Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

esos: 16 ερωτήσεις-απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Τι θα ισχύσει για τη εξέταση για τον κορωνοϊό για εκπαιδευτικούς και μαθητές
Δημοσίευση: 05/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους μαθητές και γονείς ετοίμασε 16 ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με το άνοιγμα των  σχολείων:

1. Με ποιο τρόπο θα ανοίξουν  τα  Δημοτικά Σχολεία και νηπιαγωγεία;

Θα υπάρχει  η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

2. Δηλαδή πως ακριβώς θα γίνει;

Για παράδειγμα η προσέλευση των μαθητών  να ξεκινά στις 8 το πρωί , κλιμακωτά η κάθε τάξη ανά 10-15 λεπτά.

3. Το ίδιο θα ισχύσει και κατά το σχόλασμα;

Η αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

4. Ποιος θα αποφασίσει για τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης  των μαθητών;

Το υπουργείο Παιδείας θα αναθέσει στα ίδια τα σχολεία να αποφασίσουν τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης (σ.σ. θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπ. Παιδείας).

5. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει και για τις σχολικές μονάδες με μικρό αριθμό μαθητών;

Είναι αυτονόητο ότι είναι στην ευχέρεια του σχολείου να εκτιμήσει και να αποφασίσει ότι δεν προκαλείται συγχρωτισμός γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά.

6. Eίναι υποχρεωτική η χρήση της δεύτερης εξόδου του σχολείου για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών;

Και αυτή η   απόφαση ανήκει στην αρμοδιότητα του σχολείου. Σχολείο με λίγους μαθητές μπορεί να μην κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας που δίνει το υπουργείο Παιδείας.

7. Για τα διαλείμματα τι θα ισχύσει;

Οι μαθητές δεν θα βγαίνουν όλοι μαζί στο διάλειμμα, αλλά θα προβλεφθούν διαφορετικές ώρες, ανά τάξεις.

8. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια (Κέντρα Μελέτης) που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού θα ανοίξουν;

Όχι, στη  χθεσινή σύσκεψη των εδικών του υπουργείου Υγείας με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, όπου αποφασίστηκε το άνοιγμα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, δεν υπήρξε εισήγηση  για επαναλειτουργία των Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

9. Τα Γυμνάσια και Λύκεια πότε θα επαναλειτουργήουν;

Την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη μεταξύ της υπουργού Παιδείας και των ειδικών του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί εάν πρέπει ή όχι να επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια.

10. Υπάρχει περίπτωση να επαναλειτουργήσει μόνο η Γ Λυκείου;

Ναι, είναι ένα θέμα που ήδη συζητείται στο υπουργείο παιδείας, κόγω του γεγονότος ότι πρέπει να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

11. Χθες ανακοινώθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό. Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία;

Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας  η  ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

12. Η πλατφόρμα θα είναι ειδικά για εκπαιδευτικούς;

Ναι, θα αφορά μόνο εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

13. Στην πλατφόρμα αυτή μπορούν να κάνουν αίτηση  δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και οι μαθητές;

Ναι, έχει γίνει σχετική πρόβλεψη, μόνο που για τους ανήλικους μαθητές θα πρέπει να κάνουν τη σχετική  δήλωση οι γονείς ή οι κηδεμόνες.

14. Είναι υποχρεωτικό το τεστ για τους εκπαιδευτικούς;

Το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

15. Σχετικά με τα μέτρα πρόληψης τι θα ισχύσει;

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και βεβαίως οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

16. Προβλέπονται τέστ μέσα στα σχολεία;

Ναι, θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ μέσα σε σχολικές μονάδες.

