Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Σήμερα η οριστική απόφαση για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων από Ν. Κεραμέως και εμπειρογνώμονες του υπ. Υγείας

Τα “σενάρια” για την επαναλειτουργία των Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Γυμνασίων και Λυκείων
Δημοσίευση: 04/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σήμερα  Δευτέρα , στις 3:30 το απόγευμα,  στη διαδικτυακή  σύσκεψη της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως με τους  εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας θα οριστικοποιηθούν   οι διαδικασίες  και ο τρόπος    για το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα  «έξυπνα», στοχευμένα τεστ στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και η κλιμακωτή προσέλευση-αποχώρηση  των μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου ,επανέρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Πρόκειται  δύο σενάρια   που συζητούνταν στις αρχές Νοεμβρίου-όπως τότε είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ το esos- αλλά δεν εφαρμόστηκαν διότι αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Ειδικότερα «έξυπνα», στοχευμένα τεστ θα γίνουν στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ύστερα από σχετική δήλωση-αίτηση που θα κάνουν οι γονείς για τους ανήλικους μαθητές, σε ειδική πλατφόρμα.

Για τη διενέργεια αυτών των τεστ θα συγκροτηθούν ειδικά συνεργεία σε όλη την Ελλάδα , πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Για να δοθεί ο σχετικός χρόνος διενέργειας των τεστ επειδή η 8 Ιανουαρίου είναι ημέρα Παρασκευή αποφασίστηκε  το άνοιγμα των σχολείων για τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Τις διαδικασίες πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ στους μαθητές θα αποφασίσουν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Με τα «έξυπνα», στοχευμένα τεστ   το υπουργείο Υγείας και οι Επιστήμονες του ΕΟΔΥ επιδιώκουν να διαπιστώσουν  εάν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία ιού σε αυτές τις ηλικίες  .

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια το “σενάριο” της εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων έχει αποκλειστεί, διότι θεωρείται δεν αποτελεί “λύση”  και μόνο προβλήματα  θα προκαλέσει στην μαθησιακή διαδικασία.

Τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Συζητείται η  προσέλευση των μαθητών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να γίνεται κλιμακωτά, αλλά μα χρησιμοποιείται και η δεύτερη έξοδος του σχολείου, προκειμένου να αποφεύγεται η μαζική προσέλευση γονιών και μαθητών.

Για παράδειγμα η προσέλευση των μαθητών  να ξεκινά στις 8 το πρωί , κλιμακωτά η κάθε τάξη ανά 10-15 λεπτά. Η αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών.

 Αναστολή λειτουργίας

Το μέτρο της αναστολής λειτουργίας τάξεων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων , όταν εκδηλώνονται κρούσματα θα εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Σχόλια (36)

 
Δημήτρης
04 Ιαν 2021 18:09

Έκλεισε για δυο μήνες τα πάντα η Αγγλία θα κάνει διάγγελμα ο Άγγλος πρωθυπουργός ... Εννοείται εμείς περιμένουμε να πεθάνουν ακόμα και άλλοι τόσοι και μετά θα κλείσουν ... Ντροπή τους ταλαιπωρούν τους λοιμωξιολογους τόσες ώρες .. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου ούτε σαν σκέψη δεν έπρεπε να υπάρχει το άνοιγμα των σχολείων ... Άραγε οι σύμβουλοι της υπουργού έχουν γνώση τι είναι η υγεία ;;;

