Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Προεδρεύων Συνόδου Πρυτάνεων: Το βραβείο αριστείας να επεκταθεί σε όλα τα έτη φοίτησης

Δημοσίευση: 30/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με την ιδιότητά μου του Προεδρεύοντος της Συνόδου των Πρυτάνεων, επιθυμώ να συγχαρώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προεχόντως δε τη νέα Διοίκηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) υπό τον Καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη και τον Καθηγητή Νομικής του ΑΠΘ κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη, για τα βραβεία Αριστείας που θεσμοθέτησαν, επιβραβεύοντας τους κόπους των φοιτητών εκείνων όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας, που αποφοίτησαν πρώτοι στο Τμήμα τους κατά το ημερολογιακό έτος 2019. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει το Ι.Κ.Υ. σε κεντρικό φορέα προαγωγής της αριστείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μετά από μια δεκαετία αποχής του Ι.Κ.Υ. από την βράβευση των αρίστων φοιτητών μας, υπό το βάρος αφενός της βαθειάς δημοσιονομικής κρίσης, αφετέρου μιας στρεβλής αντίληψης περί αριστείας, το πρώτο και το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2010, αντίστοιχα, χαιρετίζουμε την επαναφορά των βραβείων αριστείας και ζητάμε την επέκτασή τους σε όλα τα έτη φοίτησης όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Ο Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων

Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου
Πρύτανης Α.Π.Θ.

Σχόλια (3)

 
Νίκος
31 Δεκ 2020 15:57

Πολύ σωστό. Παλιά δινόταν σε όλα τα έτη τουλάχιστον έπαινος από το ΙΚΥ στους πρώτους.

 
Τechnicalities
31 Δεκ 2020 15:34

Αυτά είναι τεχνικής φύσεως λεπτομέρειες! Αυτό που μετράει είναι το όραμα!
Εδώ δεν μπορούνε να φτιάξουνε τους δρόμους που είναι μπετόν θα φτιάξουνε την παιδεία που είναι και αφηρημένη έννοια? Αλλά έχουν όραμα! και αυτό είναι που μετράει! :) Μετά τις γιορτές θα γράψουν σε ένα ΦΕΚ ότι δημιουργείται τεχνική εκπαίδευση και θα έχουμε και τεχνική εκπαίδευση μέχρι το Πάσχα. Τι άλλο θέλουμε?

 
Αυτό ήταν που έλειπε?
30 Δεκ 2020 20:47

κύριοι των ΑΕΙ,
1) τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως= δεν εκπαιδεύονται οι φοιτητές στα εργαστήρια και τις κλινικές ασκήσεις, διδάσκονται πλημμελώς την ύλη.
2) η εξέταση των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως= υπάρχει αδιευκρίνιστο ποσοστό γραπτών (ή απαντήσεων) που δεν δίνονται από τον καθ' ύλη εξεταζόμενο.
3) Δεν υπάρχουν ακόμη όλες οι απαραίτητες υποδομές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
4) Τα συγγράμματα παραλαμβάνονται στο τέλος του εξαμήνου.
5) Στα κεντρικά πανεπιστήμια ο αριθμός των κανονικά εισαγόμενων φοιτητών σχεδόν διπλασιάζεται με τις μεταγραφές.
και εσείς διαπιστώνετε ότι τώρα έχει προτεραιότητα να ξοδευτούν κάποια εκατομμύρια Ευρώ για βραβεία σε προ-πτυχιακούς? Δεν αρκεί ο βαθμός Άριστα στα πτυχία τους για να τους διακρίνει, αλλά πρέπει να λάβουν χρηματικό έπαθλο (γιατί δεν είναι υποτροφία=στηρίζω τις σπουδές, καθόσον αποφοιτούν)!!!! Στο κάτω-κάτω, αν χρειάζονται μια οικονομική επιβράβευση οι αριστεύοντες φοιτητές είναι κατά την διάρκεια που σπουδάζουν, ώστε να έχουν την υποτροφία ως υποστήριξη για να συνεχίσουν την προσπάθεια.
Υπάρχουν τόσες ελλείψεις στα μεταπτυχιακά, στις υποδομές, σε προσωπικό, αυτό είναι που λείπει τώρα από τα πανεπιστήμια?
Δεν είναι άδικη διάκριση να βραβεύεται μόνον ο πρώτος βαθμός και οι υπόλοιποι με Άριστα (ίσως με δέκατα διαφορά) να εξαιρούνται? Εδώ υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα που αναγνωρίστηκαν σε μια νύχτα ως πανεπιστημιακά (δίχως καμία αξιοκρατική διαδικασία) , και θα επιβραβεύονται οι πρώτοι απόφοιτοι αυτών ως ισάξιοι?
Είναι αυτό επιβράβευση της αριστείας?
Τώρα που απαγορεύονται οι φοιτητικές συγκεντρώσεις λόγω covid, βρίσκετε ευκαιρία για θέσπιση τέτοιων (άδικων) μέτρων?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.