Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ούτε την άλλη εβδομάδα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια

Δημοσίευση: 13/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων την Παρασκευή στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Αυτό σημαίνει ότι ούτε και την ερχόμενη εβδομάδα  θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια και η διδασκαλία θα συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στην επιτροπή του υπ. Υγείας, είπε η υπουργός Παιδείας, θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα μόνο θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των φοιτητών και κυρίως αυτών που είναι τελειόφοιτοι και πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους.

Σχόλια (26)

 
Προτεραιότητα στην εκπαίδευση
18 Ιαν 2021 22:56

Τα σχολεία έπρεπε να παραμείνουν ανοικτά όπως στην Ευρώπη παρά τους περιορισμούς γιατί η εκπαίδευση των παιδιών και των εφήβων είναι προτεραιότητα και βασικός πυλώνας της κοινωνίας. Το ίδιο και τα πανεπιστήμια, σε όλες τις χώρες λειτουργούν οι βιβλιοθήκες, γίνονται σεμινάρια και φροντιστήρια, οι εστίες παραμένουν ανοικτές και γενικά υπάρχει υποστήριξη προς τους φοιτητές από τα ιδρύματά τους.

Δεν τίθεται θέμα "γκρίνιας" για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, το υπουργείο και η πολιτεία έπρεπε να είχαν μεριμνήσει από τον περασμένο Μάιο. Απαράδεκτο οι μαθητές στην Ελλάδα να είναι εκτός σχολείου από τον Νοέμβριο και ουσιαστικά από το Μάρτιο να έχει διακοπεί η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία.

Προς
Dario Moutso
16 Ιαν 2021 10:47

@Όλους
Δεν ανοίγουν τα σχολεία; Γκρίνια, και επιχειρήματα επί επιχειρημάτων γιατί θα έπρεπε να είναι ανοιχτά.
Ανοίγουν τα σχολεία; Γκρίνια, και επιχειρήματα επί επιχειρημάτων γιατί θα έπρεπε να είναι κλειστά.

 
Ανοιχτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια
18 Ιαν 2021 19:40

Η πανδημία δεν ισοδυναμεί με πολεμική σύρραξη, η υγεία των μαθητών και των φοιτητών δε βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Αντιθέτως, αν το 2021 δε παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις ώστε από τις επόμενες εβδομάδες να επανέλθει η εκπαιδευτική διαδικασία σε ομαλές συνθήκες τότε θα υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις, ειδικά για όσους νέους προέρχονται από χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα και δεν έχουν εκπαιδευτική υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον.

Να σκεφτούμε την Ελλάδα του 2025 και τι προτεραιότητες πρέπει να θέσουμε ως χώρα: Η Παιδεία είναι απαραίτητη συνθήκη για την ευημερία και την υγεία.

@ Μέτρα
17 Ιαν 2021 02:20

Εκτός σχολείου βγαίνουν οι μαθητές, αλλά όχι τόσοι πολλοί μαζί..
Προτεραιότητα του κράτους είναι - απ'ότι τώρα διαφαίνεται- το άνοιγμα της οικονομίας, διότι υπάρχει θέμα επιβίωσης και όχι εκπαιδευτικής τελειότητας!
Διότι έχει καταστραφεί κόσμος οριστικά, πεινάει..
Αν γινόταν πολεμική σύρραξη θα προσπαθούσαμε να κρυφτούμε για να ζήσουμε ή να πάμε σχολείο;;; Και η πανδημία ένας πόλεμος είναι..

