Ψηφίστηκε διάταξη: Τριετής γίνεται η Σχολή Αστυφυλάκων

Δίνεται η δυνατότητα στους Αστυφύλακες , οι οποίοι είχαν εισαχθεί στην ως άνω Σχολή με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και αποφοιτούν μέχρι και το έτος 2022, να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια

14/12/2020

Άκουσε το άρθρο

Αυξάνεται κατά ένα εξάμηνο (από 5 σε 6 εξάμηνα, ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με διάταξη που  ψηφίστηκε στη Ολομέλεια της    Βουλής.

Με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα στους Αστυφύλακες , οι οποίοι είχαν εισαχθεί στην ως άνω Σχολή με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων  και αποφοιτούν μέχρι και το έτος 2022, να παρακολουθήσουν  ακαδημαϊκά σεμινάρια, για την εξομοίωσή τους με τους αποφοίτους της ιδίας Σχολής αυξημένης διάρκειας.

Ακολουθεί η διάταξη , όπως ψηφίστηκε στη Βουλή

1. Η παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 2226/1994 (Α ́ 122) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. α. Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας διαρκεί έξι (6) εξάμηνα.

β. Οι Αστυφύλακες που είχαν εισαχθεί στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των γενικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 του ν. 1351/1983 (Α ́ 56) και αποφοιτούν από αυτή μέχρι και το έτος 2022, δύνανται με αίτησή τους να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια για να εξομοιωθούν με τους αποφοίτους της περ. α ́, η φοίτηση των οποίων διαρκεί έξι (6) εξάμηνα. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται η διαδικασία για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα ανωτέρω σεμινάρια, η διεξαγωγή αυτών, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας.»

2. Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, αρχίζει από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022.

Σχόλια (4)

Αυτό ακριβώς είναι η ισότητα
|

@glgiannis Επειδή ακριβως υπάρχει ισότητα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν ίδια στάνταρ για όλους. Μια γυναίκα με ύψος κάτω του 1,70 πολύ σπάνια θα έχει την σωματική δυναμη πχ να σπάσει μια πόρτα ή να κουβαλήσει έναν τραυματισμένο λόγο περιορισμένης δύναμης. Ανεξάρτητα από το ποιος ακριβώς είναι ρολος τους στο σώμα (αν κάνουν δουλειές γραφείου η διοικητικές η όποιες άλλες που μπορεί να μην χρειάζονται σωματική δύναμη) πανω απολα είναι αστυνομικοί. Το ίδιο ισχύει και για πυροσβεστική και για στρατό. Και δεν είναι .ονο εκεί οι περιορισμοί. Και εγώ κόπηκα από την σχολή Ικάρων γιατί ήμουν υπερβολικά ψηλός ( 1,92 με όριο το 1,90), αλλά καταλαβα ότι για κάποιο λόγο υπάρχουν αυτοί οι κανόνες.

Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας
|

Το καλύτερο που προτείνω εγώ είναι να καταργηθεί η σχολή αστυφυλάκων και
να ιδρυθεί σχολή υπαξιωματικών Ελληνικής αστυνομίας, η οποία θα παρέχει
3 χρόνια σπουδές (6 εξάμηνα). Στην ουσία αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι η
σχολή αστυφυλάκων να μετατραπεί σε σχολή υπαξιωματικών Ελληνικής αστυνομίας. Θα συνεχίσει να υπάρχει φυσικά η σχολή αξιωματικών Ελληνικής
αστυνομίας, η οποία παρέχει 4 χρόνια σπουδές (8 εξάμηνα).

Όπως ακριβώς έχουμε σχολές υπαξιωματικών και αξιωματικών του στρατού,
έτσι θα έχουμε και σχολές υπαξιωματικών και αξιωματικών της αστυνομίας.

glgiannis
|

Ωραία όλα αυτά, αλλά με το ύψος τι γίνεται;
Δεν μπορεί ένα κορίτσι κάτω του 1.70 να κανει καλά τη δουλειά του;
Που είναι η ισότητα;

bob
|

" δύνανται με αίτησή τους να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια για να εξομοιωθούν με τους αποφοίτους της"

O κ. Γαβρόγλου το ακούει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