Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Στόχος μας τα σχολεία να ανοίξουν 8 Ιανουαρίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογής της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Δημοσίευση: 24/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η επιθυμία και  στόχευσή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους,  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση των ειδικών.

" Όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες 2 εβδομάδες τόσο διασφαλίζουμε την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων" ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός, δεν υπάρχει απόφαση ακόμα  αν δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι αν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και μετά οι άλλες βαθμίδες ή συνολικά όλη η εκπαίδευση, ενώ ανάφερε ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια κάνουν τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες αλλά και τα ΙΕΚ.

Για τους φοιτητές στην επαρχία που πληρώνουν ενοίκια, η κ Κεραμέως ανέφερε ότι εξαρχής είχε ανακοινωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως.

Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που δίνουν εξετάσεις, η υπουργός παιδείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογής της εκπαιδευτικής ύλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν ζητήματα.

Για το νέο σύστημα εισαγωγής, η κ. Κεραμέως είπε ότι αλλάζει η βάση εισαγωγής. «Όπως είπε προβλέπεται ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία θα ορίζεται από το Πανεπιστήμιο και θα είναι ποσοστό επί της επίδοσης όλων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου. Έτσι όπως είπε η υπουργός παιδείας, μπορεί σε κάποια πανεπιστήμιά αυτή η ελάχιστη βάση εισαγωγής να είναι και πάνω από 10.

Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι οι υποψήφιοι πλέον δεν θα μπορούν να δηλώνουν όλα τα τμήματα του πεδίου αλλά μικρότερο αριθμό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως δεν άλλαξε τίποτα με τους απόφοιτους κολεγίων. Δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση, είπε, αλλά εξετάζεται αν θα δίνονται η όχι επαγγελματικά προσόντα, ενώ κρίνεται αν θα πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια με επιπλέον μαθήματα.

Όπως είπε αυτό που άλλαξε  είναι ότι αυτή την διαδικασία δεν την κάνει ο επαγγελματικό σύλλογος δηλαδή τα επιμελητήρια, αλλά την κάνει μια υπηρεσία του υπουργείου.
Και αυτό έγινε γιατί όπως είπε υπήρχε χρόνια καθυστέρηση στην διαδικασία και μας εγκαλούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος η κ. Κεραμέως συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου πολιτικής προστασίας και την αστυνομία για την ταυτοποίηση των δραστών που επιτέθηκαν στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (24)

 
Ό,τι μας καπνίσει...
27 Δεκ 2020 21:41

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
"...δε φρόντισε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, επιμένοντας στα πολυπληθή τμήματα."
Δεν έχει η πολιτεία φορείς για να κρίνουν ποιες συνθήκες είναι κατάλληλες για υγιεινή και ασφάλεια, αλλά ξέρεις εσύ, ο σύλλογος διδασκόντων, η ΕΛΜΕ, η ΟΛΜΕ, ...
Ακόμη!
Πόσα τμήματα χρειάζονται να δημιουργηθούν για το σχολείο σου, ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολυπληθή τμήματα; Πόσα σχολεία (παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) έχει ο δήμος σου; Πόσα χρήματα χρειάζονται να γίνουν αίθουσες, να εξοπλιστούν, να παρέχουν ασφάλεια, να λειτουργούν με κανόνες υγιεινής, να απαιτούν φύλαξη και ταυτόχρονα να επιτρέπουν στον εκπαιδευτικό τη μετάβαση από τη μια αίθουσα στην άλλη, ώστε να λειτουργήσει το ωρολόγιο πρόγραμμα; ...Και φυσικά να γίνουν και διορισμοί μόνιμοι (δεν θέλω τσιγκουνιές για μερικά δις).

 
Βάσω
27 Δεκ 2020 14:03

Τώρα που άρχισαν οι εμβολιασμοί σίγουρα θα ανοίξουμε στις 8/1 με δια ζώσης μαθήματα. Καλύτερη αντιμετώπιση δε θα μπορούσε να γίνει. Αν όλα πάνε καλά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Να βλέπουν κάποιοι για να μαθαίνουν κι όχι στου κουτουρού ό,τι λάχει.

 
MANOS
27 Δεκ 2020 12:42

Εμμονή αυτή η γυναίκα να ανοίξουν τα σχολεία. Ας της εξηγήσει κάποιος ότι δεν είναι για παιδοφύλαξη ούτε για παρκάρισμα των παιδιών μας...

 
Γιώργος
26 Δεκ 2020 22:54

Η σωστή διαχείριση της πανδημίας έφεραν και τις καλύτερες θέσεις ευρωπαϊκά. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να έχουμε σχολεία κλειστά. Αφήστε που ξεκινούν και οι εμβολιασμοί. Στις 8/1 όλοι στις τάξεις μας και στα σχολεία μας.

