Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Εκπαιδευτικοί και εμβολιασμός

Δημοσίευση: 30/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΓΚΑΤΖΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας  

Υπάρχει μία προτεραιότητα και αυτή είναι η Δημόσια Υγεία και η αξία της ανθρώπινης ζωής. Όλοι κατανοούμε την αναγκαιότητα της έναρξης του εμβολιασμού κατά του COVID 19 των υγειονομικών και αμέσως μετά των ευπαθών ομάδων , δηλαδή των ατόμων άνω των 70 ετών, καθώς και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Προφανώς όλοι χρωστάμε πολλά, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας.

Όμως η πανδημία έχει επιφέρει και καταστροφικές συνέπειες για την εκπαίδευση των παιδιών σ’ όλον τον κόσμο.

Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η προσφορά των εκπαιδευτικών της χώρας μας, όπως είπαν ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας, είναι αδιαμφισβήτητη.

Και στις δύο περιόδους έξαρσης της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί με μεγάλο ζήλο και τεράστια προσπάθεια έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο της τηλεκπαίδευσης.

Παρ’ όλα αυτά υψηλή προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Για να διασφαλιστεί το μέλλον της νέας γενιάς πρέπει να προστατευτούν και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί.

Είναι γνωστό ότι ενώ η νοσηρότητα των παιδιών με COVID 19 είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση μ’ αυτή των ενηλίκων, η μεταδοτικότητα των παιδιών στους ενήλικες είναι υψηλή.

Αν σ’ αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε το πιο γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό (Μ.Ο. ηλικίας πάνω από  50 έτη), γίνεται εύκολα αντιληπτή η άμεση ανάγκη προστασίας και εμβολιασμού τους.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας με την ευαισθησία που έχουν ήδη επιδείξει σε θέματα υγείας θα δουν με κατανόηση την επιτακτικότητα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων, καθιστώντας τον μια από τις βασικές προτεραιότητες.

Θερμή παράκληση, λοιπόν, να ληφθεί σοβαρά και υπεύθυνα υπόψη  το θέμα αυτό , ώστε και οι εκπαιδευτικοί απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.

Σχόλια (19)

 
Φυσικά τα σχολεία πρέπει να ανοιξουν
03 Ιαν 2021 19:23

Πρώτα η πρωτοβάθμια και σε δεύτερο χρόνο όλοι οι υπόλοιποι.

 
European Centre for Disease Prevention and Control
03 Ιαν 2021 19:23

Τα παιδιά μεταδίδουν το ιό το ίδιο όπως οι μεγάλοι και το χειρότερο, δεν φαίνεται πως το έχουν. Αυτό για όσους το παίζουν παντογνώστες.....

Questions and answers on COVID-19: Children aged 0 – 18 years and the role of school settings:

No evidence has been found to suggest that children are the primary drivers of SARS-CoV-2 virus transmission. However, research has shown that children can become infected, and spread the virus to adults while they are symptomatic.

Μετάφραση:;

Δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να δείχνουν ότι τα παιδιά είναι οι κύριοι ξενιστές της μετάδοσης ιών SARS-CoV-2. Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά μπορούν να μολυνθούν και να εξαπλώσουν τον ιό σε ενήλικες ενώ είναι συμπτωματικά.

 
Δημήτρης
03 Ιαν 2021 19:10

Δεν καταλαβαίνω μερικούς σχολιαστές. Όταν λέμε να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί κατά προτεραιότητα, φυσικά εννοείται όσοι επιθυμούν, εξάλλου αυτό ισχύει γενικώς. Προς τι, λοιπόν, οι βλακώδεις αντιδράσεις;;

 
Τα παιδιά
03 Ιαν 2021 19:06

Τα παιδιά μεταδίδουν φουλαριστά τον κορονοιό από την πρώτη καραντίνα λέγανε οι ειδικοί. Και μεταδίδουν μεγάλο ιικό φορτίο λέγανε και λένε. Αυτό δεν έχει αλλάξει.
Το λένε γιατροί, τα άλλα κράτη και το υγιειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων.
Τηλεφωνήστε σ'ενα νοσοκομείο να ρωτήσετε!!!