 
Μέτρα
17 Ιαν 2021 02:20

Αν μέσα στο κάθε κατάστημα υπάρχουν 27-28 άνθρωποι όπως στα σχολεία, τότε κινδυνεύουμε.
Τα "μέτρα" προστασίας που τηρούνται στα σχολεία είναι οι μαθητές δυό-δυό στα θρανία, οι μάσκες συχνά-πυκνά να πέφτουν, και στα διαλείμματα όλοι μαζί δίπλα-δίπλα ή κολλητά, με μάσκες ακόμα παρακάτω (τρώνε, πίνουν, μιλάνε) και τους εκπαιδευτικούς να φωνάζουν για τήρηση μέτρων..
Εκτός σχολείου βγαίνουν οι μαθητές, αλλά όχι τόσοι πολλοί μαζί..
Προτεραιότητα του κράτους είναι - απ'ότι τώρα διαφαίνεται- το άνοιγμα της οικονομίας, διότι υπάρχει θέμα επιβίωσης και όχι εκπαιδευτικής τελειότητας!
Διότι έχει καταστραφεί κόσμος οριστικά, πεινάει..
Αν γινόταν πολεμική σύρραξη θα προσπαθούσαμε να κρυφτούμε για να ζήσουμε ή να πάμε σχολείο;;; Και η πανδημία ένας πόλεμος είναι..

 
Dario Moutso
16 Ιαν 2021 10:47

@Ερωτήματα
Πολύ σωστά το έθεσες. Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι άδειες ειδικού σκοπού και να γυρίσουν στην δουλειά τους. Και επειδή θα υπάρξουν αρνητές του εμβολίου, να συνεχιστεί γι αυτούς η άδεια ειδικού σκοπού, αλλά άνευ αποδοχών. Ίσως να ακούγεται λίγο σκληρό-εκβιαστικό αλλά είναι; Και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους υπάρχουν αρκετοί (δεν ξέρω το ποσοστό) που δεν την πήραν με το "σπαθί" τους.

@Όλους
Δεν ανοίγουν τα σχολεία; Γκρίνια, και επιχειρήματα επί επιχειρημάτων γιατί θα έπρεπε να είναι ανοιχτά.
Ανοίγουν τα σχολεία; Γκρίνια, και επιχειρήματα επί επιχειρημάτων γιατί θα έπρεπε να είναι κλειστά.

 
ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
15 Ιαν 2021 20:07

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι πιο ασφαλές από το άνοιγμα των σχολείων, με τους περισσότερους να φορούν τη μάσκα στο πηγούνι; Το ζήσαμε και το καλοκαίρι... Δεν κινδυνεύουμε στα καταστήματα, αλλά κινδυνεύουμε από τα παιδιά των γυμνασίων και των λυκείων; Όλοι οι μαθητές του δημοτικού πηγαίνουν κανονικότατα και είναι τρισευτυχισμένοι, δεν λείπει ούτε ένα παιδί στο σχολείο μας .Τα σχολεία που είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης θα ανοίξουν τελευταία; Γιατί δεν άνοιγαν τώρα παράλληλα και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που τα περισσότερα παιδιά είναι με κατάθλιψη; Μόνο οι έφηβοι δεν θα μετακινούνται από Δευτέρα, όλοι οι άλλοι ελεύθερα! Όποιος έχει παιδιά που ενδιαφέρονται για τη μάθηση ξέρει πολύ καλά ότι η τηλεκπαίδευση υποκαθιστά μερικώς τη δια ζώσης διδασκαλία, δε μπορεί να γίνει μόνιμη κατάσταση. Αλλά στην Ελλάδα ποιος ενδιαφέρεται; Έχουμε άλλες προτεραιότητες. Φοβικοί γονείς που τρέχουν στα κομμωτήρια και τα νυχάδικα αλλά φοβούνται να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο, μόνο αυτοί είναι ΟΚ με την κατάσταση. Μόνο λόγια.

 
Απορίες
15 Ιαν 2021 14:14

Μήπως οι έφηβοι δεν βγαίνουν βόλτες , δεν συναντιούνται μεταξύ τους σε παρέες ;; Το σχολείο είναι ασφαλέστερο, καθώς τηρούνται τα μέτρα προστασίας !

 
Δεν κολλάνε;
15 Ιαν 2021 00:06

Αφού οι καθηγητές δεν κολλάνε με 27 άτομα στην τάξη ( έχουν υπογράψει σύμβαση με τον Θεό), προτείνω ν'ανοίξουν τα πάντα και να υπογράψουν όλοι τέτοιου είδους συμβάσεις για εξασφάλιση!!
Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!!
Πόσο εύκολα λύνονται τα σοβαρά προβλήματα! Στο πατ-κιουτ!!!