 
Δον Κιχώτης
26 Δεκ 2020 19:04

Όταν με προσεκτικές ασαφείς διατυπώσεις - «2,3 εκατομμύρια κάνουν τηλεκπαί-δευση» - επιχειρούμε να εμφανίσουμε τις τηλεοπτικές αλλά και τις «Webex» διδασκαλίες ως ισοδύναμες με τις διδασκαλίες στην αίθουσα, τότε είναι απο-λύτως λογική η επίσκεψη στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ για να προβληθεί το εκπαιδευτικό τρελοβάπορο που έχουν ναυπηγήσει.
Μόνο ευχές του τύπου «καλοτάξιδο» μένει ακόμη να ακούσουμε!

 
Εκπαιδευτικός
26 Δεκ 2020 18:08

Τα σχολεία να ανοίξουν με όρους ασφάλειας ή καθολου.
Συνωστισμός στην καρδιά του χειμώνα δεν νοείται.
Θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τον λεγόμενο συνωστισμό των γονέων ή θα αυτοσχεδιάσουν;
Αλλιώς έκλεισαν χωρίς λόγο και όσοι έχασαν τη δουλειά τους γιατί έπρεπε να βοηθήσουν την οικογένεια τους να προσφύγουν κατά παντός υπευθύνου.
Το ίδιο και οι επιχειρήσεις.

 
Προκληση
26 Δεκ 2020 17:45

@Ευτυχώς ...26 Δεκ 2020 08:36

4500+ νεκροί κι εσύ πανηγυρίζεις...τι άλλο να σχολιάσεις γι αυτό το καθεστώς...θα φύγετε νύχτα...

 
Nikos
26 Δεκ 2020 14:17

Σχολεία με μέτρα Σεπτεμβρίου, δηλαδή όλοι μέσα στις τάξεις και με κλειστά παράθυρα λόγω κρύου, ξεχάστε το κ. Κεραμεως.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
26 Δεκ 2020 12:58

@Αγάθη (ή μήπως Αγαθή;)
Αγαπητή μου, έχετε ακούσει περί δέντρου και δάσους; Αυτό μου θυμίζει ο καημός σας για την 7η και όχι 8η Ιανουαρίου, αγνοώντας βεβαίως τις προβλέψεις του νόμου που και η συγκεκριμένη υπουργός έχει υπογράψει πρόσφατα. Το δέντρο λοιπόν δείχνει να σας κρύβει το οπτικό πεδίο από το δάσος που δεν είναι άλλο από τους μήνες ολόκληρους μαθημάτων που ήδη χάθηκαν και θα συνεχίσουν να χάνονται με ευθύνη πρωτίστως της υπουργού, γιατί δε φρόντισε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, επιμένοντας στα πολυπληθή τμήματα. Αν λοιπόν πραγματικά νοιάζεστε για τα σχολεία, τότε ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα και όχι με παρονυχίδες και ανούσια πυροτεχνήματα!
Χρόνια πολλά σε όλους!

 
@ευτυχως...
26 Δεκ 2020 12:50

δεν συνηθίζω να σχολιάζω αλλά δεν μπορώ τις ανακρίβειες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 50η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες στη διαχείριση της πανδημίας (Bloomberg για Ελλάδα: Ουραγός της Ευρώπης στη διαχείριση της πανδημίας). Τα σχολεία θα ανοίξουν όποτε πουν οι "ειδικοί" μόνο που οι ειδικοί μιλούν για μετά τις 20 Ιανουαρίου. Μην προκαλείτε

 
Θανάσης Εξαδάκτυλος : Ο πρόεδρος του ΠΙΣ
26 Δεκ 2020 12:08

«Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποίεται η κατάσταση…!!!! 26/12/20
Καλό άνοιγμα με νέο κύμα...

 
ΧΡ.ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ (ΦΥΣΙΚΟΣ)
26 Δεκ 2020 12:08

Γιατί αγχώνεστε αφού όλα πάνε καλά!!!!!!! Τα διαγωνίσματα μπαίνουν, οι βαθμολογίες ετοιμάζονται, η ύλη προχωράει, η τράπεζα θεμάτων οργανώνεται και η τριάδα Κεραμέως-Ζαχαράκη-Γκίκα πανηγυρίζει για το επίτευγμα!!!!!!! Όταν όμως κατέβουν απ' το <<διαστημόπλοιο>>, στο οποίο βρίσκονται θα διαπιστώσουν ότι οι μαθητές, κουρασμένοι από τη συνεχή χρήση της οθόνης και εκνευρισμένοι με τα προβλήματα στον ήχο και το διαρκές κόλλημα της εικόνας, συνεχίζουν τον ύπνο τους, έχοντας δίπλα το κινητό, με τον καθηγητή να μιλάει μόνος του και να ρωτάει: Μ' ακούτε;;;; Μ' ακούτε;;;;; Όμως απάντηση άμεση δεν υπάρχει, αφού τα μικρόφωνα είναι κλειστά και ο ύπνος είναι βαρύς!!!!!!! Αυτή είναι η πραγματικότητα.