Σχόλια (46)

 
Λογική
07 Ιαν 2021 19:50

Μόνο προβλήματα έχει φέρει η Κεραμέως. Κάθεται στο μπαλκόνι της πολυτελή μονοκατοικία της με την υπέροχη θέα χαζεύοντας στο macbook και κάπως έτσι παίρνει της αποφάσεις της για το μέλλον μαθητών/καθηγητών. Και πάω στοίχημα, επίσης, πως δεν ξέρει πως είναι να 'σαι σε δημόσιο σχολείο. Στην τελική.... δικηγόρος είναι,όχι έμπειρη καθηγητής

 
Δον Κιχώτης
07 Ιαν 2021 16:50

Και μία ξεχωριστή ευχή: Υγεία εύχομαι και έτη πολλά σ΄όλους τους μαστρο-δασκάλους, μαστρο-καθηγητές και μαστρο-διευθυντές που εορτάζουν σήμερα! Είναι όλοι αυτοί που επισκευάζουν και συντηρούν φωτοτυπικά, υπολογιστές, διακόπτες, μπρίζες, καζανάκια, βρύσες, παράθυρα και πόρτες. Να έχουν την προστασία όλων των αρμόδιων Αγίων: της Αγίας Βαρβάρας, της Αγίας Ελένης, του Αγίου Εζεκία του Δικαίου ( για τους δασκάλους που επισκευάζουν καζανάκια και βρύσες) και του Αρχαγγέλου Γαβριήλ για τους Πληροφορικούς!

 
Δον Κιχώτης
07 Ιαν 2021 16:16

@ Skars
Άριστα, 10΄

 
Χρόνια πολλά στους Γιάννηδες και στις Ιωάννες
07 Ιαν 2021 14:00

Χρόνια πολλά στους Γιάννηδες και στις Ιωάννες. Τα παιδιά πρέπει να γράψουν διαγώνισμα σε χαρτί στο θρανίο, προαγωγικές σε χαρτί στο θρανίο, πανελλήνιες σε χαρτί στο θρανίο.

 
Back to school
06 Ιαν 2021 22:16

Έρευνα του ECDC που στηρίχθηκε σε στοιχεία από 12 ευρωπαϊκές χώρες έδειξε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν κινδυνεύουν περισσότερο από αλλά επαγγέλματα να νοσήσουν!!! Ελπίζω να έχουν δίκιο...

 
Εκαπιδευτικός
06 Ιαν 2021 19:31

ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΎ.
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 22ΤΜ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 19 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ.
ΔΕ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ .
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

 
ζορρο
05 Ιαν 2021 22:19

λεω οτι εχω πυρετο στην πλακα παρουσιαζομαι την παρασκευη??????????οχι φυσικα αυτο με την εκκλησια σε 400 τετραγωνικα καθολου πιστοι αλλα στα γραφεια των 60 τετραγωνικων 30 με μασκες ξεπερναει καθε βλακεια της υπουργου οποτε δεν παμε σχολειο και τηλεδιασκεψη μονο αν θελει αν δεν θελει προβλημα της και μεγαλο μαλιστα προσωπικο της οι αναλωσιμοι πεθαναν σε 3 ταινιες!!!!!!!!!!!!

