Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας:Οι κατατακτήριες μόνο δια ζώσης και αφού ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων των φοιτητών

Δημοσίευση: 13/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι κατατακτήριες , δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως παρά μόνο δια ζώσης το ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Παιδείας  Άγγελος Συρίγος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Οι δια ζώσης μπορούν να πραγματοποιηθούν  αφού ολοκληρωθεί  η βαθμολόγηση των γραπτών  των εξετάσεων χειμερινού εξαμήνου των φοιτητών, και αφού εξεταστούν πάλι τα επιδημιολογικά δεδομένα,διευκρίνισε ο υφ. Παιδείας.

esos: Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα δοθούν  και πότε;

Υφ. Παιδείας: Οι κατατακτήριες έχουν ένα χαρακτηριστικό. Δεν μπορούν να γίνουν χωρίς φυσική παρουσία  των προσώπων που έχουν κάνει αίτηση για να δώσουν εξετάσεις . Στις κατατακτήριες έρχονται άτομα άγνωστα  προς το Πανεπιστήμιο . Το πιο δύσκολο με τις κατατακτήριες  είναι  η διαπίστωση της ταυτοπροσωπείας  του προσώπου που έρχεται να δώσει εξετάσεις . Επομένως κατατακτήριες μπορούν να γίνουν μόνο δια ζώσης . Υπό τις παρούσες συνθήκες  δεν μπορούμε να έχουμε δια ζώσης  εξετάσεις . Το παρακολουθούμε το θέμα  διαρκώς. Όταν τελειώσει  η εξεταστική περίοδος   του χειμερινού εξαμήνου και ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση των γραπτών  θα δούμε και πάλι τα επιδημιολογικά δεδομένα .

Σχόλια (169)

 
Υποψήφια
24 Ιαν 2021 13:18

Σταματήστε επιτέλους να επικαλείστε άλλους τρόπους εισαγωγής! Το μόνο που καταφέρνετε είναι να κουράζετε τα χέρια σας γράφοντας τα.... Μόνο με γραπτές εξετάσεις δια ζώσης θα περάσουν όσοι περάσουν. Το θέμα τώρα είναι ΠΟΤΕ θα γίνει αυτό. Έχουν αργήσει ήδη πάρα πολύ, αλλά τουλάχιστον αν είναι να γίνουν μέχρι το καλοκαίρι ας το πουν. Δηλαδή χίλιες φορές να πουν ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων οι εξετάσεις θα γίνουν το Μάιο ή τον Ιούνιο, παρά αυτή η αβεβαιότητα.

 
Εσύ που λες ήμαρτον
24 Ιαν 2021 13:14

Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα τώρα κουνάμε & το δάχτυλο σε όσους πιστεύουν στο Θεό & κάνουν εκεί επίκληση.
Έλεος λίγο το post δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία & αν το έχεις ξεχάσει υπάρχουν & Θεολογικές Σχολές στα ΑΕΙ.
Τι άλλο θα δούμε ;

 
Προς ήμαρτον
24 Ιαν 2021 13:11

Αν είσαι άθεος δικό σου θέμα ο καθένας μπορεί να κάνει επίκληση εκεί που θέλει!

 
Προς Ήμαρτον
24 Ιαν 2021 13:10

Το πρόβλημά σου ποιο είναι ακριβώς?
Το ότι το συγκεκριμένο άτομο κάνει επίκληση στο Θεό σημαίνει πως πιστεύει στον Θεό & παίρνει από κει δύναμη.
Εσένα τι σε νοιάζει? Ντροπή & μόνο που προσβάλλεις την επίκληση στον Θεό ντροπή απλά!

 
Ανώνυμος
24 Ιαν 2021 10:53

Λογικά μόλις τελειώσει η εξεταστική των Παν/μίων θα βγει η ανακοίνωση. Μην περιμένετε πιο νωρίς. Με την γραμματεία της σχολής που μίλησα μου ειπώθηκε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τρόπου εισαγωγής. Η εκτίμηση τους -γενική κ αόριστη βέβαια - ήταν ότι θα αργήσουν λίγο, αλλά θα γίνουν τελικά.

