Υπ. Παιδείας: Η παραπληροφόρηση και οι 4 στρεβλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα Κολλέγια

Κατά της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης ο ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» στα πάντα, για πάντα

21/12/2020

Ενημερώθηκε: 22/12/2020, 09:42

Άκουσε το άρθρο

“Μόνιμα ιδεοληπτικοί, οι εκπρόσωποι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «παραδίδουν μαθήματα» στρεβλώσεων, παρερμηνειών και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης”, τονίζει το υπουργείο παιδείας σε ανακοινωθέν , απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει τα εξής:

Παραπληροφόρηση: Το νέο κρεσέντο παραπληροφόρησης ξεκίνησε με αφορμή τη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, που ψηφίστηκε την Πέμπτη 17/12/2020 και επαναφέρει (όπως πριν το 2019) στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την αρμοδιότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων που είχε περιέλθει στους επαγγελματικούς συλλόγους/επιμελητήρια, ενώ προβλέπονται ειδικές προθεσμίες για την εγγραφή των κατόχων αποφάσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας στους επαγγελματικούς φορείς, για την αποφυγή καθυστερήσεων στις σχετικές διαδικασίες.

Στρέβλωση νο. 1: «υποχρεώνει το ΤΕΕ και άλλα επαγγελματικά επιμελητήρια να εγγράφουν ως μέλη αποφοίτους κολεγίων, χωρίς να ελέγχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα».

Πραγματικότητα: Ασφαλώς και ελέγχονται όλες οι προϋποθέσεις κτήσης των επαγγελματικών προσόντων, σύμφωνα με το ενωσιακό και το εθνικό δίκαιο, από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Αιτήσεις εγκρίνονται ή απορρίπτονται ανάλογα με το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Και δύναται να επιβάλλονται ακόμη και εξετάσεις για αντιστάθμιση μαθημάτων, οι οποίες εξετάσεις διεξάγονται αποκλειστικά σε Πανεπιστημιακά Τμήματα ΑΕΙ της χώρας μας.

Στρέβλωση νο. 2: «Αναγνωρίζονται ως πανεπιστημιακά τα πτυχία που δίνουν ποικιλώνυμα και αδιαβάθμητα ιδιωτικά κολέγια, σε βάρος των πτυχίων δημοσίων πανεπιστημίων.»

Πραγματικότητα: Η ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας δεν αφορά επ’ ουδενί τέτοια εξίσωση. Τόσο η εθνική όσο και η ενωσιακή νομοθεσία αποσκοπούν στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας των ενδιαφερομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις. Η στοχοποίηση αποφοίτων ιδρυμάτων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης (πανεπιστημίων και μόνο) της αλλοδαπής προκαλεί αλγεινή εντύπωση, όταν το ζητούμενο είναι οι ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και η καταπολέμηση της ανεργίας, με όρους αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να είμαστε «Ευρώπη à la carte», να θέλουμε να αξιοποιούμε τα σημαντικά οφέλη της Ευρώπης, το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τόσα άλλα, και να αγνοούμε τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές του ενωσιακού δικαίου.

Στρέβλωση νο. 3: «η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την εισαγωγή στα πανεπιστήμια από ιδιωτικά ΙΕΚ με… κατατακτήριες εξετάσεις. Θαρρείς και τα ινστιτούτα κατάρτισης είναι πανεπιστημιακές σχολές!»

Πραγματικότητα: Και εδώ μπαίνει τέλος σε μία θλιβερή εξαίρεση της χώρας μας που δεν προέβλεπε διαπερατότητα μεταξύ επιπέδων 5 και 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, σύμφωνα με τη γενική κατευθυντήρια γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το τι πραγματικά συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η Κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα να διασυνδέονται τα επίπεδα αυτά, να μην εμποδίζονται οι νέοι να αναζητούν ευκαιρίες για μόρφωση και επαγγελματική εξέλιξη – τα αδιέξοδα είναι για το παρελθόν. Περαιτέρω, επαφίεται στα Πανεπιστήμια το αν θα ορίζουν ένα ποσοστό εισακτέων έως 5% να εισάγεται μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις των εξετάσεων, στις οποίες θα συμμετέχουν μόνο πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ απόφοιτοι δημοσίων ή ιδιωτικών ΙΕΚ.

