Εγκύκλιος: Ανανέωση συμβάσεων των αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας

Οδηγίες προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Περιφερειακούς Διευθυντέ

11/01/2021

Άκουσε το άρθρο

Η ενεργοποίηση της δυνατότητας ισόχρονης ανανέωσης της σύμβασης των υπό κρίση αναπληρωτών εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιών σας, τα στελέχη των οποίων οφείλουν να αξιολογήσουν και επιβεβαιώσουν ότι εξακολουθεί να υφίσταται ο λόγος1 για τον οποίο διενεργήθηκε αρχικώς η πρόσληψη.

Την οδηγία αυτή δίνει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα  με εγκύκλιο στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Περιφερειακούς Διευθυντές, ενώ υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Καθίσταται, δε, προφανές ότι, δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης μορφής σύμβασης [π.χ. αναγνώριση της προσφερθείσας πραγματικής υπηρεσίας προσαυξημένης κατά το μισό εκάστης περίπτωσης στους αξιολογικούς πίνακες του ν. 4589/2019, δυνατότητα επαναπρόσληψης (σε περίπτωση λήξης της σύμβασης) κτλ], οφείλετε:

α) κατά την αξιολόγηση αυτή να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί προκειμένου να αποφευχθούν στρεβλώσεις, και

β) να αποτυπώσετε άμεσα στο ΟΠΣΥΔ τη σχετική τελική σας κρίση, το αργότερο μέχρι και την επόμενη ημέρα της, κατά περίπτωση, συμβατικής λήξης της αρχικής σύμβασης τρίμηνης διάρκειας. Ειδικότερα, στην περίπτωση μη ανανέωσης της σύμβασης του προσωρινού αναπληρωτή (είτε επειδή εξέλιπαν οι λόγοι που επέβαλλαν τη αρχική πρόσληψη είτε επειδή ο αναπληρωτής δεν επιθυμεί την ανανέωση της σύμβασης), οφείλετε να καταχωρίσετε στο πεδίο «Online Κατάσταση του Εκπαιδευτικού» του φακέλου του εκπαιδευτικού στο ΟΠΣΥΔ την ένδειξη «Λήξη Σύμβασης - Covid 19» και την αντίστοιχη ημερομηνία), προκειμένου αυτοδικαίως να ενεργοποιείται το σύνολο των υφιστάμενων αιτήσεων του υποψηφίου σε ενδεχόμενο μεταγενέστερης πρόσληψής του, υπό τις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις. Στην αντίθετη περίπτωση, διατηρείται ως έχει η υφιστάμενη ένδειξη «Απασχολείται».

Β. Κατά τα λοιπά, στην περίπτωση ανανέωσης της σύμβασης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) μεταξύ του εκπαιδευτικού ή του μέλους ΕΕΠ-ΕΒΠ και του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται από τον οικείο Διευθυντή/Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, παρακαλείσθε, όπως οι υπηρεσίες σας προβούν αμελλητί στις απαραίτητες ενέργειες αφενός για την ανάρτηση της στο Διαδίκτυο (Διαύγεια) και αφετέρου για τη σχετική αναγγελία (της ανανέωσης πρόσληψης) στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (2)

Γονιός
|

Καλύψτε την παράλληλη στήριξη της ΔΕ. Δώστε με εγκύκλιο ξεκάθαρη προτεραιότητα στις τάξεις του λυκείου, εφόσον θεσμοθετήθηκε τράπεζα θεμάτων.

ερώτημα
|

Να ρωτήσω την αγαπητή γ.γ. τι κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που δεν δουλεύουν και κάθονται στα σπίτια τους από το Σεπτέμβρη γιατί ακόμη περιμένουν τα διαδικτυακά τμήματα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