 
Ήμαρτον
24 Ιαν 2021 10:08

Βαθμός πτυχίου και επίκληση στο Θεό στο ίδιο σχόλιο. Αυτός είναι συλλογισμός που σου δείχνει πολλά!

 
Κατατακτήριες
23 Ιαν 2021 23:16

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν τον επόμενο μήνα και ενώ όλη η χώρα έχει πολλούς νομούς σε κόκκινη ζώνη.

Ωστόσο, πρέπει όλοι να σταθούμε ρεαλιστικά, και η ηγεσία και οι υποψήφιοι.

Πρέπει σίγουρα να δοθεί άμεσα μία λύση, διότι δεν αναφερόμαστε σε παράταση ενός μήνα! Από αρχές Δεκέμβρη, πλέον μιλάμε για Απρίλιο, κατά τον οποίο ανακοινώνονται οι επόμενες.

Μία καλή λύση είναι η εισαγωγή με βαθμό πτυχίου και τη ρύθμιση ενός συστήματος, ώστε ο κάθε εισαχθείς να περάσει έναν αριθμό μαθημάτων.

Η ηγεσία του Υπουργείου πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να λάβει αυτήν τη γενναία απόφαση.

Τρέχουν πολλά πίσω από εμάς, από εμένα προσωπικά...

Ελπίδα στον Θεό!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
ΠΑΡΗΛΘΕ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ.

 
Και του χρόνου
23 Ιαν 2021 19:41

Κάτι άλλο στο οποίο δεν έχει αναφερθεί κανένας μέχρι στιγμής είναι οτι σε περίπτωση που οι εξετάσεις γίνουν μετά τον Απρίλη, κάποια από τα άτομα που θα δώσουν και δε θα περάσουν, θα θελήσουν να δώσουν και στις επόμενες εξετάσεις δηλαδή τον Δεκέμβρη. Τα άτομα αυτά θα χάσουν στην ουσία ημέρες, εβδομάδες, ίσως κ μήνες από το διάβασμα τους επειδή θα ασχολούνται με το διάβασμα για τις τρέχουσες εξετάσεις ενώ τον Απρίλη θα ανακοινωθούν οι θεματικές για τις επόμενες εξετάσεις που σε πολλές σχολές αλλάζουν και οι 3 κάθε χρόνο. Αυτό θα το λάβουν υπόψιν τους για να γίνουν πριν τον Απρίλη οι εξετάσεις; Όχι φυσικά. Δε πρόκειται για πανελλήνιες. Είμαστε απλά μια μειοψηφία.

 
Μην ελπίζουμε & πολύ
23 Ιαν 2021 18:37

Με τον χαμό που έγινε σήμερα στα μαγαζιά + με 605 κρούσματα που ανακοίνωσαν σήμερα μου φαίνεται χλωμό να γίνουν οι κατατακτήριες & πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα μας κλείσουν ξανά μέσα

 
Κατατακτήριες
23 Ιαν 2021 13:12

Θεωρώ πως οι περισσότεροι υποψήφιοι αυτό ζητάνε πλέον, μια έστω στο περίπου πρόβλεψη για το πότε υπολογίζουν να γίνουν οι εξετάσεις δεδομένων, πάντα, των συνθηκών. Δηλαδή να βγει κάποιος υπεύθυνα και να πει ότι οι εξετάσεις αν είναι καλά τα πράγματα υπολογίζουμε να γίνουν ΠΧ πριν τις διακοπές του Πάσχα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διαβάζει κάποιος συστηματικά χωρίς να έχει ένα στόχο.

 
email
23 Ιαν 2021 11:54

ας ανεβασει καποιος ενα mail συκγεκριμενο(που εχει παρει απαντηση) ωστε να στειλουμε ΟΛΟΙ σε αυτο

 
Κ. Καρακωστάνογλου
23 Ιαν 2021 11:28

Μην είστε αφελείς και πιστεύεται σε δήθεν αισιόδοξα σενάρια! Οι ειδικοί μίλησαν, περιμένουν 3ο κύμα, επιδείνωση δλδ των επιδημιολογικών δεδομένων.
Οι εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι (όπου αποδεδειγμένα η επιδημία σημειώνει κάμψη) και θα περάσουμε γραπτώς με το σπαθί μας!
Το μόνο που χρειάζεται είναι και μια επίσημη ανακοίνωση ώστε να καταρτίσουμε σωστά το χρονοδιάγραμμα της μελέτης μας!

