ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρμόδιοι για την αναστολή λειτουργίας σχολείων
Δημοσίευση: 08/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ανάκληση της απόφασης ,να κλείσουν τα σχολεία στο Δήμο της Σητείας για την ερχόμενη εβδομάδα,για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού,ζήτησε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Γ. Ζερβάκη.

Υπενθυμίζεται ότι με πράξη του  Δημάρχου Γ. Ζερβάκη, στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας, αποφασίστηκε:

α)  η αναστολή λειτουργίας όλων των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και των μονάδων Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σητείας, από 11 μέχρι 17 Ιανουαρίου 2021 και

β) η αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου με φυσική παρουσία. Τα σχολεία για το παραπάνω διάστημα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρμόδιοι για την αναστολή λειτουργίας σχολείων

Στον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ,δόθηκε , με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή,  η δυνατότητα επιβολής προσωρινής αναστολής  λειτουργίας  επιμέρους τμημάτων καθώς και ολόκληρων  σχολικών μονάδων  δημοσίων και ιδιωτικών, με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή/και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας επιμέρους τμημάτων σχολικών μονάδων, καθώς και ολόκληρων σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών. Η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών, και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας κατ’ εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος της "Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες".

Σχόλια (2)

 
@Εκπαιδευτικός από φιλελεύθερο
16 Ιαν 2021 14:47

Είναι προφανές ότι η τηλεκπαίδευση γίνεται από τους εκπαιδευτικούς με δικό τους εξοπλισμό. Η απόφαση για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης πάρθηκε από το υπουργείο. Η τηλεκπαίδευση πάει καλά. Συγχαρτήρια σε όλους.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι. Το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να συνοδευτεί με την έναρξη του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα, αμέσως μετά τους υγειονομικούς και τους υπερήλικες.

 
Εκπαιδευτικος
16 Ιαν 2021 11:52

Όταν ήταν κλειστά τα σχολεία η τηλεκπαίδευση στηρίχθηκε σε υποδομές των εκπαιδευτικών και όχι των σχολικών μονάδων για τις οποίες έπρεπε να έχει μεριμνήσει το υπουργείο. Ειναι γνωστό ότι στα περισσοτερα σχολεία δεν υπάρχουν κατάλληλοι υπολογιστές και internet που να μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Έτσι οι εκπαιδευτικοί χρειάστηκε να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα, από το πλεόνασμα από τις μεγάλες τους αμοιβές, υπολογιστές, και αν λάβουμε υπόψη ότι μπορεί να έχουν και ένα ή δύο παιδιά μαθητές ή φοιτητές μιλάμε για δύο ή τρεις τουλάχιστον υπολογιστές!! και να έχουν και ένα κάπως δυνατό internet ώστε να μπορουν να εργάζονται παράλληλα τρία ή και τέσσερα άτομα στο σπίτι!!
Τώρα που θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία και η Υπουργός λέει ότι είναι όλα έτοιμα για αυτό, δεν κατάλαβα τι είναι έτοιμο, πάλι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βάλουν πλάτη ρισκάροντας τη ζωή τους, σε περιβάλλον όπου σε αντίθεση με άλλους χώρους και οδηγίες δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και που εκτός από ένα μπουκάλι με αντισηπτικό και μια μάσκα, έστω καθυστερημένα, κανένα άλλο μέτρο δεν έχει ληφθεί από το υπουργείο. Τα test για ανίχνευση κορωνοιου δεν είναι μέτρα προστασίας αν δεν γίνουν υποχρεωτικά και για εκπαιδευτικούς και για μαθητές, επαναλαμβανόμενα και μοριακά που είναι αξιόπιστα!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