Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΦΕΚ: Τι ισχύει μέχρι 7 Ιανουαρίου για όλες τις δομές εκπαίδευσης

Τα μαθήματα στα σχολεία ξεκινούν στις 8 Ιανουαρίου, οπότε λίγες ημέρες πριν θα γνωρίζουμε εάν η εκπαίδευση θα συνεχιστεί δια ζώσης η διαδικτυακά,όπως και σήμερα.
Δημοσίευση: 13/12/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η οποία καθορίζει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 , μεταξύ των οποίων και όλων των δομών και των τριών βαθμίδων  εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Η εφαρμογή των νέων   μέτρων έχουν καταληκτική ημερομηνία την την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί.

Ωστόσο  τα μαθήματα στα σχολεία, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ξεκινούν στις 8 Ιανουαρίου, οπότε λίγες ημέρες πριν θα γνωρίζουμε εάν η εκπαίδευση θα συνεχιστεί δια ζώσης η διαδικτυακά,όπως και σήμερα.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί στα σχολεία, ( Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) έως και τις 23 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα η ΚΥΑ προβλέπει για τις δομές εκπαίδευσης τα εξής:

Από τις 5.00 έως τις 22.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις :

β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο, εφόσον λει- τουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.

η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

ιε) Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι.

Για την περ. (ιε) , ειδικώς στην περίπτωση μετακίνησης εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή της Περιφέρειας Αττικής, η βεβαίωση κίνησης αφορά αποκλειστικά εφάπαξ μετακίνηση και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο μόνιμης κατοικίας και τον τόπο που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου φοιτά και αποτελεί τον προορισμό του/της και την αιτιολογία της κίνησης προς την περιφερειακή ενότητα που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. λόγω συμμετοχής στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων με φυσική παρουσία σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της περ. (β)  η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/της μαθήτριας, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της περ. (ιε)   η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια και παρέχεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου είναι εγγεγραμμένος κάθε φοιτητής/τρια, που δικαιούται βεβαίωση κίνησης, λόγω διενέργειας κλινικών ασκήσεων. Η βεβαίωση περιέχει το ονοματεπώνυμο του φοιτητή/της φοιτήτριας, τον τόπο κατοικίας του/ης, τη διεύθυνση του Τμήματος ή Σχολής του Α.Ε.Ι., νοσοκομείου ή άλλου χώρου στον οποίο διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών στο οποίο φοιτά, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του φοιτητή/ της φοιτήτριας σε εβδομαδιαία βάση. Η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία προς τον φοιτητή/την φοιτήτρια μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φέρει είτε ψηφιακή υπογραφή είτε σκαναρισμένη πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα του Α.Ε.Ι. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα. Οι βεβαιώσεις της παρούσας λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr.

Για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιε) . 

Σχόλια (6)

 
Λογική
03 Φεβ 2021 16:36

Τα φροντηστήρια κλειστά λέει γιατί συναθρίζονται παιδιά απο πολλές γειτονιές. Αυτό που βλέπω όμως είναι οτί από το πολύ 2 γειτονειές έρχονται παιδιά εκτός κι αν είναι κανά φημισμένο και έρχονται απ'όλη την πόλη αλλά με την ίδια λογική έπρεπε να μείνουν κλειστά τα ιδιωτικά γιατί έρχονται παιδιά σε ακτίνα 50 χιλομέτρων. Γιατί άραγε να γίνεται αυτό; Χμμμμμμ...
Η απάντηση είναι οτί ζούμε σ'έναν κόσμο που γίνεται το συμφέρον των ισχυρών

 
Λογική
03 Φεβ 2021 16:35

Τα φροντηστήρια κλειστά λέει γιατί συναθρίζονται παιδιά απο πολλές γειτονιές. Αυτό που βλέπω όμως είναι οτί από το πολύ 2 γειτονειές έρχονται παιδιά εκτός κι αν είναι κανά φημισμένο και έρχονται απ'όλη την πόλη αλλά με την ίδια λογική έπρεπε να μείνουν κλειστά τα ιδιωτικά γιατί έρχονται παιδιά σε ακίνα 50 χιλομέτρων. Γιατί άραγε να γίνεται αυτό; Χμμμμμμ...
Η απάντηση είναι οτί ζούμε σ'έναν κόσμο που γίνεται το συμφέρον των ισχυρών

 
Συγκινημένος από τον άρρωστο καθηγητή ΑΠΘ
16 Δεκ 2020 16:39

"Λίγο καιρό πριν, είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική Covid όπου νοσηλευόνταν, αλλά δυστυχώς η κατάστασή του χειροτέρεψε και εισήχθη στην ΜΕΘ. Ο λόγος για τον καθηγητή Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλη Βασιλικό.
Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι... «Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών."

Ευαισθητοποιεί και ταράσσει "τα λιμνάζοντα ύδατα" (που δημιούργησαν οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείαςγια αναστολή των κλινικών ασκήσεων ακόμη και των τελειοφοίτων) ο λόγος σας κύριε καθηγητά. Βαλτώνουν τα νιάτα που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά από το περίσσευμα της δύναμής τους.
Από καρδιάς περαστικά σας!

 
Δον Κιχώτης
13 Δεκ 2020 21:57

@ Μαρία Αναστασιου
Κάποιοι πηγαίνουν στην Πάρνηθα, κάποιοι στο Σούνιο και κάποιοι άλλοι στον Υμηττό. Ο Υμηττός λέγεται και Τρελός, εκεί καταφεύγουν οι παραζαλισμένοι γνωστικοί για να γλιτώσουν προσωρινά απ΄όλους κι απ΄όλα· το δεύτερο όνομά του προέκυψε προφανώς από την όψη τους. Σχετικά με την «προτεραιότητα στα κομμωτήρια» σας παρακαλώ πολύ να μην παίζετε με τον πόνο μας!...

 
Παύλος
13 Δεκ 2020 21:41

Δεν υπάρχει λόγος για συνέχιση καραντίνας μετά τις γιορτές. Οπότε πείτε το από τώρα. Ήδη η καθημερινότητα έχει αλλάξει. Ας αφήσουμε και τα διαγωνίσματα δια ζώσης και να μη γινόμαστε γραφικοί. Δε χρειάζεται πρώτα δημοτικά ...όλα μαζί ανοιχτά στις 8/1 δεν υπαρχει λόγος δηλαδή.

 
Μαρία Αναστασιου
13 Δεκ 2020 18:28

Η κίνηση στους δρόμους δεν θυμίζει περίοδο lockdown.Που πηγαίνουν όλοι; Γιατί τα σχολεία να παραμένουν κλειστά; Είχαν υποσχεθεί το άνοιγμα των δομών εκπαίδευσης πρώτα απ' όλα αλλά τελικά έδωσαν προτεραιότητα στα κομμωτήρια! Τυχαίο;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.