Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΔΟΕ: Διαγραφές από τους Διδ. Συλλόγους στους εκπαιδευτικούς που δεχθούν να συμμετάσχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η ΔΟΕ καλεί τους εκλεγμένους αιρετούς να παραιτηθούν από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Δημοσίευση: 04/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Οι εκπαιδευτικοί που δεν  θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. , να μην συμμετάσχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα τους".

Την προειδοποίηση αυτή κάνει η ΔΟΕ , με σημερινό ανακοινωθέν στους εκπαιδευτικούς που θα δεχθούν να συμμετάσχουν , είτε ως εκλεγμένοι , είτε ως διορισμένοι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η ΔΟΕ, :

Α. Θεωρεί αυτονόητο και καλεί τους «εκλεγμένους», που  ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε.          (αρ.πρ.1142/9-1120) να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) άμεσα.

Β. Συντεταγμένα καταθέτει τις παραιτήσεις των «υποψηφίων» που θα περιλαμβάνονται ως τακτικοί και αναπληρωματικοί αιρετοί στις πράξεις συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων (το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε και οι τοπικοί Σ.Ε.Π.Ε. για τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.) όταν ανακοινωθεί η συγκρότησή τους. Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι».

Η ΔΟΕ ζητά επίσης από τους εκπαιδευτικούς “να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, όταν αυτό ζητηθεί από τη διοίκηση και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις”.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Η «εκλογική διαδικασία»-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 βρήκε απέναντί της  το ηχηρό ράπισμα της συντριπτικής αποχής – 95% στην α/θμια εκπαίδευση- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση στην αδιάλλακτη στάση, την  αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε στην προσπάθειά της να πιέσει τους εκπαιδευτικούς, που μαστίζονται από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, να ψηφίσει αυτούς που δεν ήταν υποψήφιοι.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών εκλογών της μηδενικής συμμετοχής, στις 23 Δεκεμβρίου (αλήθεια με το «καινοτόμο» σύστημα που εφάρμοσε δεν είχε άμεσα τα αποτελέσματα;), αφού προηγουμένως προηγήθηκε στη Βουλή η ψήφιση του εκτρωματικού άρθρου 123 στον νόμο 4763/2020 με το οποίο επιχειρείται η αντικατάσταση των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από δοτούς «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του Υ.ΠΑΙ.Θ. Η δημοκρατική αντίληψη της κυβέρνησης στο ναδίρ. Υπουργείο και κυβέρνηση δε θέλουν να παραδεχτούν ότι ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παρατείνουν τη θητεία των αιρετών των εκλογών του 2018 και να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την απόφασή του από τις 9/11/2020 έχει καλέσει τους «εκλεγμένους» των εκλογών παρωδία της 7ης Νοεμβρίου, «να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου…» τα οποία «… θα τις καταθέσουν στη Διοίκηση συντεταγμένα».

Μετά και την ανακοίνωση των ονομάτων αυτών που, σύμφωνα με το Υ.ΠΑΙ.Θ., μπορούν να είναι αιρετοί εκπρόσωποι (παρά τη μηδενική συμμετοχή στις εκλογές) το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέχεια και εξειδίκευση των αποφάσεων της 9ης Νοεμβρίου, προχωράει στις παρακάτω κινήσεις:

Θεωρεί αυτονόητο και καλεί τους «εκλεγμένους», που  ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε.          (αρ.πρ.1142/9-1120) να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) άμεσα.

Συντεταγμένα καταθέτει τις παραιτήσεις των «υποψηφίων» που θα περιλαμβάνονται ως τακτικοί και αναπληρωματικοί αιρετοί στις πράξεις συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων (το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε και οι τοπικοί Σ.Ε.Π.Ε. για τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.) όταν ανακοινωθεί η συγκρότησή τους. Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι».

Όταν η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την πιθανή μη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020, καλούμε τους εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση που κληθούν «πρόθυμοι» για τον σφετερισμό της θέσης του αιρετού να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και δημοκρατικής εκπροσώπησης των Συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις ντροπιαστικές αυτές θέσεις, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.

