Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Αλ Τσίπρας: Η Κυβέρνηση νομοθετεί σαν τον “κλέφτη”

"Δεν μπορείτε να ισοπεδώνετε το Σύνταγμα και να νομοθετείτε νύχτα"
Δημοσίευση: 21/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης και προσωπικά κατά της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τη ρύθμιση για τα Κολλέγια και την θεσμοθέτησης της βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι νομοθετεί  σαν τον “κλέφτη” υπερβαίνοντας,  εξυπηρετώντας συμφέροντα.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε την τροπολογία για τα Κολλέγια “ρύθμιση της  τελευταίας στιγμής ,ε την οποία γίνεται εξίσωση  των πτυχίων  των Πανεπιστημίων με τους απόφοιτους Κολλεγίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ   χαρακτήρισε τη Νίκη Κεραμέως ως "υπουργό ιδιωτικής παιδείας" και αναρωτήθηκε αν αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης για την αριστεία.

"Δεν μπορείτε να ισοπεδώνετε το Σύνταγμα και να νομοθετείτε νύχτα", τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  σημείωσε πως εν μέσω πανδημίας και μήνα Δεκέμβριο, το υπουργείο Παιδείας αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. “Αφήνετε έξω από την τριτοβάθμια 20.000 μαθητές για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κολλεγίων”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και τόνισε:   “Αυτή είναι η αντίληψή σας για τη δικαιοσύνη, αυτή είναι η αντίληψή σας για την αριστεία, αυτή είναι η αντίληψή σας για τη δημοκρατία”.

Σχόλια (13)

 
@ΠΑΠΑΣ
25 Δεκ 2020 23:43

Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω καλά για τη Γερμανία συγκεκριμένα: τα πτυχία δασκάλων, καθηγητών και δικηγόρων αναγνωρίζονται μόνο αν πληρούν προϋποθέσεις κ συγκεκριμένα κριτήρια. Γίνεται έλεγχος ECTS και περιεχομένου/μαθημάτων κι αν δε συμπίπτουν με τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών στα γερμανικά δημόσια πανεπιστήμια, συνήθως προτείνουν συμπληρωματικές σπουδές και εξετάσεις. Στην περίπτωσή μας όμως δεν έχω διαβάσει τέτοια πρόταση, εκτός κι αν μου διαφεύγει...

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
22 Δεκ 2020 07:04

Κύριε Τσίπρα, είχατε στα χέρια σας την εξουσία και την παραδώσατε σε αυτούς αμαχητί. Τώρα, ό,τι κι αν λέτε, το κακό έγινε...

 
Απόφοιτος ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ
22 Δεκ 2020 06:51

@όλα κι όλα
" Για βαθμούς εισαγωγής 2 και 3 και 6 δε θα πείτε κάτι; Για τα ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ δε θα ακούσουμε κάτι;"
Αφού θέλετε να σας πούνε κάτι τότε να σας πω εγώ κάτι: Πρώτον, τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ.
Δεύτερον, για ποιες βάσεις μιλάτε; Για το 6 στο Μαθηματικό Ηρακλείου ή το 2 στο τμήμα μηχανικών ορυκτών πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Γνωρίζετε ότι οι βάσεις μιας σχολής έχουν να κάνουν με την ζήτηση και όχι με την ποιότητα της σχολής;

Όσον αφορά εσάς κύριε Τσίπρα τα λόγια περιττεύουν. Τι "ανωτατοποιήσατε" τα ΤΕΙ λέγατε δημόσια χωρίς να κοκκινίζετε, τι τους συλλόγους αποφοίτων τους γράφατε εκεί που δεν πιάνει μελάνι, τι μάστερ μοιράζατε μέσα σε μια νύχτα,τι επαγγελματικά δικαιώματα ανύπαρκτα μας δώσατε παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου (αφού δεν δώσατε στους πολιτικούς μηχανικούς και άδεια οδήγησης διαστημικού πυραύλου πάλι καλά...), τι τα πτυχία μας δεν αντιστοιχίσατε παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου και ισονομίας...!!!

Λυπάμαι κύριε Τσίπρα, διότι ακόμη κ τώρα, μετά το στραπάτσο που φάγατε στις εκλογές, οι ιδεοληψίες σας με τις οποίες κάποιοι σας ποτίσανε εδώ και χρόνια παραμένουν αναλλοίωτες μέσα σας. Μην ανησυχείτε τόσο για το ΤΕΕ..

