Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέος υφ. Παιδείας: Ο φορολογούμενος απαιτεί η δωρεάν εκπαίδευση να είναι υψηλής ποιότητας

Δημοσίευση: 06/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το “στίγμα” της πολιτικής του στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, βάζοντας ως πρώτο πλάνο την “ δωρεάν  υψηλής ποιότητας εκπαίδευση”,    έδωσε ο νέος υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ,  Άγγελος Συρίγος

“Ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί η δωρεάν εκπαίδευση να είναι υψηλής ποιότητας”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Άγγελος Συρίγος, μετά την τελετή παραλαβής από τον απερχόμενο υφυπουργό Β. Διγαλάκη .

“Αυτός είναι ο στόχος στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή που μου έκανε να αναλάβω την ανώτατη εκπαίδευση”, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Προεπαναστατικά κείμενα περιηγητών στην Ελλάδα αναφέρουν την μεγάλη έφεση των Ελλήνων προς τα γράμματα. Αυτό μετουσιώθηκε κατά τη δεκαετία του 1960 στην παροχή δωρεάν εκπαιδεύσεως και στις τρεις βαθμίδες της παιδείας.

Σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει ο πιο σημαντικός παράγοντας κοινωνικής κινητικότητας.

Ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί η δωρεάν εκπαίδευση να είναι υψηλής ποιότητας. Αυτός είναι ο στόχος στη νέα κυβέρνηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή που μου έκανε να αναλάβω την ανώτατη εκπαίδευση.

Σχόλια (30)

 
Σχέδιο αναδιοργάνωσης των Δημοσίων ΑΕΙ
10 Ιαν 2021 02:19

Οι νέοι κάτω των 30 ετών δεν πρέπει να αποκλειστούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - και πρέπει να έχουν 100% πρόσβαση σε Δημόσια Πανεπιστήμια και ΙΕΚ.

Σε καμία προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα το ποσοστό σχολικής αποτυχίας στο Λύκειο δεν ξεπερνά το 10%. Ήδη σε Ολλανδία, Ιρλανδία, Σουηδία, Ην.Βασίλειο, Ελβετία, Βέλγιο και Δανια πάνω από το 1/3 είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων.

Είναι συστημική αποτυχία το 25% να γράφει κάτω από 8/20 στην Ελλάδα.

Απαράδεκτο επίσης το αίτημα για ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ μείωση εισακτέων όταν υπάρχουν τμήματα που η βάση τους ΣΤΑΘΕΡΑ ξεπερνάει τα 12.000 μόρια.

Παράλογο να στρέφονται ορισμένοι ενάντια στους νέους μαθητές και φοιτητές: Εκατοντάδες απόφοιτοι Λυκείου, συνήθως προερχόμενοι από χαμηλά κοινωνικά στρώματα και χωρίς δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας, κατορθώνουν να ανταπεξέλθουν στα μαθήματα. Αδικία τελικά να μείνουν εκτός ΑΕΙ προκειμένου να συντηρηθούν θέσεις σε 400+ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ τμήματα που κακώς ιδρύθηκαν και παραμένουν σε λειτουργία "επί τόσες δεκαετίες".

Το υπουργείο πρέπει κατά προτεραιότητα να προωθήσει συνενώσεις και συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ώστε να παραμείνουν μόνο 10-12 βιώσιμα ιδρύματα που να καλύπτουν την περιφέρεια και το κέντρο, με διασυνδεδεμένο Κέντρο Ερευνών και Τεχνολογικό Πάρκο.

δεν είναι όλοι ικανοί για σπουδές
07 Ιαν 2021 09:45

Πάραυτα επί σχεδόν δύο δεκαετίες στέλνετε όλους τους απόφοιτους λυκείου για σπουδές.
Αυτό υποβάθμισε την ανώτατη εκπαίδευση.
Μειώστε σε όλα τα Τμήματα τουλάχιστον κατά 20% τον μέγιστο αριθμό εισακτέων και θα δείτε άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση όλων των δεικτών αξιολόγησης της ανώτατης εκπαίδευσης.
Το τολμάτε;

 
Διαφορά Κολλεγίων και ΑΕΙ
10 Ιαν 2021 02:10

Δε σημαίνει ότι όλα τα Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι αξιόλογα αλλά σαφέστατα πρέπει να υπάρχουν κοινά κριτήρια τόσο για την εισαγωγή σε προγράμματα σπουδών (πχ. βαθμολογία σχολείου άνω 12/20) όσο και κατά τη διάρκεια της φοίτησης (πχ. τυπικά προσόντα καθηγητών, ύλη μαθημάτων, διαδικασία εξετάσεων).

