Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Κ. Γαβρόγλου: Γιατί δεν πρέπει να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί της τάξης

Σχέδιο Κ. Γαβρόγλου: “Οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται”
Δημοσίευση: 10/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από το “οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται”, που ίσχυε με την προηγούμενη Κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί πλέον , με το νέο Σχέδιο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως  περνούν  στη φιλοσοφία “ “Όποιος αξιολογεί αξιολογείται”

Η  γραπτή εισήγηση του Κ. Γαβρόγλου (ως υπουργός  Παιδείας)   στο  Δίκτυο Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού έργου ήταν “Οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται”.

Συγκεκριμένα στο σημείο της “Επιλογής και αξιολόγηση των Στελεχών Εκπαίδευσης” ο Κ. Γαβρόγλου  έκλεινε την εισήγησή του με το εξής: “Οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ” ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 16

Τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει  να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην  τάξη, παρά μόνο τα στελέχη εκπαίδευσης, είχε εξηγήσει  ο Κ. Γαβρόγλου ως υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη στο Κανάλι της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (31)

 
φιλελεύθερος
12 Ιαν 2021 17:06

Ο Γαβρόγλου σε συγκέντρωση σχολικών συμβούλων την οποία ο ίδιος είχε επιδιώξει στο Ηράκλειο Κρήτης δήλωσε: Οι σχολικοί σύμβουλοι δεν δουλεύουν. Το ακροατήριο διορθώνει: Μερικοί και ο Γαβρόγλου απαντά : Δεν θα έλεγα μερικοί, πολλοί. Αυτή είναι η αξιολόγηση του Γαβρόγλου. Η Κεραμέως υποσχέθηκε να επανορθώσει αλλά δεν το έκανε. Διόρισε όμως τους προσωρινούς διευθυντές εκπαίδευσης. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει κουλτούρα αξιολόγησης ούτε από τα δεξιά ούτε από τα αριστερά.

τέως σχολικός σύμβουλος

 
Τι αξιολόγηση να γίνει,
12 Ιαν 2021 14:59

αφού κάθε αξιολόγηση από άνθρωπο προσκρούει στα στοιχεία προσωπικότητας, στην ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση και στα συμφέροντα του αξιολογητή;

 
Δημήτρης
12 Ιαν 2021 14:22

Οι εκπαιδευτικοί δεν αρνούνται την αξιολόγηση γενικώς, αλλά τη δική τους αξιολόγηση. Γιατί όταν είναι να επιλέξουν εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά τους, δεν προτιμούν "μάχιμο" εκπαιδευτικό απο τη λίστα αναπληρωτών ή αδιορίστων, αλλά προτιμούν αξιολογημένους από τους ίδιους, εκπαιδευτικούς, αφού πρώτα τους περάσουν απο χίλια κόσκινα.

 
ENEOS
11 Ιαν 2021 15:03

Δε αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί της τάξης, αυτοί ακριβώς που έχουν πιο πολύ ανάγκη την αξιολόγηση για βελτίωση της δουλειάς τους ! Φυσικά μιλάμε για μια αξιολόγηση που δεν θα είναι τιμωρός αλλά και θα δίνει ευκαιρίες εξέλιξης σε όσους αξίζουν. Ο "τίποτα" έφερε νόμο με τον οποίο εκπαραθύρωσε μέσα από κομματικά διορισμένους χωρίς καμία αξιολόγηση προέδρους υπηρεσιακών συμβουλίων, πλήθος άξιων στελεχών. Deja vu. Όλα ίσιωμα οπότε διαλέγω τους δικούς !!!