 
Δημήτρης
04 Ιαν 2021 17:48

Το πρόβλημα με το άνοιγμα των σχολείων δεν τοχουν τα παιδιά ή οι γονείς. Αυτά έτσι κι αλλιώς είναι στις πλατείες και πιλοτές χωρίς κανένα έλεγχο, ενώ πολλοί απο τους γονείς τους κυκλοφορούν με τη μάσκα στο πηγούνι, ή και χωρίς μάσκα αν τύχει να κρατάνε ένα καφέ ή τσιγάρο στο χέρι. Το πρόβλημα θα τόχουν οι εκπαιδευτικοί που θα συναναστρέφονται με όλα τα πιθανά και εν δυνάμει κρούσματα. Και στατιστικά, σε ένα Σύλλογο διδασκόντων, σίγουρα θα βρεθούν 1 με 2 κρούσματα, οπότε οι υπόλοιποι θα μπουν καραντίνα, άρα πάλι τα σχολεία θα κλείσουν. Αφού δεν πήραν μέτρα στα σχολεία, όσο και να απαγορεύσουν τον ψαροντουφεκά να κυνηγήσει τα μπαρμπούνια, ασφάλεια δεν θα υπάρξει.

 
Τεστ
04 Ιαν 2021 17:24

Δεν γίνονται πολλά τεστ και έχουμε αυτά τα μικρά νούμερα. Αν γίνουν 15000-30000 τεστ καθημερινά, τότε θα δούμε πραγματικό αριθμό κρουσμάτων. Γιατί όμως δεν γίνονται τόσα αλλά γίνονται 4000; Δεν πηγαίνει ο κόσμος για τεστ τώρα στις γιορτές ή φοβόμαστε να κάνουμε πολλά μήπως αυξηθούν τα νούμερα;
Και αναγκαστούμε βεβαίως-βεβαίως ν'αλλάξουμε αποφάσεις;

 
Για Στράτο
04 Ιαν 2021 17:17

Δεν προλάβατε να ενημερωθείτε από το πρωί. Η υπουργός δεν μετακινήθηκε.
Τώρα που έχουμε γιορτές δείτε παρακαλώ την ταινία "Ο Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων". Είναι πολύ ωραία και διδακτική..

 
Και για Σκεπτόμενο..
04 Ιαν 2021 17:10

Για να δούμε ποιός θα ζήσει αυτούς τους 2 μήνες.. Ή στην πάρα πολύ καλύτερη, ποιός δεν θ'αρρωστήσει..
Με τον ιό να έχει κάνει μετάλλαξη και να είναι εδώ, συν 70% πιο μεταδοτικός.
Ούτε εμβόλιο δεν θα προλάβει να κάνει αυτός που θέλει.
Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει αριθμός εμβολίων που να καλύπτει τον πληθυσμό, ούτε αν θα υπάρξει 2η δόση..
Οι γιατροί της επιτροπής φοβούνται το τρίτο κύμα ότι θα είναι εδώ τον Φεβρουάριο και ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι αυτοί οι 2 μήνες (βλέπε κ' Σύψας).
Και τώρα μέσα στον κακό χαμό αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία;
Αλλοίμονο στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, και στα πρόσωπα τριγύρω τους.
Πρέπει να πρωτοστατήσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι σύλλογοι γονέων.
Φοβού αυτούς που αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα, και ακόμα χειρότερα χωρίς τη γνώμη του ιατρικού κόσμου..

 
Γιατροί
04 Ιαν 2021 16:52

Δεν συνέφερε ν'αποφασίσει η επιτροπή γιατί είχαν καταλάβει ότι δεν θα επέτρεπαν οι γιατροί ν'ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημερομηνία που αυτοί ήθελαν. Αν άφηναν την επιτροπή να αποφασίσει, ήταν υποχρεωμένοι ν'ακολουθήσουν το πόρισμά της. Κι αυτό δεν το ήθελαν. Οπότε την παρέκαμψαν!!!
Οι γιατροί είναι μόνο για να περιθάλπτουν και να γιατρεύουν ασθενείς και ιδίως με covid. Είναι μόνο για να κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τον ιό. Είναι μόνο για το χειροκρότημα και όχι για να έχουν κρίση και άποψη!!
Είναι μόνο για τα δύσκολα που τους ζητάμε να λύσουνε και να τους δημιουργούμε τα προβλήματα εμείς.
Είναι μόνο για να τους φθάνουμε στα άκρα και στα όριά τους από την κούραση γιατί εμείς -τα κακομαθημένα παιδάκια- θέλαμε να πράξουμε "όπως θέλαμε εμείς".
Είναι μόνο για να τους πιέζουμε και να μην τους υπολογίζουμε..
Κάποιοι είπαν ότι εξουσία σκέφτεται έτσι..
Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι αλήθεια, εσείς τι λέτε;