Επειδή η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καλούμε τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, όταν αυτό ζητηθεί από τη διοίκηση και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις. Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της θέσης μας για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού ως θεσμού και τη μη αποδοχή των ψευδοεκλογών  και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας και της συνακόλουθης παραίτησης όλων όσων το Υπουργείο ορίζει ως «εκλεγμένους» απαιτούμε την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών δια ζώσης και ως εκ τούτου εξακολουθούμε να τους θεωρούμε αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με τα Δ.Σ. των Συλλόγων και τη Δ.Ο.Ε. και μπορούν να παρακολουθούν αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης ειδικά αυτών που χρειάζονται παρέμβαση του συνδικάτου, με την επισήμανση φυσικά ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως συμμετοχή τους  και παρουσία τους στα νόθα υπηρεσιακά συμβούλια (Κ.Υ.Σ.Π.Ε./Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε./Π.Υ.Σ.Π.Ε.) που θα συγκροτηθούν τώρα υπό το νέο καθεστώς που εισήγαγε το Υπουργείο και όποιων θεμάτων απορρέουν από τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Είναι σαφές ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι δυνατό να λειτουργούν ούτε με «αιρετούς» που είχαν δηλώσει ότι δεν είναι υποψήφιοι, ούτε με σφετεριστές της αιρετής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και με διορισμένα μέλη (κάτω από συνθήκες δημοκρατικής εκτροπής). Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία. Για τον λόγο αυτό, στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα τους. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, εάν, παρ’ ελπίδα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δράσεις των  Σ.Ε.Π.Ε., ως μέλη Δ.Σ. Συλλόγων ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε όχι μόνο σε μια εξαιρετικά  κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του, πολύτιμου για τον κλάδο, θεσμού του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια αλλά και σε μια κρίσιμη στιγμή για τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στον κλάδο. Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αποπομπή τους (βλέπε «διαρροή» σχεδίου επιλογής στελεχών δίχως τη συμμετοχή τους, τοποθέτηση «προσωρινών» διευθυντών εκπαίδευσης τον περασμένο Αύγουστο δίχως την παρουσία τους, ανακοινώσεις ΑΔΙΠΔΕ…) κορυφώθηκαν με τις εκλογές παρωδία και την ψήφιση του αντιδημοκρατικού άρθρου 123 στον ν. 4763/2020.

Δε θα τους αφήσουμε να επιτύχουν την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι πραγματικές εκλογές και η ανάδειξη των νέων αιρετών του κλάδου, θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας με τη δυνατότητα στους υποψήφιους να επικοινωνούν με τους συναδέλφους προεκλογικά και με διά ζώσης ψηφοφορία.

Σχόλια (34)

 
Δάσκαλος
12 Ιαν 2021 14:09

Σε μια σειρά από ΠΥΣΠΕ όχι μόνο παραιτήθηκαν οι <αιρετοί> αλλά δεν υπήρξαν αιτήσεις ούτε για τα δύο διορισμένα μέλη.

 
πατέρας 2 φοιτητών
08 Ιαν 2021 13:10

αφού θέλετε να τελειώνουν οι φοιτητές γιατί σταματάνε την εμβόλιμη εξεταστική του φεβρουαρίου στο πολυτεχνείο του βόλου και περιμένουν ένα χρόνο για να ξαναδώσουν?????????? δεν καταλαβαίνετε ότι και αυτοί θέλουν να τελειώνουν,ο δικός μου αναγκάζετε να πάει στρατιώτης για να τελειώνει...είναι πράγματα αυτά???

 
Θεσσαλονικιά
08 Ιαν 2021 07:14

Klein mein!!! Άντε γεια!!!!

 
Eυαγγελία
08 Ιαν 2021 07:12

Τι ολοκληρωτισμός είναι αυτός? Και στην τελική, αρκετά πια με την εξουσία των αιρετών. Γιατί οι συνδικαλιστές να ψηφίζουν στα υπηρεσιακά συμβούλια? Από πού κι ως πού? Ο ρόλος τους είναι ελεγκτικός αλλά τα πράγματα έχουν ξεφύγει κι έχουν καταλήξει 'βασιλικότεροι του βασιλέως'. Φτάνει πια!