 
Εξετάσεις
23 Ιαν 2021 11:23

Το σενάριο να γίνουν οι εξετάσεις Φλεβάρη απομακρύνεται λόγω του ανοιγματος των Γυμνασίων. Θα θελήσουν να δουν που θα φτάσουν τα κρούσματα. Σε αντίθεση με τι ακούγεται ο ιός κάνει πάρτι στα σχολεία κ θα δείτε πόσο θα εκτοξευθούν τα κρούσματα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθεί το εξάμηνο για τι κτκ κ τελικά να γίνου Ιούνιο. Ή θα γίνουν με δια ζώσης διαδικασία ή καθόλου. Δυστυχώς με βαθμό πτυχίου δεν προβλέπεται. Ρώτησα σε γραμματείες διαφορετικών σχολείων κ ήταν κατηγορηματικοί.

 
Επιπτώσεις υπερβολικών μέτρων
22 Ιαν 2021 22:54

Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο, εξετάσεις ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν τον Απρίλιο (πριν το Πάσχα) το ίδιο και οι εξετάσεις πιστοποίησης για ξένες γλώσσες και διπλώματα.

Επιτέλους, δεν μπορεί μια κοινωνία να σταματήσει να ζει εξαιτίας μιας μοναδικής ασθένειας. Δεν κινδυνεύει ο κόσμος από "long covid" αλλά από ανεργία, έλλειψη εκπαίδευσης, φτώχεια και πείνα.

 
Ελεος
22 Ιαν 2021 22:27

Μην μασατε. Οι εξετασεις θα γινουν κανονικα. Οσοι ευχονται να μη γινουν ειναι εκεινοι που δεν μπορουν πλεον να διαβασουν ή περιμενουν με το 9,5 να περασουν .

 
Κατατακτηριες
22 Ιαν 2021 21:57

Το γεγονός ότι ο καθένας ανακοινώνει την προσωπική του άποψη σαν να είναι αμετάκλητη επίσημη δήλωση από το υπουργείο δημιουργεί περισσότερη σύγχυση και άγχος στο ήδη υπάρχον. Τα 100 διαφορετικά σενάρια και υποθέσεις, μας αποσυντονιζουν όλους ακόμη περισσότερο. Ας στειλουμε ο καθένας email στο υπουργείο και ας πιέσουμε. Δεν έχει καμία σχεση το ποτε θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια, εφόσον δεν μιλάμε για δια ζωσης φοίτηση αλλα μεμονωμένη ΕΞΕΤΑΣΗ με βαρύτητα πανελληνίων.

 
Προς «προς προς χλωμό»
22 Ιαν 2021 21:40

Δεν νομίζω ότι αναφέρθηκα στο ποτέ θα γίνουν οι εξετάσεις.
Το μόνο που μου είπαν από το πολιτικό γραφείο είναι πως δεν πρόκειται να γίνουν τον Φεβρουάριο και πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν καθόλου.
Το ποτέ θα γίνουν δεν το ξέρει κανείς. Τους είπα βέβαια, από την στιγμή που δεν γνωρίζουν ποτέ θα γίνουν οι εξετάσεις, τουλάχιστον να βγει μια επίσημη ανακοίνωση που να εξασφαλίζει ότι δεν θα γίνουν τον Φεβρουάριο. Για να οργανωθεί το διάβασμα μας.

 
Λια
22 Ιαν 2021 20:20

Υπάρχουν και οι εξετάσεις για πιστοποίηση ξένων γλωσσών που έχουν αναβληθεί πολλάκις.Τι θα γίνει επιτέλους;

 
Ακαλούπωτος
22 Ιαν 2021 20:07

Κατατακτήριες θα γίνουν το καλοκαίρι (Ιούλιος), όταν και θα έχει υποχωρήσει η πανδημία! Πρέπει όμως να μας το ανακοινώσουν και επίσημα ώστε να μπορούμε και εμείς να κανονίσουμε το πρόγραμμα της μελέτης μας.