 
Georgia Karavasilli
04 Ιαν 2021 15:10

Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται ξανά να ασχοληθώ με την ΟΛΜΕ. Τραγικοί οι συνδικαλιστές. Δεν ακούγεται τίποτα. Οι συριζαίοι λούφαξαν. Αφού δεν έχει εκλογές κανείς δεν ασχολείται. Συμφωνώ σε όλα με τους προηγούμενους, εγκληματική κυβέρνηση.

 
Μαριάνθη
04 Ιαν 2021 15:07

Θα τοποθετηθώ και εγώ ...Θεωρώ ότι μετά τη δεύτερη «ευκαιρία» που έχει η υπουργός να σταματήσει την απολυταρχική συμπεριφορά και τουλάχιστον να φερθεί ανθρώπινα στο θέμα της υγείας των πολιτών της χώρας της και να περιμένει τουλάχιστον μια εβδομάδα για να πάρει σωστές αποφάσεις και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ

 
Εορδαία
04 Ιαν 2021 14:53

Η περιοχή γεμάτη κρούσματα με ποια λογική θα ανοίξουν τα σχολεία ; Ας μας απαντήσει η Υπουργός .

 
Σκεπτόμενος
04 Ιαν 2021 12:32

Θα ανοιξουν τα σχολεία τώρα για 2 μήνες, θα τα κλείσουν σίγουρα τον Μάρτιο γιατί είναι 25 Μαρτίου και σίγουρα το Πάσχα, άρα για 2 μήνες τα σχολεία ανοικτά. Μου το είπε μια φίλη Μέντιουμ!!!!!

 
Μαμά
04 Ιαν 2021 11:46

Τι δεν καταλαβαίνουν;; Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Αυτό που θέλω να πω και να σχολιάσω αυτή την κατάσταση είναι το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνετε!!!

 
C.K.
04 Ιαν 2021 10:30

"Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους."
Aυτή η φράση από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ποια είναι η άποψη της κ. Κεραμέως;
Για το άνοιγμα του σχολείου όλοι τους μιλάνε μόνο για τους μαθητές. Στο μυαλό τους οι εκπαιδευτικοί και οι κίνδυνοι να προσβληθούν από τον κορονοϊό είναι ανύπαρκτοι...
Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου αυστηρά μέτρα γιατί θέλουν να μας πλασάρουν μια πλασματική πραγματικότητα με τον αριθμό των κρουσμάτων ώστε να δικαιολογήσουν την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Και ρωτάω, μετά τις 11 Ιανουαρίου, τι μας περιμένει;;;;;;;;

 
Στράτος
04 Ιαν 2021 10:29

Μέχρι τις 3.30 μ.μ. που θα αρχίσει η σύσκεψη η κ. Κεραμέως θα γνωρίζει εάν μετακινείται ή όχι από το Υπουργείο, με πιθανότερη τη μετακίνησή της μέσω ανασχηματισμού.

 
Ηλίας Γ.
04 Ιαν 2021 10:16

Γνωρίζω 3 εκπαιδευτικούς που κόλλησαν κορονοϊο. Και οι τρεις το κόλλησαν από την οικογένειά τους, όχι από το σχολείο!!! Ευτυχώς το πέρασαν πολύ ήπια ή χωρίς συμπτώματα!!! Οι γονείς θέλουν ανοιχτά σχολεία με τα απαραίτητα μέτρα!!! Για αρχή θα προτιμούσα εκ περιτροπής λειτουργία όπως τον Ιούνιο. Οι ευπαθείς εκπαιδευτικοί να πάρουν άδεια υποχρεωτικά!!!

