Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία για τα μέλη ΔΕΠ των πρώην ΤΕΙ που κινδυνεύουν να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση

Δεν αναζητούνται ευθύνες από τα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ
Δημοσίευση: 17/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τροπολογία που κατατέθηκε από τη υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως,προς ψήφιση, στη Βουλή καταργείται  η παρ 6 του άρθρου 20 του ν. 4452/2017 η οποία αφορούσε στον διορισμό σε προσωποπαγείς θέσεις καθηγητών Εφαρμογών των ΤΕΙ , για τα οποία κρίθηκε με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις ότι συνδέονται με το οικείο ΤΕΙ με ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας Αορίστου Χρόνου, καθώς είχαν προκύψει ερμηνευτικές αμφισβητήσεις ως προς το πάγιο ή μη χαρακτήρα της διάταξης.

Παράλληλα , τακτοποιούνται εργασιακά τα ανωτέρω μέλη προσωπικού, των οποίων επίσης είχε αμφισβητηθεί η νομιμότητα  του διορισμού βάσει της ανωτέρω διάταξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Σχόλια (41)

 
Ψύχραιμος
20 Δεκ 2020 10:16

@Ελλαδιστάν:
Αγαπητέ κύριε, έχω καταλάβει πολύ καλά. Καταρχάς, δεν γνωρίζω για τις πρωτόδικες που αναφέρετε. Στη διάταξη διαβάζω "αμετάκλητες αποφάσεις" και εξ όσων γνωρίζω αυτές λαμβάνονται μόνο όταν υπάρχει σχετική νομολογία ή σχετική απόφαση δικαστηρίου ανωτάτου βαθμού.

Όσο για τον "αναδρομικό διορισμό", διαβάζω στη διάταξη ότι ακυρώνεται.

Όσο για τα εργαστήρια, εδώ σφάλετε. Οι Επιστημονικοί Συνεργάτες ΤΕΙ προσλαμβάνονται με προσόντα Επίκουρου Καθηγητή και είχαν αντίστοιχα καθήκοντα. Οι Εργαστηριακοί Συνεργάτες είναι αυτοί στους οποίους αναφέρεστε.

Να είμαστε ψύχραιμοι.

 
ΠΟΣΔΕΠ όλα καλά τώρα;
19 Δεκ 2020 18:20

Ντροπή για την ΠΟΣΔΕΠ που δεν έβγαλε άχνα γι αυτό το έκτρωμα.

 
Νίκος
19 Δεκ 2020 14:26

Μήπως η ασυλία δόθηκε ακριβώς επειδή η διοίκηση έκανε αυτό που βόλευε; Βέβαια πως συνάδει αυτή η προκλητική στάση της διοίκησης με τις πομφόλυγες για αξιοκρατία, αριστεία, συντελεστές απήχησης, δείκτες ποιότητας, ανοιχτές διαδικασίες κλπ κλπ είναι άλλο θέμα. Αλλά είπαμε...Πομφόλυγες είναι όλα αυτά και τίποτα παραπάνω.

