Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Θα ξανακλείσουν τα Δημοτικά εκτιμά η ΔΟΕ

Δημοσίευση: 10/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία είναι τρόπος που αργά ή γρήγορα θα φέρει εκ νέου το κλείσιμό τους με καταστροφικές συνέπειες πρώτα και κύρια για τα παιδιά".  

Στην εκτίμηση αυτή προέβη, με ανακοινωθέν,  η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος,η οποία αντιδρώντας, έχει προγραμματίσει:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2μ.μ.
  • Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2μμ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Για τρίτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ανακοινώνουν το άνοιγμα των σχολείων. Όλος αυτός ο χρόνος, θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί για να παρθούν μέτρα ουσιαστικά για το άνοιγμα των σχολείων ώστε αυτό να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Για μια ακόμα φορά όμως, όπως και τον Ιούνιο, όπως και το Σεπτέμβριο, έτσι και τώρα, εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα δίκαια αιτήματα, που ήδη από τον περασμένο Μάιο, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει και διεκδικήσει.

Αντί να ικανοποιήσουν τα αιτήματα για μείωση των μαθητών στα τμήματα με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν (είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα), για διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, έχουν επιδοθεί σε μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της πανδημίας επιστρατεύοντας μάλιστα και μερίδα «ειδικών» ώστε να ντύσουν με επιστημονικοφανή τρόπο τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για την υγεία μας, επιλογές τους.

Όλους αυτούς τους μήνες, τα μοναδικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας είναι μια υπερμεγέθης μάσκα για τα παιδιά (ακόμα περιμένουμε το σωστό μέγεθος) και ένα παγουρίνο που χωράει δυο γουλιές νερό! Όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι μέτρα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, τα πράττουν όλοι οι εκπαιδευτικοί χωρίς να έχουν κάποια υπόδειξη από το Υπουργείο (διαφορετικές είσοδοι όπου είναι εφικτό, αερισμός στις αίθουσες, αποστάσεις στα διαλείμματα, κλπ).

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία είναι τρόπος που αργά ή γρήγορα θα φέρει εκ νέου το κλείσιμό τους με καταστροφικές συνέπειες πρώτα και κύρια για τα παιδιά.  

Επιπλέον, αρνείται συνεχώς να συναντηθεί με τη ΔΟΕ ώστε να τεθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι επιτακτική η ανάγκη και να λάβουμε επιτέλους απαντήσεις και λύσεις που δεν θα υποτιμούν τη νοημοσύνη εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, με :

•    Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας.
•    Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία και όχι 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
•    Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
•    Για τη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που το επιθυμούν, στον εθνικό εμβολιαστικό σχεδιασμό.
•    Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
•    Αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Εκπαίδευση, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, και άμεσα γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
•    Κάλυψη όλων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό εκπαιδευτικών και μαθητών. Προσαρμογή των εκπαιδευτικών αντικειμένων και μαθημάτων για ουσιαστική εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εφόσον απαιτηθεί ξανά.
•    Μείωση της ύλης των μαθημάτων (ας αναλογιστούν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα, οι μαθητές των μικρών τάξεων) ώστε έπειτα από δύο σχολικά έτη με τεράστια ζητήματα λειτουργίας και με την τηλεκπαίδευση να μην καλύπτει το σύνολο των μαθητών αλλά ούτε και να μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία,  να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο επόμενο σχολικό έτος δίχως μαθησιακά κενά και ανισότητες.
•    Άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν την εικόνα της διασποράς του ιού στις σχολικές μονάδες από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Με βάση τα παραπάνω προχωράμε σε:

•    Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2μ.μ.
•    Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2μμ.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή

Σχόλια (12)

 
Το μέλλον της Ελλάδας είναι οι μαθητές
07 Φεβ 2021 13:42

Προφανώς τα σχολεία δεν πρέπει να ξανακλείσουν παρά μόνο αν επιβληθεί πραγματικό (καθολικό) κλείσιμο όλης της οικονομίας.

Η Ευρώπη μόνο τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2020 έκλεισε σχολεία, γι'αυτο και τώρα στις περισσότερες χώρες παραμένουν ανοικτά ανεξάρτητα από την πορεία της ίωσης. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο απλώς ενισχύουν τις φωνές που αδιαφορούν για το μέλλον της Ελλάδας - σκεφτείτε τα επόμενα τρία χρόνια, για όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους επόμενους τρεις μήνες για όσους είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Υπάρχει λύση: Να περιοριστούν οι επαφές ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων σε 1-2 άτομα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς.

Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια να γίνεται μάθημα εκ περιτροπής.

Να προσληφθούν ωρομίσθιοι για το εαρινό εξάμηνο του 2021 και να δοθεί παράταση του σχολικού έτους για κάλυψη των κενών των μαθητών.