Στρέβλωση νο. 4: «Πρώτιστο καθήκον του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου για όλους τους Έλληνες και όχι η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Αυτό θα είναι το καθήκον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.»

Πραγματικότητα: Πρώτη προτεραιότητα της νυν ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, όπως έχουμε δείξει στην πράξη, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με επιμορφώσεις, με μαθησιακά εργαλεία, με χρηματοδότηση, με κάθε είδους στήριξη. Αντίθετα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που εν τέλει στρέφεται κατά ΚΑΙ της δημόσιας εκπαίδευσης, ανάμεσα σε άλλα:

  •     καταψηφίζοντας για δύο συνεχόμενες χρονιές τους πρώτους μόνιμους διορισμούς σε γενική και ειδική αγωγή και εκπαίδευση μετά από πάρα πολλά χρόνια,
  •     καταψηφίζοντας την αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία κατά 142 εκ. ευρώ,
  •     τασσόμενος κατά της αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης,
  •     ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία στα άρθρα του νομοσχεδίου που εξασφαλίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους σε μία τέχνη και να διασφαλίσουν ευκολότερα δουλειά σε ειδικότητες προσόντων που αναζητά η αγορά και για τις οποίες δεν υπάρχουν καταρτισμένοι επαγγελματίες σήμερα,
  •     μαχόμενος μανιωδώς την τηλεκπαίδευση,
  •     ενάντια σε όλους και σε όλα, σταθερός οπαδός της στείρας αντιπολίτευσης.

Το υπ. Παιδείας κινδύνευε με παραπομπή στα δικαστήρια: Η εν λόγω ρύθμιση συνιστούσε μία εκκρεμότητα της χώρας μας, στο πλαίσιο του ενωσιακού δικαίου. Με αυτήν η Ελλάδα συμμορφώθηκε με την αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις μετέπειτα προειδοποιήσεις, με επόμενο βήμα την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς είχε παρατηρηθεί κωλυσιεργία κατά την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων από τους συλλόγους, εμποδίζοντας τους ενδιαφερόμενους να έχουν πρόσβαση στα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα και την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας.

Καταστροφολογία και αφορισμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ: Τι έχει να αντιπροτείνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση εν προκειμένω, εκτός από ιδεοληψίες, καταστροφολογία και αφορισμούς; Εμείς, με υπευθυνότητα και σχεδιασμό, εναρμονίζουμε τη χώρα με την ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα, συνεχίζουμε την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος εν συνόλω, δίνουμε στους νέους και τις νέες μας τις ευκαιρίες που αξίζουν για πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία.

Σχόλια (22)

bob mastoras
|

@Δημήτρης
Οι αναγνωρίσεις του ΑΤΕΕΝ δεν συμπεριλαμβάνουν βαθμό πτυχίου. (Τουλάχιστον δεν συμπεριλάμβαναν οι παλιές του ΣΑΕΠ) Οχι 9 και 19 να είχε κάποιος για τις διαδικασίες ΑΣΕΠ θα λογιζόταν σαν να είχε πάρει 5.

@Γιωργος
Τα credits που αναφέρεσαι για σπουδές 3 ετών είναι (αντίστοιχα με ) 180 ECTS. Μια ματιά στην wikipedia αρκεί.
Η επέκταση σε κράτη εκτός ΕΕ έγινε στο δεύτερο μνημόνιο. Το ίδιο ισχύει και για την θέσπιση της αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών. Η βαθιά ελληνική διοίκηση κωλυσιεργούσε και σαν αποτέλεσμα της εμπειρίας της σκάσης τους οι θεσμοί έγιναν ποιο απαιτητικοί. Εμείς απλά νομίζαμε ότι είναι κουτόφραγκοι.
Αλλά ακόμα και αν έχεις αυτήν την αναγνώριση (πχ ενός μαστερ) δες ότι όφελος μπορεί και να μην έχεις. εδώ: https://www.esos.gr/arthra/38632/horis-epidomata-sto-dimosio-ta-anagnor…