 
Προτεραιότητα είναι..
14 Ιαν 2021 23:58

να επιβιώσουν οι οικογένειες με μερικά πιάτα φαγητό στο σπίτι.. Που θα πρέπει να πάει κάποιος να δουλέψει για να τις ζήσει.. Και τον κάποιον αυτόν ΔΕΝ τον αφήνουνε..

 
Υβριδικό σύστημα διδασκαλίας
14 Ιαν 2021 14:40

Δεν μπορεί τα παιδιά και οι νέοι να μένουν εκτός ομαλής εκπαιδευτικής ροής επί έναν χρόνο - λύσεις υπάρχουν και θα έπρεπε από τον περασμένο Ιούνιο το υπουργείο να έχει μεριμνήσει. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία κ.α) τα Σχολεία λειτούργησαν κανονικά το φθινόπωρο ακόμα και με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν σε φροντιστηριακά τμήματα 10-12 ατόμων τα βασικά μαθήματα της τάξης, εβδομάδα παρα εβδομάδα, ώστε να λύνουν απορίες και να έχουν επαφή με τους καθηγητές τους.

Το ίδιο και οι φοιτητές, να βρεθεί λύση να παρακολουθήσουν κάποια εργαστήρια και διαλέξεις έστω και με υβριδικό σύστημα διδασκαλίας.

 
Ερώτηση
14 Ιαν 2021 14:27

Αν εμβολίαζαν κατά προτεραιότητα τους εκπαιδευτικούς με άδεια ειδικού σκοπού θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο σχολείο γιατί δεν έχουν μαθητές προς το παρόν.

 
ΜΑΙΡΗ
14 Ιαν 2021 13:56

Όποιος θέλει να διακινδυνεύσει,ας πάει.Όπως έρχονται οι συγκυρίες πρέπει να τις παλέψουμε...Αν το υπουργείο δεν εξασφαλίσει ασφάλεια καλό και το webex, και ας γίνει εξορθολογισμός της ύλης για όλες τις τάξεις και επιτέλους πιο κριτικές συνθήκες μάθησης...όσο για τα παιδιά...καρφάκι δεν τους καίγεται...ρωτήστε και οι αρνητικές απαντήσεις ςτη δευτεροβαθμια θα είναι περισσότερες από τις θετικές ειδικά στο λύκειο...Κατάντια και αυτό ,βέβαια!

 
Ερωτήματα
14 Ιαν 2021 10:45

Προτιμώ το δια ζώσης μάθημα αλλά στις παρούσες συνθήκες ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ! Όσοι/ες δεν προσαρμόζονται, δεν αντέχουν, ας επιλέξουν τι θα κάνουν και να μην μας παίρνουν στο λαιμό τους!

 
Αισχος
14 Ιαν 2021 10:45

Αν νομίζει η υπουργός πως η τηλεκπαιδευση, τα κλειστά σχολεία και η αδιαφορία προς στα αληθινά προβλήματα είναι η λύση, τότε είναι γελασμένη. Αφού μεχρει στιγμής δεν έχουν υπάρξει σημαντικές περιπτώσεις κρουσμάτων και οι καθηγητές διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο, καλύτερα από κοντά παρά σαπισμένοι μροστά απ' την οθόνη. Τέλος κλείστε τα παράθυρα, δε σέβεστε τα παιδιά που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα

 
@ΛΕΒΙΑΘΑΝ
14 Ιαν 2021 10:12

Δεν χρειάζεται να εκδοθεί εγκύκλιος για τα αυτονόητα. Στη δια ζώσης εκπαίδευση ο εκπαιδευτικός ζητάει από τους μαθητές να κάνουν κάποιες εργασίες στο σπίτι, να αγοράσουν τετράδιο, φόρμες, γεωμετρικά όργανα. Χρειάζεται εγκύκλιος για αυτά; Η ανταπόκριση των μαθητών σε αυτά είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να αξιολογήσει ο εκπαιδευτικός. Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι εργασίες ανατίθενται μέσω του eclass το οποίο είναι δωρεάν (δεν χρειάζεται να αγοράσουν τετράδιο).