 
Κατερίνα
04 Ιαν 2021 09:41

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση βιασύνη να ανοίξουν τα σχολεία? Ξεκινήσαμε με τόσες δυσκολίες τη διαδικτυακή διδασκαλία .... όλα καλά.... τώρα ξανά πάλι τα ίδια ....δεν ξέρουν ότι πάλι θα ξανακλείσουν ...τι συμφέροντα εξυπηρετούν? Η πλειοψηφία των γονιών λέει όχι στο άνοιγμα των σχολείων κι εσείς επιμένετε ακόμα....η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο και η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο .........

 
KOSTAS
03 Ιαν 2021 22:44

Να ξεκινήσουν επειγόντως τα εργαστηρια ,οι κλινικές και η πρακτική άσκηση για τους φοιτητές. Μόνο.Τα διαδικτυακά μαθήματα σε δημοτικά,γυμνάσια ,λύκεια, πανεπιστημία να συνεχιστούν .Στις τάξεις με κλειστά παράθυρα λόγω κρύου θα κολλήσουμε όλοι.Από το Νοέμβριο διαμαρτύρονταν τα παιδιά για το κρύο που ερχόταν από τα ανοιχτά παράθυρα.Με τις βροχές,250 παιδιά για παράδειγμα και 20 εκπαιδευτικοί μέσα σε ένα κτίριο.

 
Ποταμιά
03 Ιαν 2021 17:06

Είναι λάθος να ανοίξουν τα σχολεία ξερεται πόσο κόσμο είχαν οι δρόμοι κ τα Super market κατά τη διάρκεια εορτών? Μην ταλαιπωρείτε τα παιδιά τουλάχιστον περιμένεται να δείτε μέχρι τέλος Ιανουαρίου πόσα κρούσματα θα έχει μην ταλαιπωρείτε τα παιδιά έχουν βρει όντως τους ρυθμους τους γιατί σίγουρα θα ξανά κλείσουν ευχαριστώ

 
ΑΘΗΝΑ ΖΩΡΓΙΟΥ
03 Ιαν 2021 14:30

Φυσικά κ πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία όμως όχι αυτή τη στιγμή.Ακομα δεν έχουμε δει τα απότοκα των γιορτών.Θεωρω βιαστική την απόφαση της κυβέρνησης.Ας ελπίσουμε τουλάχιστον εφόσον αποφασίστηκε το άνοιγμα να μην χρειαστεί να ξανακλεισουν αν κ το θεωρώ απίθανο.

 
Μητερα
03 Ιαν 2021 14:27

Κολλησανε με το ανοιγμα το σχολειων ενω προχωραει η υλη..μας εχουν τρομοκρατησει!!!μας εχουν φυλακισει εχουν κλεισει καταστηματα ο κοδμος δεν εχει χρηματα με ολα αυτα και αυτοι νιαζονται μονο για την εκπαιδευση.Κι εγω θελω η κορη μου να μη μενει πισω στα μαθηματα..αλλα δεν καταλαβαινω..την τηλεκπαιδευση την ανακαλυψαν γι αυτο το σκοπο..οταν ο γο ιος ωντας σκασμενος 2 μηνες μεσα με τα παιδια του,αν ανοιξουν τα σχολεια θα εχει ελευθερο χρονο να τριγυρναει πιο ευκολα και να επισκεπτεται ανθρωπους!!! Και οταν καποθα σχολεια θα αρχιζουν τα κλεινουν παλι λογο κρουσματων τι θα γινει;καποια με τηλεργαδια και καποια διαζωσης;αυτα τα πραγματα δε μπορουν να συμβουν!!αφου το φτασατε μεχρι εδω,ολοκληρωστε το κσι σωστα χωρις επιπολαιωτητες κσι βιασυνες!!!