Δημήτρης
|

Τα πράγματα είναι απλά: κάποιος που δεν μπόρεσε να μπει στο ελληνικό παν/μιο, εγγράφεται σε κολλέγιο, σπουδάζει (τρόπος του λέγειν, δηλαδή) και βγαίνει με βαθμό πτυχίου 9 και βάλε (άσχετος ων) και ανταγωνίζεται τον πτυχιούχο του ελ. παν/μίου που με χίλιους κόπους έβγαλε πτυχίο με 7,5. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ

Γιώργος
|

@Minos
Τι πραγματικά ισχύει: Για αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας πτυχίου bachelor (3 χρόνια σπουδές = 360 «credits» που αντιστοιχούν σε 3600 ώρες φόρτο εργασίας) με δίπλωμα μηχανικού (5 χρόνια σπουδών = 300 ECTS που αντιστοιχούν σε 7500-9000 ώρες φόρτο εργασίας), το ΑΤΕΕΝ επιβάλλει εξετάσεις σε 7-9 μαθήματα (περίπου 1 με 1,5 εξάμηνο). Τα στοιχεία υπάρχουν.

Και η υπουργός, που επικαλείται τη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές του ενωσιακού δικαίου, να απαντήσει γιατί με το νόμο 4653 επέκτεινε την αναγνώριση και σε τίτλους κάθε τρίτης χώρας!!!
Καταστρέφουμε τη νέα γενιά για μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Minos
|

Οι αφορισμοι απο ΤΕΕ και άλλους φορείς, αποδεικνυουν οτι εχουν μαυρα μεσανυχτα για το συμβαινει στην πραγματικοτητα. Συγκεκριμενα για μηχανικους, αρχιτεκτονες, και άλλους, τα πτυχια ειναι πεντε ετη σπουδων. Επιπλεον, ΟΛΕΣ οι αποφασεις πρωην ΣΑΕΠ / νυν ΑΤΕΕΝ, προβλεπουν ο αποφοιτος απο πανεπιστημιο του εξωτερικου με δικαιοχρηση σε κολλεγιο, να επιτυχει σε γραπτες εξετασεις αντιστοιχων τμηματων της ημεδαπης. Αναλογα την περιπτωση αποδιδει λοιπον απο 4 εως και 10 μαθηματα που πρεπει αποφοιτος να περασει πρωτα σε δημοσιο ΑΕΙ. Κατα συνεπεια που ακριβως στηριζεται το αναθεμα; Μηπως δεν θελουν ουτε οι αποφοιτοι με αποφασεις ΔΟΑΤΑΠ να περνουν δικαιωματα;

Ειναι λυπηρο πως σοβαροι επαγγελματικοι φορεις, οπως ανμφιβολα ειναι το ΤΕΕ (ως μελος του FEANI, και του European Council of Engineer Chambers), να μην ελεγχει πρωτα το τι πραγματικα ισχυει, και να αποδιδει αφοριστικους λογους που στηριζονται σε λανθασμενη πληροφορηση...

Αναβάθμιση ΑΕΙ και επίλυση θεμάτων
|

Οι περισσότεροι επιθυμούν αναβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ, με κλείσιμο των προβληματικών τμημάτων, αλλά παράλληλα ζητούν και έλεγχο των ιδιωτικών κολλεγίων. Είναι πια τόσο δύσκολο να τεθούν από το Υπουργείο ξεκάθαρα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά κριτήρια και να μην υπάρχουν ασάφειες στα προγράμματα σπουδών που προσφέρει κάθε οργανισμός;

Κατερίνα
|

Για τα ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ δε σας πείραξε; Έχουν αξιολογηθεί ποτε τα ΤΕΙ για να αναβαθμιστούν;

Γιώργος
|

Ακούω συνέχεια για τριετή σπουδες σε κολεγιο είναι ψέματα πχ για πολιτικός μηχανικός είναι πέντε έτη γιατί τόσα χρόνια τα επιμελητήρια τους είχαν αποκλεισμένους συγχαρητήρια στην υπουργό να αρθούν η αδικίες

Βιβή
|

Υποτίθεται ότι η Ελλάδα έχει εναρμονιστεί εδώ και κάποια χρόνια με την κοινοτική οδηγία. Δυστυχώς το ελληνικό δημόσιο με αναγνώριση από το ΣΑΕΠ επαγγελματικής ισοδύναμιας μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ( ΕΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ 2014) δεν δέχεται την προάγωγη σε ανώτερη βαθμίδα. Τώρα περιμένοντας την απόφαση εθνικού δικαστηρίου θα διαβιβαστεί όλος ο φάκελος στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ!!!Δεν βρίσκεται ο καθένας στην οικία του να κάνει ότι θέλει!!! Όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν εφαρμόζει το νόμο, επειδή έτσι του αρέσει να πληρώσει αυτός το πρόστιμο, όχι το Ελληνικό δημόσιο!!!

