Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύνοδος Πρυτάνεων: Παράταση εξαμήνου για τους φοιτητές με κλινικές ασκήσεις και εργαστήρια ανακοίνωσαν Ν. Κεραμέως-Β. Διγαλάκης

Χρηματοδότηση των ΑΕΙ με πάνω από 1 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης Υπερδιπλασιάζονται οι Φοιτητικές Εστίες με επένδυση 325 εκ.ευρώ
Δημοσίευση: 18/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την παράταση του χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές   που έχουν εκκρεμείς κλινικές ασκήσεις και εργαστήρια, ανακοίνωσαν στη σημερινή διαδικτυακή Σύνοδο Πρυτάνεων η υπουργός Ν. Κεραμέως και ο υφυπουργός Β. Διγαλάκης .

Ειδικότερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει   υπουργική απόφαση, με την οποία θα παραταθεί   το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο  για την  υλοποίηση των εργαστηριακών και των κλινικών ασκήσεων.

Αυτό θα γίνει  με ευέλικτο τρόπο:

  •  είτε με μείωση των εβδομάδων διδασκαλίας
  • είτε με συνέχισή τους και στο εαρινό εξάμηνο.

Επίσης  η Ν. Κεραμέως  και ο Β. Διγαλάκης ανακοίνωσαν  ότι θα υπάρξει ανάλογη πρόνοια με το περσινό εαρινό εξάμηνο τόσο για την πρακτική άσκηση όσο και την πραγματοποίηση της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου.

Πάνω από 1 δις ευρώ για τα Πανεπιστήμια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στους Πρυτάνεις ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τα Πανεπιστήμια.

Από το ποσό αυτό τα 325 εκατομμύρια ευρώ, είπε ο κ. Διγαλάκης θα διατεθούν για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών, πάνω από 8.000 δωμάτια.

Με την επένδυση αυτή τα δωμάτια των φοιτητικών εστιών  θα υπερδιπλασιαστούν .

Η πρόβλεψη για ανέγερση φοιτητικών εστιών, σημείωσε ο υφ. Παιδείας, έχει ιδιαίτερη    σημασία  για τους φοιτητές και τα περιφερειακά Πανεπιστήμια αλλά και για την προσέλκυση ξένων φοιτητών στη χώρα μας και συνολικά για τη διεθνοποίηση των ιδρυμάτων μας.

Ο κ. Διγαλάκης έκανε ειδική μνεία στα θέματα του 7% από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα μέλη ΔΕΠ και την τακτοποίηση των ποσών που είχαν χορηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, θέματα τα οποία όπως είπε απασχολούσαν τα Πανεπιστήμια εδώ και σχεδόν 20 χρόνια και τώρα επιλύονται.

Επίσης ενημέρωσε τους Πρυτάνεις για το πρόγραμμα Hellenic Universities II μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πόσο σημαντικό εργαλείο είναι για την ανάπτυξη των υποδομών στα ΑΕΙ.

Σχόλια (7)

 
Κατατακτήριες
22 Δεκ 2020 12:18

Και με τις κατατακτήριες τι θα γίνει?

Έλεος λίγο λύστε & αυτό το θέμα

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19 Δεκ 2020 21:45

Το ζήτημα των φοιτητικών εστιών είναι μείζον και αφορά την ισότητα ευκαιριών. Δυστυχώς καμία κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν έχει συντηρήσει σοβαρά τις παλιές εστίες. Επιπλέον ελάχιστοι πολιτικοί έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για το ότι είναι αδύνατον σε μια μικρομεσαία οικογένεια να στείλει ένα παιδί για σπουδές με ενοίκιο και όλα τα άλλα (επιεικώς 800 ευρώ / μήνα). Επιτέλους φαίνεται ότι κάτι θα γίνει.

 
@Ελενη
19 Δεκ 2020 15:27

Συμφωνώ απολύτως.Παραταση τετραμήνου εδώ και τώρα.Να προσθέσω μόνο πως τα εργαστηριακά μαθήματα όχι μονο δεν μπορούν να προσαρμοσθούν στην τηλεκπαίδευση αλλά απλώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθεί καμία ασκηση

 
φιλελεύθερος
19 Δεκ 2020 14:01

Ένας αιώνιος φοιτητής απολογείται.
Είμαι στο τέταρτο έτος του βιολογικού. Χρωστάω μαθήματα. Προσπαθώ να κάνω το τρίτο μου πτυχίο. Σε λίγο, είμαι 64 ετών, βγαίνω στη σύνταξη. Παράλληλα με το βιολογικό έκανα ένα μεταπτυχιακό. Αυτό το τέλειωσα. Οι αιώνιοι φοιτητές είναι μια ετερογενής ομάδα. Σαν τέτοια πρέπει να είναι σεβαστή. Επιτέλους ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας. Οι αιώνιοι φοιτητές δεν είναι πρόβλημα. Έχω γνωρίσει πολλούς. Το να διαγράψεις ένα εργαζόμενο φοιτητή είναι ένα έγκλημα. Αν η υπουργός δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτούς ας μη τους δημιουργήσει προβλήματα.

 
Ελένη
19 Δεκ 2020 13:20

Παράταση πρέπει να πάρουν και τα σχολεία. Και τα διαγωνίσματα δεν προλαβαίνουν να μπουν, και η τηλεκπαίδευση με τα προβλήματα ήχου προχωράει αργά και η επικοινωνία με τους μαθητές είναι μειωμένη και εργαστηριακά μαθήματα όπως η πληροφορική δεν μπορούν να προσαρμοστούν καλά στην τηλεκπαίδευση εφόσον οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν από ένα κινητό

 
Ερώτημα
19 Δεκ 2020 06:14

Mε τους αιώνιου φοιτητές τι γίνεται; Θα συνταξιοδοτηθούν ως φοιτητές;

 
ΓΟΝΙΟΣ ΑΠΟ ΕΟΡΔΑΙΑ
19 Δεκ 2020 00:25

Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται η Υπουργός και όλοι οι υφιστάμενοι της ...και ποιο το όραμα της για την εκπαίδευση. Σήμερα τα δημοτικά πήραν βαθμολογίες τριμήνου, σε παιδιά που αποχαιρέτησαν αγαπημένα πρόσωπα σε παιδιά που έχουν άρρωστους γονείς, σε παιδιά που φοβούνται για τους παππούδες τους που είναι 5 εβδομάδες μέσα στο σπίτι κάποιοι δάσκαλοι για να υπηρετήσουν το πρόσταγμα της υπουργού περί αριστείας στην ε δημοτικού εξάντλησαν την αυστηρότητα τους ...και απογοήτευσαν τους μαθητές τους. Τι να απαντήσω στα μεγάλα μαύρα μάτια που με κοιτούν με απορία και ρωτούν γιατί...πήρα αυτό τον βαθμό; Πως αυτή τη στιγμή να χειριστώ αυτή την παιδική απογοήτευση; Λυπάμαι αλλά η πολιτική σας έχει αποτύχει για μένα για το παιδί για την κοινωνία. ΛΥΠΑΜΑΙ!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.