Τα Κολλέγια δεν είναι ΑΕΙ, πολλές φορές δεν τηρούνται τα κριτήρια ποιότητας στη διδασκαλία και την εξέταση των μαθημάτων, όπως θα γινόταν σε ένα πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.

Μην κρυβόμαστε πίσω από γυαλιστερά φυλλάδια αν στόχος είναι να πλημμυρίσουμε την αγορά με δεκάδες πτυχιούχους Οικονομικών, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Μάρκετινγκ, - δηλαδή, ειδικότητες που συνήθως προσφέρουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αυτού του τύπου.

@κάντε μια απλή στατιστική
09 Ιαν 2021 18:49

Τα "Κολέγια" δεν δίνουν πτυχία. Τα πτυχία δίνονται από εγκεκριμένα πανεπιστήμια της αλλοδαπής (κυρίως Η.Β. και Η.Π.Α.). Τα "Κολέγια" είναι φροντιστήρια των παραπάνω.

 
@κάντε μια απλή στατιστική
09 Ιαν 2021 18:49

Τα "Κολέγια" δεν δίνουν πτυχία. Τα πτυχία δίνονται από εγκεκριμένα πανεπιστήμια της αλλοδαπής (κυρίως Η.Β. και Η.Π.Α.). Τα "Κολέγια" είναι φροντιστήρια των παραπάνω. Οι εξετάσεις δίνονται στα οικεία ιδρύματα. Αν πάντως μου έλεγε κάποιος ότι μπορώ να δουλέψω σε ένα από τα καλύτερα 20 πανεπιστήμια του Η.Β. αντί για το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δε θα έλεγα όχι...

 
κάντε μια απλή στατιστική
09 Ιαν 2021 13:07

Αφού η κα Υπουργός και ο κος Υφυπουργός θεωρούν ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι υποβαθμισμένο και ότι τα κολέγια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, ας κάνουν μια απλή στατιστική άσκηση (δεν θα πάρει πάνω από μία εβδομάδα και δεν θα κοστίσει τίποτα):
Ας ρωτήσει τους 100 πανεπιστημιακούς καθηγητές που θεωρούν καλύτερους στον τομέα τους εάν θα πήγαιναν να εργαστούν σε κολέγιο. Μηδενική υπόθεση: τουλάχιστον ΕΝΑΣ θα παραιτηθεί από το δημόσιο πανεπιστήμιο και θα πάει σε κολέγιο, έναντι της εναλλακτικής ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα το κάνει. Ας ρωτήσει μετά 100 τυχαίους πανεπιστημιακούς. Μετά ας ρωτήσει 100 τυχαίους φοιτητές εάν τα κολέγια αποκτήσουν πλήρη ακαδημαϊκά και εργασιακά δικαιώματα και εάν τους εξασφαλιστεί άμεση μεταγραφή σε κολέγιο της επιλογής του με ΔΩΡΕΑΝ συνέχιση των σπουδών τους θα πάνε στο κολέγιο; Μηδενική υπόθεση: τουλάχιστον ΕΝΑΣ θα πάει στο κολέγιο έναντι της Εναλλακτικής: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

 
φορολογούμενος πολίτης
08 Ιαν 2021 20:05

φορολογούμαι κύριε υφυπουργέ για να υπάρχει αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος και των αδυνάμων της κοινωνίας μας και για να υπάρχουν δημόσια αγαθά προσβάσιμα σε όλους. Δηλαδή όποιος δεν φορολογείται δεν δικαιούται δημόσιας εκπαίδευσης; ή μήπως πρέπει επειδή κάποιοι φορολογούνται παραπάνω από άλλους να έχουν και περισσότερες απαιτήσεις; Τι είναι οι φορολογούμενοι, μέτοχοι εταιρείας που έχουν τόσα περισσότερα δικαιώματα και απαιτήσεις όσες περισσότερες μετοχές κατέχουν; Ό

 
Whatever
08 Ιαν 2021 19:56

Τι ευφυια.....ενω αυτος που πληρωνει στα κολεγια ας το παρει το παιδι χαλαρα. Χωρις αγχος