 
θέλω ...
11 Ιαν 2021 14:29

να γίνω εκπαιδευτικός της τάξης! να κάνω ότι μου καπνίσει μέσα στην τάξη, να λέω και να κάνω ότι θέλω εκτός προγράμματος σπουδών, να γράφω ότι έκανα τη ύλη ενώ δεν έχω κάνει σχεδόν τίποτα, να παίζω με το κινητό μου ενώ τα πιτσιρίκια τα έχω βάλει και παπαγαλίζουν το μάθημα μέσα στην τάξη, να βάζω 20άρια σε όλους για να είμαι ο θεός και να μην με ζαλίζουν κιόλας να κοιτάω το ρολόι και να την "κάνω" μόλις τελειώνει το ωράριο, από τις 11.00 καφέ στην παραλία και μη με ζαλίζετε με την αξιολόγηση κιόλας ... όλη η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι της πλάκας - μαθητές και καθηγητές

 
ΔΕΠ
11 Ιαν 2021 14:16

Ελεος. Όλοι πληρωνόμαστε για να κάνουμε την όποια δουλειά μας. Όλοι πρέπει να λογοδοτούμε, να αξιολογούμαστε. Τι φληναφήματα και σοφιστείες είναι αυτά που ακούμε, Θεέ μου.... Εχουν εφεύρει εκατοντάδες δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα. Όποιος δε θέλει να αξιολογείται απο κανέναν να κάτσει σπίτι του και να τρώει τα έτοιμα που έχει, ή να ανοίξει δικό του μαγαζί και να πληρώνεται από τους πελάτες του. Από κει και πέρα ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι και λειτουργεί πρέπει να αξιολογούμαστε.
Φτάσαμε να είναι 2021 και να τα συζητάμε ακόμη αυτά. Γι'αυτό και η κατάσταση είναι μοναδική στον κόσμο: είτε κάνεις καλά τη δουλειά σου είτε όχι, είτε δουλεύεις πολύ είτε λίγο, σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, σχολεία, πανεπιστήμια, πληρώνεσαι ΤΟ ΙΔΙΟ με αυτόν που σκίζεται στη δουλειά που είναι πρόθυμος που φερνει καλύτερο αποτέλεσμα. Γι'αυτό ευδοκιμεί η πρώτοη και όχι η δεύτερη κατηγορία. Μακάρι να αλλάξουμε.

 
Γιώργος
11 Ιαν 2021 12:37

Η λογική του Γαβρογλου εκτός τόπου και χρόνου. Οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται. Και προσθέτω εγώ. Πολύ πρόθυμα όμως αξιολογούν μαθητές και προϊσταμένους και μάλιστα με αδιαφανή κριτήρια. Εάν αυτό δεν είναι λαϊκισμός δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Απορώ πως το δέχονται αυτό οι εκπκοι.

 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
11 Ιαν 2021 12:05

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εάν είχαν άραγε τη δυνατότητα να αξιολογήσουν ανώνυμα όλοι οι εκπαιδευτικοί την αποτυχημένη Κεραμέως, τη Διαμαντοπούλου της φωτοτυπίας Τον Λοβέρδο, Αρβανιτόπουλο που απέλυσε 2.500 εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ τι βαθμό θα έβαζαν???

Μπορεί να μη βάζουμε " άριστα" στον Γαβρόγλου, Φίλη αλλά οι υπόλοιποι παίρνουν ΜΗΔΕΝ και ΠΛΗΝ για το καταστροφικό τους έργο στην εκπαίδευση.

Τι να αξιολογήσετε βρε ???? Καλύψτε πρώτα τις βασικές ανάγκες της εκπαίδευσης και ξανακάντε αίτημα στην πανάξια εκπαιδευτική κοινότητα που αποδεικνύει καθημερινά πόσο προσφέρει σε σχέση με ολόκληρο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.....

 
Καθηγητής
11 Ιαν 2021 11:44

Η συγκεκριμένη ατάκα… ο εκπαιδευτικός της τάξης δεν αξιολογείται… θα πρέπει να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Καταβαράθρωσε το επίπεδο διδασκαλίας και παροχής εκπαίδευσης σε τέτοιο βαθμό που πρέπει να εφευρεθούν νέες θεωρίες συνομωσίας για το επίπεδο και την μόρφωση των νέων γενεών των ελλήνων.