 
Skars
05 Ιαν 2021 22:16

Ο Covid καλα εκανε και ηρθε!
Εδωσε σε πολλους να καταλαβουν πως τοσα χρονια τωρα η Εκπαιδευση σ'αυτη τη χωρα στηριζεται ΜΟΝΟ στο φιλοτιμο κ τις φαεινες ιδεες καποιων λιγων εκπαιδευτικων.
Τα προβληματα γνωστα:
*Αιθουσες κλουβια, παγωμενες ή καυτες αντιστοιχα, στριμωγμενα θρανια
*Γραφειο εκπαιδευτικων, ενας πανω στον αλλο, μοιραζονται ενα συρταρι 2-3 ατομα
*Εξοπλισμος ΗΥ στοιχειωδης εως ανυπαρκτος-παλαιας κοπης
*ιντερνετ-χελωνα
*βιβλια απαρχαιωμενα που προ 10+ετιας εγραψαν "ημετεροι" στο ποδι
*χωροι-οργανα αθλησης περιορισμενα
*εργαστηρια ΦΧΒ ανυπαρκτα ή με υλικα εποχης Faraday
*εκπαιδευτικοι-λαστιχο, μετακινουμενοι σε 3-4 σχολεια, κανουν τον προγραμματιστη να κοβει νυχτιατικα φλεβες
*Υπουργος(ο/η εκαστοτε) εκτος τοπου&χρονου, με συμβουλους "αρειανους", με μοναδικο του στοχο πως να αλλαξει το συστημα των Πανελλαδικων στη Γ' Λυκειου, λες και ολες οι αλλες βαθμιδες δουλευουν ρολοι
*Γονεις να παλευουν για τον επιουσιο, μη ξεροντας που να παρκαρουν τα ανηλικα παιδια τους οταν ασθενουν ή να κανουν 2&3 δουλειες για να πληρωσουν την παραπαιδεια, περιμενοντας ακομα ναρθουν τα λαπτοπ του Υπαιθ
*Μαθητες που τρεχουν με 1000, εκπαιδευτικοι που φρεναρουν για το "καλο" του Μεσου Ορου
*Ειδικα Σχολεια παρατημενα στο Ελεος μονο του Θεου, με μαθητες που εχουν σοβαροτατα προβληματα και τους γονεις τους αλλα τοσα
Ας μην κρυβονται λοιπον Καποιοι Υψηλα Ισταμενοι πισω απο τις καρεκλες τους. Η Εκπαιδευση χρειαζεται βαθεια το χερι στην κρατικη τσεπη. Προσληψεις, νεα βιβλια, εξοπλισμους.
Και πανω απολα:
ΣΕΒΑΣΜΟ στον Εκπαιδευτικο που τοσο τον εχουν απαξιωσει και λοιδωρησει τα τελευταια χρονια, ολοι τους!
Κρατος, ΜΜΕ, Γονεις...

 
Δον Κιχώτης
05 Ιαν 2021 22:14

@ Κώστας
Με την αφιέρωσή σας γεννήθηκε νέο ερμηνευτικό σχόλιο για το ουσιαστικό «αιθεροβάμων». Αγαπητέ, εδώ έχουμε ένα φαινόμενο αντικατοπτρισμού, σαν τους Δροσουλίτες του Φραγκοκάστελλου, στα Σφακιά! Ωραίο θέαμα αλλά στιγμιαίο!...

 
Όταν
05 Ιαν 2021 22:14

Όταν ακούω αυτά τα δακρύβρεχτα από κάτι ειδικούς (!) τα σχολεία ανοίγουν για την ψυχική υγεία των παιδιών ...δηλ αν νοσήσει ο γονιός από τον ιο που θα φέρουν από το σχολείο (μεγάλη έρευνα στην Βρετανία μιλά για υπέρ μετάδοση στα σχολεία) δε θα κλονιστεί η ψυχική υγεία των παιδιών ; Μας δουλεύετε ;

 
ΔΗΜΗΤΡΑ
05 Ιαν 2021 21:44

Μόνο οι εκπαιδευτικοι γενικής παιδείας κινδυνεύουν; πόσοι μίλησαν δυναμικά για τους εκπαιδευτικούς και όλο το προσωπικό της ειδικής αγωγής που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και τις οικογένειες τους; Δυστυχώς δεν πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία τους ακόμα και αν οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες είναι κλειστές. Στα συγκεκριμένα σχολεία εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ούτε για τους εκπαιδευτικούς ούτε για τα παιδια . Είναι δίκαιο στις διαμαρτυρίες που αφορούν στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων να
συμπεριλαμβάνονται και τα εν λόγω σχολεια.

 
@Καθηγητής μαθήματα στη Γ λυκείου
05 Ιαν 2021 21:35

Όλοι οι σταθεροί υπολογιστές με μια web camera γίνονται φορητοί!!!!!
Να σας δω να κουβαλάτε τον φορητό - σταθερό υπολογιστή με την web camera και τίποτε άλλο!