 
Δημοκρατία
07 Ιαν 2021 21:36

Στο πνεύμα της δήλωση σας κ. Υπουργε να αφαιρέσουμε και το δικαίωμα της ψήφου σε όσους δεν φορολογουνται. Αν αντιλαμβανεστε με αυτόν τον τροπο την έννοια της δημοκρατίας στο υπουργείο παιδείας δεν θέλω να φανταστώ τι γίνεται στα άλλα υπουργεία

 
Πανεπιστήμια
07 Ιαν 2021 20:06

Έχουμε από τα καλύτερα Πανεπιστήμια. Και οι γιατροί μας γίνονται ανάρπαστοι ΜΟΝΟ σε άλλες χώρες.
ΟΙ Έλληνες φορολογούμενοι θέλουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, για να εξισώνει το κράτος τα κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και το Πολυτεχνείο!!!!
Μιλάμε για τέτοια υψηλή εκπαίδευση;
Γι'αυτούς που απέτυχαν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και διαθέσανε τα λεφτά τους να πάνε στα κολλέγια, και φυσικά όταν πληρώνεις, το χαρτί στο τέλος θα το πάρεις!!
Η Γερμανία πληρώνει γύρω στα 4000 ευρώ τους εκπαιδευτικούς και ΔΕΝ τους κάνει ΚΑΙ αξιολόγηση. Αφού είναι πτυχιούχοι, λένε οι γερμανοί.
Εδώ το κράτος τι κάνει; Φωνάζει ενώ δίνει 3,60 και δεν λέει κουβέντα για να βάλει το χέρι στην τσέπη.
Και κάτι ακόμα.
ΟΙ Έλληνες φορολογούμενοι - είναι σίγουρο αυτό- θέλουν υψηλής ποιότητας ΚΡΑΤΟΣ.
Και να παίρνουν και αυτοί που είναι στην εξουσία μισθό σε λογικά πλαίσια, ΟΧΙ υπέρογκους μισθούς.
Δηλαδή, όχι 2 μέτρα και 2 σταθμά. Εγώ να πληρώνομαι αδρά, ενώ εσύ να πληρώνεσαι φτωχικά προσπαθώντας εγώ να σε ξεζουμίσω..
Και πολλοί άλλοι σε υπηρεσίες του κράτους πληρώνονται με τρελλά χρήματα και χωρίς προσόντα!!!
Όπου θέλει το κράτος δίνει, δυστυχώς δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

 
Αριστεία, όχι αστεία
07 Ιαν 2021 19:27

Στην πολιτεία κύρια ιδιότητα είναι του πολίτη και όχι του φορολογούμενου.
Κακή αρχή.

 
Ελένη
07 Ιαν 2021 15:28

ΚΟΥΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΛΟΓΙΑ !!
- Για να παρέχετε "υψηλή ποιότητα" αυξήσατε των αριθμό των παιδιών στα δημοτικά φέτος και μάλιστα εν μέσω πανδημίας; Τον Έλληνα φορολογούμενο τον ρωτήσατε αν συμφωνεί;
- Θεωρείτε υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης να έχει φτάσει Ιανουάριος και να υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία ; Κι εσείς να ασχολείστε με την Τράπεζα Θεμάτων !
- Για την υψηλή ποιότητα δεν υπάρχουν ποτέ κονδύλια για ανανέωση εξοπλισμού εργαστηρίων , που αρχικά αποκτήθηκαν όπως όπως από το ΕΣΠΑ;
- Είναι υψηλής ποιότητας τα απαρχαιωμένα κτίρια από την δεκαετία του 1970;
Αλλά η αξιολογόγηση αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς
- Είναι υψηλής ποιότητας τα τηλεδιαγωνίσματα με κλειστή κάμερα τα οποία και πρέπει να μπούν "απαρέγκλιτα" και το θυμηθήκατε 10/12;
- Είναι υψηλής ποιότητας παροχή η εξαποστάσεως εκπαίδευση των καθηγητών 10 μήνες μετά , κι αφού βγάλανε τα μάτια τους να λειτουργήσουν με μόνη βοήθεια τον δικό τους εξοπλισμό για τον οποίο βάλανε βαθιά το χέρι στην τσέπη;
- Προφανώς θεωρείτε υψηλής ποιότητας και τα πτυχία που αποκτήθηκαν από το κάθε ιδιωτικό κολλέγιο , χωρίς κανέναν έλεγχο , και θα συγκριθούν με τα αντίστοιχα των Δημοσίων Ελληνικών Πανεπιστημίων;
- Το Έλληνα φορολογούμενο τον ρωτήσατε εαν συμφωνεί με την μείωση του αριθμού των εισακτέων;

Μπορεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα να έχει πολλά προβλήματα , όμως στην Ελλάδα αν ένα παιδί θέλει πολύ να σπουδάσει , μπορεί να τα καταφέρει , ακόμα κι αν προέρχεται απο οικογένεια οικονομικά ασθενέστερη.
Στην Αμερική δεν φτάνει μόνο η διάθεση αλλά πρέπει να διαθέτει και και 300 με 400 χιλ. δολ. , για το Πανεπιστήμιο ειδικά αν θέλει να μπέι στην Ιατρική. Εσείς γιατί δεν μας λέτε ποιανής χώρας το υψηλής ποιότητα σύστημα θέλετε αν υιοθετήσετε για να ξέρουμε;

Κουραστήκαμε ποιά να ακούμε τα ίδια και τα ίδια !

 
Προς δεν είναι όλοι ικανοί για σπουδές
07 Ιαν 2021 14:49

Και γιατί παρακαλώ δεν είναι ικανοί όλοι να σπουδάζουν?Ποιος το λέει αυτό?Τι σημασία έχει ο βαθμός που γράφει κάποιος για την είσοδο του στο πανεπιστήμιο,ας μην ξεχνάμε ότι οι πανελλήνιες είναι ένας διαγωνισμός,όποιος παίρνει το εισιτήριο,μπαίνει. Από κει και πέρα,θα πρέπει να περάσει τον ίδιο αριθμό μαθημάτων με όλους τους υπόλοιπους που μπήκαν,αν τα καταφέρει έχει καλώς,αν όχι θα βρει κάτι άλλο να κάνει στην ζωή του.

 
Mike
07 Ιαν 2021 12:32

Τι να το κάνεις όμως ,όταν η μη δωρεάν (μηχανικοί κολεγίων 3ετους φοίτησης) γράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και για τους πτυχιούχους μηχανικούς σφυρίζετε αδιάφορα επί δεκαετίες....
Ζήτω η ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας

 
Φυσικά
07 Ιαν 2021 11:54

Με τόσα δισ. σε ιδιαίτερα, φροντιστήρια κ.τ.λ για ποια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση μιλάτε;

 
HΡΑ*
07 Ιαν 2021 10:27

Είδατε κυρ - Υπουργέ μ΄ τι λένε τα "πουλάκια";
Στα κεραμίδια πέταξαν κι απλώσαν "ραβασάκια"!
διαβάστε τα, παρακαλώ, κι ας βγάλετε "σπυράκια"...

 
δεν είναι όλοι ικανοί για σπουδές
07 Ιαν 2021 09:45

Γιατί πρέπει όλοι να φοιτούν.
20% των υποψηφίων γράφουν κάτω από 6,
33% κάτω από 10.
Πάραυτα επί σχεδόν δύο δεκαετίες στέλνετε όλους τους απόφοιτους λυκείου για σπουδές.
Αυτό υποβάθμισε την ανώτατη εκπαίδευση.
Μειώστε σε όλα τα Τμήματα τουλάχιστον κατά 20% τον μέγιστο αριθμό εισακτέων και θα δείτε άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση όλων των δεικτών αξιολόγησης της ανώτατης εκπαίδευσης.
Το τολμάτε;

 
Μητέρα
07 Ιαν 2021 00:09

Πράγματι μεγάλη και διαχρονική η έφεση του λαού μας για τη μόρφωση. Εργάζεται και πληρώνει φόρους για να σπουδάσει τα παιδιά του στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Το θεωρεί δεδομένο και δεν χαρίζεται στα εμπόδια που περιστασιακά του βάζουν...