 
Αριστεία, όχι αστεία
07 Ιαν 2021 00:00

Μας φταίει ο γάιδαρος, χτυπάμε το σαμάρι.
Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.
Αλλού παπάς, αλλού τα ράσα του.
Αθάνατε ελληνικέ λαέ, όλα τα έχεις πει!

 
ION
06 Ιαν 2021 21:58

Το τελευταίο που με απασχολεί στην παρούσα φάση, όπως και την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι οι επιλογές των αιρετών. Αλλά το να μου κουνάν το δάχτυλο, να με απειλούν και να με εκβιάζουν οι συνδικαλισταράδες πάει πολύ, πάρα πολύ! Πραγματικά, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να καταθέσω υποψηφιότητα, μόνο και μόνο για να με διαγράψουν και να γλιτώσω επιτέλους το 50ρικο ετήσιο χαράτσι.

 
100ευρω και ΔΟΕ
06 Ιαν 2021 21:06

Όταν πλησιάζουμε στην σύνταξη ακουμπάμε 100€ στους...εργατολογους για να μας πουν τί μας συμφέρει.Το επάγγελμα του ...εργατολογου συντάξεων είναι αποκλειστικά ελληνική παγκόσμια πατέντα και αποκλείεται να υπάρχει σε σοβαρό κράτος.Βάλτε ειδικούς σε κάθε νομό για να απευθυνόμαστε εκεί δωρεάν.35 χρόνια δίνουμε την συνδρομή μας σε σας.Τοσες χιλιάδες ευρώ ή παλαιότερα δραχμές σας δώσαμε.Καντε και κάτι για μας εκτός από το να φωνάζετε ,να λέτε πάντα όχι,απαιτούμε κλπ. Και εγώ απαιτώ από σας που σας έδωσα για συνδρομές τα 35 χρόνια πάνω από 7.500€ να κάνετε αυτό που ζητάω.Τι φοβάστε;

 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
05 Ιαν 2021 22:35

Αυτά είναι Δημοκρατικές διαδικασίες.Σιγά μην αφήσουμε και τις μειοψηφούσες απόψεις να ακούγονται.
Διαφωνώ με ότι λες και θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου να μην το λες.
Οχι παίζουμε.

 
Ψηφιακός Δάσκαλος
05 Ιαν 2021 21:54

Άμεση η αντίδραση των της Δ.Ο.Ε.... Μόνο σε ερωτήματα μελών για διάφορα θέματα υστερεί... π.χ. Πολλοί από μας χορτάσαμε τους ιδιώτες με 100ευρα (κι όχι μόνον) για υπεύθυνες γνωματεύσεις περί συνταξιοδοτικών θεμάτων, εδώ και πολλά χρόνια. Ολόκληρη Ομοσπονδία δεν διαθέτει έναν υπεύθυνο υπάλληλο - γραφείο, περί των θεμάτων αυτών, μέχρι και οι μερικές εκατοντάδες πυροσβεστών έχουν αρμόδιο γραφείο... Χιλιάδες δάσκαλοι όχι. Ξυπνήστε οι περί την ηγεσία της Δ.Ο.Ε. και μπείτε στα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου κι όχι μόνον ημών αλλά και των νεωτέρων συναδέλφων που κατάντησαν να τρώνε σε λέσχες στρατιωτικών και κάποιοι αντί να παλεύουν για αύξηση του μισθού τους θεωρούν πως "πάλεψαν και κέρδισαν" για χάρη τους το προαναφερόμενο συσσίτιο. Κατάντια! Υ.Γ. Καληνύχτα "Ηγέτες" Καλή Χρονιά! σας εύχομαι (αν και είμαι σίγουρος πως για σας θα είναι -σαν κάθε προηγούμενη- Άριστη.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
05 Ιαν 2021 20:12

Καλά η ΔΟΕ έχει χάσει την μπάλα. Και νομίζει ότι ψιχαλίζει....