 
Παναγιώτα
07 Φεβ 2021 08:47

Πότε κλείνουν τα σχολεία του 2021 8 Φεβρουαρίου

 
ΓΟΝΙΟΣ
11 Ιαν 2021 19:46

ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ;

 
Τίνα
11 Ιαν 2021 15:42

Εκτός απο τον κορονοιο σε λίγο θα έχουμε καί κρούσματα γρύπης στά παιδιά Μέ κρύο με βροχή καί με παράθυρα ανοικτά δέν γίνονται μαθήματα με 25 ή 3ο μαθητές στην τάξη.Μην τα βάζετε επομένως με τους δασκάλους δεν μποροϋν να τα προστατεύσουν Οι γονείς πρέπει να ανησυχουν για τήν υγεία των παιδιων Εγώ πάντως ανησυχώ πολύ

 
Κική
11 Ιαν 2021 15:06

Δεν λάβατε υπόψιν την μεταφορά των μαθητών....Σημερα στο σχολικό πούλμαν 40 μαθητές !!!!!!

 
χμμ..
11 Ιαν 2021 14:55

@Μαμά

Θες το παιδι σου αμορφωτο και μια ζωη μονο με αραλικι, πες το ντε!

 
Μ.Π
11 Ιαν 2021 12:26

Ο ένας ρωτάει γιατί χρειάζονται διορισμοί...για να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις τάξεις, ναι?
Η άλλη θέλει να εκπροσωπηθεί σωστά από τον καναπέ της, και θέλει και πρακτικά, από αυτά που η κυβέρνηση δεν δίνει ούτε στη Βουλή.
Άνθρωποι πεθαίνουν, οικογένειες λιμοκτονούν, αλλά πάμε καλά, και ανοίγουμε τα σχολεία με κουβερτακια στις πλάτες των παιδιών.
Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θ αλλάξει ποτέ

 
Μαμά
11 Ιαν 2021 12:17

Επιτέλους σταματήστε να κρυβεστε και το λέω σε εσάς τους Καθηγητές και δασκάλους. Δεν κάνετε τίποτα ώστε να προστατέψετε τα παιδιά δέχεστε τα πάντα χωρίς να συμβαίνει τίποτα όλα καλά και ρόδινα...Με όλες αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αντί να τα βοηθήσετε τα φορτώνετε ένα σωρό μαθήματα τόσες ώρες στον υπολογιστή και άλλη τόση δουλειά για την επόμενη μέρα για όνομα του θεού...Είστε απαράδεκτοι πιέζετε τα παιδιά και για τους βαθμούς με όλη την κατάσταση που ζούμε ....Απλά απαραδεκτοιιιιιιιι.....

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
11 Ιαν 2021 08:03

"Μαζικοί διορισμοί". Το φάρμακο για πάσα νόσο. Εκτός τόπου η ΔΟΕ για άλλη μια φορά. Και φυσικά άλλη δουλεια κάνουν αυτοί από εμάς τους εκπαιδευτικούς της τάξης. Άλλο συνδικαλιστής και άλλο εκπαιδευτικός τάξης. Απλά δεν ασχολούμαστε μαζί τους πλέον. Δεν μας εκπροσωπούν.

 
Δεν καταλαβαίνω
11 Ιαν 2021 07:22

Πόσους διορισμούς πια; Φέτος πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλον. Εδώ διόριζε ψυχολόγους σε κλειστά σχολεία. Οι καθαρίστριες μονιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά . Άδεια κτήρια είχαν τι να καθαρίσουν; Τα τεστ μέσω πλατφόρμας γίνονται σε όποιον εκπαιδευτικό επιθυμεί. Στα εμβόλια προηγούνται του γενικού πληθυσμού.

 
Kατερίνα
10 Ιαν 2021 23:48

Βγάζετε μία ανακοίνωση λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων για τα μάτια του κόσμου και μόνο. Καλείτε σε διαμαρτυρία την Πέμπτη και την Παρασκευή και πάλι για τα μάτια του κόσμου. Σοβαρευτείτε και εκπροσωπείστε μας σωστά κι όχι με γενικόλογες ανακοινώσεις.Από μέρες έπρεπε να ζητήσετε τα πρακτικά και να γνωρίζετε τα ονόματα όσων ψήφισαν και τι. Και στην πορεία να ζητηθούν και ποινικές ευθύνες για τις αποφάσεις που παίρνονται για το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων γιατί φαίνεται πως δεν υπάρχει καμιά επιδημιολογική σταθερά που το καθορίζει, αλλά όπως μας προκύψει και αυτό καθιστάται επικίνδυνο για την υγεία όλων όσων εμπλέκονται ( μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς).

 
ΝΙΚ
10 Ιαν 2021 23:19

Κι αν ξανακλείσουν τι έγινε; Τα παιδιά μας είχαν απόλυτη ανάγκη να πάνε σχολείο. Τα στοιχεία πάνε προς το καλύτερο. Πόσο άλλο θα περιμένουμε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