Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: Σόου Ν. Φίλη στη Βουλή-Μήπως διεκδικεί την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ;

Ν. Φίλης προς Ν. Κεραμέως : “Είσαι πλάσμα υπουργού- Γιατί παραμένετε υπουργός Παιδείας;”
Δημοσίευση: 11/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μία πρωτοφανή ένταση προκλήθηκε σήμερα μεταξύ δύο υπουργών Παιδείας: της νυν υπουργού Ν. Κεραμέως και του πρώην υπουργού Ν. Φίλη, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το Σχέδιο Νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Ο Νίκος Φίλης αποκάλεσε την Ν. Κεραμέως "πλάσμα υπουργού" και διερωτήθηκε γιατί παραμένει ακόμη στη θέση της υπουργού Παιδείας, αφού όπως είπε οι εκπαιδευτικοί έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους.

Η Νίκη Κεραμέως απαντώντας στο Ν. Φίλη του είπε:  “Παίζετε ένα σόου  γιατί σήμερα η ατζέντα σας είναι να κάνουμε λίγη φασαρία. Δεν είναι κοινοβουλευτική αυτή η συμπεριφορά Μήπως διεκδικείτε την αρχηγία του κόμματος και γι αυτό θέλετε να δημιουργείτε ειδήσεις;”

Στην κόντρα μεταξύ των της Ν. Κεραμέως και του Ν. Φίλη παρενέβη ο εισηγητής της ΝΔ επί του νομοσχεδίου Ι. Φωτήλας ο οποίος έκανε  λόγο για παραλήρημα του Ν. Φίλη που “δεν τιμά αυτό το κοινοβούλιο”.

Ν. Φίλης: Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη  από την κ. υπουργό Οι γονείς κάθε πρωί βαρυγκομούν  με αυτά που συμβαίνουν στην τηλεκπαίδευση. Τα παιδιά τα οποία απειλεί τώρα   με ηλεκτρονικές εξετάσεις  και αυτά έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Γιατί παραμένει η κυρία  υπουργός;   Έχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς , με τους γονείς με τα παιδιά. Είναι πλάσμα υπουργού, Δεν υφίσταται  η υπουργός.

Γ. Στύλιος Προεδρευων της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθ΄σεων της Βουλής): Μα είναι λόγια αυτά που λέτε τώρα;. Είναι δυνατόν να λέτε τέτοιες κουβέντες  στην υπουργό .  

Ν. Κεραμέως: κε Φίλη παίζεται ένα σώου σήμερα γιατί σήμερα η ατζέντα  σας είναι ας σηκώσουμε λίγη φασαρία. Είναι λυπηρό κε Φίλη . Είναι λυπηρό γιατί σήμερα ερχόμαστε να συζητήσουμε  ένα μείζων ζήτημα  που αφορά τόσο κόσμο  που για πρώτη φορά γίνεται μια προσπάθεια  να γίνει μια συνεκτική  ολιστική στρατηγική προσέγγιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης  Κατάρτισης και έρχεστε εσείς  εδώ κε Φίλη, που είναι η κοινοβουλευτική αξιοπρέπεια  και μιλάτε για πλάσμα υπουργού; Να ανακαλέστε κε Φίλη. Είναι ντροπή ,   και δεν είναι κοινοβουλευτική αυτή η συμπεριφορά  σας, είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά . Ήρθατε  εδώ να κάνετε φασαρία . Αν δεν έχετε επιχειρήματα  για τη επαγγελματική εκπαίδευση , για αυτά που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο  μη προσπαθείτε να δημιουργείται άλλα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν  τη συζήτηση με επιχειρήματα  κε Φίλη και όχι  με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα . Μήπως διεκδικείται την αρχηγία του κόμματος; Και γι αυτό θέλετε να δημιουργείται ειδήσεις;

