Placeholder

ΤΡ/ΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

“Σέρνεται” η Τράπεζα Θεμάτων

Δημοσίευση: 20/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οργή και εκνευρισμό έχει προκαλέσει σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς το γεγονός ότι από προχθες προσπαθούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων που ανάρτησε το ΙΕΠ, αλλά δυστυχώς ή δεν μπορούν να μπουν καθόλου στην Τράπεζα  ή διαπιστώνουν ότι   “σέρνεται”.

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που τοποθετήθηκαν στην πλατφόρμα 1.300 θέματα μόνο για τη Α΄Λυκείου  από τα 45.000 συνολικά που πρόκειται να αναρτηθούν και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Το ΙΕΠ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία ενημέρωση προς τη σχολική   κοινότητα, σχετικά με το πρόβλημα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Υπενθυμίζεται ότι η  δημιουργία της Τράπεζας  Θεμάτων ανατέθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με προϋπολογισμό  937.912,00 € 

Σχόλια (12)

 
Μητερα
21 Δεκ 2020 16:11

Εκεί στο ΙΕΠ και στο υπουργείο ακούτε; Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων. Δεν προσφέρει τίποτα στην μάθηση, μόνο αποστήθιση της λεπτομέρειας, που είναι άχρηστο. Σταματήστε τις πολλές πληροφορίες που μπερδεύουν το μυαλό των παιδιών μας. Αφήστε να απορροφήσουν την ουσία, μην τα πιέζετε με το ατελείωτο εξεταστικό σας σύστημα. Πάτε να τα βάλευε σε μια χύτρα ταχύτητας, αλλά προσέξτε μπορεί να σκάσει...

 
@Προτάσεις
21 Δεκ 2020 09:22

Θα αστειεύεστε βέβαια. Οι σημερινοί servers είναι φτιαγμένοι να διαχειρίζονται χιλιάδες συνδέσεις το δευτερόλεπτο με μικρές απαιτήσεις και η ενοποίηση όλων των ασκήσεων σε pdf είναι τελείως αντίθετη με τα σημερινά στάνταρτς των βάσεων δεδομένων.

Απλά στο ΙΕΠ είναι απαρχαιωμένοι και εκτός αγοράς εργασίας.

 
Μαρια
21 Δεκ 2020 09:14

Καλημέρα σε όλους. Για σήμερα 3 διαγωνίσματα. Κουράγιο παιδιά. Όλα καλά θα πάνε με ανοιχτά βιβλία και βοηθήματα. Μάλλον μόνο εγώ βλέπω την πραγματικότητα. Τράπεζα θεμάτων. Ας βγουν τα θέματα σε βιβλία για κάθε τάξη, ας δωθουν στα σχολεία για να γίνεται μάθημα μόνο από αυτά, ας καταργηθούν τα υπόλοιπα για να δούμε τι θα κάνουμε. Με μόνο βιβλία τράπεζας θεμάτων θα κάνει οικονομία το κράτος γιατί είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στα σχολεία. Άλλωστε μονο τα διαγώνισματα ενδιαφέρουν και όχι η σωστή μάθηση. Να προτείνω κάτι στο ιεπ, κατάργηση των διαγωνισμων, όλων, και απροειδοποιητα τεστ σε κάθε μάθημα ημέρας κάθε μήνα. Έτσι τα παιδιά θα μαθαίνουν το μάθημα της ημέρας, πάντα διαβασμένα, πιο ξεκούραστα και οι καθηγητές θα έχουν καλύτερη εικόνα του κάθε μαθητή. Και μια ερώτηση αρκεί για να καταλάβεις αν κάποιος είναι διαβασμένος. Για σκεφτείτε το στο ιεπ. Ακούω πολλά παράπονα από γονείς και παιδιά γιατί όλοι μας έχουμε πέσει σε έναν κυκεώνα διαγωνισμων ύλης που δεν αντιστοιχεί στην ηλικία των παιδιών μας, με αποτέλεσμα να αντιδρούν γιατί χάνουν ώρες δημιουργικές, πχ αθλήματα, χόμπι, παιχνίδι. Πραγματα που πρέπει να κάνουν για την ψυχική και κοινωνική τους εξέλιξη. Το έχω ξαναπεί, έχουμε εξαντλημένο εφήβους που μπορεί να γίνουν επαναστατημενοι νέοι. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά με υγεία. Όλα θα πάνε καλά.

 
Προτάσεις
21 Δεκ 2020 07:00

α) Τα θέματα αντί να διατίθενται στο διαδίκτυο ανά θέμα, να ενοποιηθούν ανά τάξη σε ένα αρχείο pdf. Ο κατακερματισμός πολλαπλασιάζει τις απαιτήσεις των δικτυακών υποδομών.