 
Κώστας
05 Ιαν 2021 21:18

1)Για το δημοτικό. Αν κάθε τάξη κάνει διαφορετικά διαλείμματα θα υπάρχει πρόβλημα με τις ειδικότητες ειδικά αυτές που πηγαίνουν σε άλλα σχολεία π. χ. Αν η 1η έχει μάθημα την τρίτη ώρα με μια ειδικότητα μπορεί να μην έχει τελείωσει το μάθημα της δεύτερης ώρας από άλλη τάξη ή ακόμα και από άλλο σχολείο γιατί η δεύτερη ώρα της άλλης τάξης μπορεί να έχει ξεκινήσει αργότερα.
Στο ολοήμερο πως θα μαζευτούν τα παιδιά και ποιές ώρες όταν θα σχολάνε σε διαφορετική ώρα;
Για δύσκολους λύτες με τις εφημερίες δεν θα βρίσκουν εύκολα άτομα οι υποδιευθυντές.
Λύση : α) Το ολοήμερο να μην ανοίξει.
β) Να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα από το υπουργείο για τις ώρες διαλειμμάτων, καλό θα ήταν όπως στο γυμνάσιο, να βγαίνουν τα μισά τμήματα διάλειμμα κάποιο διάστημα και τα άλλα μισά κάποια άλλη ώρα με σαφής αναφορά για το ποια θα είναι αυτά και να το κάνουν όλα τα σχολεία . 6 διαφορετικά διαλείμματα για 6 τάξεις είναι ανέφικτο.
Αν δεν είναι σαφές το πλαίσιο και κάθε σχολείο κάνει το ωράριο όπως θέλει θα γίνει μπάχαλο γιατί είναι αδύνατον να συντονιστούν όλα τα σχολεία με ειδικότητες που πάνε ακόμα και σε 5 σχολεία.
2) Για την 3η Λυκείου. Είναι δύσκολο να λειτουργήσει μόνη της και η 1η και 2α λυκείου διαδικτυακά διότι οι καθηγητές της 3ης λυκείου δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα webex στα υπόλοιπα τμήματα γιατί χρειάζονται και υπολογιστές και καλό Internet στο σχολείο πράγμα δύσκολο στα περισσότερα σχολεία. Αν τα σχολεία έχουν μικρό αριθμό τμημάτων κάτι γίνεται, αν είναι 15αρια τμήματα είναι αδύνατον. Το δυσκολεύει επίσης και το γεγονός ότι υπάρχουν συνάδερφοι του γυμνασίου που κάνουν στη Γ λυκείου, όπου θα πρέπει να κάνουν λίγες ώρες δια ζώσης και τις υπόλοιπες webex.
Λύση : Όλο το Λύκειο μάθημα και ας ξεκινήσει δια ζώσης το γυμνάσιο αργότερα ή το αντίθετο ή συνέχιση με webex μέχρι να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Το κείμενο είναι αφιερωμένο στην κυρία Μακρή που ελπίζω να το δει και να βοηθήσει, γιατί η Κεραμέως και η Γκίκα κάνουν του κεφαλιού τους.

 
GEORGE
05 Ιαν 2021 20:10

Πώς αλλάζουν οι καιροί....
Εκεί που δε θέλαμε να ακούμε για τηλεκπαίδευση, κάμερες κλπ, τώρα ζητάμε φανατικά τα αντίθετα....

 
Καιτη
05 Ιαν 2021 20:02

Τα κρούσματα σε σχέση με χτες κοντά στα 1000 ... οι εκκλησίες κλειστές αύριο ... την Παρασκευή θα πάμε στα παγωμένα σχολεία τόσα άτομα μαζί ;;; Γιατί να μην γίνει τηλεδιάσκεψη ;;; Αυτοί στην κυβέρνηση κάνουν τηλεδιάσκεψεις η ΔΟΕ ούτε αυτό το σκέφτηκε ;;;Εδώ η υγεία δεν υπάρχει ; Καλά η κυβέρνηση γιατί δε το αλλάζει ;;Αφού τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

 
Πέρυσι με απλή γρίπη Ιανουάριο/ Φεβρουάριο
05 Ιαν 2021 19:37

Πέρυσι λόγω της απλής γρίπης Ιανουάριο/ Φεβρουάριο είχαν κλείσει πολλά σχολεία. Τι άλλαξε τώρα και είναι ασφαλή με τον Covid?
Είναι γνωστό ότι Ιανουάριο-Φεβρουάριο πολλά διαλλέιματα γίνονται εντός κτιρίου και είναι δύσκολο να ανοίγουν τα παράθυρα για εξαερισμό της ώρα του μαθήματος.