@Ert19 Δεκ 2020 10:48

 
Αρθούρος
19 Δεκ 2020 13:03

Εγώ νομίζω ότι το κράτος έχει συνέχεια. Και η Ν.Δ., άσχετα μ' αυτά που λέει προεκλογικά, γιατί οι πιό πολλοί πολιτευτές της δεν τα πιστεύουν, όταν βρίσκει κάτι που ισχύει γιά δεκαετίες, δεν το γκρεμίζει. Η Ν.Δ. δεν είναι μεταρρυθμιστικό, αλλά συντηρητικό κόμμα που σέβεται τους υπάρχοντες θεσμούς, αλλά δεν ιδρύει νέους.
Γιά παράδειγμα, όταν το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα της τριτοβάθμιας ζητά ανανέωση, διστάζει ν' αμφισβητήσει πρακτικές δεκαετιών και προτείνει μπαλώματα που δεν γκρεμίζουν ό,τι άλλαξε το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Έλεγε γιά παράδειγμα γιά ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και γιά ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα. Αυτά παιδιά, προεκλογικά. Όταν όμως πήρε το κράτος, δεν τα γκρέμισε. Αυτά τα κάνουν μόνο τα αντιδεξιά κόμματα και είναι φυσικά αρνητικό.
Προσοχή, δεν αμφισβητεί αυτά που έχουν ψηφιστεί γιά τους ήδη διορισμένους καθηγητές, δασκάλους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, τραπεζικούς, γιατρούς, αστυνομικούς και λοιπά. Γιά όσους όμως δεν εμπλέκονται με τον οποιοδήποτε τρόπο στο δημόσιο έχει πολλά ν' αλλάξει.
Δεύτερο παράδειγμα: Όλα τα κόμματα γνωρίζουν ότι η χώρα των 11 εκατομμυρίων έχει 53-55 πανεπιστήμια κι ανώτατες σχολές, γεγονός που απεικονίζει μία πολύ παλιά φάση του καπιταλισμού στη χώρα μας, που δεν υπήρχε συγκέντρωση κεφαλαίων κλπ. Γιά ν' αναγνωρίσουμε ένα θετικό στο ΣΥΡΙΖΑ και το Γαβρόγλου, αυτοί τόλμησαν να κάνουν μία συγχώνευση έστω των ΑΤΕΙ που υπήρχαν στη χώρα. Ξέμεινε μόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ. Πού είναι η στοιχειώδης πολιτική βούληση που θα ενισχύσει τη συγκέντρωση των ιδρυμάτων που γίνεται σ' όλη την Ευρώπη και την οικονομία μας σ' αυτό το χώρο, να πάρει μία απόφαση να συγχωνευτεί έστω η ΑΣΠΑΙΤΕ με το ΠΑΔΑ; Άσε που κι άλλες σχολές και Πανεπιστήμια πρέπει να καταργηθούν μέσω της συγχώνευσής τους με άλλα γιατί μόνο 16 ιδρύματα χωρούν στη μικρή μας χώρα μας, αλλά έστω την ΑΣΠΑΙΤΕ γιατί δεν αποφασίζουν να την καταργήσουν; Σε τί ωφελεί σήμερα σ' αυτές τις οικονομικοινωνικές συνθήκες η συνέχιση της ύπαρξής της;

 
Ert
19 Δεκ 2020 10:48

Το πιο προκλητικό είναι η ποινική ασυλία στις διοικήσεις που δεν έκαναν τα προβλεπόμενα. Αίσχος.

 
Καθηγητής ΠΑΔΑ
19 Δεκ 2020 00:30

Αυτή τη στιγμή έχουν πάρει με το νόμο Γαβρογλου θέση μέλους ΔΕΠ με δικαστική απόφαση πρώην ωρομισθιοι χωρίς τα τυπικά προσόντα. Ούτε καν μεταπτυχιακό δεν έχουν κάποιοι από αυτούς.

 
Πρυτάνεις
18 Δεκ 2020 23:33

Οι πρυτάνεις τι λένε γι αυτή την περίπτωση; Αυτοί δε μιλάνε για ανοιχτές διαδικασίες κλπ; Εδώ τι γίνεται; Τους έπιασε λαρυγγίτιδα και δε βγάζουν λέξη; Αφωνία τους συνέστησε κάποιος ιατρός; Η σύνοδος των πρυτάνεων έχει να πει κάτι γι αυτό; Όχι ε;

 
Απορία
18 Δεκ 2020 21:44

Που είναι οι γνωστοί σχολιαστές που δίνουν "μπράβο" και "συγχαρητήρια" που "πάει σφαίρα" η υπουργός και "επιτέλους γινόμαστε Ευρώπη"; Βγείτε και γράψτε ρε παιδιά. Η υπουργός της καρδιάς σας έδωσε ρέστα με αυτή τη ντροπολογία. Έσπασε τα κοντέρ της αριστείας. Δεν ξέρουμε που να τη βάλουμε τόση αριστεία πια. Άξια!!!!

 
Παραιτηση;
18 Δεκ 2020 18:41

Μονο και μόνο γι αυτη τη ντροπολογια έπρεπε να παραιτηθεί η πιο ανάξια ηγεσία που γνώρισε αυτό το υπουργείο. Πλήρης ισοπέδωση.

 
HΡΑ*
18 Δεκ 2020 18:06

@ Μακης

Αγαπητέ μου, μην προσβάλλετε τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, δε φταίνε σε τίποτα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση η οποία κατάφορα παραβιάζει το Σύνταγμα, καταργεί το σχετικό ισχύον θεσμικό πλαίσιο και ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις !!! Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι και ποιοι ψηφισαν αυτήν την κατάπτυστη ντροπολογία η οποία στερείται κάθε νομικής και ηθικής κάλυψης...Παρακαλείται το esos να διερευνησει το όλο θέμα και να μάς ενημερώσει σχετικά.