Θα κάνει χρόνια αυτή η απαράδεκτη ατάκα να επαλειφθεί από το μνημονικό των εκπαιδευτικών διότι θεωρείται κεκτημένο

Την αίτια αναζητώ γιατί ειπώθηκε

Κανένας σε οποιοδήποτε κλάδο και να εργάζεται εάν δεν αξιολογείται αλλά εκ των προτέρων και άνευ καμίας διαδικασίας δεν λογοδοτεί απλά δεν θα κάνει τίποτε

Και να μην ακούσω για την αξιολόγηση από τα παιδιά

Θεός για τα παιδιά αν βάζεις μεγάλους βαθμούς, ανάξιος τιποτένιος για τους μαθητές αν βάζεις μικρούς βαθμούς

Το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι και οι εκπαιδευτικοί

κ. Γαβρρογλου αρκετή ζημία κάνατε στην εκπαίδευση.
Σας παρακαλώ αποσυρθείτε στην σύνταξη σας
Έλεος

 
Γονείς
11 Ιαν 2021 11:24

Οι γονείς έχουν όλοι πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά όπως οι εκπαιδευτικοί;
Όχι βέβαια.
Ας σκεφθούν ποιοί είναι οι δάσκαλοι των παιδιών τους και τι προσόντα διαθέτουν.
Σε κανέναν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν αυτά τα προσόντα σε όλους.
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια..

 
Ψίχουλα
11 Ιαν 2021 11:13

Τι δίνει το κράτος και απαιτεί αξιολόγηση;
Ψίχουλα παρέχει στα σχολεία.
Βλέπουμε ότι δεν ξόδεψε ούτε 1 ευρώ για τάμπλετ, κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν ακόμα, χωρίς υποδομές στα σχολεία, αυξήσεις μαθητών ανά τμήμα, παλιά βιβλία, χωρίς επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση, κλπ.!!
Τι παρείχε λοιπόν;
Όταν παρέχεις, τότε μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Όταν δεν παρέχεις τότε καμμιά απαίτηση δεν είναι λογικό να έχεις.
Όλα τα κάνανε οι εκπαιδευτικοί μόνοι τους, στη φάση της επιδημίας. Γιατί είναι άνθρωποι, είναι λειτουργοί και νοιάζονται για τα παιδιά τους.
Τα εύσημα όμως να μην τα καρπώνονται άλλοι..

 
Η Ρόδος....
11 Ιαν 2021 10:45

@ @αξιοκρατική αξιολόγηση 00:20
"όλοι έχουν τις ίδιες γνώσεις, δυνατότητες... κλπ". Προφανώς, αφού το ίδιο πληρώνονται όλοι. Και στην τελική, ας δώσουν τα "μισθά" που πρέπει και μετά εσείς ζητήστε και σπαγγάτο αν θέλετε. Αλλιώς, ότι δίνεις, θα πάρεις. Έτσι δεν πάει? Εσείς στη δική σας δουλειά, θα είστε αποδοτικός εάν δεν πληρώνεστε αυτά που πρέπει?

@ΓΙΩΡΓΟΣ 18:55
"τα χρήματα που δίνονται στην εκπαίδευση". Τα ποια είπατε? Αχαχχαχα!

@pacifist anarchist 19:00
Ενώ το 2020 περνάμε τόσο όμορφα.

@Πλανήτης τηλεόραση 20:47
Οι γονείς μπορεί να θέλουν και τον Νανόπουλο για να κάνει μάθημα. Αναλογικά, να ζητήσουν τότε και οι εκπαιδευτικοί, να αξιολογούνται και οι γονείς?

 
Aporia
11 Ιαν 2021 09:44

Αυτούς δεν ψήφισε η πλειοψηφία;πάρτε τώρα να έχετε!τα είχαν πει προεκλογικά;τα είχαν πει!...τώρα τι φωνάζουμε;τι δεν ξέραμε;ας πρόσεχε ο καθένας τι ψήφιζε...

 
@περιττή η συγκεκριμένη συζήτηση
11 Ιαν 2021 09:31

τα είπες όλα! Αυτή είναι η πραγματικότητα!

 
@περιττή η συγκεκριμένη συζήτηση
11 Ιαν 2021 09:31

τα είπες όλα! Αυτή είναι η πραγματικότητα!

