Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας/ΑΕΙ: Χρονοδιάγραμμα εξετάσεων φοιτητών, κατατακτήριες, συγγράμματα, εαρινό εξάμηνο

Δημοσίευση: 13/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα τα ακόλουθα σχετικά με την ανώτατη εκπαίδευση.

Εξετάσεις:  Oι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους για τα ΑΕΙ θα πραγματοποιηθούν μόνον με  τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

Συγγράμματα: Ως προς τις παραδόσεις των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ισχύουν όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου της 29ης Δεκεμβρίου 2020 (https://www.minedu.gov.gr/news/47435-29-12-20-enimerosi-gia-tin-poreia-d...). Η συντριπτική πλειονότητα των συγγραμμάτων έχει παραδοθεί στους δικαιούχους φοιτητές. Κάποιες μεμονωμένες καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες πόλεις οφείλονται στην υπερφόρτωση των εταιρειών ταχυμεταφορών και στις έκτακτες συνθήκες και περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει σε  διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εκδοτών και των  εταιρειών ταχυμεταφορών, παρακολουθώντας την πορεία παράδοσης των συγγραμμάτων προς τους φοιτητές που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η εξεταστική περίοδος θα αρχίσει κατ’ αρχήν μετά την 27η Ιανουαρίου 2021, εκτός εάν τα τμήματα κρίνουν ότι  μπορούν να αρχίσουν νωρίτερα, με τη σύμφωνη γνώμη της συγκλήτου του κάθε ιδρύματος.

Δηλώσεις συγγραμμάτων: Οι δικαιούχοι φοιτητές, που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να υποβάλλουν σχετική δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα διανομής των συγγραμμάτων ΕΥΔΟΞΟΣ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ),  θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση, εντός νέας προθεσμίας που θα ανακοινωθεί σύντομα. Έτσι θα καταστεί δυνατή η συμμετοχή τους στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.   

Δεύτερο εξάμηνο: Ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του εαρινού εξαμήνου, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, η κατ’ αρχήν πρόθεση του Υπουργείου είναι να υπάρξει ενιαία λύση για όλη τη χρονική περίοδο, ώστε να αποφεύγονται μαζικές μετακινήσεις και να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή αναστάτωση των φοιτητών και των οικογενειών τους, αλλά και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων. Οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν κατόπιν των εισηγήσεων της Επιτροπής των ειδικών, βάσει και των εγγύτερων προς την ημερομηνία έναρξης του εξαμήνου επιδημιολογικών δεδομένων.

Κατατακτήριες Εξετάσεις: Ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην Επιτροπή των ειδικών.

Σχόλια (19)

 
Υφυπουργός
15 Ιαν 2021 13:29

Μίλησα με την γραμματεία του υφυπουργού οι κατατακτήριες δεν θα χαθούν αλλά δεν ξέρουν ποιο μήνα θα γίνουν μετά τον Μάρτιο εξαρτάται τι θα πουν οι επιδημιολόγοι.
Όποιος θέλει μπορεί να στείλει στο email του το παράπονό του ή τη δική του πρόταση (ελπίζω να τα διαβάσει).
Καλό είναι όμως να κάνουμε μια ομάδα στο Facebook να μαζευτούμε & να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ομαδικά

 
Τί να πει?
14 Ιαν 2021 22:31

@Χμ
Ούτε "να πει" (από λόγια χορτάσαμε), ούτε και "τζάμπα μαγκιές". ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ! Αυτό ζητούν οι άνθρωποι, να κάνει η κα. υπουργός. Γιατί, αυτός είναι ο ρόλος της, η θέση της, η δουλειά της. Και προς το παρόν, ΔΕΝ το κάνει.

 
Αγγελική ; «προς Αγγελική»
14 Ιαν 2021 15:34

Συμφωνώ με συλλογική οργάνωση ! Ας συγκεντρώσουμε υπογραφές ! Όποιος ξέρει τον τρόπο, ας πει και στους υπόλοιπους να υπογράψουμε.

 
Προς Αγγελική
14 Ιαν 2021 13:51

Νομίζω ότι είναι καλύτερο να μαζευτούν υπογραφές δεν ξέρω αν τα αιτήματα τα διαβάζουν καθώς λαμβάνουν πολλά κάθε μέρα

 
Αγγελική
14 Ιαν 2021 12:23

Να στείλει ο καθένας μας άμεσα επιστολή με τις διαμαρτυρίες μας και τις προτάσεις μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας του Υπουργείου. Όποιος θέλει, μπορεί να δηλώσει εδώ το όνομά του και να στείλουμε από κοινού.

 
Να ξυπνάμε επιτέλους
14 Ιαν 2021 10:06

Αίσχος να ξυπνήσουμε λίγο ρε παιδιά να κάνουμε κάτι επιτέλους

 
Πάλι τίποτα για τις κατατακτηριες
14 Ιαν 2021 09:23

Γιατί δεν μας λένε εάν θα πάμε για του χρόνου για να προγραμματίσουμε τις ζωές μας.... Η αναμονή κ η αβεβαιότητα μας έχουν τερματίσει... Λύσεις πάντως υπάρχουν για να διεξαχθούν οι εξετάσεις με ασφάλεια

 
Χμ
13 Ιαν 2021 22:58

Δηλαδή θέλετε να πει κατατακτήριες το Μάρτιο και μετά να το πάρει πίσω να τη βρίζετε; Ή θέλετε τζάμπα μαγκιές στυλ σύριζα θα καταργήσω τον ιό με ένα νόμο και ένα άρθρο;

 
Mια Ελπίδα
13 Ιαν 2021 21:52

Όσον αφορά τις κατατακτήριες : Ενώ οι προηγούμενες δηλώσεις του Υφυπουργού ανέφεραν χρονικό διάστημα (Φεβρουάριο ή Μάρτιο), η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας δεν αναφέρει καμία συγκεκριμένη ημερομηνία, παρά μια αόριστη διατύπωση. Ας ελπίσουμε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα άμεσα στην Επιτροπή.

