (250) καταρτιζόμενοι, τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ για τα Ι.Ε.Κ. στα οποία φοιτούν από εκατόν πενήντα (150) έως διακόσιοι πενήντα (250) καταρτιζόμενοι και τετρακόσια (400) ευρώ για τα Ι.Ε.Κ. στα οποία φοιτούν έως εκατόν πενήντα (150) καταρτιζόμενοι, το οποίο καταβάλλεται από την υπηρεσία στην οποία ανήκουν οργανικά.

ιβιβ) Διευθυντές των Πειραματικών και Θεματικών Ι.Ε.Κ. πεντακόσια πενήντα (550) ευρώ, το οποίο καταβάλλεται από την υπηρεσία στην οποία ανήκουν οργανικά.

ιγιγ) Υποδιευθυντές των δημόσιων Ι.Ε.Κ, διακόσια (200) ευρώ.

ιδιδ) Διευθυντές των δημοσίων Ε.Σ.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τριακόσια (300) ευρώ, το οποίο καταβάλλεται από την υπηρεσία στην οποία ανήκουν οργανικά.»

 
φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
09 Δεκ 2020 13:10

ταφοπλακα στην σχολη μας ε? Μια παραγραφο δεν υπαρχει για την ΑΣΠΑΙΤΕ?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.