Στο υπ. Παιδείας διαδηλώνουν σήμερα οι μαθητές για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Το κείμενο που διανέμει στα σχολεία το Συντονιστικό Αθήνας για να το υπογράψουν οι μαθητές

23/12/2020

Ενημερώθηκε: 23/12/2020, 15:13

Άκουσε το άρθρο

Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν  σήμερα  Τετάρτη οι μαθητές, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, που προτίθεται να θεσμοθετήσει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως από το τρέχον χολικό έτος.

 Παράλληλα το Συντονιστικό της Αθήνας διένειμε στα σχολεία το ακόλουθο κείμενο, και καλεί τους μαθητές να το ψηφίσουν και να το καταθέσουν στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

"Όλοι εμείς ζούμε (οπως και όλος ο κόσμος) πρωτόγνωρες συνθήκες εδώ και τόσους μήνες.

Όλοι εμείς ξεκινήσαμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες απο πέρυσι και συνεχίζουμε και φέτος την προετοιμασία μας για να δώσουμε πανελλήνιες (αν όλα πάνε καλά) το καλοκαίρι του 2021. Για πολλούς μήνες τώρα αυτή η προετοιμασία γίνεται εν μέσω μιας οθόνης, κάτι που σίγουρα δε μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη προετοιμασία. Δε ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι τελικά η ύλη στην οποία θα εξεταστούμε.

Όλοι μας ξενυχταμε, αγωνιούμε, αγχωνόμαστε, πιεζόμαστε για το πως θα τα πάμε και για το τι θα γίνει. Έγκλειστοι στο σπιτι μας, χωρις να βλέπουμε τους συμμαθητές μας, χωρις να μπορούμε να ξεσκάσουμε έστω και λίγο πολλές φορές, σεβόμενοι την κατάσταση και τους γύρω μας.

Αλλα τα περνάμε όλα αυτά γιατί όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες. Να συνεχίσουμε τη μόρφωσή μας στο Πανεπιστήμιο. Να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η επιλογή που σκοπέυετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε εν μέσω πανδημιας και μολις 6 μήνες πριν δώσουμε πανελλήνιες το σύστημα πρόσβασης, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!

Μας φέρεστε σαν πειραματοζωα. Διαλύετε τη ψυχολογία μας.  Νιώθουμε ότι παίζετε με τις τύχες και το μέλλον μας. Νιώθουμε αδικημένοι.

Θέλουμε να σας πούμε κα. Κεραμέως … τώρα σας πήρε ο πόνος; ΤΩΡΑ; Μιλάτε για συνειδητοποιημένους μαθητές, αλλά μάλλον εσείς δεν εχετε συνειδητοποιήσει πως νιώθει και σκέφτεται ενας μαθητής και μια μαθητρια που δινουν πανελλήνιες.

Και η επιλογή σας αυτή εντείνει το άγχος μας, γιατί μας δημιουργεί και άλλη ανασφάλεια, που πραγματικά εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης πιστεύουμε πως δε χρειάζεται.  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ!

Όλοι μας σας λέμε ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ:

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! Γιατί δε θα παραιτηθούμε μέχρι να διορθωθεί αυτή η αδικία.  Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας σε κάθε τάξη, τους καθηγητές και τους γονείς μας να μας στηρίξουν όπως μπορούν".

Σχόλια (21)

Μητέρα
|

Σταματήστε να χτυπάτε τα παιδιά! Δεν θέλουν να μπουν με 3ή 4 όπως πολύ άκομψα το επικοινωνεί η ίδια η υπουργός!!! Θέλουν την ηρεμία τους, την ύλη που τους αναλογεί με όλη την κατάσταση, για να πραγματοποιήσουν τον άθλο των πανελληνίων. Σιωπή λοιπόν, να μην φωνάζουμε, να σκύψουμε, να τα ακούσουμε να τα βοηθήσουμε. Είναι η νεολαία μας, οι ενήλικες πολίτες της δεκαετίας που έρχεται, που πρέπει να είμαστε ως χώρα δυνατοί και όχι να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.