 
Τα παιδιά
03 Ιαν 2021 19:01

Τα παιδιά μεταδίδουν φουλαριστά τον κορονοιό από την πρώτη καραντίνα λέγανε οι ειδικοί. Και μεταδίδουν μεγάλο ιικό φορτίο λέγανε και λένε. Αυτό δεν έχει αλλάξει.
Το λένε γιατροί, τα άλλα κράτη και το υγιειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων.
Τηλεφωνήστε σ'ενα νοσοκομείο να ρωτήσετε!!!

 
Καθηγητής Λυκείου
03 Ιαν 2021 02:28

Στο Λύκειο είμαστε όλοι μεγάλοι. Μείναμε στο σπίτι μας και κάναμε σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαιδευση τόσο καιρό. Δεν είναι αντιφατικό να πάμε, μετά από τέτοιο εγκλεισμό, στο σχολείο ,χωρίς προστασία;;;; Τουλάχιστον όσοι/ες το επιθυμούν;;; Δεν είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο ένας,καθηγητής,από έναν ,για παράδειγμα, διευθυντή υπουργείου;;;;;

 
Φώτης
02 Ιαν 2021 13:36

Άλλο επιστήμη και άλλο επιστημονική κοινότητα (ειδικοί).
Μην συγχέετε τα πράγματα!
Ο όρος ειδικοί ανάγει σε πρόσωπα, που διακονούν την επιστήμη
και αυτό είναι το κλειδί της υπόθεσης. Και σας ερωτώ,
ἡ επιστήμη σήμερα διακονείται από πρόσωπα ελευθέρα και ανεξάρτητα;
Αυτοί οι λεγόμενοι ειδικοί, εμφορούνται πάντα από αγνά και ανυστερόβουλα ελατήρια;
Είσαστε βέβαιοι γι΄ αυτό; Πρέπει για χάρη των ειδικών να κλείσουμε τα μάτια
στα ποτάμια των εκατομμυρίων που ρέουν και (θα ρεύσουν) αθόρυβα λόγω των εμβολίων;

Επίσης κάποιοι άλλοι ειδικοί (Dr. Fareed) αποφαίνονται ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι
αντιμετώπισης (early treatment) του Covid-19. Έχουν δίκιο; Τους ακούει κανείς;

Στις μέρες μας ακούστηκε το σύνθημα follow the money... κι εμείς πριν λάβουμε τις αποφάσεις μας ας ενημερωθούμε υπεύθυνα.

 
Ψάξε βρες!
02 Ιαν 2021 11:17

Οι ειδικοί επανειλημμένα έχουν πει ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν. Έρευνα με στοιχεία από 191 χώρες έχει δείξει ότι τα σχολεία δεν συμβάλλουν στην εξάπλωση του κορονοϊου. Εξάλλου με μάσκες θα είμαστε στις τάξεις, αν ανοίξουν τα σχολεία. Τα κανάλια τρομοκρατούν τον κόσμο κι εσείς τα πιστεύετε!!! Θα πρότεινα υποχρεωτική άδεια στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και συχνότερα διαλείμματα για να αερίζονται οι αίθουσες.

 
φιλελεύθερος
02 Ιαν 2021 10:20

Το αναμενόμενο όφελος από την χρήση του εμβολίου είναι πολύ μεγαλύτερο από τις πιθανές παρενέργειες. Ωστόσο ο εμβολιασμός είναι και πρέπει να είναι προαιρετικός. Θα κάνω το εμβόλιο όταν έλθει η σειρά μου και θα επιστρέψω στα ζώσης μαθήματα μου όταν μου ζητηθεί. Διδάσκω σε γενικό λύκειο και είμαι 65 ετών. Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αν αντιδράσουμε ψύχραιμα και συντεταγμένα. Η επόμενη πρωτοχρονιά θα έχει αφήσει πίσω της τον εφιάλτη.