 
Ελλαδιστάν
18 Δεκ 2020 16:15

@Ψύχραιμο:
Αγαπητέ κύριε δεν κάνω κανένα λάθος. Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει,
αλλά εδώ μιλάμε για ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ που προσλαμβάνονταν για να κάνουν 3-4 ώρες την εβδομάδα εργαστήριο (όταν το πλήρες ωράριο του καθηγητή εργαστηρίων ΤΕΙ ήταν 16 ώρες την εβδομάδα) και οι οποίοι με ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ δικαστική απόφαση κέρδισαν ότι η σύμβαση τους είναι αορίστου χρόνου.
Οι άνθρωποι αυτοί ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΗ, αλλά με το νόμο 4452
του κ. Γαβρόγλου έγιναν μέλη ΔΕΠ και κάποιοι μάλιστα από αυτούς με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.

 
Ντροπολογια
18 Δεκ 2020 15:05

Θέσεις ΔΕΠ χωρίς κρίση. Πόσο ακόμα θα μας δουλεύουν;

 
Παράκληση
18 Δεκ 2020 14:57

Δεν χρειάζονται άλλες πιστώσεις για θέσεις ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια. κ. Διγαλάκη και κ. Κεραμέως μην αποθεώνετε τους εαυτούς σας κάθε φορά που δίνετε λίγες θέσεις. Δεν χρειάζονται. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μονιμοποιήσετε με την ίδια διαδικασία και τους υπόλοιπους συμβασιούχους. Έτσι θα καλυφθούν όλα τα κενά στα Πανεπιστήμια. Γιατί να χάνεται χρόνος με προκηρύξεις, υπομνήματα, ενστάσεις και ανοιχτές διαδικασίες; Τόσος κόσμος ήταν στα πρώην ΤΕΙ. Κάντε τους όλους μέλη ΔΕΠ. Ήταν δίκαιο. Το κάνατε πράξη.

 
Δείκτες
18 Δεκ 2020 14:50

Οι συμβασιούχοι αυτοί τι έργο προσέφεραν στα τμήματά τους και έγιναν ΔΕΠ; Είχαν και ερευνητικό έργο; Όχι τίποτα άλλο. Να ξέρουμε σε ποιους οφείλεται η εκτόξευση των ελληνικών πανεπιστημίων στους δείκτες ποιότητας και αριστείας.

 
Εκλογή
18 Δεκ 2020 14:02

Όποιος έχει προσόντα για αναπληρωτής να υποβάλει αίτηση σε θέση ΔΕΠ Αναπληρωτή ή Επίκουρου και να εκλεγείς. Έτσι λειτουργούν οι θέσεις ΔΕΠ παγκοσμίως* - Αυτό σημαίνει έχεις προσόντα. Όχι να δημιουργηθούν θέσεις . Αυτά τα κάνουμε μόνο για τους συμβασιούχους των ΤΕΙ. Εκεί απαγορεύεται η ανοιχτή εκλογή και δεν παίζουν ρόλο τα προσόντα.

*παγκοσμίως μεν αλλά όχι στην Ελλάδα δε.

 
Ερώτηση
18 Δεκ 2020 13:52

@Ψύχραιμος18 Δεκ 2020 13:45

Αλλου αυτά. Οι δικαστικές αποφάσεις δε μίλαγαν για τοποθέτηση σε θεσεις ΔΕΠ. Σταματήστε τα ψέματα. Προκαλείτε κι αλλο;

 
Ψύχραιμος
18 Δεκ 2020 13:45

@Ερωτηση: Επειδή υπήρχαν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Να κάνουν προσφυγές και οι διδάσκοντες με το ΠΔ407/80.

 
HΡΑ*
18 Δεκ 2020 13:31

Ε ρε γλέντια ! Αχ, πατρίδα μου γλυκιά....

Η επιτομή της φαυλοκρατίας από την κυβέρνηση των ... αρίστων !