β) Τα θέματα να συλλεχθούν και εκδοθούν ως βιβλία από τον Διόφαντο και να διανεμηθούν στα σχολεία, με ενημερωμένες εκδόσεις κάθε χρονιά. Ο προϋπολογισμός για την ανάπτυξη 'ανθεκτικών' ευρυζωνικών μεθόδων διανομής ενδέχεται να είναι υψηλότερος από το κόστος εκτύπωσης των θεμάτων. Εξάλλου οι μαθητές και οι καθηγητές είναι βέβαιο ότι θα εκτυπώσουν όλα τα θέματα, οπότε τα έξοδα για χαρτί, εκτυπωτές και μελάνια/τόνερ πολλαπλασιάζονται και επιβαρύνουν όλους τους ενδιαφερόμενους.

 
Dario Moutso
20 Δεκ 2020 23:39

@Ντίνος
Όταν βάζεις τους βαθμούς των τετραμήνων συνυπολογίζεις όλα αυτά που ανέφερες (ψυχολογική κατάσταση του κάθε μαθητή μας, τα οικογενειακά του προβλήματα κλπ, την ενδοατομική του πρόοδο) και πολύ σωστά.

Στο διαγώνισμα βαθμολογείς αυτό που έχει γραφτεί και δεν συνυπολογίζεις τίποτα μα τίποτα άλλο.

Τώρα βλέπω ότι οι περισσότεροι διαμαρτύρεστε για το ότι η τράπεζα θεμάτων δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε. Εάν εφαρμοστεί (δεν το βλέπω για φέτος ότι και αν ακούγεται-γράφεται) και ένα μήνα πριν έχει τα ίδια προβλήματα τότε φωνάξτε. Τώρα που ακόμα βρίσκετε σε πειραματικό στάδιο καλό θα είναι να σιωπάμε (η σιωπή είναι χρυσός).

 
Ελενα
20 Δεκ 2020 22:06

Συνεχίζεται η εμμονή και η αριστεία του υπουργείου με θύματα τα παιδιά μας. Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη ότι η παιδεία δεν θα πάει ποτέ μπροστα όταν δεν λαμβάνονται αποφάσεις με διακομματική επιτροπή και συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών , μαθητών. Θα πρέπει τουλάχιστον να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη τους αφού τους αφορά. Αν πάλι επιχειρήσει να τη να εφαρμόσει φέτος είμαι πια σίγουρη ότι θα γίνουν πολλές καταγγελίες

 
Σώτος
20 Δεκ 2020 20:14

Η τράπεζα σέρνεται ή μήπως σέρνει από τη μύτη μαθητές και καθηγητές, που τρέχουν και δε φτάνουν;

 
Ντινος
20 Δεκ 2020 19:36

Ευτυχώς συνάδελφοι που ο κ. Σπανός εξήγησε στην εφ. Το Βήμα τις στοχεύσεις της Τράπεζας Θεμάτων. Ευτυχώς, γιατι μας απαλλάσσει από το το να λαμβάνουμε υπόψη, οταν βαθμολογούμε, την ψυχολογική κατάσταση του κάθε μαθητή μας, τα οικογενειακά του προβλήματα κλπ, την ενδοατομική του πρόοδο. Βάζουμε τον βαθμό που γράφει, και οκ. Ευτυχώς ,γιατί δεν θα σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε στρατηγικές που να κινητοποιούν τις διάφορες νοημοσύνες. Μάθημα φροντιστηριακού τύπου και οκ. Ευτυχώς γιατί αντί να αναζητάμε πηγές επιμόρφωσης θα υποβάλουμε ένα θέμα για την ΤΘ και οκ. Και μάλιστα χωρίς κόπο. Αντιγράφουμε παλαιολιθικού τύπου εκφώνηση στη Γλώσσα. , βάζουμε ένα επικοινωνιακό πλαίσιο - ενίοτε το συνδέουμε με το 1821- και οκ. Ευτυχώς γιατί λύνει το ζήτημα της αποσύνδεσης του Λυκείου από τις Πανελλαδικές συνδέοντας το με τρόπο μαγικό με αυτές...

 
Εκπ/κός
20 Δεκ 2020 18:33

Το Υπουργείο "σέρνεται"!
Πώς δικαιολογείται ο προϋπολογισμός των 937.912,00 €;
Μεγάλο δεν είναι το ποσό; Η αριστεία μάλλον στοιχίζει κάτι παραπάνω.

 
ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ
20 Δεκ 2020 17:46

Ανέτοιμοι τόσο καιρό να υποστηρίξουν την εμμονή τους.Τεχνικά ανέτοιμοι αλλά και ουσιαστικά.Θέματα κλασικά και με λάθη δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη διδασκαλία.Οι διδάσκοντες θέτουν πολύ πιο πετυχημένα θέματα!

 
@ don quixote
20 Δεκ 2020 14:15

μισό να φωνάξω... Ακάκιε, έλα να αναλάβεις του υπουργείο ...

 
Δον Κιχώτης
20 Δεκ 2020 13:32

Χρειάζεται ένα απλό πρόγραμμα:
8-10: οι φιλόλογοι
10-12: οι μαθηματικοί
....
Ας βοηθήσει και η misco λίγο...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