Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών/Εκπαιδευτών Ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και Κατάρτισης ΙΕΚ

Δημοσίευση: 08/01/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόγραμμα επιμόρφωσης όλων των εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην υποστήριξη των ΕΠΑΛ και στην κατάρτιση των σπουδαστών των ΙΕΚ για την επίτευξη της σύνδεσης με την αγορά εργασίας και της αναβάθμισης ποιότητας της ΕΕΚ, ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Για την επιμόρφωση θα διατεθεί κονδύλι σε 2.500.000,00 ευρώ.

Η επιμόρφωση στοχεύει στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των επιστημονικών γνώσεων των εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών ειδικοτήτων σύμφωνα με τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της ειδικότητάς τους.

Στόχος είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και Κατάρτισης των ΙΕΚ μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης διάρκειας 35 ωρών.

Θα εφαρμοστεί μεικτό σύστημα επιμόρφωσης ή/και εξ ́ αποστάσεως, θα παραχθεί εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό υλικό, και θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση της επιμόρφωσης.

Σχόλια (7)

 
ΕΠΑΛ
10 Ιαν 2021 22:24

Γενικά τα σεμινάρια στην τεχνική εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι εξ αποστάσεως. Εγώ είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου, που σημαίνει πως στη σχολή δεν κάναμε πολλά εργαστήρια. Πλέον, με τόσα χρόνια ( 10 απ'τα 20 συνολικής υπηρεσίας ) στην τεχνική εκπαίδευση, γνωρίζω πολύ καλά τα εργαστήρια των οχημάτων, της θέρμανσης και της ψύξης, μετά από πάρα πολύ διάβασμα, βίντεο στο YouTube και εφαρμογή τους στο εργαστήριο εκτός ωρών διδασκαλίας (για να μην καταλάβουν οι μαθητές πως τότε τα μάθαινα) . Χιλιάδες ώρες! Και φυσικά ακόμη μαθαίνω. Τι να μου προσφέρει το εξ αποστάσεως σεμινάριο των 35 ωρών;
Το καλύτερο σεμινάριο για τους νέους συναδέλφους, θα είναι η συνύπαρξή τους στο εργαστήριο με κάποιον έμπειρο συνάδελφο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι.

 
Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ
09 Ιαν 2021 23:07

Η επιμόρφωση είναι καλή. Όμως για να διδάξουμε χρειαζόμαστε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Χωρις πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια δεν υπάρχει τεχνική εκπαίδευση όσες "θεωρητικές" επιμορφώσεις και αν κάνουμε.

 
απαξίωση των επιμορφώσεων
09 Ιαν 2021 22:13

με αυτά που βλέπουμε έχουμε σταματήσει να διαβάζουμε για τις επιμορφώσεις από το υπουργείο.
Φαίνεται ότι ξοδεύονται χρήματα χωρίς κανένα σχεδιασμό.
Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς με 35 ώρες να μάθει κάτι?? Ούτε να ρωτήσουμε δεν θα προλάβουμε.
Θα έλεγα να δώσετε τα χρήματα στους εκπαιδευτικούς ώστε να επιλέγουν την επιμόρφωση τους σε ετήσια βάση, ας βάζει το υπουργείο κάποιους στόχους.
Δύσκολο όμως, έτσι???

 
Ζέτα
09 Ιαν 2021 13:32

Οι 35 ώρες επιμόρφωσης είναι ελάχιστες. Οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων διδάσκουν πολλά και διαφορετικά μαθήματα, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο εργαστηριακό τους μέρος. Μέσα σε αυτές τις ώρες επιμόρφωσης είναι αδύνατον να καλυφθούν όλα τα αντικείμενα. Επίσης συνήθως αυτές οι τόσο σύντομες επιμορφώσεις ασχολούνται μόνο με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της κάθε ειδικότητας και αγνοούν όλα τα υπόλοιπα.

 
εκπαιδευτρια ΙΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
08 Ιαν 2021 19:47

Ας μην ειμαστε αρνητικοι καθε επιμορφωση σε καλο!!!Ειναι ευθυνη ολων μας αν τα παιδια δεν μαθαινουν στο ΙΕΚ ή ΕΠΑΛ .Πρωτα τουπουργειο οκ , μετα ο διευθυντης με τους εκπαιδευτικους . ναι ειναι πολυ λιγος χρονος αλλα μπορει να αφορα διδακτικη και καθε ενας εκπαιδευτικος μπορει να εφαρμοσει κατι στο μαθημα του και ετσι τα παιδια να εχουν παρει κατι παραπανω.

 
Γαβριήλ Ζώτος
08 Ιαν 2021 16:15

Ο προτεινόμενος χρόνος επιμόρφωσης είναι πολύ λίγος και αυτό γιατί οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων διδάσκουν πολλά και διαφορετικά μαθήματα, τόσο το θεωρητικό όσο και το εργαστηριακό μέρος τους (π.χ. στον Τομέα Δομικών Έργων, Τοπογραφία, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Κτηριακά Έργα, Οικοδομική, Σχέδιο Πολιτικού Μηχανικού, Οργάνωση Τεχνικών Έργων κ.α. ). Σε πολλά μαθήματα το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών θέλει ριζικό επανασχεδιασμό προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σημερινές και κυρίως τις μελλοντικές απαιτήσεις και αρκετά βιβλία δεν έχουν καμιά σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και χρειάζονται αντικατάσταση ή και κατάργηση. Αξιόλογη επιμόρφωση θα ήταν αν, ολόκληρη την πρώτη εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων, τα πανεπιστημιακά τμήματα, οι πολυτεχνικές σχολές και κυρίως ( λόγω και του θεσμικού της ρόλου ) η ΑΣΠΑΙΤΕ αναλάμβαναν τη διοργάνωση αυτών των σεμιναρίων, όπου η παρακολούθηση θα ήταν υποχρεωτική, στους εκπαιδευτικούς θα χορηγείται άδεια με αποδοχές για την παρακολούθησή τους και πέρα από την επιμόρφωση, δώσουν σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, υλικό με τη μορφή της ασύγχρονης εκπαίδευσης. Η προτεινόμενη επιμόρφωση είναι απλά πασαλείμματα.

 
Μάνα παιδιών ιεκ
08 Ιαν 2021 15:42

Ότι τα παιδια δεν μαθαίνουν πρακτικά τίποτα και πληρώνουμε ενοίκια και άλλα χωρίς λόγο δεν γίνετε κουβέντα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.