By the way
|

@noname
Δ'εν κακό. Πρωθυπουργός έφτασε να γίνει ο Αλέξης. Ο Κυριάκος που δεν πήγαινε πορείες και διάβαζε, τί παραπάνω πέτυχε δηλαδή? Α ναι.... πέτυχε την τυχερή χρονιά!....

@ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Εξαιρετικό σχόλιο. Τα λέει όλα. Συγχαρητήρια.

noname
|

Αντί να καθήσουν να διαβάσουν ακολουθούν τα βήματα του Αλέξη

τα ίδια κάθε φορά
|

Η γνωστή ρητορική από γνωστούς κύκλους μου φαίνεται. Τους ενοχλεί που δε μπορούν να μπουν στα ΑΕΙ με βαθμό 3 και 5 ; Γιατί δεν τους ενοχλεί που χάνουν μαθήματα με τις καταλήψεις; Γιατί δεν τους ενοχλούν τα τόσα φροντιστήρια ;

Joanna
|

Ενώ με αυτούς τους βαθμούς θα μπορούν άνετα να εγγράφονται σε ιδιωτικές σχολές και να τους έρχεται το ισότιμο πτυχίο στο σπίτι!

Όλοι καταλαβαίνουμε
|

Γιατί να περικοπεί η ύλη; Ούτε τη μισή χρονια δεν έχουμε διανύσει. Για τα φροντιστήρια που γίνονται εξ αποστάσεως δεν αισθάνεστε ανασφάλεια και άγχος; Εξάλλου η βάση του 10 δεν έχει σχέση με την ύλη. Τώρα αν θελουμε μισή ύλη και βαθμό εισαγωγής 4 είναι άλλο θέμα. Καλύτερα να καταργηθούν οι εξετάσεις να έρχεται το πτυχίο στο σπίτι.

kimonkara4
|

Τα παιδιά και σκεπτόμενα είναι και προβληματιζονται για το μέλλον τους. Σταματήστε ορισμενοι να τα αντιμετωπιζετε σαν αβουλα παιχνίδια. Το σύνολο των γονιών σας είναι μαζί σας παιδιά

Van Cleef
|

@ΘΑΝΑΣΗΣ
Το σχόλιό σας είναι ένα ατόφιο ΔΙΑΜΑΝΤΙ. Με 5 γραμμές περιγράφετε τα πάντα. Συγχαρητήρια.

@θανάση
|

Νομίζω είσαι εκτός θέματος. Και για να απαντήσω στο κείμενο δεν υπάρχει αναλγησία όπως λένε ορισμένοι. Οι μαθητές χρόνια τώρα εξαντλούσαν τις απουσίες για να κάνουν φροντιστήρια. Απλά νομίζω θέλουν να πετύχουν λιγότερη ύλη και χαμηλές βάσεις εισαγωγής. Εγώ προτείνω να μπαίνουν κατευθείαν στο πανεπιστήμιο.

Πε19
|

Μπράβο παιδιά με 3 μήνες στην τάξη δεν γίνονται αλλαγές

Legend
|

Διαβάζετε και αφήστε τια αηδίες!

Μαρία
|

Η περσινή ύλη της β'λυκείου δεν βγήκε επειδή έκλεισαν τα σχολεία και μάθημα μέσω webex δεν γινόταν. Φέτος ενώ θα άνοιγαν νωρίτερα για να βγει η ύλη ούτε αυτό έγινε. Τώρα τα παιδιά μας με κενά στην ύλη που είναι περισσότερη από την ύλη των πανελλαδικών 2019, αφού τον Σεπτέμβρη προσθέθηκε ύλη, καλούνται να δώσουν εξετάσεις σε ύλη που δεν μπορεί να βγει όσο και να θέλουν.. όλοι οι μαθητές έχουν πονοκέφαλο από την πολύωρη χρήση των υπολογιστών και η ψυχολογία τους είναι χάλια.. ποιες απουσίες και ποιοί καφέδες.. δεν ζητούν να μπούνε στο πανεπιστήμιο με 2,3,4 , ζητάνε να μειωθεί η ύλη για να μπορέσουν να εκπληρώσουν τα όνειρα τους και να σπουδάσουν..