 
προσχοή κάτσε στον Φίλη, ημί ανας
26 Δεκ 2020 11:27

Δεν στέγνωσε το μελάνι στο ΦΕΚ, η κεραμέως αποδομεί τον Νόμο αυτον που η οποία έφερε και για τα ΙΕΚ και για τα κολλέγια.

 
Ευτυχώς ...
26 Δεκ 2020 08:36

Στόχος όλων είναι να ανοίξουν. Αποφασίζει η επιτροπή ΕΟΔΥ γι αυτό και κανένας άλλος. Η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση ευρωπαϊκά σχετικά με πανδημία χάρη στη συστηματική και αποτελεσματική αντιμετώπιση, θελουμε μα είμαστε κοντά στους μαθητές μας και με ασφάλεια. Τα κατάφερε εξαιρετικα το υπουργείο μας αν και ενοχλεί ορισμένους . Τι να κάνουμε ; Η επιτυχία είναι επιτυχία δε γίνεται δυστυχία παρά μόνο για τους ίδιους.

 
Θάνος
25 Δεκ 2020 18:44

Δεν βαρέθηκε η Νίκη να λέει συνεχώς τα ίδια;
Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα παγκοσμίως και η Νίκη κόπτεται για το άνοιγμα των σχολείων, τη στιγμή που δεν της πέφτει λόγος. Ήμαρτον.

 
@Αγαθή
25 Δεκ 2020 08:21

Γιατί έτσι προβλέπει ο Νόμος για την συγκεκριμένη θρησκευτική εορτή. Όταν διαχωριστεί το Κράτος από την Εκκλησία και αναθεωρηθούν αυτοί οι νόμοι, άποψη με την οποία φαντάζομαι συμφωνείτε, (όχι;), τότε θα ανοίγουν στις 7.

 
@ναι καλα
24 Δεκ 2020 22:48

Συμφωνώ.Θα ανοίξουν πριν το Πάσχα ένα μήνα για τις πανελλήνιες.Σπο Σεπτέμβρη ομως ωσπου να καταλάβουμε τι γίνεται θα δούμε πολλά σχολεία οριστικά κλειστά!για όσους νομίζουν πως γ τηλεκπαίδευση δεν θα έχει συνέπειες.

 
Ναι καλα
24 Δεκ 2020 19:27

Παμε ενα στοίχημα οτι δεν πρόκειται να ανοίξουν ούτε τον Φεβρουάριο?

 
@Αναγνωστης
24 Δεκ 2020 19:14

Τότε να μην ανοίξουν καθόλου.Τριτο κύμα έρχεται πάντα θα τοαρχει κίνδυνος η τηλεκπαίδευση βολεύει όλους όποτε όλα μια χαρά.Τελεια

 
Κοροιδία
24 Δεκ 2020 17:48

Λέει ψέματα. Αυτό που έλεγε ήταν ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, που είναι... τα πανεπιστήμια. Ξεδιαντροπιά. Και να 'ταν μόνο αυτό...

 
Poyet
24 Δεκ 2020 17:29

Ακούστε κυρία "χειρότερη Υπουργέ Παιδείας" από τη μεταπολίτευση και μετά. Κανένα πρόβλημα, να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά πρώτα θα έρθετε εσείς η ίδια να συγχροτιστείτε με 25-27 μαθητές καθημερινά επί μια βδομάδα για 7 ώρες, και μετά εγώ. οκ;

 
Χρήστος
24 Δεκ 2020 16:55

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Καλή η τηλεκπαίδευση, καλά πήγε αλλά οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο τους. Όσο για τη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια έπρεπε να είχε θεσπιστεί από χρόνια. Θυμηθείτε τα σχόλια όταν είδαμε το 5 μαθηματικά στο Μαθηματικό και το 6 Ιστορία στο Ιστορικό. Τέτοια κατάντια.

 
Αγάθη
24 Δεκ 2020 16:30

Για ποιο λόγο στις 8 και όχι στις 7 Γενάρη, κυρία Υπουργέ; Όταν η 7η Ιανουαρίου είναι εργάσιμη για όλο το Δημόσιο, γιατί πρέπει να είναι αργία για τα σχολεία; Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο για τα παιδιά μας να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο διδασκαλίας (ειδικά για τη Γ λυκείου που δίνει πανελλήνιες εξετάσεις).

 
Αναγνωστης
24 Δεκ 2020 15:41

Ανοίξτε τα σχολεία και θα υπάρχει 30% αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό λένε οι ερευνητές (Σαρηγιάννης ΑΠΘ). Ποιος θα είναι υπεύθυνος για αυτά τα κρούσματα και την κατάληξη τους;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