ΜΑΘΗΤΕΣ

Προώθηση μηνυμάτων από μαθητικό σε προσωπικό λογαριασμό αλληλογραφίας

Δημοσίευση: 27/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όλοι οι μαθητές διαθέτουν πλέον μαθητικό λογαριασμό στο ΠΣΔ. Λόγω των διατάξεων του ΓΚΠΔ το όνομα χρήστη του μαθητικού λογαριασμού αποτρέπει την ταυτοποίηση/συσχέτιση με το φυσικό πρόσωπο-ιδιοκτήτη του λογαριασμού αλλά ταυτόχρονα  αποτελεί παράγοντα μη-φιλικότητας και ευχρηστίας από πλευράς χρηστών. Για το λόγο αυτό, οι μαθητές προτιμούν να χρησιμοποιούν προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τρίτων παρόχων.

Οι σχολικές μονάδες διαθέτουν τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στο ΠΣΔ, όλων των μαθητών τους. Οι λογαριασμοί αυτοί χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ειδικά στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης η-ταξη (e-class). Η καθημερινή επικοινωνία με τους μαθητές οφείλει να γίνεται μέσω των συγκεκριμένων λογαριασμών.

Παρόλα αυτά, η έγκαιρη πληροφόρηση των μαθητών μπορεί να μην επιτυγχάνεται στον απόλυτο βαθμό λόγω της προαναφερόμενης προτίμησης τους για καθημερινή χρήση προσωπικών λογαριασμών αλληλογραφίας εξυπηρετούμενους από  τρίτους πάροχους αντί αυτών που διαθέτουν στο ΠΣΔ.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το αρχείο που  εξηγεί βήμα-βήμα την προώθηση μηνυμάτων από μαθητικό (ΠΣΔ) σε προσωπικό λογαριασμό αλληλογραφίας τον οποίο οι μαθητές ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο μέσω των κινητών ή των έξυπνων συσκευών τους.

Με τον τρόπο αυτό η πληροφόρηση τους από τη σχολική μονάδα τους γίνεται άμεσα.

Δρ. Ζαχαρίας Μανουσαρίδης, πρ. ΣΣ Πληροφορικής

 

Σχόλια (1)

 
Δον Κιχώτης
27 Δεκ 2020 13:29

Οι επιμελείς μαθητές και οι γονείς τους δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους διευκολύνσεις, ας διδάξουμε την αξία της υπευθυνότητας με την τήρηση του υπάρχοντος πρωτοκόλλου επικοινωνίας και με την απαίτηση της ορθής εφαρμογής του. Μάλιστα, αν προσθέσουμε και μερικά άλλα βασικά πρωτόκολλα στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια, θα έχουμε κάνει ένα σωστό βήμα προς το πρώτο σκαλί, να φανεί επιτέλους ότι το πλοίο έχει έναν κυβερνήτη!...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.