 
Αντι -Γαβρόγλου
11 Ιαν 2021 09:28

Λιγότερη δουλειά,καμία αξιολόγηση,κανένας στόχος. Η κεντρική ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανε κάτι για να μείνει για παρακαταθήκη. Ο Γαβρόγλου ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Γι αυτό θα ξεχαστεί. Ότι είπε αυτός είναι απλό για το καλό της παιδείας να κάνουμε το αντίθετο!

 
ELEN
11 Ιαν 2021 09:11

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ( ΚΤΙΡΙΑ, ΥΠΟΔΟΜΗ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΤΕΛΕΧΗ ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

 
αξιοκρατική αξιολόγηση
11 Ιαν 2021 07:29

@περιττή η συγκεκριμένη συζήτηση
Συμφωνώ μαζί σας σε ορισμένα από όσα λέτε, σε άλλα διαφωνώ. Όταν αξιολογείς κάποιον ή κάτι για το οποίο έχεις ευθύνη εσύ να λειτουργεί σωστά, πρέπει πρώτα να έχεις εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να λειτουργεί σωστά. Δεν μπορείς να αφήνεις στη μοίρα του κάτι να φυτοζωεί και μετά να το απορρίπτεις επειδή φυτοζωεί. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης δεν υφίσταται ούτε για την πανδημία, πολύ περισσότερο για την εκπαίδευση. Εν ολίγοις, πρώτα εξοπλίζεις, θωρακίζεις, ενισχύεις αυτό που ως πολιτεία οφείλεις να προστατέψεις και μετά πηγαίνεις και το αξιολογείς. Τον υδραυλικό τον αξιολογείς ως πελάτης, γιατί είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ολοκληρωτικά υπεύθυνος για τους όρους της δουλειάς του. Ο εκπαιδευτικός δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν καθορίζει αποκλειστικά τους όρους της δουλειάς του. Επίσης, στη φυσική εξέλιξη των ειδών κυριαρχεί και η τροφική αλυσίδα: το ισχυρότερο σαρκοφαγο τρώει το αδύναμο ζώο. Εμείς τι θέλουμε; κοινωνία ανθρώπων ή ζούγκλα θηριων όπου θα αξιολογείται και το νήπιο;

 
Περιττή η συγκεκριμένη συζήτηση
11 Ιαν 2021 07:06

Γιατί να σπαταλάμε φαιά ουσία και να ανεβάζουμε πίεση για παρελθοντολογίες; Το esos το εκτιμούμε και συνεχίζουμε να σχολιάζουμε σε αυτό διότι έχει ένα αξιόλογο ήθος και αίσθηση ευθύνης σε σχέση με άλλα ΜΜΕ: δεν κάνει σκανδαλολογία και δεν ρίχνει δολώματα για να τσιμπάνε οι συντεχνίες, οι αντιπολιτευόμενοι και οι πάσης φύσεως διαμαρτυρόμενοι του καναπέ για να τσακώνονται μεταξύ τους στα σχόλια.

Επί του προκειμένου, υπάρχει περίπτωση ο συγκεκριμένος ( να μην συνεισφέρουμε στην υστεροφημία του αν δεν τον ψηφίσαμε) να ξαναβρεθεί στην ίδια καρέκλα; Αρνούμαι να συνεισφέρω στη συζήτηση αυτή και να συγκρίνω πρόσωπα και πολιτικές, και εξηγώ: Η υπουργός υποστηρίζει και προωθεί αρχές και πρακτικές που πιστεύουμε και κάνουμε όλοι ανεξαιρέτως και κάθε μέρα. Παραδείγματα: επιλογή επαγγελματία να μας επισκευάσει βλάβη στο σπίτι, επιλογή υπαλλήλου για πρόσληψη σε επιχείρηση (κάνει αξιολόγηση και μερικές φορές εξετάσεις), επιλογή του κουρέα και της κομμώτριας που μας φροντίζει, ακόμα και επιλογή και απόρριψη φίλων για συναναστροφή.