 
Πλατάρος Γιάννης
22 Δεκ 2020 00:37

Πάλι έχουμε χυδαίο λαϊκισμό. Η μαύρη αλήθεια είναι η εξης:
*** Το δίκαιο της ΕΕ είναι πάνω από το Ελληνικό Σύνταγμα.
Έχει γίνει πολύς λόγος γι αυτό, εμένα προσωπικά ΔΕΝ μου έρεσε. Συνταγματολόγοι αντιμαχούσαν περί αυτό, τελικά δεν έχει καμία σημασία η όποια θεωρητική προσέγγιση αλλά η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Τα Υπουργεία πιέζονται να «εναρμονισθούν» με το δίκαιο της ΕΕ, που έχουμε υπογράψει. Το ενδεχόμενο «τσαμπουκά» πάει σε κάτι εκατομμύρια ανά ημέρα ΜΗ συμμόρφωσης. (Τυχαίνει να ξέρω άριστα το θέμα με τα σκουπίδια των Δήμων, από το 1986, που είναι ένα μακροχρόνιο θέατρο σκιών) Το θέμα με τις αναγνωρίσεις έχει τραβήξει ανεπίτρεπτα το ξέρουν και οι φωνασκούντες λαϊκιστές, πάρα πολύ καλά.
το απύθμενο του όλου θέματος είναι η επίκληση του Συντάγματος σαν την διαβόητη μαντάμ Σουσού της πασίγνωστης φωτογραφίας που καταπατούσε της μάσκες για τον κορωναϊό.
Καταπατούσαν το σύνταγμα κατ΄επανάληψιν, τους έστεινε στον τοίχο το Σ.τ.Ε και συνέχιζαν τα παρελκυστικά και τις ντρίπλρες ...
Σας εξομολογούμαι, ότι δεν μπορώ να γελάω καν, αφού το να παριστάνουν οι συγκεκριμένοι τους κήνσορες του Συντάγματος, είναι τραγικό. Έχουν επίγνωση, ότι μπορούν να το κάνουν για λόγους χρυσόψαρου στην Συλλογική μνήμη και στην παντελή έλλειψη ευθυκρισίας, όταν ένα ολοκληρωτικού τύπου μέτρο -διάταξη -ρύθμιση, βαπτίζεται ...αμεσοδημοκρατικό! (Τα έχουμε αναλύσει πλειστάκις εδώ)
Θεωρώ πολύ μεγάλη ΚΑΤΑΡΑ για τον τόπο να δέχεται η κυβέρνηση τόσο χαμηλού επιπέδου αντιπολίτευση και δεν υπερβάλλω...

 
νύχτα
22 Δεκ 2020 00:31

"Δεν μπορείτε να ισοπεδώνετε το Σύνταγμα και να νομοθετείτε νύχτα"

Φαίνεται το Σύνταγμα απαγορεύει την νυχτερινή νομοθέτηση. Ομολογώ δεν το γνώριζα.

 
ΠΑΠΑΣ
21 Δεκ 2020 22:50

Δεν έχω πραγματική γνώση για το θέμα.......Όμως όταν ένα πτυχίο ΑΕΙ αναγνωρίζεται στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Ιταλία κ.ά. τί μπορείς να κάνεις εσύ .....να λες ότι δεν είναι πτυχίο.....τότε....γιατί δεν τα βάζεις ως χώρα με αυτόν που τα εκδίδει....

 
ΣΩΣΤΟΣ
21 Δεκ 2020 21:58

Σωστός κ.Τσίπρα.Οδηγούν την παιδεία σε αδιεξοδο.Ο.λαός θα τους πληρώσει!

 
Παύλος
21 Δεκ 2020 21:38

επιτέλους ξεκουνηθήκατε

 
Επιτέλους
21 Δεκ 2020 21:37

@όλα κι όλα21 Δεκ 2020 21:29

Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ απο το 2001. Δεν αντέχω να διαβάζω σχόλια από άσχετους!!!!!

 
όλα κι όλα
21 Δεκ 2020 21:29

Οι καταλήψεις στις σχολές που τις κρατάνε κλειστές ορισμένοι δε θα πείτε κάτι; Για βαθμούς εισαγωγής 2 και 3 και 6 δε θα πείτε κάτι; Για τα ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ δε θα ακούσουμε κάτι;

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
21 Δεκ 2020 20:40

Για τους 400.000 απόφοιτους ΤΕΙ έχετε να πείτε κάτι, τους οποίους αφήσατε χωρίς αντιστοίχιση των πτυχίων τους κ. Τσίπρα ή αυτοί είναι "αμφιβόλου ποιότητας" όπως είχατε αναφέρει από το βήμα της Βουλής?

 
Νικος
21 Δεκ 2020 20:32

Κ Τσίπρα είστε πολλά χρόνια πίσω για αυτό θα μείνετε στάσιμος

 
ΕΔΙΠ_τ_ΤΕΙ
21 Δεκ 2020 20:26

Βγάλε τη σκούφια σου και βαρα με ... Να μη θυμηθώ τα δικά μας που 2 φορές έβγαλε τη ρύθμιση για τους μισθούς μας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.