Υπάρχει πρόβλεψη γι'αυτό ή βασιζόμαστε στον Θεό και τον καιρό;

Εντάξει να ανοίξουν τα σχολεία για φύλαξη και να γλίτώσει το κράτος τα επιδόματα άδειας αλλά ας παρθεί και ένα σωστό μέτρο.
Ακόμα περιμένουμε τις μάσκες και τα τάμπλετ/λάπτοπ που εγγυήθηκε η υπουργός ότι θα δοθούν.

Το μόνο ρεαλιστικό βλέπα είναι τα εκ-περιτροπής 15άρια τμήματα. Όλα τα άλλα είναι "πάμε στοίχημα"......

 
Και η δεύτερη ερώτηση... συνέχεια της πρώτης
05 Ιαν 2021 19:03

Γιατί σε μία εκκλησία, που ως χώρος είναι πολύ μεγάλος δεν επιτρέπεται η παρουσία πάνω από 20 άτομα, αλλά στα γραφεία των σχολείων, των 20 τετραγωνικών επιτρέπεται να μαζευόμαστε 40? Έχουμε κάνει φέτος και εγώ δεν ξέρω πόσους συλλόγους μέχρι τώρα, υπό συνθήκες και επικίνδυνες και παράνομες, με τις ευλογίες της Υπουργού.

 
@
05 Ιαν 2021 19:01

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Ας μην έκαναν ρεβεγιόν, ταξίδια και πάρτι ορισμένοι. Προτεραιότητα έχουν οι μαθητές . Μικροί μεγάλοι.

 
Η μία ερώτηση... που απάντηση δε θα πάρει
05 Ιαν 2021 18:58

Όταν η Υπουργός ζητάει να πάμε όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία την Παρασκευή, πώς ακριβώς το φαντάζεται? Υποτίθεται ότι σε κλειστούς χώρους δεν επιτρέπεται η συνάθροιση πολλών ενηλίκων. Το σχολείο μου έχει περίπου 40 άτομα προσωπικό. Πού ακριβώς θα μαζευτούμε - το γραφείο των δασκάλων είναι μικρό και για ποιον ακριβώς λόγο θα μαζευτούμε εκεί? Αν είναι να αποφασίσουμε μέτρα για τον καινούριο τρόπο λειτουργίας γίνεται και μέσω webex. Αν πάλι μας θέλει οπωσδήποτε στο σχολείο, καλύτερα να κάνουμε μάθημα. Τουλάχιστον εκεί θα είμαστε 25 άτομα.

 
@ΠΕ19
05 Ιαν 2021 18:44

Πόσοι καθηγητές μπορούν να κάνουν μάθημα σε ένα εργαστήριο πληροφορικής; Απάντηση. Μόνο ένας, γιατί στο μάθημα ο καθηγητής δεν είναι μουγκός. Δεν γίνεται να μιλάνε 2-3 ταυτόχρονα.

 
Γιώργος
05 Ιαν 2021 18:21

928 κρούσματα σήμερα ...Νομίζω ότι πρέπει να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να αναιρέσει το άνοιγμα των σχολείων .. η υγεία προέχει όλων των άλλων ... Εντωμεταξύ αν δεν κάνανε τόςες βιαστικές κινήσεις ούτε θα είχαν έρθει σε ρίξη με την εκκλησία γιατί τα έκλεισαν όλα για να ανοίξουν τα σχολεία ... τι κατάφεραν ;; Ας επέμβει ο πρωθυπουργός να το λήξει μπροστά στα νέα δεδομένα σήμερα ..