Η αξιολόγηση των ανθρώπων στους οποίους εμπιστευόμαστε αβλεπεί τα παιδιά μας (ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή) για μισή μέρα κάθε μέρα, τους οποίους εμπιστευόμαστε να τα εφοδιάσουν με γνώσεις, δεξιότητες, ήθος και αυτογνωσία ώστε να χτίσουν δική τους προσωπικότητα και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα όταν αποφοιτήσουν, δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητη; Προσωπικά θεωρώ την αξιολόγηση ως αυτονόητη και έμφυτη ανθρώπινη διαδικασία την οποία και κάνουμε και υφιστάμεθα όλοι ανεξαιρέτως, από την βρέφική μας ηλικία έως τα βαθειά γεράματα. Η αναγκαιότητά της δεν χρειάζεται να δανείζεται επιχειρήματα ούτε από την φιλοσοφία, ούτε από την πολιτική, ούτε από την παιδαγωγική, είναι αυτονόητη.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, με σεβασμό διαφωνώ με την κυρία Υπουργό. Δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για να αξιολογηθείς το να αξιολογείς ο ίδιος κάποιους άλλους, στην περίπτωσή μας τους μαθητές. Αυτό θα σήμαινε ότι αν δεν αξιολογείς, δεν χρειάζεται να αξιολογηθείς, πράγμα που επίσης δεν συμβαίνει σε κανέναν τομέα της δημόσιας ζωής. Η αξιολόγηση εν τέλει αποτελεί φυσική διαδικασία σε όλα τα έμβια όντα, είτε έλλογα, είτε άλογα, είτε ενσυνείδητα, είτε ασυνείδητα, και χωρίς αυτή δεν υπάρχει ούτε επιβίωση, ούτε και εξέλιξη των ειδών.

 
αξιοκρατική αξιολόγηση
11 Ιαν 2021 06:57

@αξιοκρατική αξιολόγηση
Σίγουρα ζω σε άλλη χώρα. Σε αυτή που με 4 πτυχία παιρνεις μισθό πείνας αφού έχεις οργώσει την Ελλάδα, σε αυτή όπου οι μαθητές σου αξιολογούνται ηλεκτρονικά χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση, σε αυτή που το μεράκι και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών μαζί με την όρεξή τους για δουλειά είναι και παραμένει μέχρι τέλους προσωπική υπόθεση χωρίς τη στήριξη και την αναγνώριση της πολιτείας, σε αυτή που τα σχολεία της λειτουργούν μόνο με "αρίστους μαθητάς" (οι άλλοι ας πρόσεχαν...), σε αυτή που σκούζουμε αν ψοφήσει η κατσίκα μας, αλλά αδιαφορούμε αν ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, σε αυτήν που πάντα προέχουν τα δικά μας παιδιά και ας υπάρχουν άλλοι πιο άριστοι, σε αυτή που τα παιδιά δεν έχουν όλους τους δασκάλους τους στην ώρα τους στα σχολεία, σε αυτήν που η υγεία και οι παιδεία μπαίνουν στο τέλος του προϋπολογισμού... Ρωτήσατε κάτι;

 
.....
11 Ιαν 2021 06:13

Θα θυμηθούν γρήγορα τα λόγια του Γαβρογλου οι εκπαιδευτικοί!

 
Πανεπιστήμιο
11 Ιαν 2021 01:11

< τα χρήματα που δίνονται στην εκπαίδευση για τα παιδιά τους να πιάνουν τόπο>.
Είναι λυπηρό να πιστεύεται ότι όλα τα παιδιά μπορούν να μπούνε στο Πανεπιστήμιο.
Εκτός αν καταργηθούν οι πανελλήνιες και μπαίνουν ελεύθερα -αλλαγή νομοθεσίας από το υπουργείο-.