Γιώργος
|

Όλοι μαζί για το ιερό δικαίωμα να μπαίνουμε παντού με λευκή κόλλα. Κάτω οι βάσεις των καπιταλιστών. Απολυτήριο Λυκείου και πτυχία κατευθείαν στο σπίτι.

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Προσυπογράφω, συμφωνώ και επαυξάνω. Η αναλγησία του υπουργείου και η δεξιόστροφη θατσερική πολιτική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν έχει πλέον εξοργίσει όσους πραγματικά ασχολούνται με την παιδεία από θέσεις μάχης και αντιλαμβάνονται την ψυχοσύνθεση των υποψηφίων στην πράξη και όχι στα λόγια τα παχιά. Η υπουργός και οι συν αυτή πορεύεται τον δρόμο της εγωπάθειας και της κατάχρησης εξουσίας. Άνοιξε τα σχολεία σε συνθήκες συνωστισμού με μάσκες αλεξίπτωτα και παγουρίνο, δρομολόγησε την τηλεκπαίδευση χωρίς να εξασφαλίσει τα μέσα για την καθολική παρακολούθηση ακόμα και από τους φτωχούς μαθητές, ψήφισε και ψηφίζει εν μέσω υγειονομικού πολέμου νόμους και διατάξεις που επιβεβαιώνουν την απόλυτη κακία της προς τον εκπαιδευτικό κόσμο. Για πόσο καιρό θα μας συμπεριφέρεται σαν υποτακτικούς;

Μαμα
|

Μπράβο στα παιδιά, ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αλλαγή στη Γ λυκείου 6 μήνες πριν τις πανελλήνιες. Αυτό που συμβαίνει είναι ανήκουστο και άδικο δεδομένης και της πανδημίας που βιώνουμε όλοι και προπάντων οι μαθητές.

φιλελεύθερος
|

Ναι στη βάση εισαγωγής για τα ΑΕΙ. Όχι όμως από φέτος γιατί είναι μια δύσκολη χρονιά για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία. Η κυρία Υπουργός είναι μια καλή υπουργός αλλά έχει ένα πρόβλημα στο timing. Στη πολιτική είναι σημαντικό το πότε γίνεται κάτι.

Γονιός
|

Η ερχόμενη Τετάρτη είναι εργάσιμη και για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οι συναθροίσεις απαγορεύονται επίσης. Μπορούν να διαμαρτυρηθούν εξ αποστάσεως. Εξάλλου το είχαν ανακοινώσει ότι φέτος τα 2 τα 5 και τα 8 για τα ΑΕΙ θα άλλαζαν Το ξέραμε από την αρχή του έτους.

Γιάνης
|

Η ξύλινη γλώσσα του κειμένου παραπέμπει ευθέως σε μαθητές ετών... 55 και άνω.

κάπως αλλιώς είναι
|

Στη γ λυκείου δεν εξαντλούσαν τις απουσίες για να κάνουν μαθήματα και να διαβάζουν. Εξάλλου η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά και απρόσκοπτα τόσο στα σχολεία τους όσο και στα φροντιστήρια. Μου φαίνεται κάπως αλλιώς. Οι ίδιοι δεν έκαναν κατάληψη για τους διορισμούς τω ν καθηγητών; Δεν σκέφτονταν ότι έχαναν μαθήματα;

Βαγγέλης
|

Θέλουν να έχουν βαθμό εισαγωγής 2,3,4 άντε και 7 . Καταλαβαίνετε .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