 
Εκπαιδευτικος
05 Ιαν 2021 17:12

Επιστροφή λοιπόν στα δημοτικά με τα ίδια μέτρα.Με το ολοήμερο ανοιχτό.Κοροιδευομαστε; Με ανοιχτά παράθυρα χειμωνιάτικα.Κοροιδευομαστε;Πάρτι θα κάνουν οι ιώσεις.Παλι τα ίδια ,όπως και πριν. Με το καλημέρα,θα δείτε κλείσιμο τμημάτων και σχολείων.Ανοιχτα σχολεία με πραγματικά και εφικτά μέτρα και όχι επικοινωνιακά,για να μπορούμε να μαθαίνουμε και τι νομοθετούν,όχι να μας έχουν κλεισμένους χωρίς να μπορούμε να αρθρώσουμε λόγο.

 
σωστή αντιμετώπιση
05 Ιαν 2021 17:05

Εξαιρετική διαχείριση και σωστή κατεύθυνση. Φαίνεται ότι κάποιοι είχαν βολευτεί, αρνούνται το κάθε τι, γκρινιάζουν για όλα. Οι στιγμές είναι ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες. Βήμα βήμα πάμε. Αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν και τα λύκεια και γυμνάσια. Αν όχι, θα αργήσουν Απλή λογική. Θα μου πείτε πνιγόμαστε στα απλά. οκ.

 
Στο σωστό δρόμο.
05 Ιαν 2021 16:10

Διαψεύδοντας τις κασάνδρες η υπουργός δίνει το σωστό και λογικό πλαίσιο ανοιγματος της πρωτοβάθμιας. Κάποιοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν δυστυχώς είναι να γκρινιάζουν.
Και αθόρυβα βάζει σε τάξη το μπάχολο των πανεπιστήμίων που είχαν καταντήσει κέντρα υπόθαλψης παρανομιών δίνοντας και εργασία σε έλληνες συμπολίτες μας μέσα στην τρομερή κρίση που διάγουμε.

Ας ελπίσουμε να προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της.

 
Πέτρος
05 Ιαν 2021 16:08

Στο σχολείο μας τα τμήματα της Α και Β Λυκείου είναι 13. Επομένως χρειαζόμαστε 13 αίθουσες/χώρους με internet και υπολογιστή. Εμείς έχουμε μόνο σε μια αίθουσα με αυτή τη δυνατότητα. Άλλοι 3 χώροι (εργαστήρια που θα μπορούσαμε να φέρουμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ laptop, γιατί ο εξοπλισμός δεν υποστηρίζει webex) και 3 ακόμη στα γραφεία, Σύνολο 7. Τα υπόλοιπα 6 τμήματα πώς θα κάνουν μάθημα; Στο σχολείο μας, λόγω κατασκευής και θέσης δεν πιάνει ούτε το κινητό. Το WiFi που βάλαμε στο γραφείο των καθηγητών, πιάνει σε συγκεκριμένη γωνία. Θα στείλετε εξοπλισμό; Καλοδεχούμενη η νέα εγκατάσταση και οι νέοι υπολογιστές. Τους περιμένουμε χρόνια.
Και κάτι ακόμη. Η Ά Λυκείου, που θα δώσει με Τράπεζα θεμάτων και η πλειοψηφία των παιδιών δεν κάνει φροντιστήριο, γιατί δεν θα ανοίξει;