Ι. Φωτήλας: Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό το παραλήρημα  του κ. Φίλη  και ποιους μικροκομματικούς προσωπικούς σκοπούς εξυπηρετεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τιμά κανέναν , δεν τιμά αυτό κοινοβούλιο και περισσότερο  προσβάλει την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ επί του Νομοσχεδίου Μερόπη Τζούφη  Η πιο προσβεβλημένη θα έπρεπε να είναι η εισηγήτρια  του ΣΥΡΙΖΑ την οποία προσπαθεί ο κ. Φίλης  να τη μειώσει , αν είναι δυνατό να τη βγάλει από την αίθουσα  και να αναλάβει αυτός τα πάντα.

Μ. Τζουφη:  Δεν θα συνεχίσω με το διχαστικό τρόπο που ξεκίνησε ο  κ. Φωτήλας .  Η τοποθέτησή μας η κοινοβουλευτική  και των δύο εδώ (σ.σ. με το Ν. Φίλη) είναι σε απόλυτη συννενόηση  και γι αυτό τα σχόλιά του, του  τα ανταποδίδω. Δεν θέλω να συνεχίσω σ αυτό το κλίμα.

Σχόλια (29)

 
ΗΡΑ*
13 Δεκ 2020 14:21

@ Legend : " ...Καλά θα κάνουν ολα τα κόμματα να στηρίξουν την τηλεκπαίδευση ενισχύοντας όσες οικογένειες λίγες αλλά υπάρχουν δεν μπορούν να στηρίξουν οι ίδιοι τα παιδιά τους. Στις περιφέρειές τους οι υπουργοί οφείλουν να γνωρίζουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις..."
Μάλιστα ! Ο κ. "LEGEND", σύμφωνα με τα λεγόμενά του σε πρόσφατο σχόλιο μαθηματικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με άριστες επιδόσεις σε διάφορα επίπεδα κ.λπ..... Η αριστεία βέβαια ξεχειλίζει στην κυβερνητική παράταξη και ως εκ τούτου δικαίωματικά ο κ. Legend καλεί "όλα τα κόμματα" να βοηθήσουν εκείνες τις '" λίγες" οικογένειες που αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά του στην τελεκπαίδευση. ΄Εχει στοιχεία , έστω και σε ποσοστιαία βάση, να μάς πει πού πάνω κάτω κυμαίνεται αυτό το "λίγες"; Όχι, βέβαια ! Θα μπορούσε να έχει; Ασφαλώς ! Αλλά αυτό προϋποθέτει σχεδιασμό - οργάνωση - στελέχωση - υλοποίηση - συλλογή των στοιχείων και στοχευμένη ενίσχυση στις συγκεκριμένες οικογένειες που αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους. Κι αφού δεν υπάρχουν στοιχεία γι' αυτές τις "λίγες'' οικογένειες δεν έχει κανένα νόημα να απευθύνεσαι στα ΄κόμματα να συμπράξουν στην καλύτερη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης. Ακολούθως, κι αφού ξεμπέρδεψε με τα άλλα κόμματα, καιρός είναι να δώσει οδηγίες και στους υπουργούς, οι οποίοι "οφείλουν να γνωρίζουν
τα προβλήματα στις περιφέρειές τους..." Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι : Αυτός είναι ο ρόλος των υπουργών; Και αν ναι, τι σόι επιτελικό κράτος είναι αυτό; Κι αφού ξεμπερδέψαμε ΚΑΙ με τους υπουργούς, φύγαμε τώρα ολοταχώς για το ... κύριο μενού - παλιά μου τέχνη κόσκινο - που δεν είναι άλλο από την απροσχημάτιστη κυβερνητική προπαγάνδα με κατά μέτωπο επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο σημειωτέον πριν από λίγο καλούσε κι αυτό να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης ! Και ως γνήσιος εκφραστής της κυβέρνησης των αρίστων αποφαίνεται : "Φέρατε τον χειρότερο πολιτικό στην πρωθυπουργία, είναι δική σας αυτή η επιτυχία, αλλά περνάει οριακά τη βάση. Εσείς κινούσασταν στο μείον..." Γι΄αυτό βγάλτε το σκασμό και " ... βρείτε τρόπο να βοηθήσετε...Είναι σπουδαίο το έργο της τηλεκπαίδευσης..."
Μάλιστα ! Άριστος στην κυβερνητική προπαγάνδα ο κ. Legend !