 
Αλιμονο
14 Ιαν 2021 09:30

Γιατί να ανοίξουν τα σχολεία;μια χαρά γίνεται το μάθημα σύμφωνα με την Υπουργό μας!Κάτω απο παπλώματα,πατώντας ένα κουμπί και μετά κάνοντας βόλτα με το μηχανάκι για καφεδάκι...σα δεν ντρεπόμαστε λίγο!

 
Νεοδημοκράτης αντικειμενικός πολίτης
14 Ιαν 2021 06:48

Πολύ καλά κάμνει και δεν ανοίγει τα σχολεία η κ. Υπουργός! Γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα και λειτουργεί ως οφείλει!

 
Εγκάθετος
14 Ιαν 2021 01:01

Tα Λύκεια ήταν να ανοίξουν τη Δευτέρα στις 18 Ιανουαρίου. Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου λήγει τυπικά το τετράμηνο.Αν δεν ανοίξουν τα σχολεία στις 18 θα πρέπει να ανοίξουν (κατά τα λεγόμενα) τη Δευτέρα στις 25 Ιανουαρίου. Το θέμα είναι ότι πρέπει να γράψουν οι μαθητές ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ 1 ωριαίο διαγώνισμα σε κάθε τετράμηνο. Αν δεν είναι εφικτό δύναται να γράψουν και τα δυο ωριαία διαγωνίσματα στο δεύτερο τετράμηνο.

 
Αλεξης
13 Ιαν 2021 22:58

Και ομως θα ανοίξουν!

 
ΛΕΒΙΑΘΑΝ
13 Ιαν 2021 21:24

Μια ερώτηση :

[Τα μαθήματα στη Δ/θμια με την πλατφόρμα webex είναι υποχρεωτικά και γι αυτό μπαίνουν απουσίες].

Η e-class είναι υποχρεωτική για τους μαθητές?

Σας παρακαλώ να αναρτήσει κάποιος την εγκύκλιο που ορίζει ότι οι μαθητές εγγράφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην ασύγχρονη πλατφόρμα, λύνουν τις ασκήσεις και εκτελούν τις εργασίες που αναρτούν οι εκπαιδευτικοί
και φυσικά
η συμμετοχή τους αυτή συμπεριλαμβάνεται στην αξιολόγησή τους για το 1ο τετράμηνο.

 
steven
13 Ιαν 2021 18:55

Τα Δημοτικά ήταν το πρόβλημά σας ! !Οι μισοί μαθητές δεν έρχονται στο σχολείο και που να έρθουν σε αίθουσες με 25 μαθητές και ανοιχτά παράθυρα.. Από εβδομάδα μαζί και κουβέρτες γιατί θα πάθουμε πνευμονία όλοι μας.. Ακούστε την κ. Λινού που σας μίλησε για την μέθοδο Βοστόνης και σοβαρευτείτε ! ! !

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
13 Ιαν 2021 17:41

Και καλά θα κάνουν...Δεν είναι λογικό να ανταλλάξουν το ιικό τους φορτίο έφηβοι και μεσήλικες, προερχόμενοι από διαφορετικές οικογένειες, μέσα σε τάξεις 20-25 ατόμων με κλειστά παράθυρα λόγω παγετού...Και όλα αυτά για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία και ο εγωισμός της ηγεμόνος του υπουργείου παιδείας.

 
Στάθης
13 Ιαν 2021 16:41

Έχουν τόσο ανάγκη τη δια ζώσης διδασκαλία και το σχολείο τους οι μαθητές! Περιμένουν πως και πως!

 
Ποιότητα εκπαίδευσης στην Ελλάδα
13 Ιαν 2021 16:36

Απαράδεκτο να μείνουν κλειστά τα σχολεία όλο τον Ιανουάριο, η προτεραιότητα στην ποιότητα της εκπαίδευσης πρέπει να αποδειχθεί με πράξεις όχι με λόγια.

 
το έχουμε γράψει-συζητήσει μέρες
13 Ιαν 2021 16:22

τώρα... να μας ρωτάνε να τους λέμε , τις μάθαμε πια

 
Λουκάς
13 Ιαν 2021 16:04

Τόσο απλά. Με τα σχολεία θα ασχολούμαστε τώρα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