 
Έχω προτεραιότητα
01 Ιαν 2021 14:27

Η υπουργός έδειξε ευαισθησία όταν εν μέσω πανδημίας νομοθέτησε την αύξηση του αριθμού των μαθητών της Α' τάξης στο δημοτικό. Κατά τα άλλα, αφού θεωρείτε δεδομένη την ευαισθησία, προς τι η πρόταση; Ανησυχήσατε μήπως δεν το σκεφτούν μόνοι τους; Επίσης προτεραιότητα θα μπορούσαν να έχουν μέλη οικογενειών των μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ας αφήσουμε τους αρμόδιους φορείς να αποφασίσουν.

 
Εκπαιδευτικός
31 Δεκ 2020 01:45

Η μεταδοτικότητα του ιού από τα παιδιά είναι μηδαμινή, μη λέτε ψεμματα κύριε... Αυτό είναι γνωστό πολύ καιρό τώρα. Από πότε εκπροσωπείτε το σύνολο των εκπαιδευτικών; Υπάρχουν πολύ συνάδελφοι που δε θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και το θεωρώ απολύτως λογικό αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει σε βάθος χρόνου.

 
Λια
31 Δεκ 2020 00:43

Τα παιδιά δε νοσούν βαριά,αλλά όπως καθυστερημένα μας αποκάλυψαν και κολλούν και μεταδίδουν κανονικότατα...τεστ απαραίτητα πριν την επιστροφή σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και σχετική προτεραιότητα σε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν να εμβολιαστούν.

 
Αλέξανδρος
30 Δεκ 2020 23:22

Προς @Εις
Άρθρο 5 παράγραφος 5 του Ελληνικού Συντάγματος:
5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

 
pakis
30 Δεκ 2020 19:40

Εσείς που αρνείστε να κάνετε εμβόλιο καθήστε στα σπίτια και κάντε εξ αποστάσεως μαθήματα μεταξύ σας για να μην κινδυνεύετε εσείς και να μην προκαλέσετε κάτι στους υπολοίπους απλά τα πράγματα. Να περιμένετε να περάσει η πανδημία.

 
Νικολέτα
30 Δεκ 2020 19:37

Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί σε μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού. Όποιος θέλει να το κάνει, ας γραφτεί πρώτος στις λίστες που σε λίγο θα αφορούν όλο τον πληθυσμό κι ας μην εκφράζεται για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η λύση για την επιστροφή στα σχολεία είναι η αραίωση των τμημάτων και όχι η δια της βίας επιβολή ενός φαρμάκου που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς.

 
Βίκυ εκπαιδευτικος
30 Δεκ 2020 19:30

Πολύ σωστά τα λέτε... Πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα οι εκπ/κοι...
Ο άνθρωπος δε μίλησε για υποχρεωτικότητα. Αλλά να μπούμε εγκαίρως στη λίστα. Άρα, γιατί όχι;; προς τι ή διαφωνία των παραπάνω 2 σχολίων;; Δεν καταλαβαίνω. Εγώ που είμαι 40... Αν περιμένω να ρθει η σειρά μου(καλοκαίρι δηλ) θα χω σίγουρα κολλήσει ως τότε. Ενώ πρέπει να εμβολιαστω άμεσα και να επιστρέψω στα καθήκοντα μου, αν και όποτε ανοίξουμε...

 
Α
30 Δεκ 2020 19:16

Απο ποτε η υπουργος παιδειας εδειξε ευαισθησια? Εδω σκεφτονται να κανουν υποχρεωτικα τεστ στα παιδια μας που υποτιθεται οτι δεν μεταδιδουν τον ιο.

 
ανικ
30 Δεκ 2020 18:38

συγνωμη κυριε γνωριζεται οτι ο εμβολιασμος ειναι προαιρετικος; οταν λοιπον ερθει η σειρα σας να πάτε να το κανετε και να αφησετε το συνολο των εκπαιδευτικων δτην ησυχια του...κανεις δεν σας εβαλε δικηγορο μας ουτε εκπροσωπό μας...

 
Εις
30 Δεκ 2020 15:37

Και τη μερίδα των εκπαιδευτικών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ποιος θα την εκφράσει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.