Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Διατάξεις: Σύσταση και συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 09/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διατάξεις για την πλήρωση κενών θέσεων προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, περιλαμβάνει το Σχέδιο   Νόμου «Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε σήμερα από την  υπουργό  Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προς ψήφιση,στη Βουλή.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 

 

Σχόλια (16)

 
Πέτρος
11 Δεκ 2020 16:36

Η αιρετοί είναι σύνδεση των εκπαιδευτικών με την διοίκηση. Η απουσία των αιρετών θα δυναμιτισει ακόμα περισσότερο την έλλειψη εμπιστοσύνης των εκπαιδευτικών με την διοίκηση. Φανταστείτε το ΚΥΣΔΕ και το ΚΥΣΠΕ χωρίς αιρετούς... Μεταθέσεις των δικών μας παιδιών, αποσπάσεις των δικών μας παιδιών χωρίς έλεγχο, χωρίς λογοδοσία σε κανέναν.. χωρίς ενημέρωση..Το κομματικό κράτος της ΝΔ είναι εδώ.

 
Μάρκος
10 Δεκ 2020 19:36

Αυτές είναι κινήσεις πανικού και περαιτέρω εκβιασμού από το Υπουργείο. Δεν συμφέρει το Υπουργείο να μην υπάρχουν αιρετοί. Οι αιρετοί με την παρουσία τους στα υπηρεσιακά συμβούλια αποσυμπιέζουν την Διοίκηση και «νομιμοποιούν» τις αποφάσεις της. Αν υπάρχουν πέντε διορισμένοι πίσω από κλειστές πόρτες τότε δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος της διαφάνειας των αποφάσεων, η καχυποψία των εκπαιδευτικών για τις υπηρεσιακές μεταβολές θα αυξηθεί, και οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πιέζονται μέσα από δεκάδες ενστάσεις και καταγγελίες και από τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τα σωματεία. Βούτυρο στο ψωμί των συνδικαλιστών η αδιαφάνεια που θα δημιουργήσει η έλλειψη των αιρετών, και που σίγουρα θα εκμεταλλευτούν πολίτικα, και ένας ακόμα βράχνας για τις Διοικήσεις και το Υπουργείο. Το υπουργείο απλά μπλοφάρει..

 
@Παντελώς αντισυνταγματικό
10 Δεκ 2020 16:39

Για ποιο λόγο συνάδελφε;

Οι εκλογές έγιναν, οι αιρετοί εκλέχθηκαν και σε λίγο θα βγουν οι αποφάσεις συγκρότησης πυσπε/πυσδε.
Εάν οι αιρετοί εκπρόσωποι παραιτηθούν, γιατί είναι αντισυνταγματική η αντικατάστασή τους, ακόμα και με διορισμένα από τη διεύθυνση μέλη;
Τα συμβούλια ΟΦΕΙΛΟΥΝ να λειτουργούν. Εάν οι αιρετοί εκπρόσωποι μας ΔΕΝ θέλουν να συμμετέχουν, είναι θλιβερό, αλλά είναι δικαίωμά τους. Το δικαίωμά τους αυτό γεννά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ στο υπουργείο να βρει τρόπο τα συμβούλια να συνεχίσουν να λειτουργούν.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο εκβιασμός της ΟΛΜΕ, που απειλούσε ότι τα συμβούλια δεν θα λειτουργήσουν, εάν δεν γίνονταν οι εκλογές όπως θέλανε αυτοί.

 
George
10 Δεκ 2020 07:56

Με αυτά που διαβάζω σε διάφορα σχόλια διαπιστώνω ότι έχει χαθεί η λογική από πολλούς και δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτό. Το Υπουργείο δεν καταργεί τον θεσμό των αιρετών, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν αιρετούς αν αυτοί που εκλέχτηκαν παραιτηθούν. Αλήθεια, αυτό θέλει η βάση των εκπαιδευτικών ή μόνο η ηγεσία της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ; Νομίζω ότι ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, ελάχιστοι θα παραιτηθούν.

 
ΠΕΟ2
10 Δεκ 2020 07:00

Ο θεσμός του αιρετού είναι πάγιος αλλά τώρα ΟΛΜΕ και υπουργείο κάνουν τα δικά τους,σε μια όμως αμφίβολη ηλεκτρονική ψηφοφορία με 92% αποχή και σε κάποιες περιοχές να έχει διεξαχθεί μόνο με δυο μέλη εφορευτικής επιτροπής
(όποια βρήκαν μπροστά τους οι διευθύνσεις,ελάχιστα) η κατάσταση χρειάζεται επαναξιολόγηση και όχι φασισμό,αντιπαράθεση και κόντρα.
Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι κομματικοί που θα καταλάβουν τις θέσεις των αιρετών ως διορισμένοι...αν αυτό λέγεται επικοινωνία με τον κλάδο και κυρίως δημοκρατία.
Είναι επιτακτική η ανάγκη τέτοιες ώρες άμεση συννενόηση των εμπλεκομένων
και σεβασμός στη βάση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 
ΙΟΝ
10 Δεκ 2020 01:16

Τι λένε τώρα οι ΟλμεΔοετζήδες και οι επαναστάτες που λύσσαξαν να ακυρώσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία; Όταν πολλοί γράφαμε ότι αυτές οι εκλογές είναι υπηρεσιακές και ότι το Υπουργείο έχει κάθε δικαίωμα να ορίσει μέλη στα Συμβούλια, αν εμείς δεν στείλουμε εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, μας έλεγαν προβοκάτορες και εγκάθετους.

