Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εγκύκλιος: Το υπ. Παιδείας προτρέπει τους μαθητές να στείλουν μήνυμα αγάπης στα Νοσοκομεία της χώρας

Στο πλαίσιο της έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δοκιμάζεται εξ αιτίας της πανδημίας, και σε νοσηλευόμενους με κορωνοϊό
Δημοσίευση: 16/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας προτρέπει τους μαθητές   να φιλοτεχνήσουν εορταστικές ευχετήριες κάρτες/ζωγραφιές, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, οι οποίες θα αποσταλούν σε όποιο  από   τα δημόσια νοσοκομεία   επιθυμούν, ως ένδειξη    έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δοκιμάζεται εξ αιτίας της πανδημίας, και σε νοσηλευόμενους με κορωνοϊό.

Ο κατάλογος με τα νοσοκομεία που μπορούν οι μαθητές να στέλνουν τις κάρτες βρίσκεται στην εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε η γενική Γραμματέας του υπ. παιδείας Σίσυ Γκίκα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχετικά με τη διαδικασία αποστολής, οι γονείς/κηδεμόνες έχουν δύο επιλογές:

1. Να αποστείλουν ταχυδρομικά την κάρτα του παιδιού τους στο νοσοκομείο της επιλογής τους (βλ. Παράρτημα της εγκυκλίου)

και/ή

2. Να αναρτήσουν την κάρτα σε εφαρμογή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να αναρτηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής της ευχετήριας κάρτας είναι η ακόλουθη:

  • Οι μαθητές/μαθήτριες ζωγραφίζουν σε χαρτί (μεγέθους το πολύ Α4) μια ευχετήρια κάρτα.
  • Οι γονείς την φωτογραφίζουν με το κινητό τους και την αποθηκεύουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).
  • Εναλλακτικά, οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν στον υπολογιστή τους την κάρτα τους με κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής, π.χ. paint και να την αποθηκεύσουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).
  • Οι γονείς/κηδεμόνες με τα συνθηματικά πρόσβασης1 του παιδιού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδέονται στην ιστοσελίδα https://gallery.sch.gr και υποβάλλουν την ευχετήρια κάρτα.
  • Με την επιτυχή υποβολή λαμβάνουν το μήνυμα «Η κάρτα σας υποβλήθηκε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και σας ευχόμαστε καλές εορτές». Η διαδικασία υποβολής έχει ολοκληρωθεί.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι σε κάθε κάρτα πρέπει να αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του/της μαθητή/τριας που τη φιλοτέχνησε καθώς και η σχολική μονάδα φοίτησής του/της.

Επειδή οι κάρτες θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, δεν πρέπει να αναγράφεται το επώνυμο ή άλλα προσωπικά στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας, επάνω στην κάρτα.

Οι κάρτες που θα υποβληθούν, θα ελεγχθούν από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως προς την καταλληλότητά τους.

Οι κάρτες συστήνεται να αποσταλούν/αναρτηθούν ιδανικά έως την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Ν. Κεραμέως:Τα παιδιά μας στέλνουν μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας, όπως μόνο αυτά ξέρουν και μπορούν

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, και εν μέσω μίας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, φέρνουμε κοντά νοσοκομεία και σχολεία, τους ήρωες της υγείας με τους ήρωες της εκπαίδευσης. Προτρέποντας τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών όλης της χώρας να στείλουν μία χριστουγεννιάτικη κάρτα, να γράψουν ευχές για περαστικά και λόγια ενθάρρυνσης, να ετοιμάσουν μία ζωγραφιά για τους συνανθρώπους μας, ενισχύουμε περαιτέρω αξίες και δεξιότητες που αναδείχθηκαν μέσα στην υγειονομική κρίση, όπως αλληλεγγύη, προσφορά, ενσυναίσθηση, αλλά και ψηφιακές δεξιότητες. Τα παιδιά μας στέλνουν μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας, όπως μόνο αυτά ξέρουν και μπορούν.»

Σχόλια (4)

 
Ελεύθερος
17 Δεκ 2020 11:46

Μήπως να βγούμε και στα μπαλκόνια να χειροκροτάμε με τις μπούρκες-μάσκες;

 
takis
17 Δεκ 2020 10:13

Έχουν πολύ πλάκα στην κυβέρνηση..."Έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης" κα. υπουργέ είναι η υλοποίηση της εξαγγελίας, αυτής της κυβέρνησης, για υπαγωγή στο καθεστώς ΒΑΡΕΩΝ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΏΝ του νοσηλευτικού προσωπικού της Χώρας . Οι καρτούλες και τα παλαμάκια στις 21.00 μ.μ από τα μπαλκόνια είναι ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΆΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!

 
Μπράβο
17 Δεκ 2020 09:04

Πολύ ωραία κίνηση. Μήνυμα αγάπης. Μήνυμα αλληλεγγύης. Θα στείλουμε κι εμείς με τους μαθητές μας. .

 
Ερωτήματα
16 Δεκ 2020 22:17

Στους εκπαιδευτικούς θα στείλουν ευχαριστήρια μηνύματα; Και οι υγειονομικοί ασκούν το επάγγελμά τους όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι. Στις ακραίες συνθήκες, συνήθως, κάποιοι ανακαλύπτουν τα όρια του επαγγέλματος που επέλεξαν να ασκήσουν και να βιοποριστούν.
Αν πράγματι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση θέλουν να δείξουν την ικανοποίησή τους στο υγειονομικό προσωπικό που επέδειξε επαγγελματισμό, να διορίσουν, χθες, υγειονομικό προσωπικό και να εξορθολογήσουν τη δημόσια διοίκηση. Και οι καταρτσμένοι/ες νέοι/ες θα παραμένουν στην Ελλάδα, και θα προσφέρουν τις γνώσεις τους στο κοινωνικό σύνολο και οι πολίτες θα νιώσουμε ότι το κράτος μας σέβεται και λειτουργεί ως ευνομούμενη πολιτεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.