Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Β. Διγαλάκης: Από τον Σεπτέμβριο παραδόθηκε το Σχέδιο Νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση

Δημοσίευση: 04/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, παραδόθηκε ολοκληρωμένο το  Σχέδιο Νόμου - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε, σήμερα,  ο απερχόμενος  υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης , ο οποίος , στον ανασχηματισμό τέθηκε  εκτός Κυβέρνησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Β. ΔΙΓΑΛΑΚΗ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την ευκαιρία που μου έδωσε να υπηρετήσω την ανώτατη εκπαίδευση και από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, ανταποκριθήκαμε τόσο στο μεταρρυθμιστικό έργο, όσο και στην ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, επιλύοντας ταυτόχρονα χρονίζοντα προβλήματα.

Βασικοί άξονες των μεταρρυθμίσεων αυτών στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης στους προηγούμενους 18 μήνες ήταν:- ο στρατηγικός σχεδιασμός και η αξιολόγηση με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης
- η μείωση της γραφειοκρατίας στη διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων
- η ενίσχυση της εξωστρέφειας με το νέο πλαίσιο για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα και τις συνεργασίες με ξένα πανεπιστήμια
- ο εξορθολογισμός του πλαισίου μετεγγραφών
- η αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης των πρυτανικών αρχών για την καλύτερη διακυβέρνηση των πανεπιστημίων
- η καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές όλων των οργάνων διοίκησης των πανεπιστημίων

Τέλος, παραδόθηκε, ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα μέλη της κυβέρνησης και ειδικά στους δύο νέους Υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων.Θα συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως κάνω εδώ και 25 χρόνια.Θα συνεχίσω να εργάζομαι και να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης από τη θέση που μου εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μου, όπως έκανα από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου με ισχυρό αίσθημα ευθύνης.

Σχόλια (9)

 
Προβληματισμένος
05 Ιαν 2021 17:38

Όλη αυτή η πίεση που άσκησε να ανοίξουν δια ζώσης τα πανεπιστήμια τον Οκτώβρη έχει αποτυπωθεί αν συνέβαλε στον φονικό Νοέμβρη; Ευτυχώς δεν άνοιξαν όλα τα ιδρύματα.

 
Κωνσταντίνος
05 Ιαν 2021 15:39

Ας πρόσεχε. ... τώρα εκ των υστέρων τα λόγια είναι πικρά....

 
Φώτης
05 Ιαν 2021 15:21

όραμα της τριτοβάθμιας πως τα πανεπιστήμια θα κάνουν τριετή προγράμματα σπουδών. Σπουδαίο όραμα είχε. Ιδεοληπτικά επικίνδυνοι και αυτοί !!!!

 
Μικρό έργο
05 Ιαν 2021 02:35

Ελάχιστο έργο αναλώθηκε σε επουσιώδη θέματα και ήταν δύσκολος ακροατής, με νοοτροπία που δεν ταιριαζε σε ακαδημαϊκό που θέλει να αφήσει πραγματικό έργο (όχι στα συρτάρια).

 
λέξη για την υπουργό
04 Ιαν 2021 23:30

και από σεπτ το νομοσχέδιο;;;;; τι εννοεί; ποιαν καρφώνει;

 
Κώστας - Μέλος ΔΕΠ
04 Ιαν 2021 21:54

Δυστυχώς το έργο του - συγκριτικά τουλάχιστον με όλες τις αρρυθμίες στα ΑΕΙ και ως προς τι έπρεπε να είχε κάνει - είναι στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκές.
Αυτά που αναφέρει ως έργο του, είναι μεμονωμένες ρυθμίσεις δευτερεύουσας σημασίας που δεν έχουμε δει ακόμα αν θα αποδώσουν στη πράξη.
Το ότι είναι καλός σαν επιστήμονας δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι καλός στη διοίκηση και το συντονισμό δράσεων σε επίπεδο Υπουργείου.

 
Πανεπιστημιακός
04 Ιαν 2021 19:26

Ο Καθηγητής μας Διγαλάκης παραμένει ένας σοβαρός επιστήμονας με ήθος, μετριοπάθεια και αποτελεσματικότητα στη διοίκηση.

Ας προσέξετε την πρόταση: "Τέλος, παραδόθηκε, ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση.". Δυστυχώς ίσως είναι η αιτία που αναδομήθηκε.

Κοντός ψαλμός...

 
μικρό το έργο
04 Ιαν 2021 18:17

ένας πρύτανης δεν μπορεί να έχει δαπανήσει 2 χρόνια σε μικρορυθμίσεις και να μην έχει εμφανίσει ένα συνεκτικό νόμο πλαίσιο. Αυτό που αναφέρει και πάλι δεν αποτελεί πλαίσιο καθότι θα αποτελεί αποσπασματικές ρυθμίσεις.
Αναλώθηκε σε συναντήσεις και συζητήσεις για τα ίδια και τα ίδια που δεν αφορούν τον πολύ κόσμο αλλά κυρίως τους συναδέλφους ακαδημαϊκούς
Αρκετοί παλιοί καθηγητές και οι κληρονόμοι τους έχουν αρχίσει να λαμβάνουν ραβασάκια για δήθεν έσοδα του 1999 και πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες....αυτό θα σκάσει στα χέρια του συνάδελφου Συρίγου...αλλά μάλλον δεν το είχε καταλάβει όταν δέχθηκε...όλα στον βωμό των εσόδων για τους ΕΛΚΕ....με παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία να περιφέρονται στους διαδρόμους και στα γραφεία των διοικητικών υπαλλήλων

 
ελάχιστα πεπραγμένα για 1,5 έτος θητείας
04 Ιαν 2021 17:35

Κρίμα που υπαναχώρησε και δεν μείωσε τον μέγιστο αριθμό εισακτέων των Τμημάτων. Πραγματικά θα είχε ισχυρά θετικό αντίκτυπο στην ανώτατη εκπαίδευση. Όλα τα άλλα ήταν απλά κινήσεις αποδόμησης του νόμου Γαβρόγλου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.