Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Τι είπε ο υφ. Παιδείας για τους φοιτητές που θέλουν να ξενοικιάσουν το διαμέρισμά τους

Δημοσίευση: 13/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η πολιτική ηγεσία   έχει υπόψιν και  εξετάζει, χωρίς ωστόσο να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους φοιτητές να μετακινηθούν από τον  τόπο   μόνιμης κατοικίας στην πόλη που φοιτούν για να ξενοικιάσουν, εφόσον το επιθυμούν,  τα διαμερίσματα και να μεταφέρουν την οικοσκευή τους, δήλωσε ο ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

esos: Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που θέλουν να μεταβούν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην πόλη που φοιτούν, προκειμένου να ξενοικιάσουν τα διαμερίσματά τους  και να μετακομίσουν την οικοσκευή τους. Κάτι τέτοιο ωστόσο απαγορεύεται . Θα το εξετάσετε, ως υπουργείοΠαιδείας,  για να διευκολυνθούν οι φοιτητές;

Υφ. Παιδείας: Είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα . Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ενώπιον  της εξεταστικής περιόδου του πρώτου εξαμήνου . Εξετάζουμε ήδη να βρούμε πρακτικές λύσεις , κατά πόσο μπορεί αυτές να είναι εφικτές και προσπαθούμε να βρούμε κάτι  να καταθέσουμε  στην Επιτροπή Ειδικών όταν θα έχουμε κατασταλάξει κι εμείς ότι  μπορεί   να γίνει η μετακίνηση  χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Σχόλια (17)

 
Εφη
28 Φεβ 2021 13:08

Τραγικη ειναι η κατασταση με ενοικια τα φοιτητικα και να μην μπορουμε να σπασουμε τα συμβολαια

 
Εκπαιδευτικός
15 Ιαν 2021 17:32

Σίγουρα το κράτος , που έχει μια συνολική εικόνα των διαφόρων προβλημάτων που ενέσκηψαν στην κοινωνία λόγω covid ,προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα θέματα. Ας δει όμως και λίγο τους γονείς των φοιτητών από την επαρχεία που πληρώνουν ενοίκια σε σπίτια που είναι άδεια, λόγω του ότι οι φοιτητές έχουν επιστρέψει στη πατρογονική τους εστία (τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά) .
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.

 
40 χρόνια φούρναρης...
15 Ιαν 2021 15:12

Στον Πύργο γίνονται μόνο 2 μαθήματα από τα 6 του εξαμήνου. Φυσικά δεν φταίει κανείς για αυτο, ε κα Κεραμέως κσι κ. Συρίγε; Και βεβαια πληρώνονται υα νοίκια κανονικά. Αν δεν μπορείτε να τα λειτορυγήσετε, τι τα κρατάτε και δεν τα κλείνετε;

 
Γονείς φοιτητών
14 Ιαν 2021 23:15

Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να πληρώνουμε ενοίκια ,ΔΕΗ,τηλέφωνα ,κονόχρηστα για άδεια σπίτια .
Πάρτε επιτέλους μια απόφαση να μειωθούν τα ενοίκια κατά 50% για μπορέσουμε να συνεχίσουν τα παιδιά μας τις σπουδές τους!!!

 
Κατερίνα
14 Ιαν 2021 21:18

Η κατάσταση είναι τραγική ! Πληρώνουμε τόσους μήνες ενοίκια χωρίς να ξέρουμε αν θα Ξανά επιστρέψουμε στα πανεπιστήμια ! Δεν παίρνουμε κανένα επίδομα φοιτητικό ,δεν υπάρχει καμία έκπτωση ενοικίου γιατί πιάνει ελάχιστα άτομα !!! Μας έχουν συνέχεια στο περίμενε ! ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ; Να προσπαθούμε να κατανοήσουμε απο μια οθόνη πως να χειριζόμαστε ολόκληρα συστήματα ; Να προσπαθούμε να κατανοήσουμε έστω τα βασικά ; Να δίνουμε εξετάσεις εξ αποστάσεως με θέματα αυξημένης δυσκολίας και με ελάχιστο χρόνο για να μας αποτρέψουν οι καθηγητές από την αντιγραφή ; Να μην έχουν φτάσει στα χέρια μας ούτε τα μισά βιβλία λίγες μέρες πριν την εξεταστική ; Να πέφτει το σύστημα κάθε τρεις και λίγο και να μένουμε από απουσίες ; Να μαζεύονται σε κάθε εξάμηνο εργαστήρια που μεταφέρονται για το επόμενο και το παρά επόμενο ; ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ; ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ; ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ;