@ΑΔΙΚΙΑ
|

Ήταν άδικο γίνεται πράξη...

ΑΔΙΚΙΑ
|

Οι απόφοιτοι ιδιωτικών κολλεγίων είναι ανώτεροι από τους φοιτητές των νέων 5ετών τμημάτων ΑΕΙ που μέχρι στιγμής στερούνται επαγγελματικών δικαιωμάτων με μεθοδευμένη, εξόφθαλμη και άκρως εκνευριστική καθυστέρηση;;;;;

Εκπαιδευτικός
|

Εκτός της Βρετανίας , που δεν ενδιαφερει, τα δημόσια πανεπιστήμια είναι ισχυρά.
Φυσικά υπάρχουν ισχυροί θεσμοί όπως στη Γαλλία το baccalaureate.
Πουθενά δεν μπαίνει κανείς με ένα απαρχαιωμένο σύστημα όπως οι πανελλήνιες.
Από τις εξαγγελίες για ευρωπαϊκό απολυτήριο σε αμφιλεγόμενες πρακτικές.
Αντί να στρέψουν το ενδιαφέρον σε κατευθύνσεις όπως η κατασκευή ψηφιακών παιχνιδιών , που θα έδινε κ μια ανάσα στην ανεργία, παρωχημένες πρακτικές 30 χρόνων.
Το πόσο παρωχημένο είναι το εκπαιδευτικό σύστημα φαίνεται κ από τους διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς για ψηφιακό υλικό.
Πού στο δημόσιο διδάσκονται εργαλεία όπως το renpy ή αφηγηματικές τεχνικές όπως το μικροδιηγημα κλπ;

Νίκος
|

Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ελληνικών πανεπιστημίων και εμποδίζει τα παραρτήματα των ξένων, πιστεύοντας ότι τάχα τα δημόσια βγάζουν άριστους επιστήμονες ενώ τα ιδιωτικά δήθεν θα δίνουν πτυχία μαϊμού. Όλα αυτά, ενώ ξέρουμε το χαμηλό επίπεδο πολλών μαθητών που μπαίνουν με πανελλήνιες και ότι κάποιοι από αυτούς, κακήν κακώς βγαίνουν κιόλας. Η αλήθεια είναι ότι τα ίδια τα πανεπιστήμια φοβούνται τον ανταγωνισμό .
Η υπουργός έχει απόλυτο δίκιο, είμαστε Ευρώπη, δεν είμαστε αντιδραστικοί επαίτες.

Θ. Κυρ
|

Αν θέλατε συμμάζεμα κ. Κεραμεως θα αρχίζετε από την εκλογική σας περιφέρεια, 6 πανεπιστήμια με οικονομικά τμήματα και σεις επιδιώκεται να κλείσετε τα τμήματα της περιφέρειας. Η Πολιτική σας θα αυξήσει τις ανισότητες, η υπερσυσσώρευση του πληθυσμού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα έχει πολλαπλές συνέπειες οχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία

Γονιος
|

Όλοι όσοι δε πέτυχαν στη Ελλάδα πάνε Κύπρο.Απο άλλα κράτη είναι ελάχιστοι. Μην το λέμε και πετυχημένο.Το έφτιαξαν γιατί δεν μπορούσαν στην Ελλάδα και πάνε όσοι δεν πέρασαν εδώ εκεί που ήθελαν.Η Κύπρος είναι ακριβή και θέλει πολλά λεφτά
ο ανιψιός μου σπουδάζει φαρμακευτική,εδώ είχε γραψει11.000 μόρια,αλλά ο γαμπρός μου έχει φαρμακείο,έτσι τον έστειλε στην Κύπρο,όπου το80% είναι Έλληνες.Αυτα.
.