 
Κολεγιοπαις
06 Ιαν 2021 22:13

Την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπση ποιος την ελέγχει?οεοεοε!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
06 Ιαν 2021 22:05

Λέει ο νέος υφυπουργός: "...Ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί η δωρεάν εκπαίδευση να είναι υψηλής ποιότητας. Αυτός είναι ο στόχος στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη...".
Αλλά πόσο αυτοσαρκαστικό μοιάζει αυτό και πάντως ακραία λαϊκιστικό να λέγεται αυτήν ακριβώς την περίοδο που η δημόσια εκπαίδευση δοκιμάζεται από την πανδημία κι έχουν αναδειχθεί οι τρομαχτικές ανεπάρκειες του κράτους να ανταποκριθεί στο αίτημα της υψηλής ποιότητας υποχρεώνοντας κακήν κακώς τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν εντελώς ανεκπαίδευτοι το τεράστιο βάρος της τηλεκπαίδευσης και κυρίως τους μαθητές να συμμετέχουν σ' αυτά τα μαθήματα χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κανείς αν διαθέτουν τον στοιχειώδη τεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται!
Συνεπώς η εν λόγω φράση του νέου υφυπουργού είναι μια εντελώς ανούσια κορώνα που μόνο πικρά χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει σε όσους ζουν από μέσα τη μίζερη πραγματικότητα της ελληνικής εκπαίδευσης.

 
Σταμω
06 Ιαν 2021 21:46

Πιπιλάμε, δεκαετίες πια, λάθος καραμέλα. Η εκπαίδευση ΔΕΝ είναι δωρεάν, είναι κρατική παροχή έναντι των φόρων των Ελλήνων πολιτών.

 
Ποιότητα παντού
06 Ιαν 2021 21:19

Δηλαδή η ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να είναι χαμηλής ποιότητας επειδή δεν πληρώνει ο φορολογούμενος αλλά ο κάθε πελάτης για το παιδί του; Μπορεί δηλαδή να έχουμε στα κολέγια διδάσκοντες χωρίς διδακτορικό, φοιτητές που αποτυγχάνουν να περάσουν στα δημόσια πανεπιστήμια και προγράμματα σπουδών που δεν τα πιστοποιεί κανένας και όλοι θα έχουν ισότιμα πτυχία; Με το πρόσχημα της ανόδου της ποιότητας στα δημόσια πανεπιστήμια, γιατί "ο Έλληνας φορολογούμενος απαιτεί η δωρεάν εκπαίδευση να είναι υψηλής ποιότητας", θέλετε απλώς να στείλετε κόσμο στα κολέγια και να φορτώσετε την ελληνική κοινωνία και οικονομία με αμφίβολης ποιότητας πτυχία.

 
Νικος
06 Ιαν 2021 19:58

Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένα μπάχαλο θα προτιμούσα το κολλέγιο στοχευμένα σπουδές αριστείας και ελεγχόμενες ούτε κατάληψης κλπ κλπ ο ανταγωνισμός είναι υγεία

 
Οξύμωρο
06 Ιαν 2021 18:02

Είναι πράγματι οξύμωρο να είσαι υπουργός παιδείας και να μη σε ενδιαφέρει η ποιότητα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η αγορά αγαπητέ υπουργέ μου θα προσλάβει απόφοιτους και από την ιδιωτική εκπαίδευση. Τί θα κάνουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις την επόμενη μέρα δεν μας πειράζει αν κλείσουν ή το χειρότερο αν πέσει καμιά γέφυρα θα είναι μικρό το κακό !!

 
Λουίζα
06 Ιαν 2021 17:56

Δωρεάν εκπαίδευση υπάρχει στην Ελλάδα;;; χαχαχαχαχαχα.

 
@Το αυτονόητο
06 Ιαν 2021 17:56

Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Παρότι όπως αναφέρατε είναι αυτονόητο να γίνουν οι αναγκαίες, πλέον, συγχωνεύσεις δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα. Βάσει των δηλώσεων που έγιναν κατά καιρούς, η "υπεύθυνη" είναι η ΕΘΑΑΕ για τον ακαδημαϊκό χάρτη και τα "κυρίαρχα" πανεπιστήμια στα οποία θα ενταχθούν οι φοιτητές των τμημάτων που θα συγχωνευτούν, δεν θέλουν περαιτέρω φοιτητές οι οποίοι θα έχουν διαφορετικό γνωστικό υπόβαθρο. Συν τοις άλλοις, σκεφτείτε πως τα μέλη ΔΕΠ θα μείνουν στον αέρα και μάλλον θα τρέχουν με συμβάσεις στα νέα τους ιδρύματα.
Όπως και να 'χει, αν γίνει κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο για την Κεραμέως να βολέψει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ωστόσο πιστεύω ότι, σε 1-2 χρόνια θα αρχίσουν να γίνονται πράξη αυτές οι συγχωνεύσεις αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα, χάρις τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν.