 
ΜΑΤΑΥΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
14 Ιαν 2021 17:23

Έλεος μέχρι και στην πολιτική προστασία έχουμε καλέσει για να μας επιτρέψουν να μετακινηθουμε. Τίποτα ας πάρουν επιτέλους κάποια απόφαση και για τα φοιτητικά σπίτια όλων των οικογενειών. Ας επιτρέπουν την μετακίνηση με το χαρτί φοίτησης και το ενοικιαστηριο έλεος πια!!! Αυτοί που μαζεύτηκαν σε όλες τις παραλίες και στα πάρκα δεν διασπηρουν τον ιό οι οικογένειες που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα θα το κάνουν.

 
δείγμα ανεπάρκειας
14 Ιαν 2021 12:32

η απάντηση του νέου υφυπουργού είναι δείγμα ανεπάρκειας, απλά και μόνο αυτό.
Προσβλέπω λαμπρή καριέρα στον δημόσιο στίβο, συγχαρητήρια.
άλλο ένα λιθαράκι ώστε οι φοιτητές, όταν τελειώσουν τις σπουδές τους να φύγουν για έξω, και να ρίξουν ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ πίσω τους.
Μπράβο, μπράβο, μπράβο, οι επιλογές του Πρωθυπουργού δείχνουν νωρίς νωρίς τις ικανότητες τους.

 
Θεοδώρα Κοκκίνη
14 Ιαν 2021 10:48

Με την διακοπή συμβολαίου να μπορούν οι γονείς να πάνε με αυτοκίνητο να πάρουν τα πράγματα του παιδιού! Θα μπουν στο διαμέρισμα και θα πακετάρουν! Δεν νομίζω ότι θα διασπείρουμε τον ιό. Έχει λήξει το συμβόλαιο από 15 Δεκεμβρίου και δεν μπορούμε να πάρουμε τα πράγματά μας και να παραδώσουμε το σπίτι στον ιδιοκτήτη!
Πρέπει να πάρουν μια απόφαση!

 
Άννα
14 Ιαν 2021 09:06

Τί πολιτεία ειναι αυτή; Ξεγελά και εμπαίζει οικογένειες. Καταστρατηγεί το δικαίωμα στην μόρφωση. Εξαπατά με κάθε τρόπο πολίτες νόμιμους στις υποχρεώσεις τους και απόφαση καμμιά προς όφελός τους. Μόνο δηλώσεις τύπου δηλώσεων Πυθίας. Επιτέλους, παρτε αποφάσεις και πληρώστε τα νοίκια που δίνουμε άδικα. Δεν μπορούμε με τα απαγορευτικά ούτε καν να προσεγγίσουμε τις μισθωμένες
κατοικίες μας. Ακόμα καλύτερα, ανοίξτε τα Πανεπιστήμια, δώστε στους φοιτητές την παιδεία πους τους είναι απαραίτητη, ώστε να βγούν οι επιστήμονες που η κοινωνία έχει ανάγκη. Μην στερείται τη Δημόσια Παιδεία από κανέναν.

 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
14 Ιαν 2021 09:03

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΣΜΙΟΙ ΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 2-3 ΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ. ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ . ΕΛΕΟΣ.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
14 Ιαν 2021 08:49

Ας δίνει η αστυνομία μια βεβαίωση μαζί με το πάσο και το ενοικιαστήριο. Επίσης να προβλεφτεί κι ένα άτομο να μπορεί αν συνοδεύει για μετακόμιση με ίδιο μέσο αλλιώς να πληρώσουμε 300€ πχ για μεταφορικά είναι ασύμφορο. Ας επιτραπούν οι μετακινήσεις σε νομούς δίχως πρόβλημα (αυθυμερόν) πχ Ηλεία Μεσσηνία με 1 κρουσμα. Είναι αδικία τα οροζόντια μέτρα.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
14 Ιαν 2021 00:49

Να μειωθούν στο μισό τα νοίκια για τους φοιτητές για φέτος με απόφαση.

