Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Διευκρινίσεις για τη διάθεση των ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία

Δημοσίευση: 11/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο με διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ  ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει τα εξής:

1. Το υπ ́ αριθμ. πρωτ. 165707/04-12-2020 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών του Υ.ΠΑΙ.Θ. με οδηγίες σχετικά με την παράδοση/παραλαβή ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες μέσω του Υ.ΠΑΙ.Θ., δεν αφορά όσες ηλεκτρονικές συσκευές έχουν παραληφθεί μέσω ΕΣΠΑ και για τις οποίες ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. Αφορά αποκλειστικά σε δωρεές ηλεκτρονικών συσκευών από κοινωφελή ιδρύματα, εταιρείες και άλλους ιδιωτικούς φορείς και τη διανομή τους (μέσω του Υ.ΠΑΙ.Θ. και όχι από τους ίδιους τους δωρητές) στις σχολικές μονάδες, για την κάλυψη σε σχετικό εξοπλισμό των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από τη συμμετοχή των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη διαδικασία (αποδοχή των δωριζόμενων αγαθών από τον δωρητή και κατανομή στις σχολικές μονάδες) υλοποιείται κατ ́ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου εξηκοστού πέμπτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68/τ.Α ́/20-03-2020), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν.4683/2020 (ΦΕΚ 83/τ.Α ́/10-04-2020). Διευκρινίζεται ότι οι οδηγίες της εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αρ πρωτ Φ8/16570Δ4/04-12-2020 αφορούν στη συγκεκριμένη περίπτωση αποστολής συσκευών από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και ότι για την παραλαβή συσκευών από άλλες πηγές, όπως δωρητές, ΕΣΠΑ ή άλλους διαγωνισμούς, θα αποστέλλονται οδηγίες ανά περίπτωση.

2. Η συγκρότηση των επιτροπών που αφορά στις ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες, μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια Δημοτικά Σχολεία καθώς και μονοθέσια, διθέσια Νηπιαγωγεία και γενικότερα στις σχολικές μονάδες στις οποίες λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19, δεν υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής των παραπάνω ενεργειών προκειμένου να μπορεί να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, η επιτροπή θα συγκροτείται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα απαρτίζεται από τον ίδιο ως πρόεδρο με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και δύο Διευθυντές Σχολικών Μονάδων ως μέλη, με αναπληρωτές δύο υπαλλήλους της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

3. Στο έντυπο με θέμα: «Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής των κατανεμηθέντων ηλεκτρονικών συσκευών στη σχολική μονάδα» o αριθμός απόφασης ΑΔΑ θα αναγράφεται στο σχετικό διαβιβαστικό της υπουργικής απόφασης, η οποία θα σας γνωστοποιείται μέσω των Διευθύνσεων Π.Ε. & Δ.Ε.

4. Η αποστολή των πρωτότυπων πρωτοκόλλων παράδοσης/παραλαβής, τα οποία γίνονται με επιμέλεια του Διευθυντή ή Προϊσταμένου της σχολικής μονάδας, θα πραγματοποιείται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ. (gdoy@minedu.gov.gr), είτε μέσω ταχυδρομείου (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80).

Σχόλια (4)

 
Υπουργεεεεεείο
11 Δεκ 2020 21:07

@Νίκος: Στην ώρα τους... μετά την καραντίνα.
Όπως πάντα αρίστος πράττομεν βεβαίως βεβαίως

 
Να προσθέσω και τις υπόλοιπες μάσκες..
11 Δεκ 2020 20:04

Οι εγκύκλιοι έρχονται η μια μετά την άλλη. Τα τάμπλετ και οι υπόλοιπες μάσκες πότε θα έρθουν; Μήπως τα σχολεία είναι πολύ ασφαλή και δεν χρειάζονται ούτε μάσκες;

 
Εκπαιδευτικός
11 Δεκ 2020 17:34

Στην Κρήτη δεν έχουν έρθει τάμπλετ από τον Μάρτιο, τα σχολεία στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν ένα δυο με χρήματα της σχολικής επιτροπής που έκοψε από αλλού, και όσα μοίρασε πέρυσι η περιφέρεια στους τελειόφοιτους.

Πολλά χωριά χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ , με κάρτα μπαίνουν οι μαθητές.
Το κόστος των λάπτοπ έχει πάρει την ανιούσα, απαράδεκτο ακόμη και τα φτηνά chromebook να πωλούνται 70% πάνω.

Το κράτος λόγω Συντάγματος, έπρεπε να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση. Στην Κύπρο η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε αφού δόθηκε εξοπλισμός και επιμορφωθηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Έφτιαξαν και πιστοποιημένο σχολείο από τη microsoft για τηλεκπαίδευση.

Να ενημερώσει αναλυτικά και με δημοσιοποίηση στοιχείων το υπουργείο σε τι ποσοστό επί των πραγματικών αιτήσεων έχει καλύψει τις ανάγκες των μαθητών.

 
Νίκος
11 Δεκ 2020 13:14

Οι εγκύκλιοι έρχονται η μια μετά την άλλη. Τα τάμπλετ πότε θα έρθουν;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