 
Αξιολόγηση
11 Ιαν 2021 01:02

Αξιολογήθηκαν οι εκπαιδευτικοί στην πανδημία. Και πέρασαν με πρωτιά.
Πρωτιά στην Ευρώπη στην τηλεκπαίδευση είπε η υπουργός.
Και η υφυπουργός.
Επαινέσανε τους δασκάλους, ήταν πολύ ευχαριστημένες μαζί τους και αναγνωρίσανε την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν.
Γιατί ήταν όλα με προσωπικά μέσα, χωρίς βοήθεια, χωρίς επιμόρφωση, με δικές τους πρωτοβουλίες, με τη μεταξύ τους στήριξη, με ατελείωτες ώρες δουλειάς -απλήρωτες βέβαια-, με πολύ μεράκι και φιλότιμο..
Όλοι οι άλλοι στις υπηρεσίες δουλεύανε στα ωράριά τους -ή μάλλον το μισό ωράριο- εκ περιτροπής..
Και κανείς δεν μιλά..
Έτσι έγινε το μεγάλο κατόρθωμα, για το οποίο είναι περήφανο το Υπουργείο.
Πανευρωπαϊκά πρώτοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί.
Γιατί ήταν κι αυτοί "ήρωες" της πανδημίας εκτός από το υγιειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων.
Και το αποδείξανε περίτρανα!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
11 Ιαν 2021 00:24

Συμφωνώ. Αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς , ουσιαστική και αντικειμενική αξιολόγηση όμως και στους μαθητές. Αξιολόγηση αντικειμενική σημαίνει τεστ διαβαθμισμένης δυσκολίας , συνέπεια επί καθημερινής βάσης στα γνωστικά αντικείμενα , έλεγχος της κρίσης και της δημιουργικότητας των μαθητών . Τα παραπάνω ο εκπαιδευτικός που έχει αξιολογηθεί τα εφαρμόζει στην τάξη και διατηρεί αρχείο με τις επιδόσεις των μαθητών του προκειμένου να εξάγει αντικειμενικά συμπεράσματα για την επίδοσή τους. Οπότε αγαπητοί γονείς ο εκπαιδευτικός δεν θα μπορεί να εξάγει πλασματικά συμπεράσματα για την επίδοση των μαθητών του και θα είναι ιδιαίτερα φειδωλός στη βαθμολογία τους, γιατί αξιολογείται γι' αυτήν.

 
@αξιοκρατική αξιολόγηση
11 Ιαν 2021 00:20

μιας και ρωτάς, σίγουρα ζεις σε άλλη χώρα. Σε αυτή που όλοι έχουν τις ίδιες γνώσεις, δυνατότητες και όρεξη για τη δουλειά τους και αποδίδουν το ίδιο.

 
αξιοκρατική αξιολόγηση
10 Ιαν 2021 22:26

Χαίρομαι που όλοι οι προλαλήσαντες πιστεύουν ότι σε αυτή τη χώρα όλα πάντα γίνονται αξιοκρατικά. Εγώ μάλλον ζω σε άλλη χώρα.

 
Πλανήτης τηλεόραση
10 Ιαν 2021 20:47

Δια βίου τηλεόραση

Γράφει ο κος Γαβρόγλου

''ΕΠΙΛΟΓΗ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

σελ.16 .Οι εκπαιδευτικοί της τάξης δεν αξιολογούνται.''

=> Διαφωνούν όλοι οι γονείς.

Εγκάθετος

 
pacifist anarchist
10 Ιαν 2021 19:00

Έτσι και επανέλθουν αυτοί οι ιδεοληπτικοί στο προσκήνιο θα μας φάει η μαρμάγκα. Όχι άλλο ΤΣΥΡΙΖΑΑΑΑΑ!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
10 Ιαν 2021 18:55

Την πολιτική του όλοι είναι το ίδιο, την πολιτική της "μπορντούρας" τη ζήσαμε και δε την αναζητούμε. Ας ξεσηκωθεί η κοινωνία και ας απαιτήσει τα χρήματα που δίνονται στην εκπαίδευση για τα παιδιά τους να πιάνουν τόπο. Και φυσικά αξιολόγηση παντού.

 
Γιάννης Γιαννάκης
10 Ιαν 2021 18:12

Αλλά έλεγε νομίζω παλιότερα. Κάνω λάθος;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