 
Πού και να μην ήταν
13 Δεκ 2020 12:29

@Παντελής
6 μήνες τώρα, δεν μπόρεσε να κάνει ΜΙΑ μάσκα... η ικανή...

 
Μια χαρά καταλαβαίνει
13 Δεκ 2020 12:13

@Ευτυχώς που ...
Και μάλιστα με σκορ 95% vs 5%

 
Legend
13 Δεκ 2020 09:55

Καλά θα κάνουν ολα τα κόμματα να στηρίξουν την τηλεκπαίδευση ενισχύοντας όσες οικογένειες λίγες αλλά υπάρχουν δεν μπορούν να στηρίξουν οι ίδιοι τα παιδιά τους. Στις περιφέρειές τους οι υπουργοί οφείλουν να γνωρίζουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Να βοηθούν σε αυτές ανεξάρτητα από κόμμα. Αφήσατε κύριοι του Σύριζα ένα μαύρο τοπίο στην Παιδεία όπως και σε άλλα πεδία. Φέρατε τον χειρότερο πολιτικό στην πρωθυπουργία, είναι δική σας αυτή η επιτυχία, αλλά περνάει οριακά τη βάση. Εσείς κινούσασταν στο μείον. Βρείτε τρόπο να βοηθήσετε χωρίς κραυγές! Είναι σπουδαίο το έργο της τηλεκπαίδευσης. Δίνεται από εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές μεγάλος αγώνας.

 
Ευτυχώς που ...
13 Δεκ 2020 09:33

Όσο βλέπω την εικόνα φαντάζομαι και το σόου. Ευτυχώς ο εκπαιδευτικός κόσμος καταλαβαίνει . Δε χρειάζεται υποδείξεις.

 
Εκπαιδευτικος
12 Δεκ 2020 22:55

Προς Παντελή.Δενομιζω πως είσαι εκπαιδευτικός.Αλλιως δε μπορεί να λες ότι όλα είναι άψογα.Επαφη κρατάμε τίποτα άλλο.Οσο για τα πανεπιστήμια,χάθηκε το εξάμηνο για τις σχολές με τα εργαστήρια και τις κλινικές.Τι δεν καταλαβαίνετε; Ντροπή.

 
Σπαγγέτι γουέστερ
12 Δεκ 2020 22:45

@Μονομαχία στο Ελ Πάσο
Δηλαδή λέτε ότι ο κος Μητσοτάκης, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, να την αλλάξει? Εκείνος δεν την έκανε Υπουργό?.... Τί, όχι?
Σε ποιά εταιρεία του ιδιωτικού τομέα(όνομα έχει?) και για πόσο καιρό αλήθεια, δούλεψε η κα. Κεραμέως?
ΥΓ. Συγχωρέστε την τόση ασχετοσύνη μου σας παρακαλώ....