 
Παντελώς αντισυνταγματικό
09 Δεκ 2020 23:03

Η κα Κεραμέως θα υποστεί μια νέα συντριβή. Μη βιάζεστε να την χειροκροτήσετε μερικοί. Το ίδο κάνατε και με τις εκλογές, όταν θεωρούσατε ότι θα πάνε οι εκπαιδευτικοί να ψηφίσουν. Αιρετά μέλη ΔΕΝ μπορούν να αντικατασταθούν από μη αιρετά. Δεν έχει καμία λογική. Γιατί απλούστατα καταστρατηγείται η ίδια η σύνθεση των Υπηρ. Συμβουλίων. Οι θέσεις αυτές προβλέπονται για αιρετά μέλη, εκλεγμένα, όχι διορισμένα. Δεν μπορούν να αντικατασταθούν από διορισμένα.
Να μην συζητήσω περί ηθικής βάσεως.
Έτσι είναι, ο κατήφορος του αυταρχισμού και της έλλειψης δημοκρατικότητας κάποτε θα πληρωνόταν. Το πικρό ποτήρι του εξευτελισμού θα το πιει μέχρι το τέλος η κα Κεραμέως.
Καθημερινά επιβεβαιώνει τον τίτλο της χειρότερης Υπουργού Παιδείας από ίδρυσης Ελληνικού Κράτους.

 
Οι εκβιασμοί
09 Δεκ 2020 21:48

δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Επειδή είμαστε πολλοί δεν θα κάνουμε ότι μας βολεύει. Αυτή η λογική του είμαστε μεγάλο συνδικάτο, έχουμε πολλά μέλη άρα κάνουμε εμείς κουμάντο δεν περνάει σήμερα. Και φαίνεται κάθε μέρα ότι οι εκπαιδευτικοί χάνουν με αυτήν την τακτική.

 
Εκπαιδευτικός με 15ετη εμπειρία
09 Δεκ 2020 21:31

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι συνδικαλιστές. Μπράβο στην κ. Κεραμέως, που έδειξε ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει και ΧΩΡΙΣ τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους.

Και, φυσικά, να ΜΗΝ ξεχνάμε ποιες ήταν οι δύο ενστάσεις στην όλη διαδικασία:
α) Εκλογές το Σάββατο και όχι την Τετάρτη,
β) Ηλεκτρονικές και όχι δια ζώσης εκλογές.

Νίκη προχώρα, άλλαξε τα όλα!

 
Αριστεία, όχι αστεία
09 Δεκ 2020 19:24

Υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς αιρετούς σημαίνει καμία επικοινωνία της διοίκησης με τους εργαζομένους. Είναι σίγουρες οι άριστες πως το θέλουν αυτό;
Ας ρωτήσουν κανέναν σύμβουλό τους, για καλό και για κακό.

 
από ήττα σε ήττα
09 Δεκ 2020 19:23

από ήττα σε ήττα το υπουργείο. αυτοί δεν έλεγαν θα δούμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι με την ΟΛΜΕ-ΔΟΕ; ε οι εκπαιδευτικοί είναι με την ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.

 
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
09 Δεκ 2020 18:03

"Να δω τι κάνουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τώρα..." τους έκανε μάγκες η κυρία υπουργός ....φευ και πάλι φευ....

 
Παλιος εκπαιδευτικος
09 Δεκ 2020 17:31

Καποιοι φωναζαμε οτι κινδυνευουμε να μεινουμε χωρις αιρετους στα υπηρεσιακα συμβουλια.ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτα ειναι τα αποτελεσματα οταν επικρατει ο παραταξιακος και μικροκομματικος φανατισμος.Καποιοι φαινεται οτι αυτη την εξελιξη περιμεναν για να μπορουν να καταγγελλουν διαρκως.

 
Αγγελική
09 Δεκ 2020 17:23

Και κυρίως μπράβο στους.. προγράψαντες που στηρίζουν τον κλάδο (!) και όχι την υπουργό που έχει δείξει τόσες φορές την εκτίμησή της στον κλάδο... Άξιος ο μισθός σας

 
Δημητρης
09 Δεκ 2020 16:33

Να δω τι κάνουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τώρα...

 
George
09 Δεκ 2020 14:57

Μπράβο στην υπουργό που έδωσε αυτή τη λύση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.