Placeholder

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Υπ. Παιδείας: «Πόσα πια FAKE NEWS από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία;»

“Είναι ψέμα ότι οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία εξαιρούνται από τον δωρεάν έλεγχο για τον κορονοϊό”
Δημοσίευση: 12/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"FAKE NEWS" χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας   τη δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη περί  αποκλεισμού  των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού :

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, ότι η άγνοιά της και η έφεση στη διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν έχουν όριο» τονίζει το υπ. Παιδείας και σημειώνει:

Α. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο, μέσω του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη, τέθηκε η πλατφόρμα δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, και μάλιστα χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο των fake news.

Β. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι «οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία εξαιρούνται από τον δωρεάν έλεγχο για τον κορονοϊό», καθώς, υποτίθεται, «δεν καλύπτονται από την πλατφόρμα που έχει ανοίξει γι’ αυτό τον σκοπό».

Γ. Ας μας εξηγήσει ο κ. Σκουρλέτης πώς ακριβώς δεν καλύπτονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Μήπως υιοθετεί την εσφαλμένη διατύπωση της ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με την οποία «για να εγγραφείς στη «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» απαιτείται να έχεις τη δυνατότητα σύνδεσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα…)»;

Δ. Είναι απορίας άξιο πώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση υιοθετεί άκριτα ανυπόστατους ισχυρισμούς. Εξίσου αναπάντεχο είναι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας να μη γνωρίζουν ότι ήδη από το 2009, με την από 12/6/2009 εγκύκλιό του, το τότε ΥΠΕΠΘ έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα σύνδεσης και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, και ότι πράγματι είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό χιλιάδες εκπαιδευτικοί ιδιωτικής εκπαίδευσης! Κατά συνέπεια, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ασφαλώς και έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του δωρεάν τεστ κορωνοϊού.

Ε. Ο ιδεοληπτικός διπολισμός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μπορεί πλέον να εκχύνεται στην κοινωνία, δηλητηριάζοντας το δημόσιο διάλογο.
Δήθεν συγκρούονται με τα ιδιωτικά σχολεία, ενώ εγγράφουν σε αυτά τα παιδιά τους.
Δήθεν υπερασπίζονται τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ενώ κατ’ ουσίαν υιοθετούν μόνο τις στρεβλές αντιλήψεις μίας ισχνής μειοψηφίας τους.
Δήθεν ανησυχούν για τους δωρεάν ελέγχους, ενώ τους υποσκάπτουν και τους δυσφημούν.

Δεν πείθουν πια κανέναν.

Σχόλια (10)

 
Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
13 Ιαν 2021 16:43

Δεν εξαιρεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς . Βρείτε κάτι άλλο.

 
Κουτόχορτο
13 Ιαν 2021 13:11

Το υπουργείο εμπαίζει τους πάντες κι έχει το θράσος να θέλει να βγει κι από πάνω. Δεν ασχολείται με την επίλυση ΚΑΝΕΝΟΣ προβλήματος κι ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνιακή του φιγούρα, και πάντα με την αγαστή συνεργασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Πετάει τα "πυροτεχνήματα" με την ελπίδα να επηρεάσει θετικά όλους αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα εκπαιδευτικά πράγματα. Για πρώτη φορά στα χρονικά ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. Τυχαίο; Η κατάσταση θυμίζει έντονα... άλλες εποχές!!!!

 
k
13 Ιαν 2021 09:38

Κυρία Κεραμέως,κοιτάξτε τα μαύρα χάλια σας πρώτα και μετά μιλήστε για την αντιπολίτευση...όλη μέρα στα κανάλια για να μας πειτε τωρα ότι έχετε fake news;Αυτό σας ενδιαφέρει;δείτε τα προβλήματα της εκπαίδευσης μια φορά σοβαρά!

 
Το κορυφαίο fake news
12 Ιαν 2021 22:58

Ότι η υπουργός και οι υφυπουργοί είναι όλη μέρα στα κανάλια... Πες κι εσύ Άδωνη!