 
Ερωτηση
18 Δεκ 2020 13:25

Υπάρχουν πάρα πολλοί συμβασιούχοι με το ΠΔ 407/80 στα πανεπιστήμια που διδάσκουν για χρονια συγκεκριμένα μαθήματα. Αυτοί τι λιγότερο έχουν από τους αντίστοιχους των ΤΕΙ που τακτοποιηθηκαν με αυτό τον προκλητικό τροπο; θα μας απαντήσει το ΔΕΠ που διακρίνει κακια στα σχολια; ήρεμα ρωτάω.

 
Γιατί ;
18 Δεκ 2020 13:17

Γιατί εξισώνονται καθηγητές των πρώην ΤΕΙ με αυτούς των ΑΕΙ; Που είναι η λογική; Να μπούμε στη διαδικασία εξέλιξης μέσω προκήρυξης.

 
Προκληση
18 Δεκ 2020 13:11

Ήταν συμβασιούχοι δηλαδή. Έγιναν μέλη ΔΕΠ χωρίς κριση. Απορώ με την απορία σας. Δεν βλέπετε την αδικία που βγάζει ματι;

@ΜΈΛΟΣ ΔΕΠ18 Δεκ 2020 12:58

 
Ψύχραιμος
18 Δεκ 2020 13:10

@Ελλαδιστάν: Κάνετε λάθος για τα 28 χρόνια.

Ομοίως έχει συμβεί με την Ανωτάτη Εμπορική (πλέον Παν. Πειραιώς), την Πάντειο Σχολή (πλέον Πάντειο Πανεπιστήμιο), την Χαροκόπειο (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και την ΑΣΟΕΕ (πλέον Οικονομικό Πανεπιστήμιο).

Ήμαρτον.

 
ΜΈΛΟΣ ΔΕΠ
18 Δεκ 2020 12:58

Γιατι τόση κακία στα σχόλια?
Οι δικαιωθέντες ηταν μέλη του Ιδρύματος απο το 2000 και πρίν, και είχαν παντα θέσεις εκτατού προσωπικού Εφαρμογών ή Επίκουρου Καθηγητή κρίθηκαν και ξανακρίθηκαν σε καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας. Γιατι πάντα μπλέκεται το θέμα των Εδιπ?
Μονο μιζέρια βγαίνει..

 
Απορια
18 Δεκ 2020 11:37

Οι πρυτάνεις έχουν να σχολιάσουν κάτι γι αυτη την εξελιξη; ποιος ευθύνεται που αυτοί διοριστηκαν ως ΔΕΠ ενώ δεν επρεπε; όλα καλά στη μπανανια των αριστων;

 
ΔΕΠ ΕΚΠΑ
18 Δεκ 2020 11:31

Αφήστε τους εδιπ. Εδώ έχουμε πρωτοφανη διαδικασία τοποθέτησης μελών ΔΕΠ. Είναι ντροπή για τα πανεπιστήμια. Κριμα.

@ μέλος δεπ

 
Dr ΕΔΙΠ
18 Δεκ 2020 10:59

Απίστευτο!!! Οι ΕΔΙΠ όμως, με πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό έργο, που προσφέρουν εδώ και δεκαετίες στα ΑΕΙ, δεν δικαιούνται να εξελιχθούν!??? Ενώ οι συμβασιούχοι διδάσκοντες των ΤΕΙ, έγιναν ΔΕΠ με δικαστική απόφαση και όχι κρίση;;;; Και το ερευνητικό τους έργο ποιο είναι; ΔΕΠ=Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό.

 
Μακης
18 Δεκ 2020 09:07

Περιμένω τους γνωστούς σχολιαστες-παλαμακηδες της υπουργού να την αποθεωσουν και γι αυτη τη ντροπολογια που ούτε χώρα της υποσαχαριας Αφρικής δε θα τολμαγε να ψηφίσει.

 
Ελλαδιστάν
18 Δεκ 2020 09:00

Η απόλυτη ξεφτίλα:
1. Αθωώνονται αναδρομικά διοικήσεις που δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους.
2. Για πρώτη φορά τα τελευταία 28 χρόνια γίνονται κάποιοι μέλη ΔΕΠ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΗ.
3. Νομιμοποιούνται διορισμοί.

Και εις άλλα με υγείαν...

 
μελος δεπ
18 Δεκ 2020 01:47

τα εδιπ να βαλουν υποψηφιοτητα σε ανοικτες θεσεις

 
μελος δεπ
18 Δεκ 2020 01:47

τα εδιπ να βαλουν υποψηφιοτητα σε ανοικτες θεσεις

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