 
Απλό;
14 Ιαν 2021 00:35

Όλοι εσείς που προτείνετε σπάσιμο συμβολαίου είστε νομικοί; Δε δεσμεύεται ο ενοικιαστής από το συμβόλαιο; Ή μήπως θα πληρώσει το υπουργείο την αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ο οποίος θα απαιτήσει με το δίκιο του μετά το σπάσιμο του συμβολαίου; Τι λέτε τώρα; Έτσι εύκολα γίνεται; Τα έπιπλα, οι ηλεκτρικές συσκευές έτσι εύκολα γίνονται όλα; Και γιατί; Επειδή δεν υπήρξε η στοιχειώδης ευαισθησία και υπευθυνότητα από τη μεριά του Υπουργείου; Βρισκόμαστε σε ζούγκλα; Η ευθύνη του Υπουργείου πού είναι; Ακόμα εμπαίζονται οι φοιτητές και οι οικογένειές τους! Γιατί δεν το έλεγαν ξεκάθαρα από τον Σεπτέμβριο ότι μόνο εξ αποστάσεως θα γίνουν τα μαθήματα, αφού απ' ότι φάνηκε το ήξεραν και στα πανεπιστήμια και φυσικά πάνω απ' όλα στο υπουργείο! Αποζημίωση τώρα! Δεν είναι επιλογή μας να μην μπορούμε να προσεγγίσουμε τα σπίτια που νοικιάσαμε ή άνοιγμα των πανεπιστημίων. Τι είδους σπουδές είναι αυτές; Δηλαδή, ενημερωνόμαστε εκ των υστέρων πως στην ουσία μαθήματα δε θα γίνουν φέτος καθόλου και στα δύο εξάμηνα. Ξεγελαστήκαμε, πέσαμε σε ένα μέγα σφάλμα με την παρακίνηση του υπουργείου. Ιδιώτες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον κόσμο το γνωρίζαμε, επίσημος φορές που πρέπει να φροντίζει για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των φοιτητών να επιδεικνύει τέτοια εγκληματική αμέλεια είναι πρωτοφανές. Ανατρέπεται η έννοια της Πολιτείας που φροντίζει και προασπίζεται τα συμφέροντα όλων των πολιτών!

 
βλακεία στη νιοστή
13 Ιαν 2021 22:59

θέλουν να πάνε οι άνθρωποι με συνοπτικές διαδικασίες να μαζέψουν τα πράγματα και το συζητητάμε; ας πάνε με λήγοντα ΑΦΜ ανά ομάδα ! (θα κοιμηθούν στο σπίτι τους, θα στοιβάξουν και θα ξεκουμπιστούν, πόσο να διασπείρουν και τι μέσα στο αμάξι ; ). να γλυτώσουν φράγκα πάνε , όχι να φάνε κι άλλα σε διακοπές ή διασκέδαση με κόσμο, δεν πάνε ντουμπάι !

 
Καπετάνιου Παναγιώτα
13 Ιαν 2021 22:44

Σύμφωνα με τον αγαπητό.... Υφυπουργό παιδείας.... Για να γίνεται η μετακίνηση από νόμο σε νομο...ωστε οι φοιτητές να μπορούν να μαζέψουν τα οικοσκευή...και να κατασταλαξουν... Σε κάτι!!!!! ... Στο μεταξύ οι... Μήνες περνάνε..... Και τα ενοίκια.....πρέπει να πληρώνονται...... Θα πρέπει ήδη να το.. έιχαν μεριμνήσει... Έλεος.....

 
Ερωτήματα
13 Ιαν 2021 22:00

Μειώθηκε το ενοίκιο για τους επαγγελματίες, θα γίνει μείωση ενοικίου για όλες τις οικογένειες των φοιτητών που νοικιάζουν σπίτια, έχουν συνάψει νόμιμα μισθωτήρια συμβόλαια και δεν φοιτούν τα παιδιά λόγω καραντίνας;

 
Απλό!
13 Ιαν 2021 20:47

Ξενοικιάζεις και πας την οικοσυσκευή σε αποθήκη φύλαξης. Πληρώνεις maximum 50 euro το μήνα. Ειδικά οι μεγάλες πόλεις έχουν τέτοιες εταιρείες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.