Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας: Θα είμαι προσεκτική και μετρημένη στη συμπεριφορά

“Με την επιλογή της Ν. Κεραμέως και την παραμονή της στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το θέμα της παιδείας πολύ υπεύθυνα , πολύ σοβαρά”
Δημοσίευση: 07/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ελπίζω να είμαι και αποτελεσματική στις ενέργειες αλλά και προσεκτική και μετρημένη στη συμπεριφορά”.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η νέα υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Ράδιο Μαρκόνι, ενώ αποκάλυψε με ποιο τρόπο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης της ανακοίνωσε τα νέα της καθήκοντα.

Για τη Νίκη Κεραμέως, η Ζέττα Μακρή είπε: “Με την επιλογή της Ν. Κεραμέως και την παραμονή της στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το θέμα της παιδείας πολύ υπεύθυνα , πολύ σοβαρά και είναι και στις προτεραιότητες”.

Ζ. Μακρή: Μου τηλεφώνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Μου ανακοίνωσε και τα καθήκοντα  μου, πέρα από τη συμμετοχή μου στο κυβερνητικό σχήμα, και τη δέσμευση μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα να μην πω κάτι.

Δημοσιογράφος: Τι ακριβώς σας είπε ο Κ. Μητσοτάκης;

Ζ. Μακρή: Μου είπε ότι μου έχει μια έκπληξη.Του λέω, πρόεδρε ελπίζω να είναι ευχάριστη. Μου ανακοίνωσε ότι πάω στο υπουργείο Παιδείας και ποια θα είναι τα καθήκοντά μου, ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιό μου, τι περιμένει από εμένα. Δεν ήταν , δηλαδή, μια συζήτηση δύο δευτερολέπτων. Του είπα , βεβαίως, περιμένω και σαφείς οδηγίες, εννοείται ότι θα συνεργαστώ άψογα με την υπουργό Νίκη Κεραμέως. Αυτή είναι και η επιθυμία του πρωθυπουργού, αυτή είναι και η αποστολή μου, και ελπίζω να είμαι και αποτελεσματική στις ενέργειες αλλά και προσεκτική και μετρημένη στη συμπεριφορά.

Δημοσιογράφος: Ο Κ. Μητσοτάκης σας εξήγησε με περισσότερα λόγια τι ακριβώς περιμένει από εσάς;

Ζ. Μακρή: Ναι, μου είπε και πως πρέπει να κινηθώ, τι περιμένει από εμένα, . Ήταν μια συζήτηση η οποία κράτησε, γιατί εγώ έχω στο παρελθόν ξαναμπεί σε κυβερνητικό σχήμα. Συνήθως σου γνωστοποιούν την τοποθέτηση στο κυβερνητικό σχήμα και εν συνεχεία σου ανακοινώνουν  το χαρτοφυλάκιο. Ο πρωθυπουργός είχε την καλοσύνη , το χρόνο και εν πάση περιπτώσει  έτσι επέλεξε να κάνει με τους νέους συνεργάτες, να εξηγήσει σε αδρές γραμμές βέβαια, όχι σε λεπτομέρειες τι  ακριβώς περιμένει από τον καθένα.

Δημοσιογράφος: Σας ρωτώ, απλά για να καταλάβουμε πως ο  πρωθυπουργός αντιμετωπίζει γενικότερα το θέμα της παιδείας.

Ζ. Μακρή: Με την επιλογή της Ν. Κεραμέως και την παραμονή της στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το θέμα της παιδείας πολύ υπεύθυνα , πολύ σοβαρά και είναι και στις προτεραιότητες στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι ένας τομέας που πάσχει και έχει ανάγκη από πάρα πολλές πρωτοβουλίες. Επειδή οι υπουργοί και οι υφυπουργοί συνηθίζουν να λένε πολύ καλές κουβέντες για τους συνεργάτες τους , εγώ θέλω να ανατρέξετε σε αυτά που έλεγα για το έργο της  Ν. Κεραμέως και στη Βουλή, ως Βουλευτής. Άρα αυτά που έλεγα τότε ισχύουν  απολύτως, και τα έλεγα τότε, χωρίς να γνωρίζω , χωρίς να μου έχει περάσει από το μυαλό ότι κάποτε θα είμαι υφυπουργός της. 

