Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Ν. Κεραμέως: Αξιολόγηση και νέα στελέχη εκπαίδευσης από Σεπτέμβριο

Δημοσίευση: 13/01/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου   για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ,ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ και την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων,σειρά θα πάρει το Σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τη επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, δήλωσε η  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos, στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, και τόνισε:

  • Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι να ισχύσει  από το επόπμενο σχολικό έτος .
  • Σχετικά με τα στελέχη εκπαίδευσης , αναλόγως πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο στη Βουλή θα  ξεκινήσουν αμέσως μετά και οι διαδικασίες  επιλογής των νέων στελεχών.

 

Σχόλια (7)

 
πού είναι το νομοσχέδιο για τα στελέχη;
26 Απρ 2021 13:11

πρωτοχρωνιάτικο , πρωταπριλιάτικο, πρωτομαγιάτικο, πότε ;

πολύ φροντίζεις τους κομματικούς ημετέρους , φτάνει !

 
Αντώνης
25 Φεβ 2021 19:21

Ισχύον πλαίσιο:
Έστω δύο εκπαιδευτικοί με 10 χρόνια υπηρεσίας, ο ένας εκπαιδευτικός με πέντε χρόνια σε σχολική μονάδα και πέντε χρόνια σαν υπεύθυνος Πληροφορικής και ο άλλος με 10 χρόνια στη σχολική μονάδα

Ο πρώτος παίρνει λιγότερα μόρια και θεωρείται ανεπαρκής για διευθυντής σχολείου!!! στις κρίσεις στελεχών από τον δεύτερο! Ενώ υπηρέτησε το Υπουργείο από θέση που το ίδιο δημιούργησε και τον πέρασε από αξιολόγηση για να πάει, τελικά ο εκπαιδευτικός της τάξης έχει 10 χρόνια στην τάξη και 10 μόρια διδακτική εμπειρία, ενώ ο «άλλος» που υπηρέτησε το Υπουργείο από άλλη δική του θέση:
Α) δεν έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση στις κρίσεις πχ για Διευθυντής Σχολείου, γιατί δεν έχει 8 ή 10 χρόνια στο σχολείο όπως απαιτείται από την Υ.Α. (παρότι οι εγκύκλιοι που τον εξέλεξαν από το 2003 έως το 2012 έλεγαν ότι η θητεία του λογίζεται διδακτική σε σχολείο)
Β) Έχει διοικητική μοριοδότηση: 0,25 μονάδες ανά έτος και έως 1 κατ’ ανώτατο όριο μονάδα, άρα για 5 χρόνια 1 μόριο
Γ) Διδακτική μοριοδότηση σαν Υπ. Πληροφορικής : 1 μονάδα για κάθε έτος, πέραν των απαιτούμενων για τη θεμελίωση δικαιώματος υποβολής υποψηφιότητας (5 χρόνια), και έως 2 κατ’ ανώτατο όριο μονάδες, άρα 2 μονάδες
Έτσι ο εκπαιδευτικός της τάξης έχει 10 μονάδες και δικαίωμα να κάνει αίτηση για στέλεχος εκπαίδευσης !! Ενώ ο εκπαιδευτικός με πέντε χρόνια στην τάξη πέντε χρόνια σαν υπεύθυνος Πληροφορικής έχει (5 μόρια διδακτική τάξης + 1 μόριο διοικητική και 2 μονάδες διδακτική σαν Υπεύθυνος Πληροφορικής), άρα 8 μόρια και δεν έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για Διευθυντής ενός σχολείου!!!

Και οι δύο με 10 χρόνια υπηρεσίας ό ένας έχει 10 μόρια και μπορεί να κάνει αίτηση για Διευθυντής σχολείου ο δεύτερος 8 μόρια και δεν έχει δικαίωμα να μπει στις κρίσεις! Γιατί; Δεν είναι ίσοι απέναντι στο νομοσχέδιο;

 
φιλελεύθερος
05 Φεβ 2021 06:34

Να υποθέσω ότι προοδευτισμός είναι οι αντισυνταγματικές ψηφοφορίες του συλλόγου διδασκόντων, η προσβλητική αντιμετώπιση των σχολικών συμβούλων, οι διώξεις αντιφρονούντων και τα τόσα άλλα που είδαμε από την πρώτη φορά αριστερά; Από την άλλη πλευρά η ΝΔ αναμένεται να επαναλάβει τον εαυτό της..

τέως σχολικός σύμβουλος

 
HΡΑ*
15 Ιαν 2021 07:52

@ Εκπαιδευτικός
Ασφαλώς και θα πριμοδοτηθεί η συνέντευξη. Πώς αλλιώς θα απαλλαγούμε από τους "ανεπιθύμητους" για να αδειάσουν θέσεις για "τους ημέτερους". Για να το πούμε αλλιώς : Η συνέντευξη παίζει το ρόλο της ενισχυμένης αναλογικής στην επιλογή των στελεχών της Εκπαίδευσης. Όπως η ενισχυμένη ααναλογική μετατρέπει μια μειψηφία στην κοινωνία σε πλειοψηφία στη Βουλή, έτσι και η συνέντευξη - αφού η Υπουργός έχει ΚΑΙ το καρπούζι ΚΑι το μαχαίρι καθορίζοντας και διορίζοντας τη σύνθεση του Συμβουλίου Επιλογής - αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας για την επιλογή "των δικών μας"...

 
Προσφορά
14 Ιαν 2021 23:46

Τι πρόσφερε το υπουργείο στους εκπαιδευτικούς;
Μια επιμόρφωση είπε από την πρώτη καραντίνα να κάνει, που αν κάνει, θα την κάνει κατόπιν εορτής (1 χρόνο μετά και βάλε ίσως..).
Μπορεί να έχει τελειώσει και η πανδημία..
Ουσία καμμία, χάθηκε στο δρόμο..
Μόνο απαιτήσεις κούφιες..

 
Εκπαιδευτικός
14 Ιαν 2021 18:01

Αν πριμοδοτηθεί πρωτίστως η συνέντευξη, με αυτά που διαρρέουν κατά καιρούς, είναι σκάνδαλο.
Ας παραδειγματιστούν από την Φινλανδία που επενδύει σε σοβαρή επιμόρφωση και εμπιστοσύνη σε νέα στελέχη και σε εκπαιδευτικούς.
Λιγότερη ύλη, περισσότερη ουσία.....
Αντί να προσφεύγουν σε συνταγές Διαμαντοπούλου προ 16ετίας.
Αναχρονισμός και άκρατος συντηρητισμός....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