 
Γιώργος
05 Ιαν 2021 18:53

Αυταρχικοί είναι αυτοί αυτοί που στηρίζουν τον αυταρχισμό της υπουργού. Αποτι φαίνεται θα είναι ελάχιστοι. Όσο για την διαγραφή από τα σωματεία.. ξέρετε πόσοι δεν ήθελαν τα σωματεία και τους συνδικαλιστές και στην δύσκολη στιγμή χτύπησαν την πόρτα τους για στήριξη;

 
Προς ΔΟΕ
05 Ιαν 2021 18:15

Μας κουράσατε. Γίνατε αυταρχικοτεροι όλων. Αγωνιστείτε για τα σοβαρά θέματα της πανδημίας και επιστρέψτε κι εσείς στα σχολεία σας. Δείξτε έμπρακτα τη στήριξη σας. Σε μια τέτοια κατάσταση εσείς έρχεστε με απειλές και διχασμό.

 
glgiannis
05 Ιαν 2021 17:35

Συμφωνώ με αρκετούς ,
αφού παραιτηθούν οι εκλεγέντες αιρετοί , να παραιτηθούν και οι εκλεγέντες στη ΔΟΕ

 
Δάσκαλος
05 Ιαν 2021 17:17

Μπράβο στην ΔΟΕ. Κανένας αιρετος και να κανένας διορισμένος στα συμβουλια της υπουργού.

 
Καθηγητής
05 Ιαν 2021 16:23

Συγχαρητήρια στη ΔΟΕ που αποδεικνύει ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά σε σχέση με την ΟΛΜΕ για αυτό το ζήτημα! Συγχαρητήρια για την ανακοίνωση!Ακόμη περιμένουμε την ΟΛΜΕ να βγάλει μια ανακοίνωση μιας παραγράφου έστω που να καλεί τα μέλη της να μην κάνουν αιτήσεις.
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο σε θέματα παιδείας και μπορεί να παρέμεινε η υπουργός, αλλά η αντικατάσταση των δύο υφυπουργών δείχνει ότι η βαθμολογία του πρωθυπουργού -που κρύβεται πίσω από την υπουργό του - για το ΥΠΑΙΘ είναι κάτω από τη βάση.
Μέχρι στιγμής έχουν πληγεί και πλήττονται δημοκρατικοί θεσμοί :επιλογή διευθυντών εκπαίδευσηςς, κατάργηση αιρετών στα συμβούλια επιλογής, επιχείρηση στελέχωσης των υπηρεσιακών συμβουλίων από "συναδέλφους" που ενδέχεται να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια το 95% των συναδέλφων που αποφάσισαν διαφορετικά.
Κάνω έκκληση σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να συνεργαστούν επιτέλους γιατί ο αγώνας είναι κοινός!

 
George
05 Ιαν 2021 15:55

Να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και όλα τα μέλη της ΔΟΕ, να γυρίσουν τη Δευτέρα 11 Γενάρη στην τάξη μαζί με τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ και τους αποσπασμένους στο ΙΠΕΜ-ΔΟΕ και μετά να κουνάνε το δάκτυλο για παραιτήσεις των νόμιμα εκλεγμένων. Αν οι εκλογές ήταν παράνομες να προσφύγουν στα δικαστήρια, κουράσανε τον κόσμο για τα δικά τους συμφέροντα.

 
αλέξης
05 Ιαν 2021 14:03

κι άμα διαγραφούν τι έγινε? ποινή είναι αυτό?
σιγά την απειλή.....

 
Γ..
05 Ιαν 2021 13:44

Μετά από αυτό ας μιλήσουμε για τον αυταρχισμό της υπουργού... Εύχομαι να μείνει για πολλά χρόνια, μήπως και βάλει τα πράγματα σε μια σειρά.