Σχόλια (9)

 
Μαρια
07 Ιαν 2021 21:03

Ο,τι και να ειπωθεί θα βρουν οι κακεντρεχείς το αρνητικό σχόλιο. Μας έχουν συνηθίσει εξάλλου. Σιγά μην έβρισκαν θετικά. Μια χαρά τα είπε η υφυπουργός αλλα κατάλαβαν κάποιο . Τα γνωστά δηλαδή...

 
Λαυράκι
07 Ιαν 2021 19:28

Πρωτοφανείς δηλώσεις! Ποιό να είναι άραγε το νόημα, ΠΙΣΩ από τις γραμμές?.... Εύχομαι μόνο, τα χειρότερα να μην είναι μπροστά μας.
- "περιμένω και σαφείς οδηγίες, εννοείται ότι θα συνεργαστώ άψογα με την υπουργό",
- "προσεκτική και μετρημένη στη συμπεριφορά",
- "το θέμα της παιδείας.....
ένας τομέας που πάσχει και έχει ανάγκη από πάρα πολλές πρωτοβουλίες". 

 
Αριστεία, όχι αστεία
07 Ιαν 2021 13:30

Δηλαδή είχε σκοπό να κάνει τρελίτσες και θα δείξει αυτοσυγκράτηση;
Δεν παίζεται η Ζεττα.

 
Συνταξιουχος εκπαιδευτικος
07 Ιαν 2021 12:50

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΙ ΤΡΙΤΣΗΣ,ΑΡΣΕΝΗΣ,ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ,ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.ΓΕΝΙΚΑ ΜΗ ΘΙΓΕΤΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
07 Ιαν 2021 12:04

Ζ. Μακρή: Με την επιλογή της Ν. Κεραμέως και την παραμονή της στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το θέμα της παιδείας πολύ υπεύθυνα , πολύ σοβαρά...
Λυπάμαι πολύ, αγαπητή συμπατριώτισσα, αλλά ακριβώς αυτό που λέτε - δηλαδή η παραμονή της κ. Κεραμέως στο υπουργείο μετά από μια μακρά περίοδο συνεχών αστοχιών, λανθασμένων αποφάσεων που στην πορεία αποσύρονται, προβληματικότατης και βεβιασμένης εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης χωρίς εξοπλισμό και επιμόρφωση, παντελούς έλλειψης κάθε σχεδίου για την επαναλειτουργία των σχολείων, μηδενικής μέριμνας για την υγειονομική προστασία του εκπαιδευτικού κόσμου και πρωτοφανούς αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς στην περίπτωση της πρόσφατης εκλογής υπηρεσιακών συμβουλίων - αποδεικνύει περίτρανα πόσο ελάχιστα ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό το θέμα της παιδείας επιτρέποντας στην προκλητικά ευνοούμενή του υπουργό να ροκανίζει μέρα με τη μέρα ό,τι ελάχιστο υγιές έχει απομείνει σ' αυτόν τον άμοιρο χώρο που στέκεται ακόμη στα πόδια του αποκλειστικά και μόνο χάρις στο παροιμιώδες και ανιδιοτελές φιλότιμο του Έλληνα εκπαιδευτικού!

 
JIM
07 Ιαν 2021 11:54

"προσεκτική και μετρημένη στη συμπεριφορά”. Εν αντιθέση με την Κεραμέως που συμπεριφέρεται σαν σταρ του σινεμά .

 
ΕΥΤΥΧΏΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ
07 Ιαν 2021 10:47

ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ!!!!

 
Δον Κιχώτης
07 Ιαν 2021 10:18

Κάντε το σωστό, πάρτε μερικούς έμπειρους δασκάλους και καθηγητές από τις τάξεις για να σας συμβουλεύουν και εκφραστείτε ελεύθερα, σπάστε κανένα ποτήρι, πείτε ένα γαλλικό ρητό και να είστε σίγουρη ότι ο κλάδος θα σας αγκαλιάσει! Θα προκαλέσετε βέβαια ζήλιες... ας πρόσεχαν, ποτέ δεν είναι αργά, εμείς έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά που σας χωράει και τις τρεις!

 
Σοφά λογια
07 Ιαν 2021 10:09

Που πρέπει όλοι να λάβουμε υπόψη στις επόμενες εκλογές!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