 
ΗΡΑ*
12 Δεκ 2020 22:15

Σε ποιον να πρωτοαπαντήσεις τώρα και τι να πεις; Στον "Παντελής"; Στον " ΦΙΛΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ" ; Στον "Αριστοτέλης"; Ή μήπως στον "Ευτυχώς που δεν.."
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νά σου "καπάκι" κι ο " Δον Κιχώτης" μάς
σερβίρει - προφανώς για να μάς ... βγάλει απ' το αδιέξοδο στο οποίο έιχαμε περιέλθει - τι μάς προτείνει; ένα άσμα επιπέδου Λεπά με αοιδό τον ίδιο το Λεπά !!!! Κι εγώ ο καψερός στο σχόλιό μου καταφεύγω στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό...Είμαι ή δεν είμαι εκτός "πραγματικότητας" για τα δεδομένα των προαναφερθέντων;
Μα τον Άγιο Σπυρίδωνα, τά 'χω χαμένα... Εσείς;

 
Δον Κιχώτης
12 Δεκ 2020 15:38

@ απάντηση στον "Παντελής" .... 12 Δεκ 2020 12:54
Τελικά τον παρεξηγήσαμε τον κ. Φίλη.
Άλλο ήταν το σημαινόμενο, απλώς το είπε με τον τρόπο του Λεπά.

Μείνε όπως είσαι, μην αλλάζεις τίποτα,
εγώ έτσι σ’ αγαπάω.
Μείνε όπως είσαι, μην αλλάζεις τίποτα,
για χάρη σ’ το ζητάω.
Μην ανησυχείς, δε σε παρεξηγώ,
εγώ τα λάθη σου τα πάω.
Μείνε όπως είσαι, μην αλλάζεις τίποτα,
εγώ έτσι σ’ αγαπάω.

ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΑΠ ΟΛΕΣ
ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

Έχεις δυο ματάκια αληθινά
που την καρδιά μου έχουνε σκλαβώσει,
κι όταν με κοιτάζουν το Θεό παρακαλώ
ποτέ να μην τελειώσει.
Έχεις μια ψυχούλα παιδική
που μέσα εκεί ο κόσμος όλος χωράει,
και μες στην ψεύτικη ζωή μονάχα αυτή
μπορεί έτσι ν’ αγαπάει.

Λοιπόν, για να προσγειωθούμε λίγο, πολύ φτωχή η περιγραφή σας συνάδελφε, έχω μαζέψει καμιά εικοσαριά «ανήσυχα» κοσμητικά επίθετα, να σου τα στείλω για την επόμενη φορά, γιατί μας έχεις μπερδέψει, για ποιες κοπέλες μιλάς;

 
απάντηση στον "Παντελής" έλλειψη επαφής
12 Δεκ 2020 12:54

με την πραγματικότητα : δουλεύουν ΑΨΟΓΑ όλα , όχι μόνο η τηλεκπαίδευση αλλά και οι δρομολογημένες ΑΡΙΣΤΕΣ αλλαγές. Επιτέλους ! Ικανή δε λες τίποτα , όλα μόνη της τα κάνει σε όλα τα σχολεία, δομές, υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ και στο εξωτερικό- φεύγουμε από μία δουλειά , δεν τους παρατάμε ! Και λίγα λες. Εσένα υφυπουργό θα θέλαμε δίπλα της ή έστω γγ αλλά έχουμε καλά κορίτσα εκεί εξίσου ικανά. Για πρότεινε μια θέση να σε αξιοποιήσει το υπουργείο (καλύτερη από αυτή που έχεις).

 
φιλελεύθερος
12 Δεκ 2020 12:16

O Φίλης σε σύγχυση όπως και ο Σύριζα..