 
@ert
05 Ιαν 2021 12:53

Πιστεύεις ότι θα θέλει κάποιος τόσο πολύ να πάει στην θέση του αιρετου ή του διορισμένου και να πάει ενάντια στο 94% του κλάδου που θα μπει στην διαδικασία και να διαγραφεί απο το σωματείο και μετά να τρέχει στα δικαστήρια για να κάνει και αγωγές και μηνύσεις;; !!! Δύσκολο!! Για τρελούς ψάχνεις; Εγώ ήμουν διορισμένος αλλά μετά από αυτές τις εξελίξεις ούτε καν θα κάνω αίτηση. Ας τα λύσει η υπουργός έτσι όπως τα έκανε.

 
φιλελεύθερος
05 Ιαν 2021 12:42

Η παραίτηση έχει νόημα μόνο όταν συνοδεύεται από επιστροφή στην τάξη. Συγχαρτήρια και πάλι στην Κεραμέως. Οι αιρετοί δεν θα μας λείψουν. Οι αιρετοί δεν έχουν θέση στα συμβούλια επιλογής.

τέως σχολικός σύμβουλος

 
Ερτ
05 Ιαν 2021 11:27

Ε ρε μηνύσεις και αγωγές που έχουν να πέσουν.....και μετά θα σκούζουν ότι διώκονται...

 
foros1
05 Ιαν 2021 10:37

Έβγαλαν σήμερα τον πρόεδρο της ΔΟΕ σε συνέντευξη στο Σκάι. Ούτε κουβέντα για τον κίνδυνο ζωής για τους δασκάλους. Σαν να άκουγε κάποιος την Κεραμεως!
Φυσικά οι συνδικαλιστές, ούτε σε αίθουσες θα μπουν και πιθανότατα θα εμβολιαστουν πρώτοι.

 
Γιώργος
05 Ιαν 2021 10:27

Μπράβο στην ΔΟΕ. Να ακολουθήσει και η ΟΛΜΕ. Διαγραφή σε όλους τους αιρετους και διορισμένους.

 
Εκπαιδευτικός
05 Ιαν 2021 09:57

Όταν πρόκειται για τα συνδικαλιστικά σας συμφέροντα και εκλογές αμέσως βγαίνετε να πάρετε θέση.
Για όσα γίνονται με την πανδημία και την εγκληματική έκθεση των εκπαιδευτικών σε μικρές αίθουσες γεμάτες με μαθητές κουβέντα δεν κάνετε. Αισχος!

 
Ηλίας
05 Ιαν 2021 09:22

Εδώ μιλάμε για δημοκρατικές διαδικασίες και όχι αυταρχικές.

 
Δον Κιχώτης
05 Ιαν 2021 07:59

- Τελικά εγώ δεν πρόκειται να γίνω διευθυντής ούτε σύμβουλος!...
- Γιατί το λες αυτό αφέντη μου;
- Αν διαγραφούν, πώς θα πάω εγώ σε υπηρεσιακό συμβούλιο όπου ένα μέλος του είναι διαγραμμένο; Αν με επιλέξουν, την επόμενη ώρα θα με διαγράψει ο σύλλογός μου!...
Βρε τι πάθαμε!...

 
ακόμα περιμένω
05 Ιαν 2021 07:41

Αν είχα καταλάβει καλά όλοι οι υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές του κλάδου δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν και θα γυρίσουν στην οργανική. Πού είναι; Αφού δεν τους κάλυψε το ποσοστό φαντάζομαι στην οργανική τους ε;

 
Σώθηκε η παιδεία!
05 Ιαν 2021 07:27

Ακόμα πιο επαναστατικό: να γυρίσουν όλοι στις θέσεις τους και την Παρασκευή, όλοι κανονικά στο ωράριό τους! αποσπάσεις σε βουλευτές, υπουργεία, πανεπιστήμια κόμματα κλπ. ΤΕΛΟΣ!

 
Πέτρος
05 Ιαν 2021 06:12

Μπράβο στην ΔΟΕ. Επιτέλους το αυτονόητο. Ή παραίτηση ή διαγραφή. Το 95% του κλάδου αποφάσισε.

 
Observator
05 Ιαν 2021 03:28

Ειναι στα όρια της νομιμοτητας μια τέτοια ενέργεια. Μπορει το υπουργείο να μην αναγνωρίσει τη ΔΟΕ στο μέλλον ως μη αντιπροσωπευτικη.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.