 
Το αυτονόητο
06 Ιαν 2021 15:34

Και επειδή πληρώνει ο φορολογούμενος δικαιούται να έχει υψηλό επίπεδο σπουδών κι όχι απλά χαρτιά. Μια χαρά τα λέει κι ας γίνουν συγχωνεύσεις σε σχολές που δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης. Λιγότερα και καλύτερα πανεπιστήμια.

 
άλλος ένα μύθος
06 Ιαν 2021 14:50

κύριε υπουργέ κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε??
Οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν στο κράτος για τις υπηρεσίες που λέτε ότι είναι δωρεάν. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ο μισθός σας τόσο σαν καθηγητής όσο και σαν υπουργός.
Αυτό που πρέπει να πείτε είναι ότι πληρώνουν και δεν απολαμβάνουν τίποτα πίσω.
Στο εξωτερικό οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή πανεπιστήμια (και άρα δεν επιβαρύνουν το δημόσιο σύστημα και δεν το χρησιμοποιούν) απαλλάσσονται ανάλογα από τον σχετικό φόρο.
Γιατί δεν το βλέπουμε στην Ελλάδα αυτό??? Δεν είμαστε Ευρώπη???

 
Φορολογούμενος
06 Ιαν 2021 14:32

Ως φορολογούμενος πολίτης της χώρας θα με ενδιέφερε περισσότερο από όλα η πορεία της οικονομίας, η οποία εξαρτάται και από την ποιότητα των πτυχίων. Συνεπώς, θα προτιμούσα τα πτυχία από τα πανεπιστήμια, παρά από τα κολλέγια. Το κόστος των πτυχίων των κολλεγίων είναι πολύ υψηλότερο μακροπρόθεσμα στην οικονομία.

 
Αθηνά
06 Ιαν 2021 14:03

Ο Έλληνας φορολογούμενος πότε σας έχρησε εσάς εκπρόσωπο του και ξέρετε και τι απαιτήσεις έχει?Αφού λοιπόν πιάσαμε αυτή την συζήτηση να σας ενημερώσω σαν Ελληνίδα φορολογούμενη ότι προσωπικά θέλω τα παιδιά μου να μπορούν να εισάγονται στο δημόσιο πανεπιστήμιο(που μόνο δωρεάν δεν είναι) και όχι να μειώνεται τους εισακτέους..Ειδάλλως να μην με φορολογείτε..

 
Λευτέρης
06 Ιαν 2021 13:47

Τίποτε δεν είναι δωρεάν. Τη δημόσια παιδεία την πληρώνει αδρά ο φορολογούμενος πολίτης. Η πολιτεία οφείλει να αξιολογεί τις δομές της ώστε να είναι υψηλού επιπέδου και με αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας με πιστοποιημένους και διεθνώς αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών!

 
ενημερώστε τον υπουργό δεν είμαστε στο 1960
06 Ιαν 2021 12:49

δεν είμαστε στο 1960, δεν τα μάθατε υπουργέ??
Τώρα έχουμε ποιοτική ιδιωτική εκπαίδευση και ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει για να συντηρούνται εκατοντάδες τμήματα, υπάλληλοι, ενοίκια σε όλα τα μέρη της Ελλάδας (της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης).
Πριν 20-30 χρόνια άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πήραν σωστές αποφάσεις, αναμορφώσαν την Παιδεία, άφησαν στην άκρη τις πελατειακές σχέσεις, βουλευτών την περιφέρειας και συμπύκνωσαν τα Πανεπιστήμια σε λίγα αλλά πολύ ανταγωνιστικά με υποδομές, επαρκή χρηματοδότηση.
Προφανώς απαιτεί δημιουργία συμπληρωματικών δομών εκπαίδευσης...αν θέλουμε να δείξουμε ότι ξέρουμε τι μας γίνεται.
Ελπίζω να μην είστε μια ακόμα περίπτωση που θα ξεχάσουμε γρήγορα το πέρασμα σας από αυτό το Υπουργείο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