 
Μητερα
03 Ιαν 2021 14:26

Κολλησανε με το ανοιγμα το σχολειων ενω προχωραει η υλη..μας εχουν τρομοκρατησει!!!μας εχουν φυλακισει εχουν κλεισει καταστηματα ο κοδμος δεν εχει χρηματα με ολα αυτα και αυτοι νιαζονται μονο για την εκπαιδευση.Κι εγω θελω η κορη μου να μη μενει πισω στα μαθηματα..αλλα δεν καταλαβαινω..την τηλεκπαιδευση την ανακαλυψαν γι αυτο το σκοπο..οταν ο γο ιος ωντας σκασμενος 2 μηνες μεσα με τα παιδια του,αν ανοιξουν τα σχολεια θα εχει ελευθερο χρονο να τριγυρναει πιο ευκολα και να επισκεπτεται ανθρωπους!!! Και οταν καποθα σχολεια θα αρχιζουν τα κλεινουν παλι λογο κρουσματων τι θα γινει;καποια με τηλεργαδια και καποια διαζωσης;αυτα τα πραγματα δε μπορουν να συμβουν!!αφου το φτασατε μεχρι εδω,ολοκληρωστε το κσι σωστα χωρις επιπολαιωτητες κσι βιασυνες!!!

 
Ας τα πουμε ολα
03 Ιαν 2021 11:46

Που είναι η ΟΛΜΕ; Αποφάσισε ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης; Εμφανίζεται για δευτερόλεπτα ένας άγνωστος αντιπρόεδρος και βγηκαμε απο την υποχρεωση; Γι'αυτο βέβαια τους τελείωσε η υπουργός. Κατά τα άλλα ψηφιστε μας και πληρώστε τις συνδρομες σας. Παιζουν με την υγεία μας και δεν ακούγεται κιχ. Δε δουλεύουμε καθημερινά εξ αποστασεως; Δε πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο; Πέρσι αρχες Φλεβάρη ελειπαν 10 ατομα απο κάθε τμήμα λόγω γρίπης. Αν ηταν γρίπη.Χρειαζεται μεγάλη προσοχή για όλους. Ο ιός υπάρχει και δεν αστειεύεται. Ας μην αστειευονται και οι πολιτικοί θυσιαζοντας τα παντα για την κανονικοτητα

 
Ανήσυχος
03 Ιαν 2021 00:24

Να μας ενημερώσει η ηγεσία μας στα 25άρια τμήματα τα παράθυρα ανοικτά για να αρρωστήσουμε από πνευμονία , ή κλειστά για να πάμε από κορονοϊό ; Όταν βρέχει ή χιονίζει στα διαλείμματα που θα συνωστιζόμαστε; Στους διαδρόμους, κάτω από τις σκάλες και τις βεράντες, ή θα παραμένουμε μέσα στις αίθουσες;

 
Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Νίκος Σπαθακης
02 Ιαν 2021 23:33

Τι θα αλλάξει με μια βδομάδα σκληρού λοκνταουν; Θα φύγει ως δια μαγείας ο ιός; Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά! Με το άνοιγμα θα έχουμε στην ουσία ένα τέλος στο λοκνταουν! Τα κρούσματα θα αυξηθούν και στο τέλος μια από τα ίδια! Πειράματα στο κεφάλι του κασιδιαρη! Οι κυβερνώντες δεν βλέπουν τι γίνεται στις άλλες χώρες; Τελικά με αυτές τις παλινωδίες στο τέλος όλα θα γυρίσουν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και χαμένους τους πολίτες! Τη στιγμή που τα μαθήματα γίνονται κανονικά καλό είναι να το ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι! Μην θρηνήσουμε και άλλους ανθρώπους! Φτάνει κουράστηκα με με τα πειράματα σας! Τώρα που έχουμε το εμβόλιο και φτάσαμε στο τέλος θα τα κάνουμε σαλάτα γιατί κάποιοι έχουν κολλήσει με το άνοιγμα των σχολείων! Προτεραιότητα είναι η υγεία και μετά όλα τα άλλα!