 
Με Αγωνία
13 Ιαν 2021 21:35

Αόριστη ανακοίνωση για τις κατατακτήριες. Την Παρασκευή θα συζητηθεί στην Επιτροπή το θέμα των τελειόφοιτων και όσων έχουν εργαστήρια κλπ. Σκέφτομαι, μήπως εντάξουν και τις κατατακτήριες σ' αυτή την περίπτωση.

 
κατατακτήριες
13 Ιαν 2021 18:56

Μέχρι πότε θα περιμένουν.....
Έλεος.

Με αγωνία κάθε μέρα....

 
Κατατακτήριες
13 Ιαν 2021 18:08

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΛΕΟΣ

 
Κατατακτηριες no decision is decision
13 Ιαν 2021 17:17

Το αστειο ειναι οτι δεν ανακοινωνουν επισημα πλεον, ενω το ξερουν, οτι κτκ δεν θα γινουν φετος.

 
Η συντριπτική πλειονότητα των συγγραμμάτων έχει παραδοθεί
13 Ιαν 2021 17:00

Η συντριπτική πλειονότητα των συγγραμμάτων έχει παραδοθεί στους δικαιούχους φοιτητές. Πως γίνεται εγώ ρε παιδιά από όσο θυμάμαι πάντα να είμαι εκτός της πλειονότητας αυτής;

 
Μέλος ΔΕΠ
13 Ιαν 2021 16:58

Πραγματικά απογοητευτική και εκτός πραγματικότητας ανακοίνωση......... "Η εξεταστική περίοδος θα αρχίσει κατ’ αρχήν μετά την 27η Ιανουαρίου 2021, εκτός εάν τα τμήματα κρίνουν ότι μπορούν να αρχίσουν νωρίτερα, με τη σύμφωνη γνώμη της συγκλήτου του κάθε ιδρύματος" τι σημαίνει αυτό;

Αντιλαμβάνονται ότι προκαλούν πρόβλημα. Δηλαδή το Υπουργείο "παροτρύνει" τους φοιτητές οι οποίοι και δίκιο θα έχουν ότι κακώς έχει ήδη βγει το πρόγραμμα της εξεταστικής και με εξετάζεται π.χ. την άλλη εβδομάδα γιατί άλλο λέει το Υπουργείο και γιατί δεν έχω πάρει το σύγγραμμα ή θα εξεταστώ όταν το πάρω.

Όσο αφορά για την ενιαία λύση για το εαρινό εξάμηνο καλό ακούγεται αλλά πως θα γίνουν οι κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις;;; Τι πτυχίο θα πάρουν οι φοιτητές; Η απλή λογική λέει να γίνουν τα εργαστήρια και οι κλινικές προς το τέλος του εξαμήνου εφόσον το επιτρέψπυν οι συνθήκες και όχι μαύρο-άσπρο.

Τώρα για τα συγγράμματα μόνη λύση το ηλεκτρονικό σύγγραμμα δεν γίνεται αλλιώς και το κόστος θα μειωθεί και όλα θα βελτιωθούν.

 
Οbservator
13 Ιαν 2021 16:25

Oι εξετάσεις αρχίζουν 18 Ιανουαρίου. Το υπουργείο δεν μπορει να καθορίζει το ακαδημαϊκό ημερολογιο διότι αυτό ειναι εσωτερικό θέμα της Συγκλητου. Και σε αρκετά ΑΕΙ το εξάμηνο θα αρχίσει μέσα Φεβρουαριου.

 
Σχόλια
13 Ιαν 2021 16:15

Όλα καλά.

1) Κάποιες σχολές έχουν ήδη ξεκινήσει εξετάσεις. Η υπουργός λέει μετά τις 27 ή κατ εξαίρεση νωρίτερα. Εδώ μιλάμε ότι από την Δευτέρα δίνουν μαθήματα...

2) Κατατακτήριες πότε; Αόριστα; Δεν μπορούσε να βγει μια αναλυτική ανακοίνωση; Μέχρι πότε να περιμένουμε; Μάρτιο; Απρίλιο; Καλοκαίρι; Την άλλη εβδομάδα; Πότε;

3) Κατατακτήριες πώς; Τα πάντα ηλεκτρονικά και θα μαζευτούν τελικά φοιτητές και εργαζόμενοι από διαφορετικά μέρη της χώρας σε μια πόλη;
Τί θα γίνει Αθήνα, Θεσσαλονίκη;

Ας απαντήσει κάποιος σοβαρά και με δεδομένα.

Τόσο δύσκολο να μας πουν πχ. Κατατακτήριες μετά τον Μάρτιο;

Λυπηθείτε μας!

 
Γιαννα
13 Ιαν 2021 15:27

Εννοείται και το εαρινό από μακρυά ...μια χαρά τα ειπε .. έλεος έχει πεθάνει κόσμος έχουμε γονείς με καρκίνο πάψτε πια ... η υγεία πάνω από όλα !!!

 
μας φωτισατε...
13 Ιαν 2021 13:59

Ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην Επιτροπή των ειδικών...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