Προβληματική ρύθμιση για κολλέγια
|

Δεν αποτελεί ευρωπαϊκή δέσμευση η αναγνώριση τίτλων σπουδών από τα ιδιωτικά κολλέγια, χωρίς κανέναν ποιοτικό έλεγχο. Θυμίζει πολύ την ανάλογη προσπάθεια του 2009, που συνάντησε πολλές αντιδράσεις.

Άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο (ΑΕΙ) και άλλο συνεργαζόμενο κολλέγιο - μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ούτε μπορούμε να στηρίξουμε ένα εμπόριο ακαδημαϊκών διπλωμάτων χωρίς να έχουμε μια αγορά εργασίας που να απορροφά τους αποφοίτους της Τριτοβάθμιας. Προέχει η αναδιοργάνωση των Δημόσιων ΑΕΙ πριν την οποιαδήποτε ρύθμιση για άλλες μορφές ιδρυμάτων, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να είναι σαφείς οι διαφορές (ΑΕΙ, ΙΕΚ και κολλέγια)

Σάκης
|

Σας κατηγορούν περισσότερο ότι θέλετε να κλείσετε τμήματα της περιφέρειας και δεν απαντάτε, συνεπώς αυτό δεν είναι παραπληροφόρηση .... απαράδεκτο, σε μια εποχή που είναι τυφλωμένος ο κόσμος από τον κορωνοϊό εσείς περνάτε ρυθμίσεις κατά της περιφέρειας

pakis
|

Απο μια κυβέρνηση άριστων δεν περίμενε κανείς να νομοθετήσουν κατατακτήριες για αποφοίτους ΙΕΚ, βέβαια οι απόφοιτοι των ΤΕΙ δε τους νοιάζουν...

μόνο αλήθειες
|

Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Συγχώνευση τμημάτων στα δημόσια για ποιοτικές σπουδές. Δείτε την Κύπρο τι εισπράττει από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τι επίπεδο σπουδών έχει. Το να υπάρχουν βαθμοί εισαγωγής 5 και 2 και να υπαρχουν πανεπιστημιακά τμήματα παντού σε όλη την επικράτεια δε μας πειράζει; Για ποια ποιότητα σπουδών μιλάμε; Ας δουμε την αλήθεια κατάματα. Ο ιστορικός με ιστορία 6 ως βαθμός εισαγωγής δε μας πείράζει; Δε μας ενοχλεί; Δε διαμαρτυρόμαστε;

ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ
|

Έχει δίκιο και επιχειρηματολογεί. Το να μιλάει κάποιος αόριστα, γιατί θυμόμαστε πολύ καλά τι γινόταν και πριν, δε βοηθά. Απλά διαμαρτύρεται. Η αναβάθμιση σε μια νύχτα των ΤΕΙ σε ΑΕΙ δεν τους πείραξε; Εκεί δεν υποτιμήθηκαν τα ΑΕΙ;

Μέλος ΔΕΠ
|

Δυστυχώς η επιμονή της υπουργού δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα ποιοτικά στοιχεία μιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι τεχνοκρατικές της προσεγγίσεις απέχουν τόσο πολύ από το πνεύμα της έρευνας, της αναζήτησης της γνώσης, της συνεργασίας για την επιστημονική πρόοδο. Η νομικίστικη και τυπολατρική οπτική της δείχνει ότι δεν έχει κανένα όραμα για την παιδεία.Κρίμα που δεν έχουμε επικεφαλής του εκπαιδευτικού μας συστήματος έναν άνθρωπο κύρους και βαθιάς παιδείας.

καμία δικαιολογία, απλά απαράδεκτο
|

Υπήρξε απαράδεκτη διάκριση υπέρ των σπουδαστών ιδιωτικών κολλεγίων σε αντιπαραβολή με τους φοιτητές των πανεπιστημίων και ειδικά σε βάρος αυτών των νέων 5-ετούς φοίτησης Τμημάτων από τους οποίους τεχνηέντως και με εμπάθεια στερείτε τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΔ99/2018 μη ορίζοντας επιτροπή αξιολόγησης εδώ και 1,5 έτος βάσει του 4610/2019 αρθ.66.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