 
Βαγγελης
02 Ιαν 2021 19:59

Θα επρεπε να παραμεινουν κλειστα σιγουρα μεχρι τελη γεναρη ολες οι βαθμιδες

 
Εκπαιδευτικός
02 Ιαν 2021 19:21

Δεν βλέπω κανένα νόημα να ανοίξουν τα σχολεία κ μετά από 2-3 εβδομάδες να ξανακλείσουν. Θα είχε κάποιο νόημα αν είχαν ασχοληθεί με το πώς θα μπορούσαν να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, αλλά ούτε λόγος για τέτοια μέτρα..

 
Peter50
02 Ιαν 2021 19:13

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Δεν είναι ωστόσο σωστό να προσβληθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί και γονείς με τις όποιες συνέπειες για την υγεία τους. Γι΄ αυτό πρέπει πρώτα να γίνουν τα tests και οι ανάλογοι εμβολιασμοί. Αυτό θα διασφαλίσει και την υγεία όλων, αλλά σε μεγάλο βαθμό θα συμβάλει στην αποτροπή του 3ου κύματος. Αν κερδίσετε το στοίχημα της αποτροπής του 3ου κύματος και της επιστροφής στην κανονικόνητα σε λίγους μήνες, θα είστε πανίσχυροι τουλάχιστον για μία δεκαετία.

 
Δέσποινα
02 Ιαν 2021 18:38

Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται οι κυβερνώντες μετά από κάποιο διάστημα δεν ακούν κανέναν παρά μόνο όσους τους χαϊδεύουν τα αυτιά . Εμβόλια ούτε λόγος - Θα αρχίσουν σε κανα 20 ήμερο να ανεβαίνουν οι νεκροί και τότε θα ξανακλείσουν ..Όμως θα έχουν κάνει το «χρέος»»τους . Πόσες οικογένειες θα θρηνήσουμε νεκρούς μέχρι το Πάσχα ;;

 
Εκ περιτροπής διδασκαλία...
02 Ιαν 2021 18:13

Πού είναι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ όταν τις χρειαζόμαστε περισσότερο; Να ζητήσουν δεσμεύσεις για μαζικά τεστ και εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν; Εννοείται πρέπει να πιέσουν να γίνει άνοιγμα με εκ περιτροπής διδασκαλία, ώστε να αποφευχθεί όσο γίνεται ο συνωστισμός και να μη γίνει κανένα άνοιγμα στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Δεν είναι δυνατόν να συνωστιστούμε πάλι σε 27άρια τμήματα!

 
Αισχροί και ανεύθυνοι!
02 Ιαν 2021 17:51

Την έρευνα της Αυστρίας για υπερμεταδοση στα σχολεία την έβαλαν κάτω από το χαλί? Το ότι η Βρετανία κλείνει όλα τα σχολεία το βλέπουν? Τώρα τους έπιασε η βιασύνη? Τι άλλαξε στην ουσία? Τίποτα. Τα τεστ είναι λίγα και τα κρούσματα φαίνονται λίγα. Και μετά από λοκνταουν που αναμενοταν πτώση. Σε λίγο που πάλι θα τρέχουν και δε θα φτάνουν τι θα έχουν να πουν? Το ότι πεθαίνουν άνθρωποι και νεότερων ηλικιών χωρίς υποκείμενα νοσήματα δεν ανησυχεί κανέναν τους? Ας γίνουν οι εμβολιασμοί και μετά να ανοίξουν τα σχολεία. Τα παιδιά δε νοσούν σοβαρά αλλά μεταδίδουν. Θέλει πολύ μυαλό για να προβλέψει κανείς τη συνέχεια?

 
ΜΗΤΕΡΑ
02 Ιαν 2021 16:49

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ? ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ? ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΗΛΗΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ COVID ΕΠΙ ΩΡΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΤΕΡΕΙΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 30 ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΞΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ Η ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ COVID ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΘ.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.