 
Προς ”προς χλωμό”
22 Ιαν 2021 20:00

Μια απλή διαβεβαίωση ότι θα γίνουν δε λέει και πολλά. Γιατί άλλο να γίνουν αρχές Μαρτίου και άλλο να γίνουν αρχές Μαΐου. Και στις 2 περιπτώσεις θα γίνουν, αλλά αλλιώς ο υποψήφιος οργανώνει τη ζωή του και το διάβασμα του εάν γίνουν Μάρτιο και αλλιώς αν γίνουν Μάιο. Ειδικά μετά από τόσο καιρό ταλαιπωρία και αναβολή στην αναβολή.

 
Προς χλωμό
22 Ιαν 2021 19:46

Το άκουσα & εγώ από χτες & μάλιστα σήμερα μίλησα με τη σχολή που θέλω να περάσω & μου είπαν όλα είναι στον αέρα

 
Προς προς χλωμό
22 Ιαν 2021 19:44

Καλά ρε σεις ο καθένας λέει ότι θέλει & όπως το θέλει?

Ο ένας λέει μιλάει χτες με πολιτικό γραφείο υπουργού & είπαν είναι θέμα Εοδυ, ο άλλος λέει ότι θα γίνουν τέλη Φεβρουαρίου,άλλος λέει μετά τον Μάρτιο.

Ο υφυπουργός είπε πρώτο μέλημα η εξεταστική περίοδος.

Θα μας κουφάνετε όλοι?

Και εγώ μίλησα σήμερα & μου είπαν είναι θέμα επιδημιολόγων εντάξει η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο

 
Προς «χλωμό»
22 Ιαν 2021 19:23

Πήρα σήμερα το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παιδείας και με διαβεβαίωσαν πως κατατακτήριες θα γίνουν παση θυσία.
Σταματήστε επιτέλους τις παραπληροφόρησεις και τις εικασίες.

 
Χαμός
22 Ιαν 2021 19:12

Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μου αρέσει που λέτε για Φεβρουάριο εξετάσεις

 
Χλωμό
22 Ιαν 2021 19:10

Άσχημη εξέλιξη: Στα πόσα κρούσματα κλείνουν ξανά όλα και πάμε σε σκληρό lockdown
Αυτήν τη φορά δε θα καθυστερήσει η απόφαση.
«Μόνο με σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου θα πέσουν τα κρούσματα»
ΕΛΛΑΔΑ
H επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star, Κ. Μακρή, έδωσε το ρεπορτάζ της στο δελτίο του σταθμού, από την κλειστή σύσκεψη των επιδημιολόγων που έγινε χτες.

Στη σύσκεψη οι ειδικοί έβαλαν κάτω όλα τα σενάρια και ακόμα και με προσοχή των πολιτών, το κρύο, τα ανοιχτά καταστήματα και οι μεταλλάξεις του ιού τους κάνουν να ανησυχούν.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον αριθμό «κλειδί», των κρουσμάτων, τον οποίο πρέπει να αποφύγει η Ελλάδα για να μην ξαναμπεί στο σκληρό lockdown με κλειστές όλες τις δραστηριότητες και τους εμπορικούς κλάδους.

«Θα φτάσουμε σε 10 – 15 ημέρες στα 650- 700 κρούσματα. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί και πάμε στα 800, θα είναι “πορτοκαλί” συναγερμός. Στα 1.000 κρούσματα θα χτυπήσει “κόκκινος” συναγερμός και θα αρχίσουν να κλείνουν δραστηριότητες»

Η ρεπόρτερ του πολιτικού ρεπορτάζ διευκρίνισε ότι αυτήν τη φορά δε θα υπάρχει το περιθώριο της καθυστέρησης, με τα κρούσματα να φτάνουν τα 2.000 ανά ημέρα για να αποφασιστεί ένα νέο lockdown και ο βασικός λόγος είναι η τωρινή πληρότητα των ΜΕΘ.