 
Μονομαχία στο Ελ Πάσο
12 Δεκ 2020 07:01

Μια υπουργός που μόνο άσχετοι περί πολιτικής ζητάνε να την διώξει ο Μητσοτάκης.Η κ.Υπουργός έχει ηγετικές φιλοδοξίες όπως κάθε πολιτικό πρόσωπο που είναι θεμιτές.Αν θέλει να φύγει από το Παιδείας θα φύγει όταν το θελήσει και αν το θελήσει η ίδια για ανώτερο πόστο.Δουλεψε και στον ιδιωτικό τομέα και έχει σοβαρές σπουδές στο εξωτερικό.
Από την άλλη ο κ.Φιλης διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοτυπία να ήταν ο μόνος Υπουργός Παιδείας με απολυτήριο Λυκείου.Προετοιμαζεται και αυτός για την μετά Τσίπρα εποχή που πλησιάζει ταχύτατα σαν εκφραστής της γνήσιας και άδολης αριστερής τάσης.
Το ότι η χώρα καταστράφηκε δεν ενδιαφέρει κανέναν τους προφανώς.Στρατιες ανέργων και οι λαμβάνοντες καθαρά 6000€ και με τις παράλληλες υπηρεσίες φτάνουν τις 15.000€ στον μικρόκοσμο τους.Τι ποτίζουν αυτόν τον λαό που κοιμάται δεκαετίες δεν μπορώ να εντοπισω

 
Παντελής
11 Δεκ 2020 23:11

Φαίνεται ότι ενοχλεί που δουλεύει άψογα η τηλεκπαίδευση και όλες οι βαθμίδες διδάσκονται και δε χάθηκε μάθημα, όσο γίνετα,ι εν μέσω πανδημίας. Είναι ικανή τι να κάνουμε!

 
Νίκος
11 Δεκ 2020 22:50

Όχι δε διεκδικεί την αρχηγία. Απλά πρέπει κάτι να πει κι επειδή δεν έχει επιχειρήματα λέει ευρεσιτεχνίες λεκτικές. Γίνεται η φασαρία και φεύγει.

 
Σόου σταρ
11 Δεκ 2020 22:46

Το να μιλά η Κεραμέως για "σόου" από τον Φίλη.... Έχει δίκιο να αγανακτεί, που πήγε να της πάρει τη δουλειά. Ποιό σόου σταρ υπουργό, πότε είχαμε? Λίγο σεβασμό κ. Φίλη.

 
HΡΑ*
11 Δεκ 2020 20:40

Σόου ξεσόου κι οι δυο παίζετε το ρόλο σας ! Τζερτζελές να γίνεται για να ΄χει ο κόσμος να λέει και εμείς να σχολιάζουμε...Έτσι κι αλλιώς άλλοι κάνουν κουμάντο... Ποιος, αλήθεια, ασχολείται και μάλιστα εν μέσω πανδημίας με το τι ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων; Κατά τα άλλα ...η πολιτική ορθότητα σας μάρανε, κ. Κεραμέως, πώς το λένε αγγλιστί ; A, κάπως έτσι νομίζω: political correctness... Το τι ψηφίζεται, γιατί ψηφίζεται εν μέσω πανδημίας σε τι αποσκοπεί αυτό που ψηφίζεται και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τα παιδιά της γενιάς της πανδημίας, όταν αυτό εφαρμοστεί στην πράξη, όλα αυτά είναι άνευ σημασίας. Σημασία έχει ότι εμείς θα ασχολούμαστε με το " πλάσμα υπουργού" vs. "show " μεταξύ του κ. Φίλη και της κ. Κεραμέως...
Κατά τα άλλα σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε από τις Βρυξέλλες χωρίς " καλάθι"... Πώς το είπε ο Σολωμός, κ. Κεραμέως ; "Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι Αληθές’’. Ή μήπως προτιμάτε ετούτο ; κι αυτό του Διον. Σολωμού*:

- Πώς πάει το έθνος ... πώς πάνε οι δουλειές ;
- Είδες να μαδάνε κότα κι ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα;
Έτσι πάει το έθνος.

* Απ' τα Σημειώματά του για τη Γυναίκα της Ζάκυθος αυτό παρμένο.

