ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πλήρωση κενών θέσεων προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 19/12/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με νέα  διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ισχύουν τα εξής:

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, όταν δεν υπάρχουν, απουσιάζουν ή κωλύονται, αναπληρώνονται στα καθήκοντά τους κατά τα οριζόμενα στην περ. β) του άρθρου 33 του ν. 4547/2018.

Θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παραμένουν κενές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης του παρόντος ή εκείνες που κενώνονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους, πληρώνονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου Επιλογής , που έχει ήδη συγκροτηθεί.

Το Συμβούλιο Επιλογής συγκαλείται, αμελλητί, με επιμέλεια του Προέδρου του, για να διατυπώσει πρόταση για την πλήρωση των εν λόγω κενών θέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος και επιλέγει κατά προτίμηση μεταξύ των υποψηφίων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, άλλως οιασδήποτε άλλης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, και οι οποίοι δεν έχουν επιλεγεί και τοποθετηθεί με την αρχική απόφαση τοποθέτησης.

Σχόλια (3)

 
Στράτος
20 Δεκ 2020 11:33

@φιλελεύθερος
Κι όμως δεν εξηγείται η συγκρότηση συμβουλίου και η πρόσκληση σε μέλη ΔΕΠ. Για δύο λόγους:
1. Εδώ γίνεται λόγος για Συμβούλιο Επιλογής του νόμου του 2020 που επιλέγει προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, χωρίς πίνακες αναλυτικής μοριοδότησης. Αυτό το Συμβούλιο, λέει η διάταξη, "έχει ήδη συγκροτηθεί".
2. Η Πρόσκληση στα μέλη ΔΕΠ κάνει λόγο για Συμβούλιο Επιλογής του νόμου του 2018.
Κάτι δεν καταλαβαίνω. Κατανοώ όμως ότι πάμε σε πλήρωση κενών θέσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης, προφανώς σε ελάχιστα κενά που έχουν προκύψει.
Καμία σχέση με την αναμενόμενη διαδικασία γενικής επιλογής στελεχών.

 
φιλελεύθερος
19 Δεκ 2020 21:42

Έτσι εξηγείται η πρόσκληση για την ανασυγκρότηση των συμβουλίων επιλογής.

 
Κρίσεις
19 Δεκ 2020 18:12

Τι εννοεί ο ποιητής;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.