 
Εκτός πραγματικότητας
05 Ιαν 2021 15:58

Το μπεςβγες είναι το θέμα ή η παραμονή στην τάξη? Ο γιος μου κάθονται δύο δύο στο θρανίο και τα θρανία δεν έχουν απόσταση γιατί δε χωράνε! Οι δε μάσκες αν φοριούνται σωστά εμένα να μου τρυπησετε τη μύτη! Απαιτώ συνθήκες ασφάλειας για το παιδί μου και την οικογένειά μου. Τηρώ ευλαβικά τα μέτρα και απαιτώ να με σεβαστούν. Επίσης σκέφτηκαν τι θα κάνουν αυτοί που έχουν δύο και περισσότερα παιδιά που θα μπαίνουν σε διαφορετικές ώρες? Για να μην πω και για δασκάλους που έχουν κι αυτοί παιδιά. Στο σχολείο του γιου μου τουλάχιστον τέσσερις. Θα μπαίνουν για μάθημα ή θα άφηνουν τα παιδιά τους στα σχολεία με διαφορετικό ωράριο προσέλευσης? Όσον αφορά τα εθελοντικά τεστ ας γελάσουμε. Ξέρω πολλές μάνες που δε θέλουν να υποβάλουν τα παιδιά τους σε τέστ για να μην μπουν καραντίνα και να μη στιγματίσουν. Και τα έστελναν στο σχολείο με "λίγο συναχακι βρε δεν είναι τίποτα." Και πήγαινε μετά η άλλη για βολτουλα με καφέ και νούμερο 6. Παραπέμπω στις ανακοινώσεις του Μοσιαλου σχετικά με τη μεταδοτικότητα στα παιδιά και τις σχετικές έρευνες που έγιναν στην Ευρώπη. Θα απολογηθείτε "κύριοι" της κυβέρνησης και το κρίμα στο λαιμό σας!

 
ΠΕ19
05 Ιαν 2021 15:24

@@Καθηγητής μαθήματα στη Γ λυκείου
Αν υπάρχει σχολείο με 300 μαθητές 2 σταθερούς και 2 Laptop τη σήμερον ημέρα απλά θα πρέπει να φύγει χτες ο Δ/ντης. και όλοι όσοι διετέλεσαν Δ/ντες στο σχολείο αυτό.
Σε ΚΑΘΕ σχολείο υπάρχει τουλάχιστον 1 εργαστήριο πληροφορικής όπερ σημαίνει 10-15 Η/Υ. Σχολείο με 300 μαθητές πιθανόν έχει 1 ή 2 Υπ/ντες είναι δυνατόν να μην έχουν Η/Υ έλεοςςςςςςςςςςςς

 
Δημήτρης
05 Ιαν 2021 14:31

Θεωρώ ότι δεν έχουν σωστούς συμβούλους θα την χαντακώσουν με αυτά που εισηγούνται ... Εμβολιασμός και μετά από αυτό ανοίγω τον κλάδο όταν λάβουν ΚΑΙ τις δυο δόσεις ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ... Επίσης πάλι δεν σκέφτονται σωστά τι να κάνει το παιδάκι στο σχολείο αν χάσει κάποιον γονιό του ; Θα έπρεπε ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ τα επαγγέλματα που είναι απαραίτητα για τη συνέχιση του κράτους Ιατροί. αστυνόμοι. Πυροσβέστες Στρατός Τι φωστήρες σύμβουλους έχουν ;;;

 
Του κουτρούλη ο γάμος...
05 Ιαν 2021 14:31

Το πρόγραμμα διαφορετικής προσέλευσης κι αποχώρησης το εφαρμόζουμε στο 14/θ σχολείο μου από τον Σεπτέμβρη. Δεν περιμέναμε από το ΥΠΑΙΘ να το ανακαλύψει... Ομοίως και τα διαφορετικά διαλείμματα σε 2 ζώνες διαλειμμάτων. Ας μας πουν τώρα οι ιθύνοντες καρεκλοκένταυροι του ΥΠΑΙΘ, πώς θα λειτουργήσει το Ολοήμερο όταν θα αποχωρούν ανά 10 ή 15 λεπτά οι μαθητές από τις αίθουσες, τη στιγμή μάλιστα που το σχολείο μας συμμετέχει και στο Πρόγραμμα Σίτισης!!! Εκτός κι αν δε λειτουργήσει το Ολοήμερο, που θα ήταν και το πιο ορθό για επιδημιολογικούς λόγους!!! Τι έχουν προτείνει οι ειδικοί για το Ολοήμερο;

 
ελεος @Καθηγητής μαθήματα στη Γ λυκείου για κλάματα
05 Ιαν 2021 14:24

ο wifi πιάνει μόνο στο γραφείο?????. Αυτές είναι οι υποδομές που "έχουν όλα τα σχολεία?????"; Ε????

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