 
Οι καιροί θα αλλάξουν...
11 Δεκ 2020 20:29

9 σχόλια, 8 υπέρ της υπουργού. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 
Μνήμη χρυσόψαρου
11 Δεκ 2020 19:48

Αναλωνόμαστε στο φαίνεσθαι και χάνουμε την ουσία. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είπε την πιο έξυπνη ατάκα, γιατί δεν παρακολουθούμε standup commedy. Με ενδιαφέρει ότι, ενώ διαλύεται η δημόσια παιδεία, βαρκούλες αρμενίζουν. Το ζήτημα της εκπαίδευσης ξεπερνά τα κομματικά συμφέροντα. Πολύ φοβάμαι ότι σε αυτή τη χώρα είναι αδύνατον να βγούμε από το κομματικό μας κέλυφος και να κρίνουμε αντικειμενικά τα πράγματα. Τη διάλυση είμαστε ικανοί να την ονομάσουμε πρόοδο, αρκεί να μην προσβληθεί το κόμμα μας. Ελάχιστοι αναρωτιούνται αν όλα αυτά βοηθούν τους μαθητές μας και αν τους προετοιμάζουν ένα ανθρώπινο μέλλον. Ειλικρινά, τι σας συμβαίνει; Πόση κομματίλα πχια...

 
@Εργα όχι λόγια
11 Δεκ 2020 18:10

την ζήτηση και προσφορά την ξέρεις; Αν αυτό που ψάχνεις έχει ζήτηση θα αναγκαστείς να πάρεις αυτόν χωρίς πτυχίο (υδραυλικός). Αν αυτό που ψάχνεις έχει απελπιστικά τεράστια προσφορά τότε δε σου κάνει ούτε ο δόκτωρ (καθηγητής).

 
Νηφάλια προσέγγιση
11 Δεκ 2020 17:31

Θα αναμέναμε από την κ. Υπουργό της Παιδείας, ως εκ του αξιώματός της, να διατηρείται εις το ύψος των περιστάσεων και ανεξάρτητα από τις επιθέσεις που δέχεται, να επιδεικνύει ανώτερο ήθος. Δυστυχώς, η κ. Κεραμέως, ίσως και λόγω της πανθομολογουμένης αποτυχίας της, καταφεύγει σε πολιτικάντικα επιχειρήματα που απάδουν του υψηλού αξιώματος που της ανέθεσε ο κύριος πρωθυπουργός. Φαίνεται πια ότι ο τελευταίος οφείλει να την αντικαταστήσει το συντομότερον διά το καλό της πατρίδος μας αλλά και της παρατάξεως.

 
Έργα, όχι λόγια
11 Δεκ 2020 17:07

Προσδοκώ μια τεχνική εκπαίδευση χωρίς πτυχίο της οποίας να μη μπορεί κανείς να πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Θέλω ο υδραυλικός, ο ηλεκτρολόγος, ο ψυκτικός, ο τσαγκάρης, ο χτίστης, ο πληροφορικός, ακόμα και η κομμώτρια που μου κάνει το μαλλί να έχουν πιστοποιημένες γνώσεις και εμπειρίες για να μην κάνουν περισσότερες ζημιές από αυτές που έρχονται να επισκευάσουν στο σπίτι μου. Στη χώρα μας οποιοσδήποτε έχει κατσαβίδι και πένσα δηλώνει μάστορας, οποιοσδήποτε έχει υπολογιστή δηλώνει γραφίστας και λογιστής. Κάποτε θα πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα σαν κράτος και όλες οι φωνές, οι τσακωμοί, οι κατινιές και τα υπονοούμενα στη Βουλή είναι εκ του περισσού.