«Τον Νοέμβριο που μπήκαμε στο lockdown, μέσα σε ένα μήνα οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν από 95 σε 608. Τώρα ξεκινάμε με 293 πολίτες στις εντατικές. Άρα, τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα, γι’ αυτό και θα κινηθούν αστραπιαία» επισήμανε η Κ. Μακρή.

Παιδιά χλωμό να γίνουν οι κατατακτήριες

 
Δηλώσεις
22 Ιαν 2021 18:00

Υφυπουργός Παιδείας: Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια! «Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου που έχουμε την εξεταστική περίοδο μόνο εξ αποστάσεως, δεν πρόκειται να ανοίξουν τα ΑΕΙ», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και πρόσθεσε «Τι θα γίνει μετά είναι αυτή τη στιγμή άγνωστο. Θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα & την επιτροπή των ειδικών». Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού: "Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου έχουμε την εξεταστική περίοδο. Η εξεταστική γίνεται μόνο εξ αποστάσεως, οπότε μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου δεν ανοίγει τίποτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακολούθως, θα πάμε στην επιτροπή ειδικών και θα δούμε τα δεδομένα και αναλόγως με το τι θα μας πουν, θα πράξουμε αντίστοιχα. Δεν υπάρχει τίποτα σαφές αυτή τη στιγμή, είναι όλα ρευστά".

Και πιστεύετε ότι με 585 κρούσματα & με φόβους που λένε για τρίτο κύμα ότι θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια???

 
Εξαμ
22 Ιαν 2021 15:45

Ειμαστε στην τελικη ευθεια. Ανοιγουν Γυμνασια. Λογικα το αργοτερο Μαρτη θα δωσουμε.

 
Χαλαρωστε
22 Ιαν 2021 12:39

Νομίζω πως είναι λογικό να αμφισβητούμε τα λεγόμενά του Υπουργείου και του κάθε πολιτικού γιατί λένε διαφορετικά πράγματα καθημερινά.
Δεν είναι μόνο θέμα Εοδυ, αυτοί θέλουν να το παρουσιάσουν έτσι. Ο Εοδυ δεν θα έδινε το πράσινο φως για κατατακτήριες εξωτερικού, ή για τις άλλες εξετάσεις ξένων γλωσσών (που αναγκάστηκαν να τις ακυρωσουν γιατί έγινε μεγάλο θέμα)
Αν είχαν την πολιτική βούληση να λυθεί το θέμα θα το είχαν ήδη λύσει, δεν θα έλεγε όχι ο Εοδυ να γίνουν οι εξετάσεις με 20 άτομα μέσα σε αμφιθέατρο.
Ούτε καν σκέφτηκαν την λύση του εξ αποστάσεως προφορικά, η δικαιολογία με την ταυτοπροσωπια είναι απλά δικαιολογία.
Συνεπώς δεν τους απασχολεί, δεν είμαστε προτεραιότητα τους...
Όσο για τον Εοδυ, επιτρέπει να είναι 50 άγνωστοι μέσα σε ένα λεωφορείο και απαγορεύει συγγενείς να μοιραστούν το ίδιο ταξί, τι λογική έχει αυτό; Δεν έχω ούτε εκεί εμπιστοσύνη, ούτε σε κανέναν πολιτικό ότι και αν πει.
Εγώ διαβάζω πλέον χαλαρά, τέλος τα εξαωρα που διάβαζα, έχω απογοητευτεί και ξενερώσει..

 
Φτάνει πλέον
22 Ιαν 2021 09:17

Το υπουργείο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας αλλά & με επικοινωνία με σχολή, φροντιστήριο & με πολιτικά γραφεία λένε όλοι μα όλοι είναι θέμα του Εοδυ !!!

Έλεος με την παραπληροφόρηση μερικοί

 
Κατατακτηριες
22 Ιαν 2021 08:11

Το υπουργειο παιδειας στην ιστοσελιδα του εχει e mail εγραψα ποτε θα γινουν και απαντουν μεσα σε ενα εικοσιτετραωρο οτι δεν ξερουν θα εξαρτηθει απο τους λοιμωξιολογους λοιπον καντε τοιδιο και εσεις γραψτε email και μην παραπληροφορητε τον κοσμο

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.