 
Εμβολιασμένος εκπ/κός
12 Ιαν 2021 18:07

Εμένα κα "αληθινή" Υπουργέ δε με νοιάζουν τα fake news της αντιπολίτευσης. Με νοιάζουν τα αληθινά γεγονότα της πραγματικότητας... Και η πραγματικότητα είναι ότι μπήκαμε στον Γενάρη, είμαι σε μια αίθουσα 20,3 τ.μ. (επακριβώς) με 19 μαθητές, σε πόλη με θερμοκρασία 3 βαθμών Κελσίου (κι αύριο μείον), ανοίγω τα παράθυρα για να μην υπάρξει πιθανότητα μετάδοσης του ιού και παγώνουμε όλοι...! Κινδυνεύουμε να κολλήσουμε γιατί η κυβέρνησή σου δεν μας εξασφάλισε έγκαιρα τα εμβόλια κι εσύ μας μιλάς για τον Σύριζα και τη συριζούλα, κυκλοφορείς στα σχολεία της Αττικής των 20 βαθμών με κόκκινο ταγεράκι και πουκαμισάκι με όλο το υπουργικό συγγενολόι, αλλά για την ταμπακέρα... κουβέντα! Εδώ δεν είναι Γαλλία κυρία Υπουργέ μου... είναι Βόρεια Ελλάδα!

 
Μαρία
12 Ιαν 2021 15:48

Ξέρετε αν κάποιο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο παρά την πρόβλεψη για το άνοιγμα, μπορεί να επιλέξει να συνεχίσει τη διδασκαλία με τηλεκπαίδευση και όχι δια ζώσης?

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
12 Ιαν 2021 15:43

Πιθανότατα να έχει δίκιο το υπουργείο για τις fake αιτιάσεις που δέχθηκε για το συγκεκριμένο θέμα από την αντιπολίτευση.
Αλλά εδώ αυθόρμητα μου έρχεται στο μυαλό εκείνη η αγοραία έκφραση του μακαρίτη Κουτσόγιωργα: "Δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε"!
Αυτό ακριβώς ισχύει για την επιλεκτική ευαισθησία του υπουργείου στο θέμα της διακίνησης fake news, δεδομένου ότι είναι το ίδιο μια ανεξάντλητη δεξαμενή (σαν την τράπεζα θεμάτων ένα πράμα!) ψευδών ειδήσεων που κορυφώθηκαν όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας με τις συνεχείς διακηρύξεις της υπουργού για μέτρα που δεν λήφθηκαν ποτέ, για επιμόρφωση στην τηλεκπαίδευση που ενεργοποιήθηκε μόλις αυτές τις μέρες, δηλαδή κατόπιν εορτής, ενώ διαλαλούσε από το φθινόπωρο ότι έχει γίνει (κορυφαίο fake αυτό!), για τις υπερμεγέθεις μάσκες που θα τις αντικαθιστούσε και θα έστελνε και μια δεύτερη (φοβερή γενναιοδωρία:), αλλά ακόμη τίποτε, για μελέτη αντικτύπου σχετικά με τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων που δεν έγινε ποτέ και ψευδώς την επικαλείται στο σχετικό ΦΕΚ, για την χονδροειδώς επαναλαμβανόμενη καθημερινή ψευδολογία ενώπιον του ελληνικού λαού ότι η τηλεκπαίδευση διεξαγόταν κανονικά από την πρώτη μέρα (επίσης κορυφαίο fake), για τη μέριμνά του για όσους μαθητές δε διέθεταν εξοπλισμό, η οποία ακόμη βρίσκεται στο στάδιο του προγραμματισμού και πιθανότατα να δρομολογηθεί μόλις τελειώσει η πανδημία, για την απόφασή του ότι στην έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα αφιερώνονταν τα πρώτα μαθήματα στην κάλυψη της ύλης που χάθηκε την περασμένη άνοιξη με την πρώτη καραντίνα, πράγμα που δεν έγινε ποτέ και πλείστα άλλα ψεύδη που κάποια στιγμή αξίζει να συγκεντρωθούν σε έναν ογκώδη τόμο προς χρήση και παραδειγματισμό (προς αποφυγήν) των επόμενων γενεών!

 
Απελπισία
12 Ιαν 2021 15:35

Δήθεν συγκρούονται με τα ιδιωτικά σχολεία, ενώ εγγράφουν σε αυτά τα παιδιά τους.

Είναι δυνατόν να είναι επίσημη τοποθέτηση Υπουργείου η παραπάνω φράση; Έχει χαθεί πλήρως η έννοια της πολιτικής με αυτά τα κυβερνητικά στελέχη...

 
Ότι να ναι ...
12 Ιαν 2021 15:34

@ Αχ αυτά τα Φάκε Νέους, άντε και καλά κρασιά....

 
Αχ αυτά τα Φάκε Νέους
12 Ιαν 2021 11:10

"Δεν πείθουν πια κανέναν".... ενώ εσείς μας πείσατε όλους....
Πείτε μας αλήθεια, ΠΟΣΟΙ από τους 300.000 εκπαιδευτικούς της χώρας (δημόσιοι και ιδιωτικοί), έκαναν μέχρι σήμερα τα δωρεάν τεστ? Τα εμβόλια αργούν επίσης? Για πότε το βλέπετε?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