 
Δον Κιχώτης
11 Δεκ 2020 15:54

Σιγά την «ένταση», κύριε Διευθυντά.
Έπρεπε να ήταν ο πατριώτης μου εκεί, να γίνει η «ένταση», έκρηξη!...
Ποτέ δεν είχαμε εποικοδομητικούς διαλόγους στη Βουλή για την Παιδεία, ούτε για τα ιερά και τα όσια, κάποτε καιγόταν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και όλοι κάθονταν και το έβλεπαν, χιλιάδες παιδιά έχουν εγκαταλείψει τη βασική εκπαί-δευση με τη διαρκή ανοχή της Πολιτείας, σαράντα Φθινόπωρα προσπαθούμε να βρούμε πόσα κενά έχουμε για να διορίσουμε δασκάλους και καθηγητές και όποιος Πρύτανης ή Καθηγητής δεν μας αρέσει, μπορούμε πλέον να τον περι-ποιηθούμε με όποιον τρόπο θέλουμε, ως έχοντες εμπειρία από την ΠΕ και κυρίως από την ΔΕ. Τα «εκρηκτικά» επεισόδια να μας δημοσιεύετε, για να έχετε και ενδιαφέροντα σχόλια.

 
Μάκης
11 Δεκ 2020 15:31

Καλά της τα είπε. Η φωνή των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών που έχουν αηδιάσει με τον αυταρχισμό.

 
Αριστοτέλης
11 Δεκ 2020 14:44

ΝΤΡΟΠΗ ! Ποιος σας είπε κ. Φίλη ότι βαρυγκομούμε την τηλεκπαίδευση ; Βαρυγκομήσαμε γιατί δεν μας είχατε αφήσει ουτε ένα σέρβερ να συνδεθούμε την άνοιξη, ούτε ένα διαδριαστικό βιβλίο να ανανεώσετε. Με εσάς βαρυγκομήσαμε και βαρυγκόμησα και εγώ ως πανεπιστημιακός βρήκατε έναν λόγο να μας πείτε μια κουβέντα να κρατήσουμε όρθιες όσο γίνεται και στις πανεπιστημιακές σπουδές.
Και σήμερα αυτό κάνουμε.

 
Ευτυχώς που δεν...
11 Δεκ 2020 14:24

Κα Υπουργέ,
Πρέπει να θεωρείτε τις ύβρεις από άτομα όπως ο Φίλης, απόδειξη ότι βαδίζετε σωστά! Θα έπρεπε να ανησυχείτε αν ακούγατε καλά λόγια ή το χειρότερο, αν συμφωνούσαν μαζί σας άτομα σαν και αυτόν!
Διαβάζοντας πάντως τα λόγια Φίλη, πραγματικά ανακράζουμε: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ...

 
Τάσος
11 Δεκ 2020 13:58

Ένα σόου χρειάζεται που και που. Καλό κάνει, βλέπει ο κόσμος και κρίνει. Αν παρατηρείτε άδεια έδρανα και λίγοι σκορπιοι από κάτω, πετάγονται και μιλάνε με χειρονομίες(ψηλά χέρια) και ανασηκώνονται, χωρίς επιχειρήματα για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα.

 
το ακούσαμε κι αυτό
11 Δεκ 2020 13:47

" Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κ. υπουργό Οι γονείς κάθε πρωί βαρυγκομούν με αυτά που συμβαίνουν στην τηλεκπαίδευση" Τι θέλατε κ. Φίλη; Να κάθονται και να πληρώνονται; Να ήταν σχολείο και να αρρώσταιναν; Τι θα κάνατε εσείς κ. Φίλη; ΕΛΕΟΣ !

 
τι άλλο θα δούμε
11 Δεκ 2020 13:43

Αξιολύπητες συμπεριφορές μέσα στη Βουλή. Τι να περιμένουμε έξω τότε. Η τηλεκπαίδευση πάει μια χαρά και συμμετέχουν όλοι οι μαθητές εκτός λίγων εξαιρέσεων που βρίσκουμε τρόπο και δε μένει κανένας πίσω. Θεωρώ ότι όντως είναι σόου για να ακουστεί. Σε πόσα σχολεία έχει πάει να δει τι γίνεται αν ενδιαφέρεται;

 
ΦΙΛΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΣΥΡΙΖΑ
11 Δεκ 2020 13:35

το ρίχνω στο τραπέζι...θελω προεδρο συριζα Φιλη...θα παρει και πτυχιο απο το ΕΑΠ...ακούω προτασεις

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